Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4318 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בחיים שלי עוד לא ראיתי ריטמו מעל 83, כולם היו מודל 82 או 81.

בזמנו היו לא מעט רונדו מהשנים 84-87.

האם מחיר של הריטמו היה גבוהה בשנים האלה?

לפי מה שאומר זה שרכש את האוטו מהחברה , בזמנו את הכסף יכל להשקיע בדירה:lol:

• תגובות 81
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

רשמית, הריטמו נמכרה בארץ עד סוף 87' בגירסת ה 60 עם מנוע 1.1.

הריטמו 70S עלתה כחדשה בשנת 83' מעט יותר מסובארו ליאונה, מה שאומר שדירה היא לא הייתה שווה, אולי חצי.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
בחיים שלי עוד לא ראיתי ריטמו מעל 83, כולם היו מודל 82 או 81.

היו גם מודל 1980 ואם אני זוכר טוב, ראיתי גם ריטמו עם לוחית רישוי 6 ספרות, כלומר מודל 79'.

מודל 87' יצא לי לראות אולי פעם אחת :o

יחסית לדגמי פיאט אחרים ריטמו לא הצליחה בארץ, לא נמכרו הרבה ממנה והן נעלמו די מהר.

לי הייתה ריטמו 81' 65CL בשנת 2000, כבר אז הייתה בין הבודדות במצב נסיעה.

פורסם

איזה קפסולת זמן זה,לא יאמן .

אותי מעניין לא פחות מהסיפור של האוטו והצילומים שלו זה גם הסיפור האנושי שעומד מאחורי הבעלים המקורי של הרכב ,מי קונה רכב כזה ושומר אותו במצב כזה כל כך הרבה שנים ,שמירה בהקפדה יתרה ומקופדת ,ואז שמגיע ל"פרקו" סטטוס אספנות זה בהחלט "פרקו" מחליט למכור אותו,ושוב עם הכבוד ל10.000 שקל זה לא מה שגורם למישהו לשמר אותו כל כך הרבה שנים ואז "למסור " אותו לאחר

יש פה סיפור אנושי מעבר לאוטו שיהיה נחמד לשמוע .

פורסם

הריטמו (או כפי שכתב זאת היבואן - ריתמו) הגיעה לישראל במאי 1979. מכונית אחת יובאה לכאן עוד קודם לכן, כנראה במחצית 1978, והיא עברה רישוי רק דצמבר אותה שנה, במספר 435-569. זו היתה ריטמו 60, לבנה.

בשנת הדגם 1979 יובאו כ- 200 יחידות, ובתחילת 1980 זכתה הריטמו לחיזוק מפתיע מכיוונו של מיקי ברקוביץ', ששימש כפרזנטור.

היא בוודאי לא הצליחה כמו ה- 127, ואף לא כמו ה- 131, אבל בשנת הדגם 1983, למשל, יובאו לכאן 670 יחידות, כמות לא מבוטלת כלל. במהלך שנת הדגם 1983 זכתה הריטמו למתיחת פנים משמעותית (ואפשר להתווכח עד כמה הרוויח העיצוב המקורי של ברטונה ממתיחת הפנים הזו): המכונית הכחולה שבשרשור זה השתייכה לגרסה המחודשת, שיוצרה לישראל החל מפברואר 1983.

ככל שאני זוכר, אחרי שנת הדגם 1986 לא הגיעו לכאן ריטמו, וממילא המכירות נחלשו מאוד אחרי 1984.

הנה

(המכונית נקראה שם "סטרדה". המילה ריטמו נתפסה כקשה להגייה עבור דוברי האנגלית), ופרסומות מקומיות מ- 1979 ומ- 1980.

Fiat Ritmo Israel 80-01-13.jpg

Fiat Ritmo Israel 1979-10.jpg

יוחאי שנער

israelmotorindustry.org

[email protected]

פורסם

גם לי הייתה ריטמו 83 הדגם היה 75s , זו הייתה מכונית מדהימה שמאוד אהבתי , אני זוכר שהיא הייתה קצת שונה מהדגם הרגיל גם פנימית וגם חיצונית ....

אלוף צפון אמריקה בפינג פונג כיס !

פורסם

זה מדהים מה גורם לאנשים בארץ נוסטלגיה (וגם מלמד על היצע הרכבים המצומצם שהיה פעם)... בעוד שבאירופה נמסים למראה יגואר אי טייפ ישנה פה בארץ פיאט קומפקטית בצורת קובייה עושה לכולם רגשות געגועים ודמעות בעיניים... :wink:

(SEAT IBIZA FR - 2008 (Toyo T1R 205/40/R17

UPsolute Chiptuning, S3 Intercooler

3Inch Downpipe Exhaust + Silicone Inlet, Simota Open Airfilter

Luk Reinforced Sports Clutch + Lightweight 4.4kg VW-VR6 Fly-Wheel, vMaxx 40mm. Springs

פורסם
ואפשר להתווכח עד כמה הרוויח העיצוב המקורי של ברטונה ממתיחת הפנים הזו

אין מה להתווכח, כמו בהרבה מקרים אחרים - העיצוב המקורי יותר מוצלח.

אפילו כונס אוויר גדול על מכסה המנוע (שבוטל במתיחת פנים) תרם לעיצוב לדעתי.

גם הג'נטים המיוחדים והמקוריים איתם הגיע הרכב לפני מתיחת פנים הוחלפו לחישוקים רגילים בדור השני.

אחרי מתיחת פנים המכונית נראית סתמית יותר.

1.jpg

פורסם
אין מה להתווכח, כמו בהרבה מקרים אחרים - העיצוב המקורי יותר מוצלח.

אפילו כונס אוויר גדול על מכסה המנוע (שבוטל במתיחת פנים) תרם לעיצוב לדעתי.

גם הג'נטים המיוחדים והמקוריים איתם הגיע הרכב לפני מתיחת פנים הוחלפו לחישוקים רגילים בדור השני.

אחרי מתיחת פנים המכונית נראית סתמית יותר.

I Agree

Most models are in their purest form in their MK1 creation

פורסם

אני זוכר שכשהייתי ילד היו לנו שכנים שהיתה להם כזאת בצבע כתום. הרכב היה בשימוש עד שבשלב מסוים הם העמידו אותו ברחוב והפסיקו להשתמש בו.

אחרי שהעיריה הדביקה עליו כמה הודעות לפני פינוי הוא נעלם לו לבלי שוב :|

בבקשה לא לחסוך בתמונות. כיף לראות רכב במצב כזה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

היריטמו המקורית הגיעה עם גירסה אוטומטית רק עם מנוע 1.5 ליטר, ולא עלתה הרבה פחות מה-131 נמכרה במקביל.

הורדת המיסים על מכוניות עד 1300 סמ"ק שבוצעה ב-1981 גם היא לא הטיבה עם הריטמו ופיאט בכלל בגלל ששם נפח המנוע היה 1301 סמ"ק בכדי לאפשר למכוניות לנסוע במהירויות גבוהות יותר באוטסרדות האיטלקיות.

בשנת 1983 עם מתיחת הפנים הוקטן הנפח ל-1299 סמ"ק וכך המחיר לצרכן ירד והמכירות עלו בהתאם.

גם הצגתו של גיר אוטומטי לגירסת ה-1300 סמ"ק, ואבזור נדיב יחסית לתקופה (בגירסת ה-1300 סמ"ק האוטומטית הוצע הגה כח שהיתה אופציה נדירה בקבוצה זאת אז) עזרו להגדלת המכירות בתקופה ההיא.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

הגיר האוטומטי היה של פולקסווגן, 3 הילוכים.

עוד אפשר לציין, שהמתלה האחורי היה מסוג קפיץ עלים רוחבי, שהיה שוקע עם הזמן.

הריטמו שלי הייתה שקועה מאחורה ותמיד הייתה במצב "המראה".

עוד זכורים לי מנעולי הדלתות מסוג של פלסטיק קשיח, וכפורים צבעוניים מצחיקים בלוח שעונים (דור ראשון).

מצב OFF היה בצבע אדום ומצב ON ירוק.

כנ"ל כפתורי נעילת הדלתות-הצד הנועל היה אדום והצד הפותח ירוק.

פורסם
היריטמו המקורית הגיעה עם גירסה אוטומטית רק עם מנוע 1.5 ליטר, ולא עלתה הרבה פחות מה-131 נמכרה במקביל.

הורדת המיסים על מכוניות עד 1300 סמ"ק שבוצעה ב-1981 גם היא לא הטיבה עם הריטמו ופיאט בכלל בגלל ששם נפח המנוע היה 1301 סמ"ק בכדי לאפשר למכוניות לנסוע במהירויות גבוהות יותר באוטסרדות האיטלקיות.

בשנת 1983 עם מתיחת הפנים הוקטן הנפח ל-1299 סמ"ק וכך המחיר לצרכן ירד והמכירות עלו בהתאם.

גם הצגתו של גיר אוטומטי לגירסת ה-1300 סמ"ק, ואבזור נדיב יחסית לתקופה (בגירסת ה-1300 סמ"ק האוטומטית הוצע הגה כח שהיתה אופציה נדירה בקבוצה זאת אז) עזרו להגדלת המכירות בתקופה ההיא.

בשל תוספת המיסוי על מכוניות שנפחן היה 1301 סמ"ק, שכלל גם את הלנצ'יה דלתא, פנו היבואנים לאוצר, וזה אישר להם את הקלת המס המיוחלת, כמה חודשים לאחר שהיא נכנסה לתוקף.

למיטב ידיעתי, הריטמו 1300 לא הוצעה כלל עם הגה כוח, והוא היה אופציה רק בדגמי ה 100 (1600) ומעלה.

גם הרגאטה 1300 ו 1500 לא הוצעו עם הגה כוח, שהיה ציוד תקני רק ב 100S ובדגמי הדיזל שלא שווקו בארץ.

הדגמים האוטומטיים היו אמנם איטיים בהרבה מהידניים, אך לפחות לא סבלו מתיבת ההילוכים האיומה ונוראה שהפכה את הנהיגה לסיוט.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תוכן חדש...