Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4830 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חיישן חמצן קידמי ממוקם לפני הממיר הקטליטי.

תפקידו לבדוק את כמות החמצן בגזי הפליטה

לפי כמות החמצן יחידת הבקרה יודעת אם המנוע פועל בתערובת עשירה או עניה ומבצעת תיקוני תערובת בהתאם.

קיימים חיישנים דו נקודתיים וחיישני פס רחב. אלו האחרונים מודרניים יותר ומאפשרים בקרה מדוייקת יותר.

חיישן חמצן אחורי ממוקם אחרי הממיר הקטליטי ותפקידו לאפשר ליחידת הבקרה לפקח על יעילות פעולת הממיר.

ברכבים יותר ישנים (עד שנת 2002-2003 בערך) יכול להיות רק חיישן אחד, הקידמי.

פורסם

בשבוע האחרון נדלקת לי לסירוגין מנורת בדוק מנוע. האוטו מתוחזק בצורה מצויינת ורק לאחרונה הוחלפו 4 סלילי הצתה. כך שאני חושב שהבעיה אולי בממיר הקטליטי.

האוטו עבר 130 אלף קילומטר, האם הגיוני שממיר קטליטי יסיים את חייו בשלב כזה?

פורסם

איזה אוטו זה?

בכל מקרה, צריך לבצע סריקת תקלות.

חיישן חמצן וממיר קטליטי הם לא הגרומים היחידים להדלקת נורה.

פורסם

מדובר בגולף 1600 שנת 2002.

אכן אין מנוס מלבצע סריקת תקלות בכדי להבין מה התקלה, למרות שאני יכול לשלול כמעט הכל חוץ מנושא הממיר והחיישנים.

פורסם

אני חושב שהתופעה הזאת מלווה בבעיית סחיבה קלה, קשה לי לומר.

האם יתכן שהחיישן חמצן האחורי בזמן שהוא מזהה בעייה, ידליק את המנורת בדוק מנוע וגם ישפיע על ביצועי המנוע?

לגבי ה EGR - קיים שסתום כזה ברכב אולי באמת הבעייה בגללו.

פורסם
אני חושב שהתופעה הזאת מלווה בבעיית סחיבה קלה, קשה לי לומר.

האם יתכן שהחיישן חמצן האחורי בזמן שהוא מזהה בעייה, ידליק את המנורת בדוק מנוע וגם ישפיע על ביצועי המנוע?

לגבי ה EGR - קיים שסתום כזה ברכב אולי באמת הבעייה בגללו.

לא בטוח בשאלות הראשונות ובגלל זה אני לא עונה לך עליהם.

ממיר קטליטי לרוב מחזיק הרבה מאוד זמן, במיוחד אם לרכב לא הייתה בעיה חריגה כלשהי במנוע.

(מגיע לפעמים גם עד שהרכב הולך לברזל).

לגבי EGR, בק"מ שהרכב שלך עבר, הסיכוי שהוא נתפס גדול יותר, צריך לבדוק.

פורסם
לא בטוח בשאלות הראשונות ובגלל זה אני לא עונה לך עליהם.

ממיר קטליטי לרוב מחזיק הרבה מאוד זמן, במיוחד אם לרכב לא הייתה בעיה חריגה כלשהי במנוע.

(מגיע לפעמים גם עד שהרכב הולך לברזל).

לגבי EGR, בק"מ שהרכב שלך עבר, הסיכוי שהוא נתפס גדול יותר, צריך לבדוק.

אולי הבעיה אכן ב EGR בכל מקרה ככה או ככה נקווה שזה לא ידרוש טיפול יקר.

זה נכון שניתן לנקות את ה EGR?

פורסם

לנקות אני מאמין שכן, אבל אני מאמין שהוא ילך יותר מהר מאחד חדש.

זה חלק שצובר הרבה חרא, הוא במצבים של שיוט וסרק (לא בטוח לגבי הסרק), נפתח ומחזיר למנוע גז מסוכן, זה מקרר קצת את הצילינדר וגם עוזר לזיהום אוויר.

תאכלס, שטויות, אבל מה לעשות היצרנים מחוייבים לתקנים נוקשים.

אני אומר שטויות כי הוא עולה הרבה\כמה מאות, תלוי איזה רכב. (אצלי אחד חדש עולה לכיוון ה700 שקל בארץ, מחו"ל אני יכול להביא אותו ב400 שקל), אני לא מתקן כי כרגע הרכב שלי נוסע, זה לא חלק בטיחותי ולא כלום, גם הרכב ישן, חבל להשקיע בתפל.

(לגבי התקנה, אפשר לבד, אצלי לפחות זה כמה דקות, אבל צריך להזהר שלא לקצר את החשמל של הרכב, הוא יושב קרוב ל+ של המצבר, מפתח ברזל יכול לעשות קצר ביניהם).

לי פעם אחרונה, במוסך ניסו להחליף את האטם שלו (יצרו אטם חדש) זה לא עזר.

• תוכן חדש...