Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4845 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שוב שלום!

היום ניקזתי אוויר מהקליאו שלי דרך בורג הניקוז שנמצא בחלקו העליון של הרדיאטור .

כאשר העליתי לטורים מעל 1500 סלד בערך מים פשוט הפסיקו לצאת דרך הבורג ניקוז ובנוסף המים במיכל עיבוי עלו בהדרגה עד שהתחילו להשפריץ החוצה.

המערכת קירור סגורה והתהליך נעשה עם פקק מיכל עיבוי פתוח.

זה נורמלי? אם כן, מדוע זה נורמלי ואיך עליי לנקז את המים??

תודה!

שגיא

פורסם

זהו מצב לא תקין וככל הניראה קיים לך עכשיו אויר במערכת ובגלל זה מיפלס המיים עולה במיכל העיבוי. שאתה על מנוע קר מלא מיים עד המקסימום. פתח את בורג הניקוז. אם לא נוזל מיים נשוף עם הפה דרך פתח מיכל העיבוי עד שייצא מיים דרך חור הבורג. ואז תתחיל להשלים מיים ולהניע את הרכב וכך ינוקז לו האויר. את הבורג אתה סוגר תוך כדי זרימה דרכו שהמנוע מונע ואז משלים חוסרים במיכל .

פורסם

אתה בטוח שככה מנקזים אוויר?

ניקזתי אוויר בכמה רכבים, ועשיתי בדרך שונה לגמריי, פשוט פותח את ברגי ושסתומי הניקוז, ממלא מים עד שיוצא נוזל אחיד ללא בועות מהניקוז, ממלא עד איפה שצריך מים, ושלום על ישראל, רכב מוכן.

פורסם

לא מנקזים אוויר בסל"ד גבוה, משום שמהירות הסיחרור גבוהה גורמת ליניקת אוויר מפתח הניקוז(הנוזל קירור זורם במהירות) ויחד איתו נשאב אוויר וזאת משום שההמנוע קר והטרמוסטט במצב סגור, אך אם היית פותח כאשר המנוע חם והמאוורר עובד היית מגלה כי בסל"ד גבוה יהיה לחץ כפי שאתה מצפה לו(אך לא מומלץ כי תקבל כוויה ואין בכך צורך).

שלב 1 קודם כל שהמנוע מכובה תפתח את בורג הניקוז ותמלא נוזל קירור עד שיצא נוזל קירור נקי ללא בועות מהפקק ניקוז, סגור את הפקק ניקוז ואת הפקק מילוי ותניע את המנוע, שלב2 לאחר כמה דקות שהמנוע מעט חם ועובד בסרק פתח מעט את הפקק ותוודא שיוצא נוזל ללא בועות וזהו.

* שלב שני מיותר ואפשר לוותר עליו, אך אם אתה רוצה להיות רגוע יותר תבצע אותו.

פורסם
מדובר במערכת קירור סגורה עם בורג ניקוז בודד על הרדיאטור ומיכל עיבוי.

על המנוע אין שום בורג?

בחיים לא שמעתי שמנקזים בסלד גבוהה, אין לזה יתרונות.

פורסם

על המנוע אין.

לא ניקזתי על סלד גבוה. השארתי את הפקק של מיכל העיבוי פתוח על סלד גבוה עד שהמאוורר פעל.

קראתי שכך יש להוציא בועות אוויר שנותרו אחרי ניקוז בעזרת בורג.

אחרי זמן מה כשהמנוע התחמם שמתי לב שהמפלס עולה אז פתחתי את הבורג ניקוז כדי לראות אם יש יציאת נוזל- לא היה.

תוכלו להבהיר לי את סדר הפעולות הנכון למערכת קירור סגורה?

זה אחד ההסברים שקראתי:

תודה לכם!

פורסם

לא היה לי כוח לראות את הסרטון, אני לא אוהב את הסרטונים שלו (יש יותר טובים, 1AAUTO משהו כזה).

בקיצור, מה שאני עושה.

יש לי בורג על המנוע, ובורג שהולך ליד\על הצינורות שהולכים למזגן (חומת אש), (אני לא בטוח כי זה רכב שמכרתי והוא לא אצלי).

ברכב שכרגע אצלי (הקוואליר), יש רק בורג על המנוע שממנו מנקזים אוויר. (הוא ליד\על הפלאנג').

מוזר לי שאין לך בורג כזה.

בקיצור, לא מניע ולא כלום, פשוט פותח את הבורג ניקוז, ממלא מים מהמיכל עודפים או איפה שממלאים, שמתחיל לנזול בלי בועות, סוגר את הבורג ניקוז ומשלים למפלס התקין.

כל מה שאמרת, שמניעים ועל פקק פתוח מנסים להוציא אוויר, זה לא אפקטיבי, זה טוב למדבר ככה שאם אין כלים אז לפחות מנסים.

(בצחוק כן? במידבר יש 1001 שימושים למים של הרדיאטור.)

פורסם

מסיבה לא ברורה לא פניתי עד עכשיו בנושא למדריך היינס שיושב לי בחדר.

למען הבאים שייתקלו בצורך לנקז אוויר מרנו קליאו (E type engine) מהשנים האלה להלן סדר הפעולות שיש לבצע על פי היינס-

** יש להתחיל עם מנוע קר ובורר מזגן מכוון על חימום

1.לפתוח את בורג הניקוז ולמלא מים. לסגור את בורג הניקוז כאשר יוצאת מהחור זרימה אחידה של מים ללא בועות.

ישנו בורג ניקוז אחד ויחיד במערכת והוא ממוקם בצידו השמאלי של הרדיאטור.

2. לאחר סגירת הבורג להמשיך למלא את המים עד גובה "מקסימום" במיכל עיבוי.

3. עם פקק מיכל עיבוי פתוח- להניע את המנוע ולהריץ אותו במשך 4 דקות על 1500 סל"ד.

במשך הזמן הזה לדאוג למלא את המיכל כל הזמן לגובה מקסימלי.

4. לסגור את מיכל העיבוי עם הפקק ולהמשיך להריץ את המנוע כעשר דקות נוספות על 1500 סל"ד עד שהמאוורר מתחיל לפעול.

בזמן הזה שאריות האוויר אמורות לעבור עם הזרם למיכל העיבוי.

5. ברגע שהמאוורר פועל יש לכבות את המנוע, להמתין עד קירורו, למלא את המים החסרים ושלום על ישראל.

מקווה שזה יתרום למישהו...

אשמח לשמוע הערות או תיקונים.

• תוכן חדש...