Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4853 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן!

מי שזוכר , אני עדיין תקוע עם הקולט 94' הידנית שלי, עוד לא ניסיתי למכור בכלל ובנתיים היא משרתת אותי יום-יום.

היו לי התלבטויות בעבר לגבי סיאט איביזה החדשה 2010+ דגם 2 דלתות ידנית גם, היו לי 2 בעיות עם האוטו הזה:

1. לא אהבתי אותו מלכתחילה, לא משך אותי ולא עניין.

2. באזור מגוריי זה אומר לחפש אש, הקולט שלי, כמעט 8 שנים אחרי שהיא אצלי וחונה באותו מקום כל יום עדיין סופגת אש פה ושם (מכה\שריטה\גנבו ספוויילר לא מזמן\ ניסיונות פריצה למיניהם, עזבו הכל מופיע בהודעות עבר שלי).

בואו נגיד שאם כן הייתי רוכש איביזה כזו, זה היה מתוך "סוג של פשרה" כי זה מה יש במחירים האלה שהוא צעיר , "ספורטיבי" וסוג של "המשך טבעי" של הקולט.

רכבים שאני באמת נמשך אליהם ובאמת הייתי רוצה אחד זה:

- אלפא רומיאו 159 או מיטו, ה159 גדולה לי מידי ומשפחתית למרות שהיא יפייייייייפיה! והמיטו לא מתאימה לאזור מגוריי.

- הונדה סיוויק האצ'בק צורה של חללית, מאז ומתמיד האוטו הזה סקרן אותי, העיצוב שלו מדהים, הוא מגיע עם אבזור ברמה גבוהה למיטב הבנתי ו! מנוע 1.8 לא חלש בכלל.

אז מכיוון שאני מחפש אך-ורק מכונית ידנית (לא מוכן לשמוע על אוטומאט בכלל, אפילו לא חצי אוטומאט, אני רוצה קלאץ'!) התחלתי לחפש הונדה כזו ביד2, החיפוש הסתיים אחרי 5 דקות כי יש בדיוק 5 כאלה למכירה ביד2.

מצד אחד יש לי שאיפה לרכב כמה שיותר חדש עם קילומטרז' ויד כמה שיותר נמוכים ומצד שני ההונדה הזו תהיה סוג של הגשמת חלום.

אז במידה ואתפשר על השנה - 2008+, וקילומטרז - 50-60 וצפונה, ואסכים להיפרד מסכום של 70,000שקל (מחיר של איביזה 2011-12), כדאי לרכוש את האוטו הזה?

מישהו יכול לספר לי איך הרכב? בעיות למיניהם? כח? אמינות וצריכת דלק? הבנתי שהרכב בא עם 6 הילוכים נכון?

מאפייני נסיעתי: אני נוסע במסגרת עבודתי בין 50-150 קילומטר ביום בממוצע בעיר ומחוץ לעיר, עם הקולט יוצא לי 30 ליטר בשבוע (שזה קצת יותר מ200שקל) שמבחינתי זו אחלה צריכה, האם ההונדה תוכל לעמוד בנסיעות כאלה עם צריכת דלק כזו?

תודה,

אוהד!

*אם מישהו מכיר הונדה כזו ידנית למכירה- אשמח לשמוע.

פורסם

אני יכול להגיד לך רק כמה דברים לגבי ההונדה -

היא תפגין אמינות גבוהה ושמירת ערך לאורך זמן.

נהגתי בגרסאת הסדאן ואני יכול להגיד לך שהיא מרגישה טוב מאוד על הכביש, לא חסר לה כח והאבזור בגרסאת הES בהחלט מספק ומפנק, צריכת הדלק בהחלט סבירה לאדם ממוצע אם כי הביטוח יהיה יקר משמעותית מהמתחרות, כנ"ל טיפולים.

הגרסא הידנית מדברת על מתחת ל10 שניות ל100 נתון יצרן, זה אומר שאין לה תחרות מבחינת ביצועים של משפחתיות.

אם אתה אוהב את איך שהרכב נראה (אני אישית מת על המראה הזה) ויכול לרכוש אותו, תברר שמחירי הביטוח מתאימים לכיסך ותתחדש לך באחת.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כמה חשבתי על אחת כזו אחרי שהתייאשתי לחפש איזו אאודי ידנית.

יש לפעמים בלוחות גם סובארו B4 ידניות, סתם שתדע- אולי יעניין אותך.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם

לנו יש ''חללית'' אבל חדשה , ואטומט .

אני יכול להגיד שהרכב מאוד נוח מאוד שקט , גם במהירות גבוהה על כביש 6 , לצורך השוואה יש לנו גם פאביה חדשה וב 140 קמ''ש הרכב יותר שקט מהפביה ב 90 קמ''ש !

צריכת דלק מעולה, למרות שהמנוע הוא 1.8 ליטר, בבדיקה שעשינו כשנסענו לצפון ההונדה היתה יותר חסכונית מהפביה (1.4) (נסענו באותה הדרך באותו הקצב ואף ההונדה היתה יותר מלאה) .

הידנית תהיה אף יותר חסכונית .

איכות החומרים מעולה - הדלתות מרגישות ''כבדות'' ומבפנים הכל מרגיש מאוד מוצק ואיכותי .

דברים שלי מציקים :

בלחיצה על הגז התגובה אינה מיידית - יש הרגשה של השהייה קלה בעיקר במהירויות בין עירוניות - אולי בידני זה שונה .

תא מטען ממש קטן יחסית למשפחתית .

על כל פנים אני לא הייתי נרתע מכך שהמחירון יחסית גבוהה - אם תשמור על הרכב הוא ימכר בקלות וגם במחיר גבוה יחסית למתחרות ...

בהצלחה !

פורסם

תודה למי שענה, האוטו הזה בהחלט מרגיש לי הרבה יותר אוטו מאשר האיביזה, בעיקר במראה הפנימי.

*יש אחת כזו בדיוק לשכן שלי, ידנית, יצא לי להציץ פנימה יותר מפעם אחת.

עכשיו נשאר איך מתגברים על הבעיה שאין כאלה בכלל למכירה? כרגע עומדות כ4-5 למכירה ביד2, אחת עם קילומטרז' נורמלי, כל השאר 100K+, לא בשבילי.

שאלה נוספת:

האם יש מה לפחד ברכישת רכב "ישן" משנת 2007-2008? בכל זאת, על הכביש 6 שנים.

נכון, אני כרגע עם 94' אבל אני יודע בדיוק מה מצב הרכב מכל הבחינות, לא אוכל ואסור לי להרשות לעצמי להיתקע בלי רכב במסגרת עבודתי, אין לי את הזמן או היכולת לשרוף על\עם מוסכים ותיקונים מכיוון שמדובר בהפסד כספי ומקצועי נורא גדול!

תודה,

אוהד.

פורסם

הרכב מהווה חבילה לא רעה בכלל.

מאוד מרווח בפנים, גם מקדימה וגם מאחורה.

יש אפשרויות מגוונות של קיפול מושבים וכיו"ב.

תא המטען מעולה.

מעבר לכך אחיזת הכביש טובה, ההרגשה היא של רכב רחב יחסית ותחושת המרחב טובה לנוכח דשבורד עמוק.

העיצוב- זה עניין של טעם. אני מאוד אוהב.

מבחינת חסרונות - מתלים קשיחים עם מהלך קצר יחסית. מורגש בעיקר בכביש משובש ובעלייה על פסי האטה.

מבחינת אמינות, סה"כ לרכב יש מוניטין טוב, ושמירת הערך גם כן סבירה.

מעריך שהדגם הידני יהיה מהנה לנהיגה. גם האוטומט (5 הילוכים) די מהנה וההילוכים עוברים ממש חלק ונעים.

אם אתה מחפש דווקא ידני, הייתי בודק במקומך גם סיאט לאון. אתה תוכל לקבל אחת עם מנוע 1.8 TSI מדהים ומשנתון מתקדם יחסית באותו מחיר של ההונדה שאותה אתה מחפש.

כמו כן, הרבה יותר קל למצוא לאון ידנית לעומת סיוויק ידנית.

נכון ששמירת הערך פחות טובה והמרחב פחות גדול מאשר בסיוויק, אולם הלאון רכב יותר מהנה לנהיגה והוא סה"כ מהווה גם כן חבילה מאוזנת מבחינת מרחב ואבזור.

מי שמכיר, יודע שהחזקתי לאון קודם לכן וכעת אני עם סיוויק, כך שאני יכול לפרט לך רשימת יתרונות וחסרונות של שניהם (אם תרצה, בפרטי).

בהצלחה.

Cupra Leon VZ 2025

פורסם

הייתי פעם ביום מסלול של הונדה בארץ.

מה שהכי זכור לי זה כמה ההונדה סיוויק שאתה מתייחס אליה הפתיעה לטובה והייתה כיפית.

כלכך התרשמתי שזה זכור לי אפילו טוב מהסיבוב על הTYPR R שעשיתי מיד אח"כ

פורסם
ה

מי שמכיר, יודע שהחזקתי לאון קודם לכן וכעת אני עם סיוויק, כך שאני יכול לפרט לך רשימת יתרונות וחסרונות של שניהם (אם תרצה, בפרטי).

בהצלחה.

למה בפרטי? שתף את כולנו למען הדורות הבאים שיחפשו בגוגל :-D

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

• תוכן חדש...