Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4130 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הנוזל המתאים לרכבך שהינו שווה ערך למקורי הוא G48 תוצרת BASF. במקרים מסויימים ערבוב נוזלי קירור בעלי הרכב כימי שונה עלול לגרום לאיבוד תכונות ההגנה של נוזל הקירור בפני קורוזיה ואפילו במקרים מסויימים נזק בטווח הארוך למתכות שונות במנוע ומערכת הקירור של הרכב.

מכיוון שאינני יודע איזה נוזל קירור הוסיפו הייתי מנסה לבדוק עם המוסך את סוג הנוזל שהוסיפו לך (צלם).

בעניין מפלס נוזל הקירור אל תרוקן כי אין צורך ואין לך מה לדאוג.

איזה כייף לי :)

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אנסה לצלם בפעם הבאה שאעבור שם. על כל פנים, הוסיפו בערך חצי כוס. אם נניח שההרכב הכימי לא תואם את המפרט, האם זה עדיין יכול להשפיע לרעה בהתחשב בכמות הנקובה, או שזה זניח?

:idea:
פורסם

אני לא כימאי לכן אינני יכול לתת לך תשובה חד משמעית לגבי כמות שעלולה להיות הרסנית. יישנם מקרים שבהם ערבוב סוגים שונים של נוזל הקירור גורם רק לשינוי צבע הנוזל ללא פגיעה בתכונות הנוזל ויישנם מקרים שגם תכונות נוזל הקירור נפגעות לכן צריך אני מבקש שתבדוק איזה נוזל קירור הוסיפו לך למערכת הקירור.

בכול מקרה תבדוק שוב פעם בעוד מספר ימים את צבע הנוזל ואת הצלילות שלו.

פורסם (נערך)

עדכון: דיברתי עם מחסן החלפים והתברר שנוזל הקירור ששמו לי הוא Champion בבקבוק צהוב, שלטענת הסוכנות תואם לתקן של BMW (מחיפוש ברשת מצאתי את הנוזל למכירה באתר justmotor למשל). מרק, התוכל לאשר? הסוגייה שלי כרגע היא שהבוקר שוב מצאתי מעין "לכלוך" צף על פני זול הקירור, כמו זה שיש בקומקום בבית אחרי הרתחה של מים מהברז. יכול להיות שהעובדים שם מהלו את נוזל הקירור עם מים מהברז?! :x אוף! :-(:| עריכה: ככל הנראה מדובר בזה: http://www.justmotor.co.il/products/674649/%D7%A0%D7%95%D7%96%D7%9C-%D7%A7%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A8-%D7%9B%D7%97%D7%95%D7%9C-Champion

עריכה אחרונה על ידי Fkl0ster
פורסם

קראתי בשרשור כלשהו שיש נוזלי קירור שהכרחי למהול אותם במי ברז על מנת שיתפקדו כראוי.. אם כך, אועמד על טעותי - רק שאני לא בטוח שהצ'מפיון הזה הוא אחד מהם. מרק, שמתי לב שאתה השתתפת גם בשרשור ההוא ואפילו כתבת מאמר כלשהו. מה התייחסותך?

פורסם

מבלי לקרוא את המפרט של הנוזל בתמונה שצירפת אינני יכול לתת לך תשובה מוסמכת.

את רוב נוזלי הקירור ניתן לערבב עם מי ברז המיועדים לשתייה ולאו דווקא עם מים מזוקקים.

פורסם (נערך)

באדיבותו של אבי מ-justmotor.co.il (תודה!), שהסכים לבקשתי מבלי שהרוויח מכך דבר, ביכולתי לצרף צילום של אחורי המוצר. לא רשום דבר בנוגע לעמידותו של המוצר בתקן מסוים, אבל כתוב שהחומר מתאים להיות מעורבב עם כל נוזל קירור. מה דעתך מרק? כשר או לא? :|IMG-20150323-WA0001.jpg

פורסם (נערך)

אז זה מוצר מדבקה\nomame? מבאס.. :( כל פעם מחדש אני חוטף כאפות מנותני שירות ישראלים. איזה חוסר מקצועיות. :|

פורסם
באדיבותו של אבי מ-justmotor.co.il (תודה!), שהסכים לבקשתי מבלי שהרוויח מכך דבר, ביכולתי לצרף צילום של אחורי המוצר. לא רשום דבר בנוגע לעמידותו של המוצר בתקן מסוים, אבל כתוב שהחומר מתאים להיות מעורבב עם כל נוזל קירור. מה דעתך מרק? כשר או לא? :|[ATTACH=CONFIG]417685[/ATTACH]

לא הייתי סומך על הכתוב על-גבי המדבקה. כאשר אני מתכוון לדף נתונים אני מתכוון למפרט של הנוזל כמו בקובץ המצורף עבור נוזל קירור G48.

אולי אפשר לשלוח מייל לייצרן של נוזל הקירור ולשאול אותו.

Glysantin G48.pdf

פורסם

הייתי בכיף עושה את זה, אבל לא מצאתי את אתר האינטרנט של היצרן. ככל הנראה מדובר במוצר גנרי\מדבקה.. מקומם שזה מה שסוכנות ב.מ.וו - לא פחות! - שמה ברכבים. :(

פורסם

מצטער'ת אבל בזה אינני יכול לעזור לך. אם אתה לא חי בשלום עם המצב נסה לרכוש נוזל קירור מקורי או G48 ולהחליף את כול תכולת נוזל הקירור במערכת.

פורסם

אם צבע נוזל הקירור לא השתנה ואין משקעים במיכל העיבוי לא הייתי מחליף את נוזל הקירור בגלל הוספה של כמות קטנה של נוזל קירור לא ידוע.

פורסם

הייתי מתחיל בבקשה ממחלקת שימור לקוחות לדאוג להחלפת כל הנוזל למקורי או שווה ערך בתקן BMW.

לא מוכנים? שולח מייל ליצרן, שיידע מה הסנדלרים של ארה"ק עושים תחת המעטה של דילר BMW רשמי בישראל, ומבקש שימצאו פתרון שלא כולל בתוכו ערבוב נוזל מקורי עם נוזל שמקורו לא ברור.

מקבל מ- BMW תשובה לא מספקת? קונה בעצמי נוזל מקורי או שווה ערך, מחליף לבד, ומוודא שבמוסך לא יתעסקו עם שום דבר במערכת הקירור בלי לבקש אישור קודם.

• תוכן חדש...