Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4873 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה מה שקורה שהמדינה מפקירה את משרד התחבורה לאנשים המוצלחים שלה:

ישראל, אתם לא מעניינים לי את הטוסיק חוץ מפריימריז, כץ

ושאול, למה מי אתם שתדרכו עליו, מופז

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני די קרובה לתחנה המרכזית בתל אביב (30 דקות נסיעה באוטובוס,

או לחליפין לנתב"ג כך שיש לי 2 מקומות מרכזיים כדי לקחת אוטובוס למקום חפצי.

אני לא משתמשת בשירותי המוניות, מעדיפה את האוטובוס,

לפעמים השעות אינן נוחות ולא מתואמות אבל מסתדרים בסופו של דבר גם אם זה מצריך הגעה למקום היעד שעה קודם לכן.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

מס הנסועה הוא אבן הקבורה של ההיגיון והצדק במדינה, ומהווה ביטוי נוסף למדיניות החנק נגד האזרח (ע"ע מחירי החשמל, מיסוי רכב ודלק, תאגידי המים והמחירים). אם היתה קיימת מערכת תחבורה מפותחת (אני לא מבקש שיהיה כאן subway כמו בNYC עם רכבת כל 5 דקות), אפשר להצדיק מס נסועה. אבל לגבות מס כבד מאזרחים שאין להם חלופות - זה פשוט שוד ובריונות מצד המדינה.

תהליך דומה מתרחש עם הפנסיה. המדינה מוסיפה חוקים שמאלצים אותנו לחסוך, אין רגולציה והגבלות על דמי ניהול, המדינה מאפשרת אחזקה צולבת וסיכון החסכונות, נוגסת בפנסיה ע"י העלאת גיל הפרישה, ולאזרח לא נותר דבר אלא להמשיך לשים כסף בחסכון ולהסתכל איך הוא נשדד לו מול העיניים (מי שכן יודע לעקוב. הרוב לא מבינים בכלל מה קורה עם הכסף ולמה).

si vis pacem, para bellum

פורסם

רק אציין שבסוף הצלחתי לאתר (בדרך לא דרך, באתר של אגד הוא לא מופיע! :evil:) אוטובוס מאסף שנוסע לא רחוק מבייתי, אומנם מדובר באוטובוס אחד, אך זמן הנסיעה הוא יותר מפי 4 ברכב!

אם אתה רק מחפש להתלונן ולא באמת מחפש פיתרון (וגם זה בסדר, אחרי הכל כולנו ישראלים) - הגעת למקום הנכון.

אם אתה באמת מחפש דרך מהירה יותר - כדאי שתציין מאיפה לאיפה אתה צריך להגיע. אגד היא כבר מזמן לא מונופול בגוש דן ויש משהו כמו 8 חברות אוטובוסים שפעילות באזור. יכול להיות שלאגד אין קו רלוונטי עבורך, אבל לקווים או לנתיב אקספרס או סופרבוס יש.

ולשאלתך השנייה - אני משתמש המון בתחבורה ציבורית. אני נוסע כמעט שלוש פעמים בשבוע הלוך-חזור מבאר-שבע להרצליה, בדרך כלל בתחבורה ציבורית. נסיעה כזאת, פשוט לא משתלם לעשות ברכב - באוטובוס הנסיעה עולה לי 8.5 ש"ח, ברכב חסכוני רק הדלק יעלה לי פי 10 מזה. האוטובוסים מב"ש לת"א נוסעים דרך כביש 6 והנתיב המהיר, עוקפים את רוב הפקקים ובגדול מהירים יותר מהרכב הפרטי (אלא אם אתה מוסיף לעלות הדלק גם את עלות כביש 6 + הנתיב המהיר). בשעות הבוקר יש משהו כמו 4 אוטובוסים בשעה לת"א, כמעט תמיד יש מקומות ישיבה ובדרך כלל גם ספסל שלם ריק.

איפה כן יש לדעתי בעיות? במקומות שנחשבו בשנות ה-60 וה-70 לפריפריה של ת"א והיום הם חלק אינטגרלי מגוש דן. מערכת התחבורה הציבורית פשוט לא משתנה מספיק מהר כדי להדביק את התפתחות האזור ומה שקורה זה שאזורים שכבר מזמן הפכו לאזורי תעשיה עמוסים או פרברים עם בנייה רבה לגובה עדיין מקבלים תחבורה ציבורית שמתאימה למושב שהיה שם לפני 40 שנה.

תראה מה קורה באזור התעשייה של הרצליה, שהגישה אליו מת"א היא רק בקו 90 שתוכנן בכלל בשנות ה-70 כקו תיירים למלונות החדשים שנפתחו על חוף הרצליה. עד היום הוא פועל עם אוטובוסים בין עירוניים למרות שאת רוב הדרך הוא עושה בפקקים של ת"א והרצליה.

תראה מה קורה באזור התעשייה של ראש העין (פרק תעשיות אפ"ק). יש בקושי אוטובוס אחד שנכנס פנימה, וגם זה רק בשעות הבוקר ורק בגלל שגם ככה הוא בדרך לכפר קאסם.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

דור של מפונקים, אני בזמנו (לפני 15 שנה) הייתי הולך לאת"א ברגל חצי-3/4 שעה כל כיוון, בחורף לפעמים הייתי 'מתפרע' ונוסע באוטובוס.

(OO=[iIIIII][iIIIII]=OO)

פורסם
דור של מפונקים, אני בזמנו (לפני 15 שנה) הייתי הולך לאת"א ברגל חצי-3/4 שעה כל כיוון.

החיים היום הולכים בקצב יותר אינטנסיבי. אנחנו עובדים יותר שעות ושעה של אזרח ממוצע הרבה יותר יקרה מאשר בזמנו.

כתבה שפורסמה הבוקר.

מעניין אם המחקרים יזיזו משהו למישהו. או שנעדיף להמשיך לגנוב בקטן, במקום להשקיע בגדול ולקצור רווחים גדולים אח"כ.

פורסם
אם אתה רק מחפש להתלונן ולא באמת מחפש פיתרון (וגם זה בסדר, אחרי הכל כולנו ישראלים) - הגעת למקום הנכון.

אם אתה באמת מחפש דרך מהירה יותר - כדאי שתציין מאיפה לאיפה אתה צריך להגיע. אגד היא כבר מזמן לא מונופול בגוש דן ויש משהו כמו 8 חברות אוטובוסים שפעילות באזור. יכול להיות שלאגד אין קו רלוונטי עבורך, אבל לקווים או לנתיב אקספרס או סופרבוס יש.

ולשאלתך השנייה - אני משתמש המון בתחבורה ציבורית. אני נוסע כמעט שלוש פעמים בשבוע הלוך-חזור מבאר-שבע להרצליה, בדרך כלל בתחבורה ציבורית. נסיעה כזאת, פשוט לא משתלם לעשות ברכב - באוטובוס הנסיעה עולה לי 8.5 ש"ח, ברכב חסכוני רק הדלק יעלה לי פי 10 מזה. האוטובוסים מב"ש לת"א נוסעים דרך כביש 6 והנתיב המהיר, עוקפים את רוב הפקקים ובגדול מהירים יותר מהרכב הפרטי (אלא אם אתה מוסיף לעלות הדלק גם את עלות כביש 6 + הנתיב המהיר). בשעות הבוקר יש משהו כמו 4 אוטובוסים בשעה לת"א, כמעט תמיד יש מקומות ישיבה ובדרך כלל גם ספסל שלם ריק.

איפה כן יש לדעתי בעיות? במקומות שנחשבו בשנות ה-60 וה-70 לפריפריה של ת"א והיום הם חלק אינטגרלי מגוש דן. מערכת התחבורה הציבורית פשוט לא משתנה מספיק מהר כדי להדביק את התפתחות האזור ומה שקורה זה שאזורים שכבר מזמן הפכו לאזורי תעשיה עמוסים או פרברים עם בנייה רבה לגובה עדיין מקבלים תחבורה ציבורית שמתאימה למושב שהיה שם לפני 40 שנה.

תראה מה קורה באזור התעשייה של הרצליה, שהגישה אליו מת"א היא רק בקו 90 שתוכנן בכלל בשנות ה-70 כקו תיירים למלונות החדשים שנפתחו על חוף הרצליה. עד היום הוא פועל עם אוטובוסים בין עירוניים למרות שאת רוב הדרך הוא עושה בפקקים של ת"א והרצליה.

תראה מה קורה באזור התעשייה של ראש העין (פרק תעשיות אפ"ק). יש בקושי אוטובוס אחד שנכנס פנימה, וגם זה רק בשעות הבוקר ורק בגלל שגם ככה הוא בדרך לכפר קאסם.

אכן צביקה האוטובוסים הבין עירוניים מהירים מבאר שבע. להגיע לתל אביב תוך שעה, זה משהו שהייתי עושה ברכב בפי 4 סכום של דלק.

אבל לא כאן קבור הכלב, באמת לא כאן. אני גר בשכונת רמות, השכונה לצורך העניין, גדולה כגודלה של העיר נס ציונה, במשך 20

שנות מגוריי פה, סבלתי רבות מהמרחק מהתחנה המרכזית. ולמה? כי אף אחד אי שם בדן/אגד/מטרופולין/מטרודן, לא דאג לקו נורמלי

וישיר מהשכונה לתחנה מרכזית.

האוטובוס יוצא מהתחנה המרכזית, מסתובב בתוך שכונה אחרת עד שמגיע לשכונה שלי,

בתוך השכונה שלי מסתובב בסביבות הרבע שעה עד שמגיע אליי,

ולא נדבר על העובדה שאני גר בחצי הדרך של התחנות, כלומר לאנשים בתחנות לפניי בשכונה לוקח גם 40-45 דקות להגיע לתחנה מרכזית.

וכך יוצא, שלוקח לי חצי שעה בממוצע להגיע לתחנה המרכזית, ללא זמנתי ההמתנה בין האוטובסים

אני כבר מגדיל את זמן ההגעה לתל אביב לשעה וחצי. מערכת האוטובוסים העירונית כל כך גרועה, שאף פעם לא ברור מתי באמת מגיע אוטובוס,

כך שאני מוצא את עצמי מחכה בתחנה ליד הבית בסביבות ה10-15 ב90 אחוז מהמקרים, ולפעמים גם מחכה לאוטובוס הבין-עירוני

אחרי שהגעתי לתחנה המרכזית. בן רגע, הכפלתי את זמני הנסיעה שלי מהבית לתל אביב ועוד לא דיברתי על נסיעה בתוך תל אביב.

(אגב, אם תחבר בקו ישיר את כל שכונת רמות לתחנה המרכזית דרך הנתיב המרכזי של שדרות רגר, תוכל להגיע מהבית שלי לתחנה המרכזית בפחות מ10 דקות.)

פורסם
אכן צביקה האוטובוסים הבין עירוניים מהירים מבאר שבע. להגיע לתל אביב תוך שעה, זה משהו שהייתי עושה ברכב בפי 4 סכום של דלק.

אבל לא כאן קבור הכלב, באמת לא כאן. אני גר בשכונת רמות, השכונה לצורך העניין, גדולה כגודלה של העיר נס ציונה, במשך 20

שנות מגוריי פה, סבלתי רבות מהמרחק מהתחנה המרכזית. ולמה? כי אף אחד אי שם בדן/אגד/מטרופולין/מטרודן, לא דאג לקו נורמלי

ולא נדבר על העובדה שאני גר בחצי הדרך של התחנות, כלומר לאנשים בתחנות לפניי בשכונה לוקח גם 40-45 דקות להגיע לתחנה מרכזית.

וכך יוצא, שלוקח לי חצי שעה בממוצע להגיע לתחנה המרכזית, ללא זמנתי ההמתנה בין האוטובסים

אני כבר מגדיל את זמן ההגעה לתל אביב לשעה וחצי. מערכת האוטובוסים העירונית כל כך גרועה, שאף פעם לא ברור מתי באמת מגיע אוטובוס,

כך שאני מוצא את עצמי מחכה בתחנה ליד הבית בסביבות ה10-15 ב90 אחוז מהמקרים, ולפעמים גם מחכה לאוטובוס הבין-עירוני

אחרי שהגעתי לתחנה המרכזית. בן רגע, הכפלתי את זמני הנסיעה שלי מהבית לתל אביב ועוד לא דיברתי על נסיעה בתוך תל אביב.

(אגב, אם תחבר בקו ישיר את כל שכונת רמות לתחנה המרכזית דרך הנתיב המרכזי של שדרות רגר, תוכל להגיע מהבית שלי לתחנה המרכזית בפחות מ10 דקות.)

אם האוטובוס מסתובב בשכונה ולא מתמלא, זה אומר שלא משתלם להריץ בשכונה כמה קווים, כך שלכל אזור בשכונה יהיה קו קרוב. אז נשארנו עם קו שמסתובב, וכדי שלא תצטרך ללכת רחוק אפשר להתקין תחנה כל 100 מטר. ואז הסיבוב בשכונה יקח לאוטובוס חצי שעה. או שיהיו פחות תחנות, והאוטובוס יוכל לעשות פחות עצירות ולנסוע ביניהן במהירות גבוהה יותר. בחירה שלך

פורסם

אני מכיר טוב את שכונת רמות, גרתי שם במשך שנה. אני מניח שאתה מתכוון לקו 4 שיוצא מהמרכזית, עושה סיבוב לרמות וחוזר למרכזית?

הקו הזה באמת מעצבן אבל 45 דקות נסיעה למרכזית? אולי אם אתה עולה בתחנה הראשונה שלו ברמות. שם כבר כדאי לך לחכות לו בצד השני ולתפוס את האוטובוס שיורד מהשכונה או ללכת קצת ברגל לשדרות בן גוריון ולתפוס אוטובוס למרכזית משם. חוץ מזה שבשביל להגיע לתל-אביב אתה ממש לא חייב להגיע לתחנה מרכזית, אתה יכול לתפוס את האוטובוסים לתל-אביב מהתחנה שעל רגר, ליד סורוקה.

כמו שאני מבין את זה יש כאן שתי בעיות עיקריות.

הראשונה היא, כמו שכתבתי קודם, שמערכת התחבורה הציבורית לא התפתחה מספיק ושכונה ענקית כמו רמות מקבלת קו אוטובוס וחצי (קו 4 וקו 24 או 26 או משהו כזה שחצי עובר בשכונה). למה? כי כשמטדרודן הגיעו לב"ש רמות הייתה שכונה של 4 רחובות. מאז השכונה כמובן גדלה מאוד אבל האוטובוסים נשארו מאחור.

הבעיה השנייה היא הסברה. יש דרכים טובות יותר להגיע מהשכונה שלך לתל-אביב אבל אף אחד לא טורח לבנות מודיעין נורמלי שיסביר לאנשים איך להגיע ממקום למקום. ככה קורה שאנשים מנסים פעם-פעמיים את התחבורה הציבורית, מתייאשים מהנסיעה בגלל שהם עושים את הדרך הכי פחות יעילה וחוזרים לרכב.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

מאז שגיליתי את הרכבת- חיי השתפרו.

הרכבת בעיר שלי בכלל בדיחה.

אם אתה רוצה להגיע מצד אחד של העיר לצידה השני, עליך קודם לעבור קודם על פני 5 ערים אחרות, ולהחליף באמצע רכבת.

אגד ודן הם הזכיינים הרלוונטים היחידיים בראשון לציון, בדקתי.

לכן גם ציינתי אותם כ(לא)רלוונטים לשרשור הזה.

שמע, אתה חתכת DRAMA QUEEN שאין דברים כאלה,

פעם בחיים שלך נסעת חצי שעה באוטובוס וישר רץ לפתוח ת'רד "אויי אויי אויי נסעתי באוטובוס והאוטובוס עצר בתחנות וזה לקח לי זמן אויי אויי אויי"

תחשוב על אבא שלך ועוד חמישה רוסים מגודלים שצריכים להכנס לקליאו ספורט בבוקר.... :shock:

יאללה, לך תקנה חופשי חודשי וסתום ת'פה :lol::wink:

יאללה יאללה, גם כן אתה ד"ר קקמייקה.

במקום לעזור לחבר בשעת צרה ולהשאיל לי את הגרוטאה המג'ייפה שלך - יושב לו בבית, אוכל לי את המוח בטלפון.

ובכלל, באופן עקרוני אין לי בעייה עם האוטובוסים והרכבות עצמם (פרט לאנשים המוזרים שמתלווים אליך לנסיעה, אבל זה כבר נושא לשרשור אחר באוף),

הבעייה שלי עם חוסר היעילות המשוויע ובזבוז הזמן המטורף שנוצר כתוצאה מכך!

אלי.

פורסם
כל מה שרציתי זה אוטובוס ישר מהבית ספר שלי לעזריאלי שאני צריך להיות שם פעם בשבוע.

אם אני רוצה להגיע ישר לעזריאלי, קודם אני צריך לקחת אוטובוס הביתה, משם ללכת קילומטר, ולקחת אוטובוס לעזריאלי או לקחת אוטובוס מבית ספר שמגיע בערך חצי קילומטר מעזריאלי.

האוטובוס מבית ספר הביתה מגיע פעם ב-20 דקות, מידי פעם החבר'ה בדן מחליטים לחכות 40 דקות ולהוציא שניים ביחד, כמובן שאני צריך ללכת קילומטר מהתחנה עד הבית, פעם הייתה תחנה 200 מטר מהבית שלי.

אם אני רוצה לנסוע מביתי לבית ספר, אני צריך ללכת קילומטר, למרות שבעבר הייתה תחנה 200 מטר מהבית שהאוטובוס עוצר וממנו מגיע לבית ספר.

יש קו ממש נחמד דווקא, שמגיע בזמן ויש לו מסלול שממש טוב לי, חבל שהוא מגיע רק פעמיים ביום.

כהקווים שאני משתמש בהם היו חדשים, היו פעם שהייתי צריך לשבת ליד הנהג ולהסביר לו לאן לנסוע כי הוא לא ידע את המסלול (!)

אני לא סומך על חברת דן, כשאני רוצה להגיע בזמן למקום מסויים, אני אמצא דרך אמינה יותר.

עם אגד אין לי ניסיון.

צודק. לפותח השרשור ופזולי, תנסו לבדוק באתר הזה. זה אתר ממשלתי שדומה לאתר של אגד, רק שהוא מכיל את כל חברות האוטובוסים וגם את הרכבת, ומאפשר לתכנן מסלול שמשתמש באוטובוסים מכמה חברות. יכול להיות שיש מסלול ישיר יותר, רק שצריך להחליף חברה באמצע, והאתרים של החברות השונות לא מאפשרים את האופציה הזו. יש לו בעיה קטנה- אם יש קו ישיר שעובר מעט פעמים הוא יראה רק אותו. בחלון של החיפוש פשוט צריך לבחור שעה מאוחרת יותר מהנסיעה האחרונה שלו, ואז ניתן יהיה לראות אפשרויות נסיעה עם החלפות. שימו לב שהבעיה הזו קיימת גם באתר של אגד! זאת אותה מערכת בדיוק.

הערה קטנה לפזולי- העניין הזה שכולם רוצים קו ישיר מהבית ליעד לא יכול להתקיים במערכת תח"צ מודרנית. בכל עיר בעולם הגעה ממקומות מסוימים לאחרים דורשת החלפה של מספר קווים, היות ובמטרופולינים גדולים לא ניתן לחבר כל מקום לכל מקום אחר בקו אחד. אם התחבורה הציבורית טובה- זה גם יותר מהיר מקו ישיר שעושה סיבובים בכל שכונה.

"ai motoare capul doare"

פורסם

אני גר בנתניה. יש שני דברים טובים בעיר הזו. התחבורה הציבורית, ופאלפל מוסא.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

היתה תקופה שהייתי צריך להגיע מספר פעמים בשבוע לבאר-שבע.

למזלי, פרט לקו לאשקלון, בית שמש ועוד כמה מושבים באיזור, כל הקויים הבינעירוניים של קריית גת אלה קווים שמתחילים בבאר שבע, ויש גם את הקווים של הדתיים שמתחילים מערד.

ככה שאם אני רוצה לנסוע לבאר שבע, אני אפילו לא בודק מתי יש אוטובוס, יש לי 6 קווים לבאר-שבע, ש-4 מהם מופיעים בתדירות סבירה (עוד אחד שמגיע רק פעמים ביום ואחד שנוסע דרך שדה תימן), ככה שאני יוצא מהבית, הולך 10 דקות ברגל לתחנה הקרובה ומחכה מקסימום חצי שעה.

אפילו מוקדם בבוקר אין לי בעיה להגיע לבאר שבע, כי החיילים עולים על רכבת/או על הקווים המהירים יותר לבאר שבע.

בחזרה, אני יודע שכל חצי שעה (ולפעמים גם רבע שעה) יוצא אוטובוס שיכול להוריד אותי בקריית גת, וההפרש בין רכב פרטי לאוטובוס עומד על כ-10 דקות.

למזלנו, לפני כמה שנים מטרופולין לקחו מאגד את כל הקווים לבאר שבע (חוץ מהקו של ירושלים שנשאר אצל אגד) ובנוסף קיבלנו בונוס של הורדה בחצי מחיר של הנסיעה (בשנת 2002 אוטובוס מקריית גת לבאר שבע עלה 24 שקלים, אז הוא ירד ל-12 והיום הוא עומד על 14.60).

אין ספק שמטרופולין עשו עבודה מעולה, פעם גם אוטובוסים לראשל"צ ואשדוד היו יוצאים רק פעמים ביום, היום אותם קווים אצל מטרופולין יוצאים בתדירות יותר גבוהה, הקו היום הכי קטסטרופלי מקריית גת הוא לירושלים (שגם הוא נשאר יקר).

עוד יתרונות של מטרופולין:

*מחיר זול - כבר אמרתי.

*קוד מחיר זהה - המחיר מקריית גת לבאר שבע, הוא זהה למחיר ליעדים אחרים כמו: תל אביב, רחובות וראשון לציון, ככה למי שיש רב-קו הוא יכול להטעין נסיעות לבאר שבע, אבל לנצל את הרב-קו לנסיעות אחרות, רק חבל שלאשדוד יש מחיר שונה (ומשום מה גם יותר יקר).

*האוטובוס הרבה יותר יעיל מהרכבת, הרכבת לבאר שבע יקרה יותר וגם מצריכה נסיעה לאיזור תעשיה, לפעמים אני מוצא את עצמי נוסע באוטובוס גם לתל אביב.

*עלויות מחייה נמוכות - מלא סטודנטים קריית גתים שלומדים בבאר שבע, מעדיפים לא להשכיר דירות ונוסעים כל בוקר לאוניברסיטה.

*שעות נוחות - אוטובוס אחרון לבאר שבע מגיע ב-0:30 בלילה ועכשיו יש גם רכבות כל הלילה :-D.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

בעבר השתמשתי בשירותי התחבורה הציבורית מהעיר שלי לעבודה, היה נחמד , יש לא מעט אוטובוסים, מוניות שירות וכל מיני חאפרים.

הבעיה היא העלות שיוצאת קצת יותר ממה שעולה לי הרכב לכל נסיעה. אוטובוסים יש כל 20 דקות, אך לעיתים מתעכבים ואי אפשר לסמוך שכן הכל תחנות ביניים.

מוניות שירות , לא רלוונטי וקצרה היריעה מלהכיל את כל הסיבות.

לכן קניתי רכב.

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

פורסם

מכל הפריפריות לת"א זה סיוט. יש תחבורה והכל טוב ויפה, אבל מהסינימה סיטי לקוממיות לוקח לפעמים מעל חצי שעה, אבסורד לחלוטין.

כולם בכפר עם AK ורק אתה עם קפצונים ?

זה לא קצת דפוק ?

• תוכן חדש...