Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4886 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

אני מלש"ב, עומד לפני כניסה לעתודה. המקצוע העיקרי שבראשי הוא הנדסת תוכנה, כאשר יש אופציה למדעי המחשב (אשמח אגב להבהרה מה עדיף ומה ההבדלים.)

העניין הוא כזה:

כרגע ציון הפסיכומטרי שלי עומד על 673 ברב-תחומי, 677 בדגש מתמטי.

אם מחשבים בערך את הציונים הצפויים לי בבגרויות, יוצא שאני צריך קצת מעל 700 על מנת לעמוד בסכם הנדרש לטכניון.

העניין הוא, שקבעתי פסיכומטרי נוסף במרץ, וקרו דברים שמונעים ממני את האפשרות ללמוד לו. חוויתי טראומה נפשית לא קלה שכרגע מונעת ממני כל אפשרות לשבת ולהתרכז בלימודים לפסיכומטרי וסביר להניח ששיפור מהמועד הבא לא יתקבל.

במקום בו אני עומד עכשיו, ישנה אופציה להתקבל ללימודים באורט בראודה בכרמיאל. הבנתי שהמכללה הזו היא אכן מכללה ברמה גבוהה למדי. עם זאת, ישנם חששות שאני אפסיד משהו חשוב אם אלך ללמוד בבראודה ולא בטכניון.

עד כמה אני צריך לחשוש מלימודים בבראודה? מה מצפה לי לאחר סיום שלוש שנות הקבע של העתודה מבחינת שוק העבודה הפרטי במידה ואלמד בבראודה ? האם אני מסתכן בצורה כלשהי לעומת לימודים בטכניון ?

האם העובדה שאני ממילא הולך לצבור נסיון תעסוקתי של שלוש שנים בצבא במקצוע אותו אני אלמד לא מבטלת (או לפחות מקטינה) את המשמעות של המוסד בו אני לומד ?

אשמח אם יאירו את דרכי.

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם

יש לך פסיכומטרי די גבוה.

אמנם הטכניון זה הטופ, אבל הייתי מציע לך לבדוק גם את אוניברסיטת תל אביב ובן גוריון, גם אצלם מחלקת ההנדסה נחשבת למעולה.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

לא ממש עומד בפני התלבטות לגבי המוסדות האלו. אני מעדיף משהו קרוב יותר לבית - מעבר לעובדה שאני סולד לחלוטין מהאיזורים בהם נמצאות האוניברסיטאות הללו. אני לא ממש מעוניין לסבול במשך לימודיי.

תודה בכל מקרה לגבי ההצעה.

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם

תוסיף גם את העברית, שהפקולטה למדמ"ח ומתמטיקה בה נחשבת מצויינת.

בכל מקרה - אתה יכול להרשם לטכניון גם עם הפסיכומטרי שיש לך כעת, בד"כ תנאי הקבלה בעתודה קצת יותר נוחים מאשר ברישום הרגיל. רשום אוניברסיטה אחרת או מכללה כבחירה שניה ושלישית, ואז יהיו לך עוד כמה חודשים להתעניין ולהתחבט לפני קבלת ההחלטה על מקום הלימודים או ויתור על העתודה לטובת מסלול צבאי רגיל.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

פורסם

בלי לבאס כן אבל עדיף לך לוותר על עתודה,ואם תכנות זה מה שאתה אוהב לך תהיה תכניתן,שב בכלא עד שיתנו לך את זה,

כל הבעיות יפתרו לך.

ואת התואר תעשה בעתיד בלי להתאמץ אחרי שיהיה לך הרבה כסף ונסיון כבר...

ואם כבר יש לך את היכולת אז עדיף טכניון כי תעודה משם זה משהו ששווה הרבה יותר ויקל עליך מאוד בהמשך..

פורסם

זה כמו להתלבט בין פרארי לטויוטה.

 

אורט בראודה מכללה טובה, אבל אין מה להשוות אותה בשום צורה לטכניון.

בטכניון תלמד עם המוחות הטובים ביותר בארץ, ותילחם על המקום שלך כל סימסטר וסימסטר.

 

יש לזה יתרונות, יש לזה חסרונות. אלה 3 שנים מאוד קשות, אולי הכי קשות שהיו לי בחיים, אבל אתה מתפתח בהן כמו שלא תתפתח כנראה ברוב החוגים האחרים בארץ.

 

איפה זה יעזור לך אחר כך?

 

גם להשתבץ במקום טוב בתור עתודאי. בצבא יש מקומות טובים, ויש פחות. בתור בוגר טכניון עם ציונים סבירים רוב הסיכויים שתגיע למקום מעניין ומאתגר.

וכמובן שתשתחרר, אחרי תואר בטכניון, ועם רזומה עשיר ביחידה טכנולוגית מובחרת, ירדפו אחריך באזרחות. אין בוגר טכניון/יחידה טכנולוגית טובה שמתקשה למצוא עבודה טובה.

 

אני הייתי הולך על הטכניון אם האפשרות קיימת.

 

השתחררתי לפני שנה אחרי 6 שנים קבע כעתודאי מהטכניון. תרגיש חופשי לשאול עוד שאלות.

 

וחד משמעית מספיק התואר התלת-שנתי (מדעי המחשב) על פני מהנדס התוכנה. חבל על השנה הנוספת באקדמיה.

מגאן 265

פורסם

1. הטכניון הוא המוסד הנבחר בישראל לכל מקצועות ההנדסה.

2. יש מחלקות למדמ"ח בכל האוניברסיטאות בארץ. מבחינתך זה כולל גם מחלקה יחסית חדשה ולא כל כך ידועה באוניברסיטת חיפה. אם חשוב לך ללמוד בחיפה זו אופציה מעניינת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

פורסם

אתה תצא לשוק העבודה בעוד 9 שנים, אחרי 6 שנים נסיון ו3 שנים לימודים. לא משנה איפה תלמד, אתה תמצא לעצמך עבודה, אם לא ימצאו אותך קודם. אני אישת מכיר חבר׳ה עם נתונים פחות מרשימים שהגיעו לחברות מאוד מכובדות.

פורסם
לא ממש עומד בפני התלבטות לגבי המוסדות האלו. אני מעדיף משהו קרוב יותר לבית - מעבר לעובדה שאני סולד לחלוטין מהאיזורים בהם נמצאות האוניברסיטאות הללו. אני לא ממש מעוניין לסבול במשך לימודיי.

תודה בכל מקרה לגבי ההצעה.

 

אני גם חשבתי כמוך לפני התואר, חשבתי ללמוד כלכלה בבן-גוריון בבאר שבע ולחסוך את העניין של שכירת דירה.

בגלל שהפסיכומטרי שלי לא היה מספיק גבוה, עלו האופציות של מכללת ספיר/אשקלון.

אחרי שהבנתי כמה שתואר של אוניברסיטה חשוב לעומת תואר של מכללה ושהרמה של המחלקה לכלכלה בבן גוריון היא מאוד גבוהה, אחרי שהתקבלתי לקמפוס אילת של בן גוריון, החלטתי לעשות את הצעד ולעבור לאילת, המחשבה של התרחקות מהבית והחברים גם עלו לראש, אבל במבט לאחור, אחרי שנתיים וחצי אני לא מתחרט על הצעד הזה.

 

עם כל התדמית השלילית שיש לבאר שבע, מדובר בעיר סטודנטיאלית עם עלויות מחייה שנמוכות בהרבה מתל אביב והמרכז, תוסיף לזה את אחת האגודות סטודנטים החזקות בארץ, חיי לילה מעולים לסטודנטים ושירותים מאוד מתקדמים שאתה מקבל בקמפוס הבאר-שבעי ותעשה את ההחלטה שלך.

חוץ מזה שיש תחנת רכבת קרובה לאוניברסיטה.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

הרבה דלתות יפתחו בפניך רק עם תואר אוניברסיטאי. אם אתה יכול - טכניון, ואם לא, אז כדאי שתרחיק לאוניברסיטה אחרת. ויסלחו לי בוגרי המכללות.

:turn-l:
פורסם

ברגע שיש לך ניסיון בתחום (וצבא זה סוג של ניסיון), אף אחד לא מסתכל איפה עשית את התואר שלך.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אם אתה גר בחיפה, או במקום אחר שאינו רחוק מקו הרכבת לת"א הרי שתוכל לנסוע לת"א ברכבת על בסיס יומי, ולנצל את היתרון של תחנת רכבת סמוכה לאוניברסיטה בת"א. אמנם לא כל כך מקובל בארץ, אבל בהחלט אפשרי, ואני מכיר אנשים שעושים את הקו לצורכי עבודה או לימודים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

פורסם

מחזק את דברי sperial. נוסף על כך, עם לפטופ וחיבור סלולרי לא מדובר בשעה אבודה של נסיעה, אלא בשעה שתוכל ללמוד בה או לבצע מטלות אחרות. כמו כן, לא מדובר בזמן נסיעה ארוך בסדרי גודל לעומת נסיעה לבראודה בכרמיאל.

  

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

 

פורסם

אתחבט עוד בשאלה לגבי האוניבריסטאות השונות.

בכל אופן - הדעה הרווחת היא שבראודה היא איננה אופציה שכדאי לשקול בראש ובראשונה?

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

×
×
  • תוכן חדש...