Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4878 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב חבר'ה :-)

ברצוני להתייעץ ולשאול אתכם כמה שאלות בנוגע איך לעבור נכון מצפון הארץ למרכז.

בעוד פחות מ3 חודשים בע"ה ובעזרת הפז"מ :) אני אמור להשתחרר מצה"ל, בעיקרון אני רוצה להמשיך לעבוד באזרחות בתחום שבו עסקתי בצבא. לצורך כך, ובעקבות עוד כל מיני שיקולים החלטתי שאני ועוד 2 חברים שלי רוצים לעבור לגור יחד במרכז.

השאלה היא איך עושים את כל התהליך הזה?

איך בדיוק מחפשים דירה שתתאים לנו? :|

במה כדאי להתחשב יותר?:roll:

על איזה דבר צריך להתסכל?:shock:

אשמח לשמוע רעיונות, ותשובות מבעלי נסיון בחיים:-D

פורסם

מחפשים ביד 2 או במקומונים-גל גפן, השיקמה. אם יש ברשת. חשוב באיזה שכונות, תוכל לשאול כאן בפורום, למשל. חשוב תחבורה ונגישות לעבודה או לימודים. לא ציינת מה המקצוע.

כותב פה בפורום בר, שלמד משפטים ועבר למרכז עם משפחה.

במקרה שלך יש כמה חברים דווקא. אפשר להקים להקה ולעבור למרכז כמו פוליקר[אולי גם דוכין, לא בטוח] צריך ללמוד גיטרה.

פורסם

מי שרוצה לעבור למשולש הרציחות צריך לדעת לאן הוא נכנס :lol:

סתם אני צוחק.. אתה צריך להיות יותר ספציפי כי לפי מה שרשמת אתה מחפש את האזור של בת-ים, חולון וראשון מערב אבל מה חשוב לך ? הקרבה לרכבת ? כמה שיותר קרוב לת"א ?

בכללי, רעיון נוסף הוא לחפש באזור פ"ת, בשכונות שקרובות לקניון הם בדר"כ הרבה יותר זולות מהעלות של המשולש.

כולם בכפר עם AK ורק אתה עם קפצונים ?

זה לא קצת דפוק ?

פורסם

אתה צריך לשאול את עצמך קודם כל - למה בכלל אני עובר למרכז?

ערים כמו חולון, בת ים במידה מסוימת גם ראשון לציון הן ערי שינה. אין הרבה מה לחפש שם אחרי 8 בערב, אלא אם ישיבה עם בקבוק קולה בפיצוציה נחשבת אצלך ל"משהו לחפש שם". אני מבין שאתם שלושה חברה' צעירים ואני מניח שאתם עוברים למרכז בשביל להנות. את זה יהיה לכם קשה מאוד לעשות במקום כמו חולון, עיר שממתגת את עצמה כ"עיר הילדים". נראה לי שאת הגיל של מוזיאון הילדים כבר עברתם.

אם אתם עוברים למרכז בשביל להנות מהחוויה אז תל-אביב היא המקום בשבילכם. נכון, השכירות יותר יקרה. הרבה יותר יקרה. וגם אין חניה, והארנונה גבוהה, ויש רעש של אוטובוסים, והדירות קטנות וגם שמעתי שהאבקדו שם פחות איכותי מבצפון. אבל לפחות שם גם ב-11 בערב תוכלו להחליט ספונטנית שאתם יוצאים לשתות משהו בפאב בלי לקבוע על נהג תורן או לחכות לקו 26/126 (ולחזור במונית, כמובן).

אם אתה עובר למרכז רק בשביל העבודה, בילוי בשבילך זה לעשות פלסטלינה לאוטו ובירה אתה שותה רק באירועים חברתיים - תשכח מכל מה שכתבתי. כנראה שפיספסתי בגדול.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

בהמשך למה שצביקה אמר, אם אתם באמת עוברים כדי להנות מהחוויה של "העיר הגדולה" אז אין כמו לגור בה או בקרבתה.

תל אביב עצמה היא יקרה וכמובן שיש את בעיות החניה, ולכן אולי כדאי לכם לשקול לחפש דירה באזור רמת גן (אזור הרא"ה או אזור ז'בוטינסקי אם אתם רוצים לגור ממש על הגבול עם תל אביב). נכון שאז לא תוכלו לגור 5 דקות מאלנבי/בן יהודה, אבל תקבלו דירה במקום יותר שקט ופחות הומה, שכירות יותר נמוכה והרבה יותר חניה (אפילו באפור). גם הגישה מרמת גן לתל אביב היא נוחה יחסית, בין אם ברכב ובין אם בתחבורה ציבורית.

אופציה נוספת היא לגור במזרח העיר (אזור משה דיין אם אני לא טועה). חבר טוב שלי שוכר שם דירה עם עוד 2 חברים מהצבא והם משלמים 1700 ש"ח כל אחד על דירה ענקית ומשופצת עם חדרים גדולים, 2 חדרי שירותים, 2 מרפסות וחניה בשפע. נכון שהאזור הוא לא צפון תל אביב וגם מעט מרוחק ממרכז העיר, אבל זאת יכולה להיות פשרה הגיונית.

באשר לחיפושים ולתהליך המעבר - חיפוש דירה זה משהו שיכול לקחת המון זמן, ולכן צריך סבלנות והתמדה. תבדקו עם חברים או אנשים שגרים במרכז אם הם מכירים מישהו שמשכיר דירה, תנסו לחפש או לפרסם בפייסבוק וכמובן שכל הלוחות השונים דוגמת יד 2.

השמועה אומרת שהרבה דירות שוות עוברות מפה לאוזן ולא דרך הלוחות, אבל לא יודע עד כמה זה נכון.

ודבר אחרון, אני לא יודע במה אתה מתכנן לעבוד, אבל תכין לעצמך כסף בצד ל2-3 חודשים ראשונים (נגיד באזור ה-15 אלף), וזאת כדי שיהיה לך מרווח נשימה עד שתמצא עבודה. אופציה אחרת היא קודם למצוא עבודה ואז לחפש דירה, אבל אז אתה תחפש דירה בלחץ של זמן ואולי אף תצטרך לסגור על דירה שלא תרצה מחוסר ברירה (או יותר גרוע - לחפש/לעבור דירה כשכבר התחלת לעבוד).

פורסם

צביקה אל תלכלך על העיירה הציורית שנקראת חולון!

יש פה אחלה בר.

ובראשון בכלל, תמיד יש לאן ללכת וכמות הברים ומקומות הבילוי מכובדת.

כמובן ששום דבר לא מתקרב לתל אביב , אבל הוא בסה"כ אחרי צבא ואם אין לו מספיק כסף לגור בתל אביב זה מיותר.

למרות שהם 3 וזה יתחלק להם דיי יפה עדיין יש לשלם ארנונה שתקנו אותי אם אני טועה אבל בתל אביב יותר יקרה מהערים הקרובות לה, וכמובן אין חניה ואולי בנוסף למחיר יותר זול של דירה בערים הסמוכות לתל אביב הם אפילו יקבלו חנייה בבניין.

Miata ND2

פורסם

ערים כמו חולון, בת ים במידה מסוימת גם ראשון לציון הן ערי שינה. אין הרבה מה לחפש שם אחרי 8 בערב, אלא אם ישיבה עם בקבוק קולה בפיצוציה נחשבת אצלך ל"משהו לחפש שם". אני מבין שאתם שלושה חברה' צעירים ואני מניח שאתם עוברים למרכז בשביל להנות. את זה יהיה לכם קשה מאוד לעשות במקום כמו חולון, עיר שממתגת את עצמה כ"עיר הילדים". נראה לי שאת הגיל של מוזיאון הילדים כבר עברתם.

אם הנ"ל מחפש חיי לילה ובארים - אתה צודק. אבל אם הוא לא מחפש חיי לילה אז אתה סתם מגזים לדעתי. היום בכל עיר (כולל חולון ובת ים) ישנם קניונים ובתי קפה שפתוחים לפחות עד 22:00 בלילה - ובכל עיר כיום יש מסעדות ומקומות טובים לשבת ולאכול שפתוחים עד חצות לפחות. זה שהוא רווק שמגיע למרכז עם עוד 2 חברים לא אומר שהם כל יום הולכים לקרוע את העיר, יש מספיק דברים לעשות חוץ מלשבת יום כן יום לא בבאר\פאב\whatever (זה גם עולה לא מעט כסף, you know).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

צביקה,

האמת ששאלתי את עצמי את השאלה הזאת אלפי פעמים, ופשוט הגעתי למסקנה שאני עובר בשביל העבודה ובשביל להתחיל את החיים שלי במרכז.

אני לא עובר למרכז בשביל בארים/מסיבות והנאות..כמובן שמדיי פעם אני אבלה,אהנה ואצא למסיבות.. אבל זו לא המטרה שלי, המטרה היא כמו שכתבתי בשביל להתחיל לבנות את החיים שלי במרכז. בגלל זה אני מתייעץ איתכם איך עושים את הצעד הענק הזה.

גדי,

שלחתי קורות חיים לחברה שאנחנו עובדים איתה יחד ואני מקווה שיזמנו אותי לראיון ואתקבל לשם במקביל לחיפושים של הדירה.

שמעתי שיש דירות כאלו כשאתה עובר אז המחיר כולל גם חשמל, מים, גז וכל הדברים האלו..איך זה הולך? ידוע לך משהו על זה?

פורסם
צביקה,

את השאלה למה אני עובר למרכז כבר שאלתי את עצמי אלפי פעמים, ופשוט הגעתי למסקנה שאני עובר בשביל העבודה ובשביל להתחיל את החיים שלי במרכז.

אני לא עובר למרכז בשביל בארים/מסיבות והנאות..כמובן שמדיי פעם אני אבלה,אהנה ואצא למסיבות.. אבל זו לא המטרה שלי, המטרה היא כמו שכתבתי בשביל להתחיל לבנות את החיים שלי במרכז. בגלל זה אני מתייעץ איתכם איך עושים את הצעד הענק הזה.

אם אתה עובר בשביל להתחיל את הקריירה שלך אז העצה הכי טובה שאני יכול לתת לך היא לחפש מקום מגורים שיהיה במרחק סביר ממקום העבודה שלך. אתה לא חייב לגור במרחק ירידה מהעבודה אבל כן חשוב לבדוק שהנסיעה מהבית לעבודה לא לוקחת לך שעה. וכן, יש אנשים שגרים בראשון ועובדים בהרצליה (שניהם באזור המרכז לפי הגדרך) ונוסעים שעה לכל כיוון. בזמן הזה אתה מגיע מחיפה להרצליה ברכבת אחרי שקראת את כל ישראל היום ועברת על כל השרשורים ההזויים שנפתחו בלילה בפורום.

חוץ מזה, העצות הרגילות שקשורות לשכירה של דירה ראשונה -

תבדוק שאתה באמת יכול לשלם על ההרפתקאה הזאת. שכירות זאת הוצאה גדולה אבל זאת רק הוצאה אחת. יש ארנונה, חשמל, מים, אוכל, בילויים, אינטרנט, פתאום תופסת אותך השכנה מלמטה ומזכירה לך שלא שילמתם ועד בית...

תבדוק את השותפים העתידיים שלך. לא תמיד אנשים שהיו חברים שלך במשך שנים הם השותפים האידיאליים שלך.

אם הנ"ל מחפש חיי לילה ובארים - אתה צודק. אבל אם הוא לא מחפש חיי לילה אז אתה סתם מגזים לדעתי. היום בכל עיר (כולל חולון ובת ים) ישנם קניונים ובתי קפה שפתוחים לפחות עד 22:00 בלילה - ובכל עיר כיום יש מסעדות ומקומות טובים לשבת ולאכול שפתוחים עד חצות לפחות. זה שהוא רווק שמגיע למרכז עם עוד 2 חברים לא אומר שהם כל יום הולכים לקרוע את העיר, יש מספיק דברים לעשות חוץ מלשבת יום כן יום לא בבאר\פאב\whatever (זה גם עולה לא מעט כסף, you know).

איציק

זה שיש בית קפה שפתוח עד 22 לא אומר שאתה רוצה לשבת בו.

בסופו של דבר, בגיל הזה אתה לא יוצא לבית קפה בשביל ההפוך-גדול-חלש או המאפה שקדים. אתה יוצא כדי לפגוש אנשים כמוך ואם מדובר בבית קפה שממוקם בלב שכונת מגורים ישנונית אז כנראה שתמצא שם את השכנות הגרושות או שתמצא שם את הילדות בנות ה-14 שלהן.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אם אתם עוברים למרכז בשביל להנות מהחוויה אז תל-אביב היא המקום בשבילכם. נכון, השכירות יותר יקרה. הרבה יותר יקרה. וגם אין חניה, והארנונה גבוהה, ויש רעש של אוטובוסים, והדירות קטנות וגם שמעתי שהאבקדו שם פחות איכותי מבצפון. אבל לפחות שם גם ב-11 בערב תוכלו להחליט ספונטנית שאתם יוצאים לשתות משהו בפאב בלי לקבוע על נהג תורן או לחכות לקו 26/126 (ולחזור במונית, כמובן).

אם אתה עובר למרכז רק בשביל העבודה, בילוי בשבילך זה לעשות פלסטלינה לאוטו ובירה אתה שותה רק באירועים חברתיים - תשכח מכל מה שכתבתי. כנראה שפיספסתי בגדול.

בראשון לציון יש לך את היס פלנט, סינימה סיטי, טמפל בר, גוטה בר, ברנש, כצה, אידאה, רנאטו, ברסה, אסו, יודלה, סינדיבאד, יולו, ברנרד, מאמי, חדשות, טראבין וזו רק רשימה חלקית של בארים, פאבים ומועדונים שפתוחים כל יום עד 3:00-4:00 בלילה, זה מבלי להתחיל למנות את עשרות המסעדות שמפוזרות בין המערב למזרח, כולל באזור תעשיה הישן (שכרגע מתחדש בענק).

לא יודע להגיד גבי בת ים וחולון אבל בראשל"צ כמעט בכל שעה אתה יכול למצוא מה לעשות.

שיעורי פיסיקה גרעינית באוף טופיק.

את הריתוך יש לבצע כך שהאלקטרודה תמוקם מחוץ למאיץ באופן שיהיה קו ראייה ישיר להיקף הפנימי של הדוד, אחרת המיסוך של המאיץ יפגע אנושות באפקט ההגנה.

• תוכן חדש...