Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4896 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שילוב של עבודה בפול-טיים בקבע,

לימודים בפתוחה במדמ"ח

ונסיעות יומיומיות מצפון למרכז (לעבודה ולימודים), הובילו אותי למסקנה שהמנוי שעשיתי להולמס פלייס פשוט מתבזבז לו...

בעיקר כי אין לי זמן להשקיע מעבר לשעה-45 דקות ביום (וגם זה ברוטו) על כושר.

החלטתי שאני מבטל את המנוי (בכל זאת 350 ש"ח לחודש), ו"על הכסף שאחסוך", אקנה לי סט משקולות צנוע וספת כושר.

חשבתי לזרוק כ-300 שקל על הספה, עד שראיתי את המבחר ואת טווחי המחירים.

יש לי הנחת אנשי קבע במגה-ספורט וורטהיימר (25%), ולכן העדיפות היא כמובן לאחת משתי הרשתות הנ"ל,

הבעיה שכל מה שראיתי אצלם עולה מעל 500-600 שקל! וגם זה נראה כאילו עשו אותו בסיני (או מקסימום בסין).

המטרה היא למצוא ספה בסיסית, בעלת יכולת קיפול מקסימלית (דירה קטנה יחסית) (אם יש עד למצב שטוח - בכלל מעולה!),

וכמובן עדיף שתהיה עמידה לאורך זמן.

אני אציב את הגבול התקציבי ב500 ש"ח (לפני הנחה), ואשמח להמלצות! (כמובן גם בפחות זה טוב!)

(אגב אין לי בעיה גם עם יד שניה - אבל ממה שראיתי ביד2 - המחירים לא שונים בהרבה)

בברכה!

יונתן.

פורסם

אני רכשתי את הספה הזאת ממישהו ביד2 תמורת 250 ש"ח. הספה הייתה במצב חדש לחלוטין, ונראה כאילו בקושי השתמשו בה (ניתן לראות לפי המתיחות בריפוד).

סה"כ אני מרוצה ממנה, יש לה מספר שיפועים + שיפועי כיסא + שיפוע שלילי (טוב לבטן, חזה בשיפוע וכו').

כמובן שיש ספות טובות יותר, אבל אם היא נכנסת לך בתקציב ואתה לא מחפש משהו ממש מקצועי (שמגיע אפילו לסכומים של 4 ספרות), אז אני יכול להמליץ לך עליה.

אני מתאמן איתה כמעט חצי שנה בשימוש של 4 פעמים בשבוע, ואין תלונות.

ד"א,

בקשר לקיפול - היא מתקפלת למצב שטוח (בדומה לקרש גיהוץ). קצת לא כיף לקפל אותה כל פעם למצב שטוח (כי צריך לפרק את הרגל הקדמית). אני פשוט מקפל את הרגל האחורית (שזה נעשה בצורה מהירה וקלה), ומעמיד אותה על הרגל הקדמית.

חלחליק לשעבר (או חיליק, תלוי את מי שואלים).

פורסם

1. החלטת להשקיע את הכסף של המנוי שזה 350 בחודש ואתה מחפש ספה טובה בפחות מ500?

לא הבנתי את רעיון ההשקעה אבל זה כמו לוותר על בילויים ולחסוך לשיפורים אבל לקנות סופית לאגזוז

2. מה תעשה רק עם ספה?

3. אם יש לך שעה ברוטו ביום כמעת כל יום (5~בשבוע) זה זמן אופטימלי לחדר כושר

4. נחזור לספה, יש לך ראק (מתקן למשקולת) כלשהו? משקוליות? מספיק משקל?

5. מה המטרה שלך באימון ביתי או באימונים בכלל ( אולי אתה אפילו לא צריך ספה)

6. בכל אופן אם יש חשיבות למטרה אז ״אין לי זמן״ זה לא תירוץ

גם לי אין זמן ואני מוצא את עצמי גם ב 11 בלילה מתאמן עם פיהוקים, שישי-שבת 7 בבוקר וכו׳

כשרוצים, מתאמנים! וזה מחזיר אותנו ל״מה המטרה שלך?״

יש ספות טובות בקצת יותר

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

הבעיה שבבית "התירוצים" רצים מהר יותר .

אין לי זמן אז אני רק רגע אלך להדליק את הדוד , על הדרך מתעכבים לקפה כדי להתעורר לאימון , פתאום חבר מתקשר , אז שמת לב שבר רפאלי שלחה הודעה בפייסבוק , כבר לא נשאר הרבה זמן לאימון אולי נדחה אותו למחר .

צריך הרבה מוטיבציה לבית .

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

פורסם
הבעיה שבבית "התירוצים" רצים מהר יותר .

אין לי זמן אז אני רק רגע אלך להדליק את הדוד , על הדרך מתעכבים לקפה כדי להתעורר לאימון , פתאום חבר מתקשר , אז שמת לב שבר רפאלי שלחה הודעה בפייסבוק , כבר לא נשאר הרבה זמן לאימון אולי נדחה אותו למחר .

צריך הרבה מוטיבציה לבית .

האמת שאצלי קרה מקרה הפוך.

כל פעם שהייתי הולך לחדר כושר, זה היה שורף לי לפחות שעתיים (נסיעה של 5 דק' לכל כיוון, אימון של שעה ורבע בערך, מקלחת וכו').

ברגע שעברתי להתאמן בבית התחלתי להתמיד הרבה יותר מהסיבה הפשוטה שעכשיו אני פשוט יוצא החוצה, בלי תיק ובלי כלום, מתאמן, מתקלח ואוכל.

לא צריך לחכות למכשירים תפוסים, ולא צריך כלום.

(כמובן שיש חסרונות שאתה מוגבל לעשות תרגילים רק עם משקולות חופשיים בגדול, אבל עבורי זה מעולה).

חלחליק לשעבר (או חיליק, תלוי את מי שואלים).

פורסם

חלחליק - הספה שהצעת אכן נראית לא רע (מעניין כמה היא תעלה בחנות).

ואני גם מקווה שאצלי השיטה הזאת תעבוד יותר טוב.

GSI

הרעיון בלחסוך הוא פשוט - ניסיתי חדר כושר הכי יקר עם כל השכלולים והנוחות (עם המגבות והכל) - לא כל כך עבד.

אין לי בעיה להשקיע גם אלפיים שקל על ספת כושר ביתית - אבל ממש יכאב לי הלב אם גם בה בסוף אני לא אשתמש בגלל אותם התירוצים.

ולכן אני רוצה להתחיל בקטן (כמעט לכל אחד יש איזה מתקן כושר איכותי ויקר שהפך למתלה כביסה).

לגבי משקולות - התכנון הוא לקנות שני מוטות קצרים + 4 משקולות 2.5 ו4 משקולות 1.25. ולרכוש משקולות נוספות לפי צורך.

רק ספה יכולה לשמש ללא מעט תרגילים (משהו שמצאתי ברשת לדוגמא)

השעה ברוטו כוללת: מקלחת, החלפת בגדים אימון ונסיעה הלוך חזור+חניה בקניון.

בחדר כושר זה משאיר לי משהו כמו 20-25 דקות אימון נטו. בבית אני מקווה לדחוף איזה 45 דקות (במיוחד אם לא צריך להתלבש אחרי זה).

המטרה היא משולבת:

1. לשמור על כושר לטובת בריאות הגוף באופן כללי כדי לא להיות פדלאה (ריצה, סיבולת לב ריאה וכאלה) (בשביל זה יש כבר הליכון שאשתי מתאמנת עליו).

2. לפתח את הגוף מבחינה חזותית (חזה/בטן/ידיים/כתפיים) - בלי להיסחף לבודי-בילדר וכל זה.

3. להוריד טיפה משקל (4-5 קילו, לא יותר) (כיום אני נע בין 74-75).

בברכה!

יונתן.

פורסם

אתה סותר את עצמך, אי אפשר להוריד משקל ולפתח שריר במקביל. במאזן שלילי (הרזייה) זה בלתי אפשרי לא משנה לאיזה חדר כושר יקר תעשה מנוי.

אלא אם כן אתה רוצה להוריד משקל ע"י אימוני מסה ותוך כדי לשמור על מאזן קלורי רגיל, במקרה כזה עדיף כבר לעשות קרדיו וזהו, כך תוכל גם לפתח סיבולת לב-ריאה טובה.

(OO=[iIIIII][iIIIII]=OO)

פורסם
האמת שאצלי קרה מקרה הפוך.

כל פעם שהייתי הולך לחדר כושר, זה היה שורף לי לפחות שעתיים (נסיעה של 5 דק' לכל כיוון, אימון של שעה ורבע בערך, מקלחת וכו').

ברגע שעברתי להתאמן בבית התחלתי להתמיד הרבה יותר מהסיבה הפשוטה שעכשיו אני פשוט יוצא החוצה, בלי תיק ובלי כלום, מתאמן, מתקלח ואוכל.

לא צריך לחכות למכשירים תפוסים, ולא צריך כלום.

(כמובן שיש חסרונות שאתה מוגבל לעשות תרגילים רק עם משקולות חופשיים בגדול, אבל עבורי זה מעולה).

+1

הייתי מבזבז המון זמן בהמתנה למכשירים תפוסים, רבע שעה דרך וכו'. גם מפספס אימונים מדי פעם כי זה היה סיפור לצאת מהבית ולהתחיל ללכת עד לשם, תהליך שלם...

בבית האימון לוקח שעה ורבע, אוכל ומקלחת ונגמר סיפור.

כשיש מוטיבציה וכוח רצון, אז דברים אחרים לא מפריעים.

מה שכן מפריע זה שניתן להתאמן רק עם משקולות, וזה מאוד מגביל לאורך זמן.

אתה סותר את עצמך, אי אפשר להוריד משקל ולפתח שריר במקביל. במאזן שלילי זה בלתי אפשרי לא משנה לאיזה חדר כושר יקר תעשה מנוי.

אפשר אבל מאוד קשה. אין לפותח השרשור כוונה לגדול ולפתח מסה עצומה ואז להתחיל חיטוב. לעניות דעתי, תזונה נכונה ואימון משקולות יתנו לו תוצאה לא רעה בתווח הארוך מבלי לעלות או לרדת במשקל בצורה קיצונית.

Honda civic EJ6

פורסם

הסיפור עם הירידה במשקל הרבה פחות קריטי לי, (אני 178, אז אני לא נחשב שמן לגובה שלי).

אני רק לא רוצה להגיע למצב שבגלל האימונים אני אוכל פתאום יותר (זה בד"כ מה שקורה),

אבל לא אתאמן מספיק - ואז אני סתם אשמין ולא אראה תוצאות.

הרעיון הוא לשלב אימוני ריצה (קרדיו) ואימוני כוח (עיצוב שרירים) לסירוגין (בין 3-5 אימונים קצרים בשבוע).

בברכה!

יונתן.

פורסם

והרי הבשורה:

אתה לא צריך ספה

וגם לא משקולות יד

אם תתעקש, הספה תתממש להיות חששותיך - מתקן לייבוש מגבות והמשקוליות למעצורי דלת

למטרתך הייתי ממליץ לקנות מוט בארבל עם כמה פלטות, 1 קטלבל ובעתיד עוד

רוץ לקרא על אימוני קרוספיט

עם מוט כמו שהזכרתי, פלטות,רצפה וחצי שעה ביום אתה יכול להגיע לתוצאת המטרה שלך במהירות וזה אפילו יכול לסחוף אותך מעבר לזה

כל זה ל-ד-ע-ת-י בלבד (למרות שאסור לחלוק עלייהה כי אלו דברי קודש :-) )

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
+1

אפשר אבל מאוד קשה. אין לפותח השרשור כוונה לגדול ולפתח מסה עצומה ואז להתחיל חיטוב. לעניות דעתי, תזונה נכונה ואימון משקולות יתנו לו תוצאה לא רעה בתווח הארוך מבלי לעלות או לרדת במשקל בצורה קיצונית.

רק בגלל סטייה הולכת וחוזרת של גרעון קלורי ובכלל תהליכי תזונה לא מאוזנים (קפיצות אינסולין למשל) , כל דרך אחרת למתאמן שלא מתחיל תהיה "עזרי גנטיקה" במילים יפות .

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

פורסם

נצל"ש

עקב עומס מתאמנים בחדר כושר ועקב כך בעיה להתאמן על המכשירים, ובנוסף גם חדר ההלבשה כזה עמוס שלפעמים אין מקום להתיישב על הספסל, אני שוקל להפסיק את המנוי ולהתאמן בבית.

בקטע האירובי אני צפוי קצת לבעיות, אך לא כאלה שלא נמצא להם פתרון.

אני מוכן להשקיע יותר מאשר ציין JMG עבור איכות טובה.

התכונן שלי לרכוש מוט אולמפי + כ 80 ק"ג משקולות - עלות של כ 1500 ש"ח (אפשר גם בפחות אם בקצת סבלנות מחפשים וקונים יד שניה).

בנוסף לרכוש ספת כושר + ראק - עלות של כ 1000-1400 ש"ח.

בנושא של ספת הכושר אשמח לקבל הצעה על ספה טובה ומתקפלת שתוכל להחזיק בקלות כ 200 ק"ג (מתאמן+משקולות+טווח ביטחון) שלא תתפרק אחרי חצי שנה.

פורסם

אם אתה לא "מפמפם" מצוי 80 ק"ג לא יספיקו להרבה זמן , קח את זה בחשבון שאולי תצטרך להשקיע עוד בעתיד .

לגבי האירובי לא יודע מה המטרות שלך , אבל זה הדבר האחרון שצריך בשבילו חד"כ .

פורסם

אני דיי הדיוט בנושא.

אך אינני רואה סיבה להעלות משקלים מבלי הרף, אלה אם כן מטרתי לפתח גוף של "בודי בילדינג"

האם יש טעות במחשבה, שברגע שאני יגיע למשקל מסוים שבעזרתו מסת השרירים תהיה X, אוכל להישאר באותו משקל (לכל היותר להגדיל את מספר החזרות), ומסת השריר אומנם לא תגדל אך היא תשמר.

פורסם

באופן מאוד פשטני , אפילו לא תצטרך להתאמץ יותר מכפי שהתאמצת כדי לשמור על אותה מאסת השריר שכבר השגת .

באופן מורכב , חוץ מעניין הגיל שמלווה בשינויים הורמונליים , תמיד תהיה סטייה שדורשת תיקון (הסטיה מתבטאת בעיקר בתזונה , אבל גם בגירוי לשריר שתלוי באיכות האימון הקבוע , מנוחה וכו') .

לגבי האם תמשיך להעלות משקלים או לא , זה מורכב מכדי לענות , אבל כאמור אם נניח שאותם ה-80 קילו יספיקו לך כדי להגיע למטרות שלך , אז אתה צודק .

אני מניח שהמטרות שלך הן מראה בלבד (כן כן בריאות וזה כולם רוצים , אם זו מטרה משנית היא לא מטרה) , אז יש מתאמנים שיכולים להשיג את זה עם משקלים מגוחכים (בד"כ מלווה במספר חזרות גבוה והמון פיצולים) ויש מתאמנים שעד שהם לא מתחילים להפציץ בעצימות (בד"כ מלווה במספר חזרות נמוך ומעט תרגילים מורכבים) הם לא זזים יותר מהכמה ק"ג הראשונים של ההתחלה .

• תוכן חדש...