Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4895 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אני מצטרף חדש וככל שניסיתי לברר דברים בגוגל תמיד הגעתי לפורום הזה. אז סוף סוף קיבלתי שכל והצטרפתי אליכם והנה השאלה שלי:

לאחר לידת הצאצא השלישי החלטנו שהטויוטה קורולה שלנו (שנת 2001) קטנה מדי.

יכולנו להכניס את שלושת הילדים מאחורה אבל זה היה צפוף. וזה עוד לפני שהתינוק עבר לסל קל גדול יותר שכבר לא נוכל פיזית להכניס את כולם מאחורה.

מכרנו את הטויוטה וקנינו מאזדה 5 יפה מאד ושמורה אחרי סקר שוק רציני ביותר ואחרי שראינו הרבה מאד מאזדות 5.

כבר בכמה ימים הראשונים מקניית הרכב הבנו שקפצנו מעל הפופיק.

הרכב שותה 1 ל 7 בתוך העיר יחסית לטויטה ששתתה 1 ל 10.

אמנם היה צפוף אבל היות שיכולנו להידחס בטויוטה לא נראה לי שווה לשלם כ"כ הרבה דלק לפני שבאמת צריך את זה (4 ילדים ומעלה).

הגיע אלי בן אדם שמעוניין לקנות את המאזדה החדשה במחיר משתלם.

הדילמה שלי היא שאני עדיין לא יודע איזה רכב אני רוצה. הקריטריונים שלי הם שזה יהיה יפני (אמין), חסכוני בדלק לפחות כמו הטויוטה ושנוכל להכניס את כל הילדים מאחורה (אפילו קצת בצפיפות), באגאז' נורמלי.

לפי מה שראיתי מלמעלה הרבה רכבים של חמש מקומות שותות גם כן באיזור 1 ל 6/7...

השאלה אם שווה לי בכלל להתחיל להתעסק עם מכירת רכב וחיפוש רכב טוב או שלא אמצא רכבים יותר חסכוניים בהרבה ופשוט שווה להישאר עם המאזדה?

סליחה על הבלבול בשאלות אשמח לעזרה

אליהו

פורסם

תקציב?

קילומטראג' שנתי?

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

לדעתי, הפתרון המושלם זה סיטרואן C3 פיקאסו דיזל, אומנם לא יפני, אבל גם ללא בעיות אמינות, מאוד נוחה למשפחה, יש מלא מקום, בטיחותית, ומאוד חסכונית.

לא צריך להינעל על "יפני הכי אמין שיש" (סטיגמה) ותראה איך מבחר הרכבים שעומדים בקריטריונים גודל בצורה משמעותית.

פורסם
לדעתי, הפתרון המושלם זה סיטרואן C3 פיקאסו דיזל, אומנם לא יפני, אבל גם ללא בעיות אמינות, מאוד נוחה למשפחה, יש מלא מקום, בטיחותית, ומאוד חסכונית.

לא צריך להינעל על "יפני הכי אמין שיש" (סטיגמה) ותראה איך מבחר הרכבים שעומדים בקריטריונים גודל בצורה משמעותית.

אם 3 הילדים זקוקים לכסא בטיחות ו/או סל קל אז ה-C3 פיקאסו דיזל (או בנזין) לא יתאימו בגלל מבנה הכסאות מאחורה. אבל כן בהחלט אפשר ללכת על ה-C4 פיקאסו. מה שכן שמתי לב שיש לרכב זה ירידת ערך משמעותית כשמדובר ברכב חדש או שנים ראשונות מול התחרות שלו. מצד שני זה סיטרואן וכאחד שנוהג ב-C4 רגיל זה באמת חוויה אחרת מול אותם רכבים עם אותה עלות.

פורסם

שלום לך

ההיתי בצרה שלך המאזדה שותה ושותה ואצלי מחוץ לעיר היתה שותה 9.7 ק"מ לליטר, האוטו נקנה מקרוב משפחה עם 100000 ק"מ, ונמכר אחרי 3-4 חודשים

החלפתי לטוראן שזה גם 7 מקומות אבל דיזל וזה אומר 12.5 עד 14.2 ק"מ לליטר.

עכשיו יקומו כל מיני ויגידו לך שזה DSG וזה ככה וכהה וזה שמע ככה ולא אמין וכן אמין וזה 6 הילוכים או 7 הילוכים כן 5 שנים אחריות לגיר או לא...

כאילו שבמאזדה לא הולכים גירים...

אני אומר לך שאתה לא תדע אושר עד שתראה את הדיזל עובר 300-350 ק"מ ויורד רק שליש מיכל,

והכוח שיש ל 105 כ"ס אבל בדיזל והאוטו עולה לי-ם כמו אוויר שפע של כוח.

פורסם

לדעתי יש לך איזה תקלה במאזדה, אתה משיג צריכה כמעט זהה למה שהיה לנו ב MAZDA MPV שנת 94 מנוע 3 ליטר,

בדקת עם בעלי מאזדות מקבילים? במידה ואתם לא נוסעים הרבה הייתי ממליץ לך להישאר עם המאזדה, במידה וכן אז רק דיזל יספק לך את צריכת הדלק שאתה מעוניין ברכב גדול

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם

הC3 צרה מידי (יותר מרכב משפחתי סטנדרטי) ובשום מצב לא יכנסו שם 3 כסאות מאחור נסה יונדאי I30 SW או פוקוס סטיישן.

פורסם

צריכת הדלק של פוקוס סטיישן דומה מאוד לזו של המאזדה 5.

i30CW - בהחלט אופציה מעניינת הדגם רחב מאוד, כמו גם התאומה הקיה סיד.

חסרים הנתונים של התקציב והנסועה כדי שיהיה אפשר לתת המלצה מושכלת.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

תודה על התגובות.

לגבי קילומטראז אני עושה כ15000 בשנה, בעיקר עירוני.

לגבי התקציב באיזור ה60K-70K.

אני לא חייב רכב 7 מקומות, רכב 5 מקומות שמתאים 3 כסאות בטיחות גם טוב.

לגבי הI30 ראיתי שהוא שותה 1/6-8 שזה מוגזם לחלוטין לרכב 5 מקומות.

פורסם
תודה על התגובות.

לגבי קילומטראז אני עושה כ15000 בשנה, בעיקר עירוני.

לגבי התקציב באיזור ה60K-70K.

אני לא חייב רכב 7 מקומות, רכב 5 מקומות שמתאים 3 כסאות בטיחות גם טוב.

לגבי הI30 ראיתי שהוא שותה 1/6-8 שזה מוגזם לחלוטין לרכב 5 מקומות.

לא יודע מאיפה אתה מביא את הנתונים ההזויים האלה.

הייתה לי מאזדה 5 שכורה כמה ימים וגם גרנדיס שבאמת נחשבת בזבזנים ועם שתיהן לא הצלחתי לרדת מ-9 ק"מ לליטר בנסיעה מאוד לא רגועה.

צריכת הדלק תלויה יותר מהכל בסגנון הנהיגה שלך. אם אתה נוהג עם רגל צמודה לרצפה אז גם פיג'ו 107 לא תהיה מספיק חסכונית בשבילך.

פורסם
לא יודע מאיפה אתה מביא את הנתונים ההזויים האלה.

הייתה לי מאזדה 5 שכורה כמה ימים וגם גרנדיס שבאמת נחשבת בזבזנים ועם שתיהן לא הצלחתי לרדת מ-9 ק"מ לליטר בנסיעה מאוד לא רגועה.

צריכת הדלק תלויה יותר מהכל בסגנון הנהיגה שלך. אם אתה נוהג עם רגל צמודה לרצפה אז גם פיג'ו 107 לא תהיה מספיק חסכונית בשבילך.

אני נוהג בעדינות ויש לי הרבה ניסיון בנהיגה. אלו הנתונים הכואבים...

פורסם

על הנתונים של המאזדה מילא, מאוד לא ריאליים בנסיעה משולבת קבועה אבל נניח.

אבל עם I30 יש לי ניסיון עצום כולל בימים שלחצתי בכל הכוח, אף פעם לא ירדתי מ-9 ק"מ לליטר, ואני יודע לנהוג ולמדוד צריכת דלק תאמין לי. לא ריאלי בעליל.

פורסם

כדי לקבל צריכת דלק טובה משמעותית ממה שאתה מקבל במאזדה בתנאים עירוניים וברכב שיהיה מרווח מספיק בשבילך תצטרך רכב היברידי או דיזל או ידני.

שתי האופציות הראשונות, לדעתי לא כדאיות לך עקב כמות נסועה נמוכה שלא מצדיקה את מחירן הגבוה (לרוב) או חשש מפני אחזקה שוטפת יקרה.

הידני יהיה לך זול גם בקניה, גם בצריכת הדלק וגם בתחזוקה. יש רק חשש מפני שמירת ערך עתידית.

אם אתה רוצה להישאר באוטומט, אז רוב המשפחתיות 1.6 הרגילות יצרכו באיזור 8-9 ק"מ לליטר בעיר, ואם תשתדל אולי אפילו 1:10.

פורסם

אני מצטרף לחולקים על צריכת הדלק ב-i30.

ה-i30 נפוצה מאוד בחברות ההשכרה - שכור לך אחת ותבדוק כמה היא צורכת.

אם זה לא מתאים לך - תוכל לרכוש הונדה סיוויק הברידית.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...