Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם (נערך)

ואת זה אתה קובע לפי?

לאמריקאים יש המון, ה-מ-ו-ן בעיות.

אבל בכל הנוגע למבצעים צבאיים, כל מבצע שלהם מתחיל עם תכנית יציאה. הם גם יודעים לקבל החלטות קשות שצריך.

כן, חלק מההחלטות הקשות האלו שגויות, אף אחד לא יכחיש, אבל לפחות לוקחים החלטה.

בנוגע למה שכתבת קודם עם יאסין ו 1987, קרא מה שכתבתי.

מה שאתה אומר ומה שאני אומר לא סותרים בכלל.

"ביחד ננצח", מצייץ האפס המאופס מהמקלט הגרעיני בוילה של החבר המיליארדר שלו, מנותק מכל העולם.

עריכה אחרונה על ידי Pika007
פורסם
לפני 22 דקות, יובל .מ. כתב:

זה בסדר, גם להם בדרך כלל אין.

זה באמת מנחם אותך?

אתה לא מבין כמה זה באמת איום קיומי עליך, הנהגה שלא מחשבת אפילו חמישית צעד קדימה?

• אהבתי 3
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

ממה שראיתי, כבר מדברים על תגובה דיפלומטית.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 4 שעות, DareDevil כתב:

ביבי במשך עשור שלם דיבר על איראן והפצצה הגרעינית וכמה צריך למגר את איראן.

עד עכשיו זה לא נראה לי שהוא הצליח..

ובגלל שהוא דיבר, זאת הסיבה שהוא אשם במתקפה של איראן הלילה?

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 25 דקות, יבגניפ כתב:

אמריקאים אמרו לנו dont. די בטוח שזה עדיף גם לנו.

לא בטוח בזה, ראינו מה קורה כשלא מגיבים על תקיפות. 

• אהבתי 2

פורסם

האחריות בהחלט על נתניהו.

נתניהו והממשלה החסרת אחריות שלו תקפו שגרירות איראנית. זו הכרזת מלחמה. מלחמת ברירה שלא בטוח כמה אנחנו מעוניינים או מוכנים אליה.

עכשיו, ברור שהכי קל זה להגיד שהאיראנים חארות ומגיע להם, אבל כמו שכבר אמרו האמריקאים, אסטרטגיה אין פה, ולגיטימציה מהעולם גם גילינו שאין פה.

לנתניהו יש מקלט אטומי של חברים. האם העורף מוגן ברמה שאפילו מזכירה את רמת המיגון הזו? האם אנחנו ערוכים למלחמה של ממש עם איראן ואז כמובן חזבאללה לא יישאר בחוץ? ובינתיים הגדה מובערת על ידי קיצונים משני הצדדים.

מול כוננות לא הצליחו להפעיל מערכת חינוך 3 חודשים, סתם ככה. אז במלחמה אמיתית?

בשביל מה היה צריך לבטל את המסגרות להיום ומחר? 

ההתנהלות של ישראל לפני ה-7/10, ומאז ה-7/10, לא בדיוק דומה למדינה מתפקדת. 

מתסכל.

ואכן, נראה שכמה גורמים אצלנו מייחלים למצב של מלחמה מתמדת. ככה הם לא יצטרכו לתת שום דין על האחריות שלהם לתבוסה שחטפנו ב-7/10.

מי שלא רואה את זה פשוט ישן.

• אהבתי 2
  • רעיון גרוע 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 5 דקות, פריג'י כתב:

האחריות בהחלט על נתניהו.

נתניהו והממשלה החסרת אחריות שלו תקפו שגרירות איראנית. זו הכרזת מלחמה. מלחמת ברירה שלא בטוח כמה אנחנו מעוניינים או מוכנים אליה.

אתה כמו אישה מוכה שמחפשת את הסיבות למה הבעל מכה אותה. זה משהו שאמרתי נכון? הייתי צריכה להיות עדינה יותר, ולהכין אוכל טעים יותר, ואז זה לא היה קורה, הוא הרי אוהב אותי, אני הבעיה.

אם לא הייתה תקיפה על הקונסוליה (לא "שגרירות") היית אומר כמה ביבי אחראי ואשם בכך שלא פוגעים באישים איראנים שאחראים לתכנון ה7 באוקטובר. הרי רק לפני כמה עשרות עמודים אנשים התלוננו פה שביבי לא יוזם כלום, ואולמרט הגבר בזמנו הפציץ כור אטומי בסוריה ולביבי אין ביצים לעשות משהו כזה. והנה, כשהוא כבר עושה משהו גם זה לא טוב לכם.

לפני 5 דקות, פריג'י כתב:

עכשיו, ברור שהכי קל זה להגיד שהאיראנים חארות ומגיע להם, אבל כמו שכבר אמרו האמריקאים, אסטרטגיה אין פה, ולגיטימציה מהעולם גם גילינו שאין פה.

אף אחד מהעולם לא פצה פה על הפגיעה בבכיר האיראני, וברגע שהטילים האיראנים התחילו לעוף העולם התייצב כהרף עין לצידנו, אז כנראה שיש הרבה יותר לגיטימציה ממה שאתה חושב.

לפני 5 דקות, פריג'י כתב:

לנתניהו יש מקלט אטומי של חברים. האם העורף מוגן ברמה שאפילו מזכירה את רמת המיגון הזו? האם אנחנו ערוכים למלחמה של ממש עם איראן ואז כמובן חזבאללה לא יישאר בחוץ? ובינתיים הגדה מובערת על ידי קיצונים משני הצדדים.

כנראה שלא, כמו במקרה של כל מנהיג של כל מדינה בהיסטוריה האנושית בכל קצוות העולם, ביבי כנראה מוגן יותר טוב מהאזרח הממוצע, ומסיבה טובה.

לפני 5 דקות, פריג'י כתב:

מול כוננות לא הצליחו להפעיל מערכת חינוך 3 חודשים, סתם ככה. אז במלחמה אמיתית?

בשביל מה היה צריך לבטל את המסגרות להיום ומחר? 

ההתנהלות של ישראל לפני ה-7/10, ומאז ה-7/10, לא בדיוק דומה למדינה מתפקדת. 

אם לא היו מבטלים והיה נוחת טיל איראני בקייטנה והורג ילדים היית צורח שביבי אשם שלא ביטל הכל נוכח מתקפת טילים כל כך נרחבת.

לפני 5 דקות, פריג'י כתב:

מתסכל.

ואכן, נראה שכמה גורמים אצלנו מייחלים למצב של מלחמה מתמדת. ככה הם לא יצטרכו לתת שום דין על האחריות שלהם לתבוסה שחטפנו ב-7/10.

מי שלא רואה את זה פשוט ישן.

שטויות במיץ. כמעט אף אחד בישראל כרגע, מכל קצוות הקשת הפוליטית, לא בעד סיום המלחמה באופן חד צדדי בעת זו. לכל הפחות אין מצב שהמשפחות יחזרו לגור בעוטף אם חמאס עדיין יכול לאיים עליהם (וכרגע הוא עוד יכול).

• אהבתי 4
פורסם
לפני 20 דקות, SlowRide כתב:

לא בטוח בזה, ראינו מה קורה כשלא מגיבים על תקיפות. 

ראינו גם מה קורה כשכן מגיבים. 

ישראל יכולה להכנס בקלות למלחמה מלאה עם איראן. כזו שגם תגרום לחיזבאללה לירות ללא הפסקה עלינו. ומה אז? 

גם הלילה ראינו שאנחנו תלויים בארה״ב כדי להגן על עצמנו. אף אחד מאיתנו לא יודע מה הם יעשו אם ישראל תמתח את החבל עוד קצת, ותתקוף באיראן בחזרה, בניגוד לדרישה המפורשת של האמריקאים לא להסלים. אני מעדיף לא לגלות בדרך הקשה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
לפני 9 דקות, MostlyWicked כתב:

אתה כמו אישה מוכה שמחפשת את הסיבות למה הבעל מכה אותה.

פה הפסקתי לקרוא.

אני קורא כבר שנים לתקוף באיראן.

אבל את זה צריך לעשות אחרי בניין כוח, אסטרטגיה ברורה עם יעדים ומטרות, לגיטימציה עולמית ויתרון הפתעה.

לא כשאנחנו בצד שמתגונן, שמופתע, שמושפל מונהגים על ידי קבוצת אווילים.

עריכה,

קראתי את שאר ההודעה שלך.

תשמע, ראיתי מודעת דרושים לערוץ 14 אשלח לך אותה בפרטי. מתעלם ממה שאני כותב ומדקלם מסרים.

רק שיהיה ברור, הגנרל האיראני שחוסל טוב שהוא בקבר. אבל לתקיפה של איראן כמדינה ריבונית והכרזת מלחמה עליה אין לגיטימציה מחלק לא מבוטל של הציבור כשזו הממשלה שמנהיגה אותה, ממשלה כושלת שאחראית לתבוסה והשפלה.

ושכחתי לכתוב, שוב, שאין תכלית אסטרטגית. אין.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
  • רעיון גרוע 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני שעה, יובל .מ. כתב:

זה בסדר, גם להם בדרך כלל אין.

זה מאוד לא נכון. 

תראה, יש עכשיו איזה רצון להיכנס באיראן. 

שגם בטהרן לא ישנו בלילה. 

זה מובן ובסדר. 

אבל זה לא בטוח המעשה החכם. 

אם ישראל תתחיל מערכה גלויה עם איראן תהיה לה מטרה אחת ורק אחת. השמדת פרוייקט הגרעין. גם אם תשמיד את כל התשתיות באיראן ותהרוג להם מיליון אנשים, אתה עדיין לא באמת מנצח או משיג שום דבר.  ולהיפך. יש לנו מטרה אחת בהקשר של איראן שתהיה ניצחון וזה השמדת פרוייקט הגרעין שלהם. כל השאר חרטא. 

עכשיו נשאלת השאלה האם תקיפה כעת משרתת את האינטרס הזה או אינטרס אחר? 

אני לא יודע. יכול רק לשער. 

האמריקאים אלופי העולם בלשים את האגו שלהם בצד ולהגיב בעת ובזמן שנכונים להם, בצורה חכמה ואסרטיבית. הם עשו טעויות אבל הם גם עשו הרבה יותר הצלחות מכל מדינה אחרת בעולם. אנחנו גם היינו כאלו פעם. ההרתעה שלנו הגיעה מעצם העורמה והחכמה, בתחבולות תעשה לך מלחמה וכו'. לפעמים אויב שחושב שהוא חזק או מרתיע זה יתרון בשבילך. זה תלוי באויב, במטרות שלך איתו ובהרבה גורמים נוספים. בסוף אי אפשר להיות חד מימדיים ולהתייחס לכולם אותו דבר. האיראנים הם לא ערבים וזו תהיה טעות להתייחס אליהם ככאלו. 

לצערי איבדנו את זה במהלך השנים, לא רק בגלל ביבי, אבל גם בגללו. 

מקווה שנדע להתנהל בצורה חכמה וקרה. 

אני הראשון שחושב שצריך לגמור את רפיח ועזה כולה. באמת. 

אבל אולי, רק אולי, אפשר עכשיו לנצל את התקיפה האיראנית כגושפנקה ללגיטימציה האחרונה לסיים את רפיח ולסגור סיפור עם חמאס בחודשים הקרובים ואז לעשות נורמליזציה עם סעודיה. זה יכאיב לאיראנים המון. וזה ייתן לנו יתרון אסטרטגי לקראת מה שברור לכולנו שיקרה בסופו של דבר, תקיפה על הגרעין האיראני, אני מניח, יחד עם האמריקאים. 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.
  • אהבתי 5

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 7 דקות, יבגניפ כתב:

אינו גם מה קורה כשכן מגיבים. 

ישראל יכולה להכנס בקלות למלחמה מלאה עם איראן. כזו שגם תגרום לחיזבאללה לירות ללא הפסקה עלינו. ומה אז? 

גם הלילה ראינו שאנחנו תלויים בארה״ב כדי להגן על עצמנו. אף אחד מאיתנו לא יודע מה הם יעשו אם ישראל תמתח את החבל עוד קצת, ותתקוף באיראן בחזרה, בניגוד לדרישה המפורשת של האמריקאים לא להסלים. אני מעדיף לא לגלות בדרך הקשה

מלחמה עם חיזבלה תהיה בין כה וכה. הם לא שם לקישוט. ככל שדוחים את זה יותר, התוצאה תהיה קשה יותר עבור ישראל. ביבי דחה מלחמה עם חמאס במשך שנים וקיבלנו מה שקיבלנו. מלחמה עם איראן התחילה מזמן, כבר תקפנו להם מדענים וכור אטומי. הם בונים על זה שלא נגיב כי די ברור שהמתקפה הזו היתה בתיאום עם האמריקאים בשביל להוריד את חמינמי מהעץ. 

האמת שאני לא יודע מה יותר גרוע, לתקוף ללא תמיכה מאמריקה או לא לתקוף בכלל.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 14 דקות, פריג'י כתב:

פה הפסקתי לקרוא.

אני קורא כבר שנים לתקוף באיראן.

אבל את זה צריך לעשות אחרי בניין כוח, אסטרטגיה ברורה עם יעדים ומטרות, לגיטימציה עולמית ויתרון הפתעה.

לא כשאנחנו בצד שמתגונן, שמופתע, שמושפל מונהגים על ידי קבוצת אווילים.

עריכה,

קראתי את שאר ההודעה שלך.

תשמע, ראיתי מודעת דרושים לערוץ 14 אשלח לך אותה בפרטי

בקיצור אף התייחסות למה שאמרתי, רק "דף מסרים" ו"ערוץ 14". אוקיי בוט, נקסט.

מתעלם ממה שאני כותב ומדקלם מסרים.

האירוניה...

רק שיהיה ברור, הגנרל האיראני שחוסל טוב שהוא בקבר. אבל לתקיפה של איראן כמדינה ריבונית והכרזת מלחמה עליה אין לגיטימציה מחלק לא מבוטל של הציבור כשזו הממשלה שמנהיגה אותה, ממשלה כושלת שאחראית לתבוסה והשפלה.

ושכחתי לכתוב, שוב, שאין תכלית אסטרטגית. אין.

בקיצור אם ביבי עושה משהו טוב, אז זה רע.

בכל מקרה, עכשיו ביידן מבקש שלא תהיה תגובה. אני חוזה שאם אכן לא תהיה תגובה אז ביבי רופס וחלש וחסר חזון או אסטרטגיה וכו' וכו' (כמו שרבים כאן מתלוננים שלא נכנס לרפיח בעקבות לחץ אמריקאי), ואם הוא ייכנס אז הוא מחרחר מלחמה, עדיין חסר חזון ואסטרטגיה, מנסה להכניס אותנו למלחמה בגלל שיקולים פוליטיים פרטיים וכו' וכו'. עבור פטיש, הכל נראה כמו מסמר.

למען הסר ספק, אני באופן נחרץ בעד תקיפה בשטח איראן לנוכח התקפת הטילים, אעריך את ביבי אם לא ייכנע ללחץ האמריקאי ויתקוף, ולא אעריך אותו אם לא (ככה אדם רציונלי פועל, מסוגל לתת קרדיט כשמגיע, גם לפוליטיקאי כושל בגדול כמו ביבי, ובכללי שופט על פי ביצוע קונקרטי ולא "אבל יכל לעשות יותר טוב" חודשים בדיעבד).

לפני 12 דקות, SlowRide כתב:

מלחמה עם חיזבלה תהיה בין כה וכה. הם לא שם לקישוט. ככל שדוחים את זה יותר, התוצאה תהיה קשה יותר עבור ישראל. ביבי דחה מלחמה עם חמאס במשך שנים וקיבלנו מה שקיבלנו. מלחמה עם איראן התחילה מזמן, כבר תקפנו להם מדענים וכור אטומי. הם בונים על זה שלא נגיב כי די ברור שהמתקפה הזו היתה בתיאום עם האמריקאים בשביל להוריד את חמינמי מהעץ. 

האמת שאני לא יודע מה יותר גרוע, לתקוף ללא תמיכה מאמריקה או לא לתקוף בכלל.

עדיף לתקוף ללא תמיכה מאמריקה כמובן. אני לא חושב שיש סיכוי שהם יפסיקו לעזור ביירוט כטבמ"ים בכל מקרה, וזה מה שחשוב. מתיחות מול הממשל של ביידן גם ככה יש והיא לא תיגמר עד שביידן או ביבי לא יוחלפו.

פורסם

באחת הכתבות רשמו שסינוואר מחכה לראות את התגובה של איראן. היום המוסד פירסם שהוא סירב.

השיחת טלפון הבאה של ביבי צריכה להיות לביידן ולהגיד לו "זורם איתך לא מגיב לאיראן, מחר בבוקר כוחות צה"ל מפרקים את רפיח". 

את הכור שיתקפו עוד איזה חודש או משהו שיגידו שזאת התגובה.

• אהבתי 4
  • תוכן חדש...