Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, BoazB11 כתב:

זהו, שלא.

הצבא הוא אותו צבא חזק, חכם, מתוחכם, אמיץ ומורעל מוטיבציה, שנלחם עכשיו כמו אריה.

הבעייה שעד ז' באוקטובר הוא ישן שינה עמוקה, והתעורר רק כשהצבוע כבר זלל חתיכה ממנו.

ומי שישן זה הראש (כל הראשים לצורך העניין), שכיבה את כל נורות האזהרה (כי מה?! מי יכול עלינו!)

ואיפשר לאויב לממש את הגרוע שבסיוטים שלנו.

עד ה7.10 הוא היה מפוחד. התייחסו לחייל כיותר יקר מאזרח, והפעלת הכוח הייתה מבוססת על אותה הנחה - למנוע בכל מחיר חיילים הרוגים.

חמאס? מורתע. חגורה שחורה? נגד הג'יהאד, לא חמאס. עלות השחר? שוב, ג'יהאד. רק שחמאס לא יתעורר.

יורים רקטות ומתרצים במכת ברק (למרות שלא היו ברקים באותו לילה)? בוא נאכל את התירוץ, רק לא ללכת למלחמה.

זה שגולני, גבעתי והצנחנים הם אריות לא רלוונטי אם המפקדים שלהם מחכים לתפקיד הבא ולא רוצים להיות רשומים על הסלמה.

לפני כשעה, DareDevil כתב:

או לסמוך על התצפיתניות שהיו בשטח..

תצפיתניות הן חלק מצבא היבשה. מודיעין שיושב באיזה בסיס עורפי זה נחמד, חיל האוויר שרואה מטרה במסך בבור זה טכנולוגי. בסוף אלה שבשטח עושים את העבודה האמיתית. 

תצפיתנית שעושה 8-8 ויודעת שבתרגיל רגיל שקורה כל שבוע יש 4 מחבלים אבל היום היא רואה 12 יותר רלוונטית מכל פצצות הjdam שיש לנו.

• אהבתי 1
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 42 דקות, oryo כתב:

נו, זה לא מזכיר לכם שיטה של מישהו..? 

כן, אבל הוא לא המציא אותה. 

ככה הצבא נראה גם כשהייתי בסדיר, ואחר כך גם כשבאתי למילואים (תכניתן באמ״ן ביחידת שקר כלשהו).

הפול של אנשים שם היה סופר דופר איכותי, כמו ברוב היחידות הטכנולוגיות כנראה, אבל בפועל היחידה היתה פח. 

היו לזה הסברים, כמו זה שאף אחד לא באמת היה משלם על הטעויות שלו, בטח לא מחיר כלכלי, כמו זה שאנשים תמיד היו רואים את התפקיד הבא שלהם (ממנים קצינים לתפקידים של שנתיים - מי שמע על ויפי רנדי, נניח, שבא מראש לתקופה קצובה של שנתיים ולכן מראש גם כבר מסתכל על התפקיד הבא שלו?!), כמו זה שאין למערכת כמעט שום סיכוי להשאיר אנשים טובים - גם כלכלית וגם עקרונית - למה מישהו שהוא לא לוזר ירצה להשאר שם ולהיות מוקף בבינונים, שמתקדמים ללא שום סיבה הגיונית?

אני מתסכל על אנשים שהיו בדרגות סאל פלוס כזה כשהייתי בסדיר. כולם לוזרים. באמת. אחד אחד. ההישגים שלהם באזרחות זה שהם מנהלים it באיזה רשת מלונות או משהו. ומולם דווקא בין החבר׳ה שעזבו מיד אחרי הקבע הראשוני, או מקסימום השתחררו יחסית בתחילת הדרך, נניח סרנים, חלקם חתומים על הצלחות של חברות הייטק בשווי מיליארדי דולרים, חלק מנהלים די בכירים בחברות די נחשבות וכו׳.

אישית אני לא מאמין במודל של צבא מקצועי, כי אני חושב שהוא לא ישים מספרית במדינה שלנו. אבל אם מסתכלים על אמ״ן והיחידות הטכנולוגיות - עדיף לצמצם את הכמויות, ולהשאיר אנשים באמת טובים בתמורה לתנאים שישתוו למה שיקבלו בחוץ. וכמובן תוך כדי שינוי תפיסתי וארגוני.

אבל הסיכוי לזה כנראה נמוך מזה שאברכים יתגייסו במחזור הבא לגולני.

לפני 16 דקות, יובל .מ. כתב:

עד ה7.10 הוא היה מפוחד. התייחסו לחייל כיותר יקר מאזרח, והפעלת הכוח הייתה מבוססת על אותה הנחה - למנוע בכל מחיר חיילים הרוגים.

כן. זו לחלוטין היתה התפיסה במשך הרבה מאוד שנים. אני לא יודע להוכיח, אבל לדעתי התחילה עוד בסוף השהיה ברצועת הבטחון בלבנון, וזה היה מאוד מורגש בשנים אחר כך. וזו הזדמנות שוב להזכיר שלפי הפירוסמים בעבר ביבי מנע מבצע רציני למיטוט החמאס, ע״י זה שהדליף לתקשורת מספרים צפויים של חיילים הרוגים.

ובקטע המפרגן לצהל, המספרים במלחמה הזו הרבה יותר נמוכים מההערכות, כולל כנראה כאלו שהצבא קיבל מהמודיעין האמריקאי.

• אהבתי 7
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני כשעה, oryo כתב:

אבל כפי העולה מהתחקיר של כספית - כשלים חמורים בארגון

בוא ניהיה אמיתיים לרגע.

אם תשנה את מה שרשום בכתבה ותוריד את המילים מודיעין/חמאס, ותחליף אותם במילות קורפורייט כזה של מוצר ופרפורמנס - זאת תיהיה תמונה קלאסית של חברה גדולה. אולי אפילו מקרה טוב יחסית ל.

פשוט אנחנו שמים את הרף הרבה הרבה יותר גבוה בהקשר ליחידה הזאת.

אבל אין פה שום דבר יוצא מן הכלל.

• מעניין 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

טוב, אז אני חושב שסוף סוף יש התייחסות רצינית ל"יום של אחרי" ובפרט בנושא החינוך בעזה מאחד השחקנים הרלוונטיים. מתוך מסמך ה"יום שאחרי" שביבס הציג:

ציטוט

"תקודם תוכנית לדה-רדיקליזציה מקפת בכל מוסדות הדת, החינוך והרווחה ברצועת עזה, זאת ככל האפשר במעורבות ובסיוע מדינות ערביות שיש להן ניסיון בקידום דה-רדיקליזציה בשטחן"

הייתי שמח שהפסקה הזו תפתח את המסמך וגם תסיים אותו כי זה פחות או יותר הפתרון שורש הנדרש. אבל איך אומרים? אני לוקח את מה שנותנים, במקרה הזה לפחות.

אני מאמין (מקווה?) שהפסקה הזו מקבלת חיזוק מארה"ב (ואולי מדינות ערב מתונות?) כי לישראל לבדה יהיה קשה מידי ליישם את זה.

--

דעתכם? חושבים שיצליחו לקדם חינוך מחדש או שזה לא יותר מהבטחה בעלמא?

• רעיון טוב! 1
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני 19 דקות, Gosser1860 כתב:

דעתכם? חושבים שיצליחו לקדם חינוך מחדש או שזה לא יותר מהבטחה בעלמ

בוא נראה..

האם מדינת ישראל הצליחה לגרום לחרדים ללמוד לימודי ליבה? או בכלל להטיל איזשהו פיקוח על מערכות החינוך שלהם?

על הישיבות התורניות?

• אהבתי 5

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
Just now, פינדר כתב:

האם מדינת ישראל

בגלל זה ציינתי שבלי עזרה - זה לא יקרה.

השאלה - האם גם שאר השחקנים יפעלו כדי להשיג את המטרה הזו..

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני שעתיים, יבגניפ כתב:

אני מתסכל על אנשים שהיו בדרגות סאל פלוס כזה כשהייתי בסדיר. כולם לוזרים. באמת. אחד אחד. ההישגים שלהם באזרחות זה שהם מנהלים it באיזה רשת מלונות או משהו. ומולם דווקא בין החבר׳ה שעזבו מיד אחרי הקבע הראשוני, או מקסימום השתחררו יחסית בתחילת הדרך, נניח סרנים, חלקם חתומים על הצלחות של חברות הייטק בשווי מיליארדי דולרים, חלק מנהלים די בכירים בחברות די נחשבות וכו׳.

תמיד טענתי את זה.

"תן לי שקט בקדנציה, לפרוש תת אלוף ולהתברג לאיזה דירקטוריון". גנרלים.

הבעיה של התתי אלופים הנוכחיים שחמאס הכריח אותם לקחת את האוגדות שלהם ולדהור לתוך הרצועה.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 7 דקות, יובל .מ. כתב:

"תן לי שקט בקדנציה, לפרוש תת אלוף ולהתברג לאיזה דירקטוריון". גנרלים.

זה גם באזרחי.

מעטים האנשים שלא מגיעים לאיזשהו גיל ואומרים "תן לי לעבוד קצת בשקט ולהגיע לפנסיה". 

אל תסתכל על יזמים - הם מיעוט.

אנשים רוצים לחיות את החיים שלהם בשקט, לברוח קצת מהילדים לשקט בעבודה (או לחזור לשקט הביתה)

לדעתי זה טבע האדם.

עכשיו קח איזה מישהו שרוצה ליזום ולהפציץ, אם הוא מקבלים ברקסים בצבא, הוא יוצא לאזרחות בלי הברקסים האלה ופורח. צריך להיות באמת אדם מיוחד כדי להיות go getter שיושב בצהל ומצליח גם שם ונשאר עם המוטיבציה הזאת

- By lifting money bags

פורסם

הבעיה שזה משהו שאסור שייקרה בצבא, שב"כ מוסד ומשטרה. בשאר המקומות שיקרה חופשי.

אם אתה לא עובד בגישה של "מחר מלחמה" אתה חוטא לתפקיד ודם של אזרחים יהיה על הידיים שלך.

אם אתה עובד באיזה משרד ממשלתי והופך להיות עציץ זה עוד נסבל.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 56 דקות, פינדר כתב:

בוא נראה..

האם מדינת ישראל הצליחה לגרום לחרדים ללמוד לימודי ליבה? או בכלל להטיל איזשהו פיקוח על מערכות החינוך שלהם?

על הישיבות התורניות?

לחרדים יש כח פוליטי לא קטן.

לעזתים מה יש? 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 10 שעות, יבגניפ כתב:

ממליץ לקרוא את הטור של בן כספית על 8200 מהבוקר. 

המחדל המודיעיני פיקודי כאן היה עצום. לא פחות מזה המדיני אסטרטגי. לצערי, כשאני קורא את זה, אני נזכר באותו הצבא בדיוק שהכרתי גם בסדיר וגם במילואים, עם כיסתוחים, קצינים בינוניים וזחוחים שבטוחים שהשמש בתחת שלהם ועם חוסר יכולת להקשיב לאף אחד בדרגה נחותה 

גם את זה צריך לתקן.

לפני כמה מאות עמודים כבר כתבתי בנושא. כל זה עבורי די קשקוש אחד גדול. על הרצון, היכולת לבצע חדירה, חטיפה וטבח של חמאס כולם כבר ידעו מזמן, מעל לעשור, לא היה כאן שום סוד. השאלה היחידה היא סדר הגודל של הכוחות, היום והשעה. לזה יש מספר אפשרויות, להציב מספיק חיילים על הגבול, לנהל שגרה ולהסתמך על מודיעין או, סתם רעיון, להיות התקפי ולא כזה שמאפשר לארגון טרור לא רק להתחזק אלא להפוך למאזן אימה מולך. 

ברור שהיו פאשלות במודיעין ובעוד המון תחומים, אך להתרכז רק בזה, לטעמי, זה מטופש לחלוטין ולא יוביל לשום דבר חיובי. זה שוב לחזור לאיזו קונספציה כזו או אחרת ולשכוח את הדברים הבסיסיים והפשוטים, הגנה במקום התקפה במרחב שלנו זו טעות, הייתה טעות בעבר ונשארה כזו. את הקונספציה הזו של הגנה וקניית שקט קבע ביבי ובסוף, כל המערכות הכפפות מתיישרות לפי זה, זה הטבע האנושי וזה הטבע במערכות גדולות, בדיוק כפי שהמשטרה החלה להתיישר לפי רוח בן גביר וכו'. 

• אהבתי 6
פורסם
לפני שעתיים, יובל .מ. כתב:

הבעיה שזה משהו שאסור שייקרה בצבא, שב"כ מוסד ומשטרה. בשאר המקומות שיקרה חופשי.

זה הרצון והציפייה שלך.

בפועל, כנראה שזה די טבעי שזה יקרה. אז כנראה (כנראה, אין לי מושג, סתם זורק לאוויר) שצריך במקומות האלה להשקיע במשהו כדי למנוע את זה. איך? לא יודע.

- By lifting money bags

פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, Supertigre כתב:

את הקונספציה הזו של הגנה וקניית שקט קבע ביבי ובסוף, כל המערכות הכפפות מתיישרות לפי זה, זה הטבע האנושי וזה הטבע במערכות גדולות, בדיוק כפי שהמשטרה החלה להתיישר לפי רוח בן גביר וכו

נכון, זה גם כישלון מוחלט של קונספציית ניהול הסכסוך, ואפשר להגיד שגם אם לא ב7.10 אז בתאריך אחר תמיד היה סיכוי שהמודיעין הישראלי היה מפספס משהו, או, אם ללמוד מהנעשה בצפון, אנחנו פשוט גם יכולים להגיע למצב של קושי אמיתי לנהל מלחמה בגלל המחיר שתגבה מאיתנו.

וכן, הפסיביות הקיצונית של ביבי, שבתקופות מסוימות נראתה גם לי דווקא כיתרון, היא בעייתית. ישראל צריכה ליזום. והיא תצטרך להמשיך לעשות את זה. ובעייני זה מתחבר גם למה שכתב ניקו וכתבו אחרים. זה לא תורם דבר לאף אחד ש99 חברי כנסת מצביעים בעד איזו הכרזה שהם נגד מדינה פלסטינאית שתוקם בתהליך חד צדדי. תגידו מה כן, תנסו ליזום משהו, כן להציג תוכניות לעוד שנה, שנתיים, עשור.

עריכה: ואם כבר ביבי, והימין על מלא שלו, אז הנה טור של ג׳קי לוי שמסביר בדיוק איך החבר׳ה האלו מתנהלים מול משפחות החטופים. 

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
  • אהבתי 3
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תוכן חדש...