Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 28 דקות, gadik6 כתב:

אתה מציג את זה כאילו אנחנו רוצים "לשלוט" בהם רק בגלל איזה חזון משיחי או אמונה דתית.

הסיבה העיקרית ל"שליטה" שלנו בשטחים היא בטחונית. ברגע שתוציא את הצבא משם אתה תקבל את עזה 2, רק במרחק יריקה מגוש דן.

זה לא אני מציג את זה. מפעל ההתנחלויות כמו שהוא מתנהל היום הוא מפעל דתי של אנשים שהאמינו ומאמינים בארץ ישראל השלמה ושאר הירקות.

לא חושב שצרכים צבאים זה מה שדחף את הקמתם, ועכשיו גם את הכשרתם, של ישובים לא חוקיים מיותרים שזכו בימין לשם המכובס "התיישבות צעירה".

לא חושב שאנחנו גם מרוויחים משהו מזה שצהל הפך לכח שיטור. 

בטוח שזה גם עולה לנו כלכלית המון גם מעבר.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם (נערך)
לפני 40 דקות, gadik6 כתב:

הסיבה העיקרית ל"שליטה" שלנו בשטחים היא בטחונית.

אתה באמת מאמין בזה?

אם זה היה נכון היינו רק מחזיקים צבא בשטחים והחיים של החיילים היו תותים לעומת היום.

ההתנחלויות שנמצאות שם הן פרי תפיסת עולם דתית משיחיסטית. לא בטחונית.

עריכה אחרונה על ידי פינדר

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 8 דקות, oryo כתב:

זה לא אותו הדבר... זה בסדר כש*אתה* פוגע באינטרסים של השכן, זה לא בסדר כשהוא פוגע בחזרה. מנטליות קריוקי. 

ככתוב בתורה: "תעשה לחברך מה ששנוא עליך מספיק זמן עד שהוא ילמד לא לעשות לך כלום בחזרה, זה עובד כל פעם אחי בדוק" 

התפיסה היא שאנחנו עושים את זה כי אנחנו חזקים לא מנותקת מהמציאות. בסופו של דבר ניצחנו אותם במלחמות וההפסדים שלהם (לחוזקה ולכוח שלנו) הביאו אותם למצב שהם נכבשו. השאלה, שוב, לאן אנחנו ממנפים את זה. כרגע לסטגנציה.

לפני 6 דקות, יבגניפ כתב:

זה לא אני מציג את זה. מפעל ההתנחלויות כמו שהוא מתנהל היום הוא מפעל דתי של אנשים שהאמינו ומאמינים בארץ ישראל השלמה ושאר הירקות.

לא חושב שצרכים צבאים זה מה שדחף את הקמתם, ועכשיו גם את הכשרתם, של ישובים לא חוקיים מיותרים שזכו בימין לשם המכובס "התיישבות צעירה".

לא חושב שאנחנו גם מרוויחים משהו מזה שצהל הפך לכח שיטור. 

בטוח שזה גם עולה לנו כלכלית המון גם מעבר.

ההתנחלויות לא קמו כמפעל דתי-משיחי. פשוט היה יותר קל למשוך קהל יעד דתי-לאומי לשם, זה הכל. זאת לא הייתה המטרה.

• אהבתי 1

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

פינדר, איכזבת. ציפיתי לקבל פה לינק לשירשור בטוויטר מהמשפט של יאיר נתניהו נגד סתיו שפיר.

• מצחיק 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 3 דקות, RK כתב:

ההתנחלויות לא קמו כמפעל דתי-משיחי.

רק במקרה כל המתנחלים הראשונים היו מהזרם הדתי לאומי (גוש אמונים)?

ורק במקרה אלו מהווים את הגרעין של ההתנחלויות היום?

לפני 3 דקות, David32 כתב:

פינדר, איכזבת. ציפיתי לקבל פה לינק לשירשור בטוויטר מהמשפט של יאיר נתניהו נגד סתיו שפיר.

זו סתם רכילות משעשעת לצהובונים.

הלוואי שבזה היו מסתכמות הדאגות שלי מהמצב בארץ.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 13 דקות, oryo כתב:

עוד תגובה אישית... רגע, זה לא אתה שכתב בשרשור אחר ביקורת על שיח לא ענייני? 

בכל אופן, אם אזרום לרגע עם הירידה לתגובות אישיות: צר לי שהנסיון שלך להתרלקש לא צלח, לא כ"כ ברור לי למה ניסית בהינתן שכ"כ מפחיד פה בארה"ב השמנמנה והמדוכאת..? מבלבל מאוד!

תשתדל לייצר ערך ואולי ייפתחו לך הזדמנויות בעתיד, אולי אז גם תכנס קצת יותר בעובי הקורה ותלמד דבר או שניים על השוואות. אולי לא 🙂

במאמר מוסגר אני מוכרח להודות שתגובות אישיות זה כמו להחליף שמן ברכב, רגע אחרי שאתה מסיים אתה מתחרט שנכנסת לזה ורק רוצה לשטוף ידיים... שיהיה בהצלחה גדי, נתראה אף פעם ❤️

אוי עכשיו פגעת בי. היה לך כל כך משעמם שבדקת מה פרסמתי לפני 5-6 שנים?

לפני 13 דקות, vadim6385 כתב:

גם אתה פוגע באינטרסים שלהם.

אז באסה להם שאנחנו חזקים יותר. 

לפני 1 דקה, פינדר כתב:

אתה באמת מאמין בזה?

אם זה היה נכון היינו רק מחזיקים צבא בשטחים והחיים של החיילים היו תותים לעומת היום.

ההתנחלויות הם שנמצאות שם הן פרי תפיסת עולם דתית משיחיסטית. לא בטחונית.

ההתנחלויות זה פועל יוצא של ההכרח הבטחוני.

למה כבשנו את יו"ש בששת הימים?   מסיבה בטחונית. ההתנחלויות הוקמו לאחר מכן.

נכון שיש פה גם אלמנט דתי או של זיקה היסטורית, אבל בראש ובראשונה מדובר בסוגיה בטחונית.

אני אגב בהחלט בעד חילופי שטחים (אלא אם לדעתך צריך גם לפנות ערים כמו אריאל למשל) ומתן אפשרות לפלשתינים להקים נסיכות בשטחי A/B, רק ללא צבא.

פורסם
לפני 1 דקה, gadik6 כתב:

אז באסה להם שאנחנו חזקים יותר

יש לך חניה פרטית?

מחר יבוא ערס עם X5 שיתפוס לך אותה סתם כי בא לו, ואם תגיד משהו לא במקום, הוא יבוא עם החברים הבבונים שלך, ויכניס לך מכות.

אז באסה לך שהוא חזק יותר.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 9 דקות, פינדר כתב:

רק במקרה כל המתנחלים הראשונים היו מהזרם הדתי לאומי (גוש אמונים)?

ורק במקרה אלו מהווים את הגרעין של ההתנחלויות היום?

אני ליטראלי הסברתי את זה במשפט הבא, שבחרת לא לצטט. זה לא צ'רי פיקינג, זה ההגדרה המילונית של צ'רי פיקינג.

• אהבתי 1

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני 4 דקות, vadim6385 כתב:

יש לך חניה פרטית?

מחר יבוא ערס עם X5 שיתפוס לך אותה סתם כי בא לו, ואם תגיד משהו לא במקום, הוא יבוא עם החברים הבבונים שלך, ויכניס לך מכות.

אז באסה לך שהוא חזק יותר.

אין דבר כזה, אני הכי חזק בשכונה.

• מצחיק 2

פורסם
לפני 1 דקה, gadik6 כתב:

אין דבר כזה, אני הכי חזק בשכונה.

תמיד יש ציפור יותר גדולה

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 26 דקות, RK כתב:

ההתנחלויות לא קמו כמפעל דתי-משיחי. פשוט היה יותר קל למשוך קהל יעד דתי-לאומי לשם, זה הכל. זאת לא הייתה המטרה.

כן, הבסיס היה תכנית אלון וכו'. ההמשך גוש אמונים לחלוטין.

לפני 20 דקות, gadik6 כתב:

ההתנחלויות זה פועל יוצא של ההכרח הבטחוני.

אני שואל שוב: אז למה היה צריך להקים עשרות ישובים לא חוקיים בשנים האחרונות? למה צריך מאחזים? למה ההתנחלויות שהציעו גוש אמונים בסוף שנות ה-70 חרגו משמעותית מתוכנית אלון? 

פורסם
לפני 8 שעות, עדי-אל כתב:

הפגנה מחאה והתנגדות פוליטית זה אחד הדברים החשובים בדמוקרטיה (ואתה יודע איזה מדינות מגדירות את זה כפעילות טרור)

אתה קוראה לתמיכה בארגון טרור הפגנת מחאה פוליטית? להחזיק בבית חומר תעמולה של חמאס זה לגיטימי בעיניך?  

פורסם
לפני 28 דקות, vadim6385 כתב:

תמיד יש ציפור יותר גדולה

אם לרגע נהיה רציניים - יחסי גומלין בין מדינות זה קצת שונה מערס שכונתי.

כל מדינה פועלת כדי להגן על האינטרסים שלה, גם אם זה בא על חשבון מדינות אחרות. 

כרגע יש ניגוד אינטרסים בינינו לבין השכנים שלנו, כאשר הם לא מגלים שום גמישות, למרות שהם הצד החלש. זה לא מותיר לנו ברירה, אלא להשתמש בכח הזרוע כדי לכפות את האינטרסים שלנו. זאת דעתי.

זה לא שאנחנו לא נותנים להם מדינה סתם כי אנחנו רעים או כדי לעשות להם דווקא.

לפני 20 דקות, יבגניפ כתב:

אני שואל שוב: אז למה היה צריך להקים עשרות ישובים לא חוקיים בשנים האחרונות? למה צריך מאחזים? למה ההתנחלויות שהציעו גוש אמונים בסוף שנות ה-70 חרגו משמעותית מתוכנית אלון? 

אני מניח שמאותה הסיבה שיש המון בנייה לא חוקית (כולל בשטחי C) של הצד השני, כדי לנסות ולקבוע עובדות בשטח.

פורסם
לפני כשעה, David32 כתב:

לפי הפנינים שיוצאות משם, בטוח שהילד אכן אמר בזמנו לאבא תמשיך למצוXX לכחלון.

פורסם
לפני 21 דקות, gadik6 כתב:

אני מניח שמאותה הסיבה שיש המון בנייה לא חוקית (כולל בשטחי C) של הצד השני, כדי לנסות ולקבוע עובדות בשטח.

למה שהממסד הבטחוני בישראל לא יבקש להקים מאחז על כל גבעה?

..

להתנחלויות בבסיס היתה מטרה בטחונית כלשהי, לפחות מבחינת מי שחשב על הרעיון (לא אתווכח אם צדק או לא כי זה לא משנה גם ככה).

היום זה מפעל דתי שהמטרה היחידה שלו היא קידום הגעת המשיח. זה פשוט ככה. מה שעושים או לא עושים הערבים במקביל לא רלוונטי לזה. בדיוק כמו שגם לא ממש רלוונטי מה עושה או לא עושה הצבא במקביל (ושוב, הוא הפך לכח שיטור. וזה לא טוב לאף אחד מאיתנו).

• תוכן חדש...