Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא יודע איך אנשים לא פנו למבקר המדינה אם זה נכון מה שאתה מתאר, כדי לתאר את האבסורד שציבור שלרובו יש הנחות בארנונה מקבל יותר טיפוח בשכונות שלו.

השאלה היא גם מה קורה בשכונות החילוניות הותיקות מבחינת גינון, נקיון ותחזוקה.

חוץ מזה זה שיש מקרים של קיצוניים ששורפים פחים וזורקים חיתולים מדי פעם, לא אומר שזה הרגל של חרדים, צריך לזכור שגם החרדים עצמם סובלים מאותם קיצוניים וגם נעמה מרגוליס (שזכתה מהם ליריקה) נחשבת לחרדית.

הפיצול של בית שמש, מעבר להשלכות הכלכליות (הקמת שירות עירוני נוסף) היא גם עלולה ליצור תקדים מעוות שפתאום כל עיר תבקש פיצול, כמו למשל לפצל את אילת משכונת שחמון, או לפצל את באר שבע משכונת רמות, או לפצל את אשקלון לצפון ודרום.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם

נקיון יש תמיד בשכונות החילוניות, התושבים מסודרים ונקיים וכך גם הסביבה נראית, אתה לא תמצא זבל זרוק בדרך כלל ברחוב או בגנים ציבוריים, בשכונות החילוניות מספיק פעם בשבועיים שיעבור מנקה ופינוי זבל פעמיים-שלוש בשבוע.

בשכונות החילוניות גם רכב ניקוי צמוד ופינוי אשפה שלוש פעמים ביום לא יעזור לך, אתה תראה באמצע הכביש זבל, על המדרכות הרבה זבל, והגנים הציבוריים נראים כמו חירייה לפני שהפכה לפארק אריאל שרון.

מבחינת גינון אני אהיה כן איתך, לא הראש עיר הנוכחי ולא הקודם ולא זה שלפניו השקיעו מי יודע מה, אחת לשנה או שנתיים מקצצים קצת את הדקלים בשדרות הדקל (מפתיע שיש דקלים בשדרות הדקל?), שותלים שתילים ופרחים בכיכרות ומקווים שהם יישארו בחיים.

מבחינת תחזוקה אחד הכבישים ששופץ לאחרונה (רחוב הרצל בקטע שבין ארלוזורוב לבן צבי - בדקתי בגוגל מפות זה 300 מ') לפני השיפוץ היה במצב זוועתי במשך יותר מ-3-4 שנים, לנסוע שם זו הייתה חוויה ששמורה בד"כ לטיולי ג'יפים, והקטע הזה יכול לבחון כיול מתלים כמו גם התמודדות של רכב עם קוליסים בעומקים שונים. אנקדוטה מעניינת, משכנה הקודם של העירייה (עד לפני אולי שנה) נמצא 50 מטרים לפני קטע הכביש הזה, ככה שחוסר ידיעה על המצב לא מתקבל בהבנה.

לעומת זאת כביש הגישה לכביש 3855 (שדרות הרצוג בקטע שבין מעפילי אגוז וכביש 3855) - שיוצא משכונה חרדית (אם חשבת לנסוע שם בשבת - Don't) שופץ לכל אורך 1.2 הק"מ שלו, גם מצבו לא היה מזהיר אבל יותר טוב משל רחוב הרצל.

שדרות נהר הירדן (צמוד למעפילי אגוז) לכל אורכו נסלל כמה וכמה פעמים (כמעט 4 ק"מ אורך הרחוב).

שדרות נחל צאלים (יציאה ישירה מרמת בית שמש א' לכביש 38) נסלל מחדש לאורך 2.7 ק"מ שלו.

תסתכל על רחוב הארזים, 1.3 ק"מ + הסתעפויות, של שכונת וילות, רוב משלמי הארנונה הכבדים גרים שם, לצערי הרכב של גוגל סטריט וויו לא עבר שם שאני אוכל להראות לך את מצב האספלט או המדרכות. למעשה חלק מהאנשים שם ברחוב שיפצו את המדרכה שצמודה לביתם על חשבונם מרוב שהמצב היה גרוע. וזאת שכונה עם חלק גדול של דתיים-לאומיים, וכשרצו להקים בית כנסת דתי-לאומי שרב הבית כנסת כמובן אינו חרדי "מהזרם הנכון", אפילו הקצאת שטח לא קיבלו מהעירייה, ותודות לבעל המרכז המסחרי בשכונה קיבלו ממ"ד שישמש בית כנסת.

כשיש הפגנות "זעם" כאלה של חרדים, אתה מבין שלא מדובר על מיעוט זניח, "עשבים שוטים" אם תרצה, מדובר על אלפים, ממוסדים וממוכנים (הסעות למשל).

הבעיה של אילת (או ספציפית שחמון אל מול שאר אילת) היא לא ויכוח על אפליה, אלא אולי רצון ליצור עירייה של בעלי ממון (כלומר הפרדה על בסיס סוציו-אקונומי), כאן הבעיה איננה סוציו-אקונומית, גם בבית שמש הישנה יש כאלה שאינם בעלי ממון, גם בבית שמש יש שכונות קשות יותר ופחות, לגדול ברמת לח"י זה לא פיקניק (עפ"י עדויות מגוף ראשון, לא אני עצמי), כאן הבעיה היא תרבותית-אפלייתית, יש כאן אוכלוסיה שלמה שלא בוחלת בשום אמצעי (כולל זיופי בחירות, גניבות פתקים ועוד לכאורה) על מנת לכפות את אורחות חייה על הכלל תוך ניצולו לצרכים כלכליים.

כנ"ל לגבי באר שבע ורמות (במקרה בחרת שתי ערים שאני מכיר דיי טוב?), לגבי אשקלון אני לא מכיר.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

עוד משהו שעלה לי לראש, כל כמה חודשים יש "אירוע" כזה או אחר באמפיתיאטרון העירוני (תסתכל איפה הוא נמצא) לאוכלוסיה החרדית בלבד (עם הפרדה כמובן), לאוכלוסיה החילונית? למעט אירועי יום העצמאות, אחת לארבע שנים שמים כמה כיסאות פלסטיק ומקרן עם ברקו ומקרינים את משחקי המונדיאל.

מה שמזכיר לי, בטח בימים הקרובים לכבוד חנוכה יהיה עוד אירוע כזה.

הלכתי כמה וכמה פעמים למרכז המסחרי של רמת בית שמש א', פעם אחת בלבד לקחתי את אשתי איתי לשם, למה? כי בשכונה ה"מעורבת" הזאת (לפחות תיאורטית) מכל חלון וכל גג משתלשלות להן כרזות המזהירות לא ללכת בלבוש לא צנוע, במקום הזה תקפו לא פעם ולא פעמיים נשים שהלכו לא לפי תקנות הצניעות של רב כזה או אחר (חצאית שלא הגיעה עד חצי השוק, ללא גרביים, שרוולים רק מתחת למרפק ולא עד מפרק היד ועוד).

כמובן לא נכנסתי לכל עניין המכירת דירות, כשבא חרדי לקנות דירה, חו"ח אם יפלו אותו לרעה בגלל היותו חרדי, יבוא חילוני או דתי לאומי לקנות דירה מחרדי? לא יקום ולא יהיה. לא רק זה אלא שממררים את חיי התושבים ש"אינם מספיק חרדים", היריקות והתקיפות זה רק מקרי קיצון של מירור החיים, זה מתבטא בעוד הרבה מישורים.

הדעה שלי? זה Beyond repair, כבר לא ניתן לתקן את המצב הזה והאופציה היחידה היא הפרדה, הרגשת האפליה עמוקה מדי והפגיעה באמון הגיעה ליסודות.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
אני לא יודע איך אנשים לא פנו למבקר המדינה אם זה נכון מה שאתה מתאר, כדי לתאר את האבסורד שציבור שלרובו יש הנחות בארנונה מקבל יותר טיפוח בשכונות שלו.

השאלה היא גם מה קורה בשכונות החילוניות הותיקות מבחינת גינון, נקיון ותחזוקה.

הא???

אתה רציני? מי זה מבקר המדינה?

הוא מוציא את הדו"ח המטופש שלו, כולם מצקצקים וממשיכים הלאה כאילו כלום לא קרה.

תסתכל מה קורה עם הבדואים עכשיו, במקום להביא כוח שהולך כגוש כמו באירופה ולפזר אותם בצורה מסודרת, אתה רואה סוסים רודפים בדואים בצורה מפוזרת ללא כל מטרה כמו אינדיאנים (רק חסר שהשוטרים יצעקו לולולולולולו וינפנפו בידיים). למשטרה אין באמת כוח, אז מי זה מבקר המדינה?

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
הבית היהודי מתנגדת לחובת גיוס חרדים בגיל 21 ורוצה להעלות את הגיל ל26.

http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/510/227.html?hp=1&cat=404&loc=3

לאט לאט שמים רגליים ללפיד ומונעים ממנו את כל הדברים שהיו במצע שלו. יש לי תחושה שאנחנו הולכים לבחירות חוזרות בחצי שנה הקרובה בעקבות פירוק הקואליציה על ידי יש עתיד.

http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/527/522.html?hp=1&cat=404

מעריב , 3.12.2013 "בתוך עשור מודל צבא העם עלול לקרוס..

כרבע מהגברים המחויבים בגיוס לצה"ל אינם מתגייסים. מגמה זו, במידה ותמשך בעשור הקרוב, עלולה להביא לקריסתו של מודל צבא העם". עוד הוסיף תא"ל אגמון כי 14 אחוז מאלו שאינם מתגייסים מקבלים פטור בגין "תורתו אומנותו".

באופן מפתיע מתברר כי "רק" 3.5% מהמחויבים בגיוס, מקבלים פטור עקב "תורתו אומנותו" . האם זה לא מעט מדי?

יהודה

פורסם

לא נורא, העיקר שעשו סרטון "קפה חזק? לא צהל חזק". זה יפתור את הבעיה

בטח כבר כתבתי את זה בעבר, אבל יש לי תחושה שמדינת ישראל כגוף פשוט לא מנסה אפילו להתמודד עם אף בעיה שצצה כאן, לא משנה אם זה מחירי הדיור, יחסי חילונים חרדים, יהודים ערבים, גיוס לצהל. כלום. ולמה לה? הרי אותם האנשים שמתלוננים על בעיה X או Y בה, במקום אחר מוכנים להאדיר ולהלל את כל מה שנעשה כאן.

זה, כמובן, לא מכוון לאיש מהכותבים כאן באופן אישי, סתם תחושה אישית שלי.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

מאיפה הבאת את הנתון של 3.5% ?

שורה לפני כן ציטטת מהכתבה שמדובר ב-14%.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

מישהו עדיין מתעניין במה שקורה בבית שמש?

לאחר קריאת חלק מעיתוני סופ"ש המקומיים:

* הוגשה עתירה בידי אלי כהן, לאחר מכן הוגשה עתירה בידי היועמ"ש (דרך עו"ד חביליו), נשיא בית המשפט המחוזי בירושלים דוד חשין החליט לאחד את העתירות ולדון בהם בהרכב של שלושה שופטים בראשותו.

* היו שתי דירות שהמשטרה פשטה עליהן, באחת נמצאו חרדי, כמה נשים, ילדות ותינוקת ובנוסף כ-60 ת.ז. ושני דרכונים, בדירה שנייה היו כ-20 חרדים, המשטרה לא ציפתה לכך והצליחה לעצור רק חמישה מהם, כאן היו גם כ-60 ת.ז. ודרכון, נעצר נהג ברכב סקודה, לפני שנעצר השליך חבילה של 8 ת.ז. ועוד 31 נתפסו ברכב. בסה"כ ב-36 ת.ז. מתוך כ-160 הללו כבר בוצעה הצבעה.

* מנהל הבחירות החליט על דעת עצמו ובניגוד חמור לחוק הבחירות כי הוא יהיה יו"ר הקלפי לספירת קולות החיילים, צירף אליו לוועדה אנשים שלא היו חלק מוועדת הבחירות באף קלפי ומזוהים עם ש"ס, ורק לאחר לחצים הסכים לזמן את שאר חברי וועדות הקלפי כצופים לספירת קולות החיילים, לפי עדויות לא ניתן היה לוודא כי הספירה כשרה.

* החוק קובע כי בכל קלפי יוצבו לפחות שני פנקסי בחירות (טופס 8) על מנת לוודא לפחות ע"י שני חברי וועדת קלפי את ההצבעה, בבית שמש היו מעל ל-50 קלפיות, ב-70% מהן היה פנקס בחירות בודד או שלא היו פנקסי בחירות כלל!

* הוצעה פשרה לפיה ייערכו בחירות מחודשות, לפי החוק, בהסכמת שני המועמדים, כך שהמנצח יהיה ראש עיר, והמפסיד יהיה סגן ומ"מ ראש עיר בעל סמכויות נרחבות, הקואליציה תהיה הלכה למעשה 100% ממועצת העיר, אלי כהן הסכים לפשרה זו, אבוטבול סירב.

* מעל ל-4000 מצביעים נוספו לבית שמש בין סוף ינואר 2013 ועד סוף אוקטובר 2013, חלקם כפי שכבר כתבתי רשמו את כתובת מגוריהם ברחוב הרצל 40/2 שם גרה אישה בודדה (7 נוספים נרשמו תחת כתובת זו), חלקם רשמו כתובתם באיזורי תעשייה, ורוב משמעותי רשם את כתובתו באיזורי החרדים שנמצאים כבר שנים בתפוסה של קרוב ל-100% (אולי הם הקימו אוהלים על הגגות).

* מנגנון הת.ז. - לפחות חלק מאלו שנתפסו חשודים כמזופים, התשלום עבור שימוש בת.ז. היה בין 100 ל-200 שקלים, לפחות בשני מקרים בהם המצביע עורר את חשדם של חברי וועדת הקלפי הוא זנח את ת.ז. וברח.

אם יש עוד מי שקורא תגידו, אני אמשיך לעדכן

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

בטח כבר כתבתי את זה בעבר, אבל יש לי תחושה שמדינת ישראל כגוף פשוט לא מנסה אפילו להתמודד עם אף בעיה שצצה כאן, לא משנה אם זה מחירי הדיור, יחסי חילונים חרדים, יהודים ערבים, גיוס לצהל. כלום.

הגדיר את זה יפה מאוד אבי דיכטר, ראש השבכ לשעבר בסרט שומרי הסף, "אין אסטרטגיה, רק טקטיקה" (הוא אמר את זה על התנהלות ממשלות ישראל לדורותיהן).

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

יש מקום לבחירות חדשות בבית שמש בגלל כל המחדלים שצויינו.

השאלה היא האם גם היו זיופים לטובת אלי כהן? אי אפשר לדעת.

שוב אני מציין הפתרון לחלוקת בית שמש לדעתי לא יהיה טוב.

במקרה שיחליטו לפצל ותהיה בנייה מחודשת, מי יהיה עד שחרדים לא ירכשו גם שם דירות (ואז יווצר מצב כמו רמת בית שמש א').

ואז במקום עיר חרדית אחת תקבלו שתי ערים חרדיות.

אותו מצב נעשה בשכונת רמות בירושלים, חרדים קונים שם דירות וחילונים עוזבים.

אם בג"צ קבע שערבים יכולים לגור ביישוב קהילתי יהודי (תריצו גוגל על בג"צ קעאדן) אז אין שום סיבה שחילוניים לא יקנו מהדירות החדשות בבית שמש.

הבעיה היא למצוא חילונים כאלה, הרוב עסוקים להתמרמר על המקלדת ולחפש דירה במרכז ת"א.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

תודה על עדכוני בית שמש, אשמח אם ימשכו.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

לא נתפסו זיופים לטובת אלי כהן אם היו כאלה, כל הזיופים שנתפסו היו לטובת אבוטבול.

הפתרון חייב לכלול הפרדת רשויות אחרת אין לו תוחלת, בעשר השנים הקרובות אם נרצה או לאו יש 20 אלף יח"ד לחרדים בלבד ברמת בית שמש ג'

אני לא בטוח שלבית שמש עצמה יש עתודות שטח לבנייה כדי להתחרות במספרים כאלה (אם בממוצע מדובר על לפחות 6-7 נפשות לדירה חרדית - זה לפחות 120-140 אלף חרדים נוספים).

אין דרך למנוע מחרדי לבוא ולקנות בית בעיר (למנוע מחילוני דווקא אפשר, לא בדרכים חוקיות אבל אפשר), אבל מראש אם בונים שכונות תוך מחשבה על כך הם פשוט לא מגיעים, מאותה סיבה בגבעת סביון בבית שמש אין חרדים (או באחוז חד ספרתי), בגני שמש (שם אני גר) כנ"ל, בכל איזור שיינפלד (שגובל ברמת בית שמש ב' החרדית מצד אחד ובנחלה ומנוחה החרדית מצד שני) כנ"ל.

כשמקימים 10 בתי כנסת (כי כל חסידות צריכה בית כנסת משלה) על שטח של רחוב מרכזי ועוד איזה 8 רחובות צדדיים, החרדים יבואו, כשמקימים 5 בתי כנסת (שלושה ספרדים, אחד תימני, אחד אמריקאי) ל-2-3 שכונות שלמות הם לא באים, כי זה לא הברנז'ה שלהם והם לא יילכו לבית כנסת ספרדי כשהם לא ש"סניקים, וחסיד בעלז לא יילך לבית כנסת תימני ולא אמריקאי.

כנ"ל לגבי מקוואות, כשיש לך מקווה אחד לאותם 2-3 שכונות שלמות הם לא מגיעים, אבל אם בונים להם 7-8 מקוואות לכל שכונה (על רובם בכלל תשמע מפה לאוזן) הם יבואו גם יבואו.

החילונים בבית שמש לא מחפשים ולא יחפשו לעולם דירה במרכז ת"א, תראה אותי או את In Flames למשל, שנינו גדלנו בבית שמש, עובדים במרכז, ובכל זאת גרים בבית שמש. מי שלא גר בבית שמש לא יידע על מה מדובר, לא יידע מה זה אומר שבתוך העיר אין פקקים, נסיעה מכל מקום לכל מקום היא פחות מ-10 דקות, מחירי הדירות והבתים נמוכים יחסית ועדיין אתה קרוב לירושלים ולתל אביב.

ניטשה זה בציניות או רציני?

אם רציני אני אנסה לצלם את כתבות העיתונים של בית שמש מחר או מחרתיים

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לא נורא, העיקר שעשו סרטון "קפה חזק? לא צהל חזק". זה יפתור את הבעיה

בטח כבר כתבתי את זה בעבר, אבל יש לי תחושה שמדינת ישראל כגוף פשוט לא מנסה אפילו להתמודד עם אף בעיה שצצה כאן, לא משנה אם זה מחירי הדיור, יחסי חילונים חרדים, יהודים ערבים, גיוס לצהל. כלום. ולמה לה? הרי אותם האנשים שמתלוננים על בעיה X או Y בה, במקום אחר מוכנים להאדיר ולהלל את כל מה שנעשה כאן.

זה, כמובן, לא מכוון לאיש מהכותבים כאן באופן אישי, סתם תחושה אישית שלי.

שיטת הממשל מסורבלת מדי ואף אחד כנראה לא יהיה מספיק חזק לשנות אותה, הכל מתחיל ונגמר בזה שיש רק מפלגות נישה, פרט לליכוד לא נותרה מפלגה שהמצע המוצהר שלה (ולא זו שהיא מחרטטת אחת ל4 שנים - בתור מצביע ליכוד לא שאני טוען שהם לא משקרים על כולם בעיניים אבל בעיני הם הרע במיעוטו) נוגע לכל קצוות החברה הישראלית. תראה לדוגמא את העבודה בראשות שלי (וכיום בוז'י) היא נשמעת כמו מפלגה קומנסיטית סוציאלית, 0 התייחסות למו"מ עתידי, ורק חיזוק מעמד העוני בישראלי בעזרת כל מיני עמותות מושחתות וועדי עובדים מחורבנים (ראה ערך חברת חשמל/הנמלים/רק(כ)בת ישראל), אין עתיד נראת כמו מפלגת נישה של בואו נדפק עד העצם את מעמד הביינים שלא קיים ונסדר לאורי שני ג'וב ממשלתי (בניסיון השלישי זה הצליח ליאיר, הסבלנות משתלמת לא ?) וכל השאר לא שוות אפילו איזכור, כי כולן אבל כולן מפלגת נישה.

עכשיו למה לעזאזל חפרתי במשך פסקה שלמה על שיטת ממשל מחורבנת ? בואו ניקח משהו מסדר היום שכרגע נמצא ומדובר בתקשורת, נאמר לצורך הענין נק' הזיכוי במס עליה "נלחמים" כרגע אין עתיד והבית הערבי (נכתב בציניות), אין עתיד לא תעביר את הצעת החוק ללא עזרת הבית היהודי ולהפך כשהבית היהודי תנסה לקדם הצעת חוק היא תקבל את אותה התגובה מיש עתיד.

עכשיו דמיינו שמדובר בחוק שהכרחי לקדם אותו לדוגמא כל נושא הגיוס החרדים, מישהו יצליח להעביר הצעת חוק כזו ? הסיעות הערביות ימנעו מהצבעה מטעמים אידיאולוגים ואליהם כמובן כל הסיעות הדתיות/ חרדיות, תוספי לזה אופזיציה שרוצה לתקוע לקואלציה ונשארו עם חוק שלא יעבור בכנסת.

לגבי זה שהממשלה טומנת את הראש בחול זה לא נכון לומר כך, יש מצבים בהם הממשלה מעדיפה לטמון את הראש בחול או לתת לך לחשוב כך בזמן שאנו האזרחים מתכופפים, מחירי הדיור כבר לא יחזרו לעולם לאותה רמת מחירים כבעבר גם אם מחר יבנו בכל הארץ פרויקט רחב היקף של 500K יח' דיור, רוצה להבין למה ?

לבנק ישראל יש אינטרס לשמור על הבנקים ועלינו הפראיריים שנמשיך לשלם את המשכנתא עד סוף חיינו עד השקל האחרון, תאר לך מצב שבו קנית דירה מקבלן ב1M שח והממשלה יצאה במהלך נרחב והצליחה להוריד את מחירי הדיור ל500K אתה תשמיך לשלם משכנתא או שתנסה להגיע לחדלות פירעון ותרוק לבנק בחזרה את הדירה ? סביר להניח שאופציה 2 תקרה באופן תדיר יותר

סיבה נוספת שהמחירים לא ירדו היא שהמדינה עצמה מספסרת במחירי הקרקעות והקבלן מצידו מגלגל הלאה את המחיר עלינו הצרכנים, יש לציין שבמקרים בהם קבלן קנה אדמה במחיר מופחת הוא פשט גרף רווח גבוה יותר וזה לא התבטא בהוזלה במחיר

ועיקר העיקרים הסיבה שתמיד מחירי הדיור במרכז יאמירו זה אימפטונציה של הממשלה בפיזור האוכלוסיה, הכל מתנקז למדינת גוש דן, העבודות הטובות נמצאות שם, ממוצע המשכורות גבוהה שם בשאר חלקי הארץ, התח"צ איכשהו מקרטע ומתפקד שם, ובשאר הארץ מה ? אין מקומות עבודה, מדי פעם אתה שומע על איזה מפעל כושל שנסגר וכמה מאות מסכנים חסרי יכולות ואופציות תעסוקה אחרות נותרים ללא מקומות עבודה. אני אפילו לא ארחיב על התח"צ המחורבן שיש בפריפריה

הגדיר את זה יפה מאוד אבי דיכטר, ראש השבכ לשעבר בסרט שומרי הסף, "אין אסטרטגיה, רק טקטיקה" (הוא אמר את זה על התנהלות ממשלות ישראל לדורותיהן).

האמת שעד היום לא הבנתי לאן חתרו כל אותם ראשי שבכ, צפיתי בסרט וגם בסדרה שבאה לאחר מכן, וכל מה שיש לי לומר על כך זה שפרט להאדרה עצמית של יכולות השבכ אנחנו ואנחנו ואנחנו ותראו איזה מסכנים ומה עשינו להם או בקיצור הלקאה עצמית לא ראיתי מישהו מהם מדבר פרופר על פתרון או משהו אפשרי, יותר מזה הכעיס אותי החיוך הממזרי של יובל דיסקין (אם אני זוכר נכון או שזה היה בכלל דיכטר)כשהוא דיבר על כך שבאחד הנסיעות שלו ללונדון נאמר לו שם שהם סופסוף הצליחו לפגוע בנו כאמור ההתיחסות באה בעקבות "קורבנות השלום" (שוב נכתב בציניות)בעונת הפיגועים שהגיעה אחרי אוסלו .

הסרט וגם הסדרה מעניינים אך הם חסרי טעם וחסרי כל כיון ודוחפים להאדרה ופיאור עצמי של השבכ והתמסכנות של הערבים ותראו מה עשינו להם ולא למה בעצם כל זה קרה כי הרי הכל היה בעצם סיבה ותוצאה

אדם זר (וזה כבר קרה הסרט בסהכ היוה הצלחה בחול) שיראה את הסרט יפנטז על צבא ומוסד ושבכ שהם יחידות עילית לרצח ודיכוי ולעולם לא יבין שבעצם אנחנו המסכנים כאן בסיפור ועל הצוואר שלנו הם יושבים ושזה ממש לא להפך.

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם

כתבת הרבה, עם חלק אני מסכים (סקטוריאליות), עם חלק לא.

חלק מהבעיה היא שבאמת אין אסטרטגיה, כמו שאמר דיכטר וכמו שבגירה ציטט. ראשי ממשלה כבר שנים רבות בעיקר מנסים לשרוד, בלי לתכנן אפילו 10 שנים קדימה.

חלק אחר הוא בזה שאנשים פה לא מסוגלים לחבר אחד ועוד אחד וכולם תמיד חושבים שהם יודעים יותר טוב.

האמת? לא ראיתי את הסרט במלואו, למרות שתכננתי כבר כמה פעמים. מה שכן יצא לי לעשות, זה לקרוא ביקורות ופידבקים ברמות שונות, כולל טוקבקים בפייסבוק או בynet או כאן. מה שהדהים וממשיך להדהים אותי בכל העסק הזה הוא שלאזרח הממוצע של ישראל יש כזו אמונה בלתי ניתנת לערעור ב"צדקת הדרך", שלא משנה איזו דמות בכירה תבוא ותסביר שאנחנו לא צדיקים גמורים, זה פשוט לא יעזור.

כבר קראתי תגובות בהם הואשמו ראשי השבכ בבגידה, בשיתוף פעולה עם האוייב, בזה שהם "סמולנים"; אתה מאשים אותם בזה שהם מחפשים להאדיר את עצמם. לא יכול להיות שאתה ושאר האנשים שמחפשים להסביר איפה גיבורי הסרט הם לא בסדר פשוט לא רואים את כל התמונה? זו לא אפשרות? לא יכול להיות שכשראי השבכ אחד אחרי השני מתראיינים לכלי תקשורת שונים ובגלוי או כמעט גלוי יוצאים נגד מדיניות הממשלה, הם לא עושים את זה כי הם "לא בסדר" (תהיי הסיבה אשר תהיי) אלא כי אולי באמת, מבחינתם כאנשים שיש להם ראייה מערכתית מסויימת וותק של עשרות שנים בתחום, הם מבינים משהו שאתה, או אני, כסתם מגיבים מן המניין, לא רואים?

והבעיה לא מסתיימת כאן. כי גם כאן בפורום וגם בכל מקום אחר מתנהלים עשרות דיונים על "המצב" שזה בעצם יוקר המחייה, והמצב בכבישים ומחירי הדיור והרפואה הציבורית ומערכת החינוך והאקדמיה. ובהמון דיונים מהסוג הזה גם אנשי ימין מובהקים ביותר (מי שמאמין ב"צדקת הדרך", אך בכל זאת לא מנוהל על ידי אידיאולוגיה עיוורת) מתלוננים על המצב ומדברים על המוכנות שלהם לרדת מהארץ ועל זה שאין להם סיכוי לקנות דירה. וזה, לכל הפחות, אמור לעורר שאלות אחרות על אנשים שמנהיגים את המדינה הזו, שמשקרים לנו בנושאים ככ רבים ועל המוכנות של חלקנו לבלוע דברים אחרים שהם מוכרים לנו בעיוורון כמעט מוחלט.

אבל זה לא קורה, וכנראה גם לא ממש יקרה בעתיד. חבל..

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תוכן חדש...