Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4618 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני וחברה שלי גרים קצת יותר מחצי שנה בשכירות בדירה מפוצלת, בחוזה כתוב כי ההוצאות השוטפות היחידות שלנו זה החשמל (הארנונה, מים וכו' על חשבון בעל הדירה).

חודשיים אחרי שנכנסנו לדירה נגמר הגז ובעל הדירה דאג להביא בלון חדש (48 ק"ג), עברה חצי שנה ושוב נגמר הבלון. בעל הדירה מתעקש שהגז אמור להיות על חשבוננו, בטענה שרוב ההוצאות השוטפות עליו ושזה מקובל שהגז אמור להיות על חשבון השוכר..

דבר ראשון אני לא לא חושב, וגם אנשים אחרים שדיברתי איתם, שבלון גדול ייגמר תוך חצי שנה עבור זוג שמבשל באופן סביר אם לא פחות, אין דליפה אז מצב שהבלון שהוא הביא לא היה מלא. דבר שני האם אתם חושבים שיש לי קייס לתביעה אחרי שאני אצא מהדירה לפיצוי על מיכל הגז שאני הולך להזמין עכשיו?

בכל מקרה צריך לארגן בלון גז.. הבלון אמור לבוא עם חותם של חברת הגז לא? ככה אני אמור לדעת שהמיכל מלא? למישהו יש תמונה איך חותם כזה נראה?

תודה לעונים :)

פורסם

בלון גז קטן מספיק לי ולאשתי לחצי שנה, טוב שהזכרת לי כנראה עומד להיגמר... אני לא רואה איך בלון גדול מתרוקן תוך חצי שנה אם הכל תקין. אחרי שתזמין בלון, תבקש גם בדיקה של טכנאי לגילוי דליפות במערכת.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

ברווז, אתה כנראה לא מבשל מטבוחה...

אנחנו החלפנו 3.5 בלונים קטנים בשנה, בזמנו.

תבשל מספיק ואפשר לחסל גם בלון גדול.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

1. אתה משוכנע שמדובר בבלון גדול 48 ק"ג ולא בבלון קטן 12 ק"ג?

2. אם מדובר בבלון קטן - אז בלון כל חצי שנה לזוג זה סביר לגמרי.

3. אם מדובר בגדול - זה הרבה. האם ייתכן שיתר הדירות שפוצלו מהדירה שלכם גם מחוברים לאותו גז?

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

הבלון הוא גדול של 48 ק"ג בוודאות, לנו יש בלון אחד ולשכנים יש בלון אחר.

היום הגיע טכנאי של סופרגז לבדוק את הצנרת, הוא לא גילה דליפה אבל בגלל שבעל הדירה פיצל את הבלונים זה לא תקני וזה יעלה יותר מ1000 שקל לסדר את הסיפור, משהו שבעל הדירה הקמצן בטח לא ירצה..

למישהו יש דעה לגבי החוזה ומי צריך לשלם על הגז לפי מה שרשמתי?

פורסם

נראה לי הדבר הכי הגיוני שהשוכר משלם עבור הגז, כמו שהוא אמור לשלם עבור החשמל והמים. טוב שאתה לא מצפה שהבעלים ישלם גם עבור הטלפון הנייד שלך.

פורסם

מה הקשר???

הבחור חתם על חוזה עם המשכיר שבו רשום שהמחיר כולל חשבונות חוץ מחשמל,

כלומר ארנונה,גז,מים וועד הבית אם יש.

אלא אם כן לא פורט בחוזנ מה כוללים החשבונות ואז אתה בבעיה.

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

האם חברת הגז מתנה את אספקת הגז בביצוע שינוי בהתקנה?

בעל הבית אחראי לתיקון ההתקנה.

גם לי נראה הגיוני שהשוכר ישלם את עלות הגז, אבל זה אמור היה להיות בחוזה השכירות.

פורסם

גם לי נשמע מוזר שבלון גדול נגמר כ"כ מהר, אלא אם הבלון משותף לעוד דירה,

או לחלופין יש חימום בגז, או חימום מים בגז, ובמקרה כזה מאוד הגיוני שהוא ייגמר מהר.

בעיקרון, מה שכתוב בחוזה הוא מה שקובע. אם כתוב במפורש שאתה משלם רק על החשמל,

אז בעל הדירה צריך לשלם על הגז.

במידה וכתוב שאתה משלם על החשמל, וכתוב במפורש שהוא משלם ארונה ומים, ולגבי הגז לא

כתוב כלום, זה כבר ניתן לפרשנות, ואז אני מניח שכדאי שתגיעו לפשרה כלשהי, נגיד 50/50.

פורסם
נראה לי הדבר הכי הגיוני שהשוכר משלם עבור הגז, כמו שהוא אמור לשלם עבור החשמל והמים. טוב שאתה לא מצפה שהבעלים ישלם גם עבור הטלפון הנייד שלך.

יש הגיוני ויש מה שהבעל דירה הציע לנו כחלק מהחוזה כדי שנחתום, הוא פיצל את הדירה ובכך גם את הבלוני גז ולכן המצב כרגע הוא לא תיקני, הדירה לא רשומה בחברת גז ואת הבלונים הוא מביא באופן פרטי.

הבלון שנגמר אחרי חצי שנה נראה לי לא היה מלא כשהביאו אותו, בעל הדירה כבר עשה לנו רושם של מישהו חסכן ככה שאנחנו לא נהיה מופתעים שזה באמת מה שקרה.

בכל מקרה השגתי בלון קטן, הדירה הזו עושה לנו מספיק בעיות גם בלי התיק של הגז שהוא פתאום הביא עלינו, תוך פחות מחצי שנה החוזה גם ככה נגמר ונחפש משהו אחר..

פורסם

כנראה שבעל הבית שלך ממלא את מיכל הגז בדרכים לא דרכים (אני לא רומז על גניבה חס וחלילה אלא מילוי בצורה פיראטית). ההסבר היחידי הוא שכאשר הוא מחליף מיכל הוא בעצם לוקח אותו "למילוי" ופשוט לא ממלאים את הכמות שצריכה להיות שם.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

הבלון שנגמר אחרי חצי שנה נראה לי לא היה מלא כשהביאו אותו, בעל הדירה כבר עשה לנו רושם של מישהו חסכן ככה שאנחנו לא נהיה מופתעים שזה באמת מה שקרה.

גם לי המחשבה הזו עברה בראש כשקראתי את מה שכתבת. לרוקן בלון של 48 ק"ג בחצי שנה זה ה-מ-ו-ן, על אחת כמה וכמה אם מדובר על זוג ללא ילדים (אפילו אם אתם מבשלים הרבה).

"תתפלא לשמוע" ש 99% מבעלי הבתים בשכירות הם קמצנים עם דיפלומה, אל תתרגש.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

"תתפלא לשמוע" ש 99% מבעלי הבתים בשכירות הם קמצנים עם דיפלומה, אל תתרגש.

זה ממש לא תמיד נכון. זה גם מעוד תלוי בדיירים. איך הגישה שלהם. והיחס שלהם.

אני בעל דירה. והדיירים שלי. קיבלו דירה משופצת. והיא עוברת שיפוץ בין דייר לדייר.

רק עכשיו הכנסתי 2 מזגנים של אלקו 2.5 אינוורטר. (בגלל מזגן 1 שהיה עושה בעיות). ויכולתי לקנות מזגנים של חברת שקר רגילים. בחצי מחיר. או להתקין שוב מזגן 1 של 2.5 שהיה עובד פי 3 זמן. אבל הדייר היה משלם את המחיר בחשבון חשמל.

נשמע לי מוזר.... קמצן. + המים / ארנונה / גז / הכול חוץ מחשמל על בעל הבית... (גם עם זה מגולם בחשבון החודשי.)

תעשה בדיקה. תעקוב אחרי הצנרת. ותראה לאין היא הולכת. תנסה לראות עם יש פיצולים בדרך / חיבורים / יציאות נוספות.

איך אתם מחמים מים? דוד שמש / חשמלי / גז?

חימום הבית?

ולפעמים צריך לבלוע את הצפרדע. כי לפעמים האופציות האחרות פחות טובות.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם
זה ממש לא תמיד נכון. זה גם מעוד תלוי בדיירים. איך הגישה שלהם. והיחס שלהם.

אני בעל דירה. והדיירים שלי. קיבלו דירה משופצת. והיא עוברת שיפוץ בין דייר לדייר.

נעלבת הא ?

טוב, בשביל שתרגיש טוב אני אדגיש שציינתי ש "99% מבעלי הבתים בשכירות הם..." - ואתה שייך לאחוז האחרון שהוא לא כזה.

מבסוט ? :lol:

;-)

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...