Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4937 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה, לפני כשנה וחצי חברה שלי (שעוד לא הייתה החברה שלי) קנתה I30 משלמה סיקסט, באמת רכב בובה, פרסמתי אותו אפילו פה, והחלטנו (יותר נכון החלטתי והיא קיבלה את דבריי) למכור אותו ולקנות משהו ביחד.

אז אנחנו בעיקרון מחפשים לקנות משהו ב30K רק לרכישת רכב. זה התקציב הכי גבוה.

הדרישות הן, בטיחות גבוהה, אמינות לאורך זמן, חיסכון בדלק. אבל הדיל ברייקר הוא שהרכב חייב להיות אוטומת לחברה. היא לא סובלת ידני.

אני בעד לקנות אלפא 156 או 147 מתחילת המאה. אני בטוח שמבחינת מחיר אפשר למצוא אחת שמורה ומטופלת כמו שצריך. השאלה היא לגבי מחלות ידועות לטווח הארוך, צריכת דלק ועלות טיפולים ממוצעת. ביטוח וטסט פחות מעניין. יותר מעניין האחזקה היומיומית.

החברה בעד לקנות ג'אנק בדמות שברולט אביאו. משמע קטן, ולא בטוח. אם כבר אז קליאו, שלפחות יהיה בטוח!

אנא, עזרו לי להשיב את שלום הבית לקן האוהבים שלי ושל החברה.

תודה.

"מה אתה מעדיף, מה רע בשביט? או מראה בשביט?"

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מה רע ביונדאי i30 משלמה סיקסט?

מכירת יונדאי עם עבר של ליסינג לא פשוטה ומלווה בהפסד כספי מורגש.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
מה רע ביונדאי i30 משלמה סיקסט?

מכירת יונדאי עם עבר של ליסינג לא פשוטה ומלווה בהפסד כספי מורגש.

מחזק את ולאד, אתם מחפשים הרפתקאות ? הרי הסיכון ליפול ברכב "מכה" הוא הרבה יותר גדול בסכומים האלו. היונדאי מתאימה בול!

"אני בעד לקנות אלפא 156 או 147 מתחילת המאה. אני בטוח שמבחינת מחיר אפשר למצוא אחת שמורה ומטופלת כמו שצריך. השאלה היא לגבי מחלות ידועות לטווח הארוך, צריכת דלק ועלות טיפולים ממוצעת. ביטוח וטסט פחות מעניין. יותר מעניין האחזקה היומיומית."

are you fuc-king kidding me?

זה לא שכל האלפות הם גרוטאות, ממש לא. אבל כן, בכדי להחזיק אלפא בת 10 שנים אתה צריך להיות אדם שמאוד מבין ברכב, יודע לתחזק ולזהות תקלות לפני שהם מחמירות ואני לא חושב שזו המכונית המתאימה ביותר לשימוש של החברה שלך במחצית מהזמן.

בעניין שלום הבית: זה ממש לא מומלץ לקנות רכוש משותף לפני חתונה (וגם לא ממש אחריי:-)) ומומלץ מאוד שהרכב יהיה של אחד מכם, שישא בעלות הרכישה לבד ושיהיה רשום על שמו בלבד. בעלויות דלק, ביטוח טסט ותיקונים אפשר בהחלט לחלוק.

לסיכום, תרכיב ליונדאי חישוקים חדשים, קצת אבזור, או שמקסימום תדביק לה GT Stripes . סע לשלום זוג צעיר המפתחות בפנים

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

לא הבנתי למה להחליף I30(רכב סביר) ברכב גרוע כמו אבאו או באלפא מזדקנת שלא ניתן לדעת איזה הפתעות מחביאה בתוכה.

אם אתם לא הולכים להשתדרג אז אני לא מבין את מהות המהלך.

פורסם

אגב שלושת הדגמים שהזכרת קיבלו ציון מחפיר במבחני הריסוק - כך שבטיחות גבוהה לא תקבל שם. גם בקטע של עלויות/אמינות (תלוי בדגם) אף אחד מהם לא יקבל מדליה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אני עמדתי בפני מצב דומה כאשר התחתנתי - לאשתי היה רכב כמעט חדש שנאלצנו למכור מסיבות שונות בסמוך לחתונה. הכלי שקניתי במקומו היה צרה צרורה - דפקו אותי כאשר קניתי אותו, דפקו אותי כאשר מכרתי אותו ועד היום אני חושד שהוא הלחמה של שני רכבים (אין לי הוכחה) - ואני מברך שיצאתי בחיים משנתיים ו-40,000 ק"מ בגרוטאה. את הרכב שלי (מאותו דגם, אבל במצב מצויין) העברתי לשימושה של אשתי.

בכל מקרה - אם אין אילוץ משמעתי המחייב מכירה של רכב במצב טוב דווקא לא הייתי עושה זאת, בתקציב העומד לרשותך יש סיכון גדול שהרכב שתרכוש יבלה הרבה זמן במוסך וההפרש בערך בין הנמכר למנרכש יזלוג לידי בעליו. 30,000 ש"ח הם, בסופו שלד דבר, סכום די קטן במחזור החיים של זוג כך שלדעתי כל עוד ההוצאה לפועל או השוק האפור לא רודפים אחיך סכום זה לא מצדיק את המהלך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

החברה בעד לקנות ג'אנק בדמות שברולט אביאו. משמע קטן, ולא בטוח. אם כבר אז קליאו, שלפחות יהיה בטוח!

אנא, עזרו לי להשיב את שלום הבית לקן האוהבים שלי ושל החברה.

תודה.

אוץ'!

מנסיון אישי של שני אוואו (ידני 2006 ואוטומט 2008 ביג) מול קליאו אחת אוטומטית 2002 - ה"ג'אנק" הרבה, אבל הרבה יותר נוח לנסיעה! והזה של שנת 2008 נותן גם תמורה טובה ברמת הנוחות, לא נופלת מקליאו.

קליאו היה רכב כבד, עם החלפת הילוכים מאוחרת ומורגשת, ותאוצה שאיננה. מכרתי אותה אחרי חודש למישהו שחולה על הדגם.

אבל השאלה המהותית שעולה - למה למכור רכב סביר - יונדאי I30 - ולהחפש הרפתקאות בלוח יד 2?

מה חסר לך ברכב הנוכחי?

פורסם

בשביט - אני מצטרף לידיד שקילל באנגלית

you've gotta be shitting me :shock:

מילא אלפא 159 או מיטו שיש להן מנוע מצויין ואמין אבל 156? תחשוב שוב.

הדברים היחידיים שנכנסים לכם כאן איכשהו לתקציב זה מגאן 2, מיצובישי כריזמה (סופר אמינה וגם נוחה אבל איפה החסכון בדלק), מיצובשי לאנסר וסובארו אימפרזה ואולי אולי קיה ריו או אקסנט אבל למה לכם?

אם להיות כנה - תישארו עם הI30, אחלה רכב, נכון קצת כבד בהילוך ראשון אבל אחלה רכב.

האוואו היא מלכודת מוות על 4 גלגלים לא פחות מהגטס - רכב לא יציב ברמות מפחידות ואני מדבר על נסיעה מנהלתית.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

מבלי להעליב את מלומדיי פה , אני וחברתי עשינו בדיוק את המהלך הזה לפני זמן מה.

ברשותי היה דיהטסו סיריון שנת2008 שבשל חלוקה של הרכב עם חברה שלי רציתי להחליף.

הדילמה היתה גם לקנות רכב מהנה אבל שחברה שלי גם תוכל לנהוג.

מצאנו אלפא 156 2.5 ליטר אוט (גיר יפני) שנת 2003 שכמעט ורכשנו (המוכר נסוג)

ואז מצאתי וולוו S60 AWD 2.4T שנת 2002 עם 100,000 ק"מ (בסיריון היה 98,000 ) .

הוולוו עלה חצי ממה שמכרתי את הסיריון.

עולה פחות לבטח

פחות בטסט

עולה 25 אחוז יותר בדלק

אבל התענוג של לנהוג ברכב כזה מפנק , מדהים.

אז כן ,פה ושם עולה קצת יותר (טיפול עולה 2000 שח ולא 1300 ) אבל זה פשוט ליגה אחרת.

היה פרק שלם בטופ גיר על האם לקנות קיה פיקנטו ב 6000 ליש"ט או לקנות רכב מפואר מיד שניה באותו המחיר.

אין ספק שזאת הרפתקה , אבל אם תעשה שיעורי בית טוב טוב ,תחפש כראוי רכב יד שניה

אני בטוח שתוכל למצוא משהו טוב.

לי עוד אין מספק ק"מ וזמן עם הרכב החדש בכדי להעיד על טיב העסקה (מבחינה פיננסית) מכל שאר הבחינות אני מרגיש מטומטם שלא עשיתי את זה מזמן.

בעקבותיי חבר בעבודה זרק את ה C3 שלו מהליסינג וקנה גם רכב שאהוב עליו ,מאזדה 6 2.0 שנת 2006 .בפחות מ 50 א.שח

New - Acura NSX 573BHP of Hybrid Awesomeness

Old - Cadillac CTS-V V8 6.2 562 BHP

Older Subaru legacy 3.6R AWD limited

Oldest - Volvo S60 AWD 240 BHP haldex 4X4

פורסם

נשמע לי כמו מתכון לצרות. תכניס את ההפסד הכספי של מכירת הרכב + יישור קו שתצטרך לבצע לרכב שאתה הולך לקנות + תקלות שיהיו בוודאות ברכב מזדקן שאין ביונדאי הנוכחית - ותקבל חיסכון אפסי.

פורסם
מבלי להעליב את מלומדיי פה , אני וחברתי עשינו בדיוק את המהלך הזה לפני זמן מה.

ואז מצאתי וולוו S60 AWD 2.4T שנת 2002 עם 100,000 ק"מ (בסיריון היה 98,000 ) .

פחות בטסט-אתה בטוח? זה רכב מקבוצה 6 שעולה לפחות 1700 ש"ח לעומת סיריון קבוצה 2

עולה 25 אחוז יותר בדלק שוב: סיריון עושה 1\15 והוולוו (כמובן כשמתפנקים) עושה 1\7

אבל התענוג של לנהוג ברכב כזה מפנק , מדהים. צודק

אז כן ,פה ושם עולה קצת יותר (טיפול עולה 2000 שח ולא 1300 ) אבל זה פשוט ליגה אחרת.שוב צודק

היה פרק שלם בטופ גיר על האם לקנות קיה פיקנטו ב 6000 ליש"ט או לקנות רכב מפואר מיד שניה באותו המחיר.

הם ממש דוגמא לרכישות מושכלות

אין ספק שזאת הרפתקה , אבל אם תעשה שיעורי בית טוב טוב ,תחפש כראוי רכב יד שניה

אני בטוח שתוכל למצוא משהו טוב.לא חסר וולוו במצב מעולה בגרושים

לי עוד אין מספק ק"מ וזמן עם הרכב החדש בכדי להעיד על טיב העסקה (מבחינה פיננסית) מכל שאר הבחינות אני מרגיש מטומטם שלא עשיתי את זה מזמן. הגעת לחלק החשוב: חבר טוב שלי שדרג לפני 4 שנים בורה 1.6 לS60 2.4 עם 110 אלף ק"מ שנת 2003 . והיה לו פינוק אמיתי ושקט שלוש שנים. שנה רביעית: 145 אלף ק"מ: התקלקלו נעילות אחוריות,נשברה ידית איתות (רק בלאי, לא מכה), נשברה ידית הילוכים(כיסוי-בלאי), התקלקל מנגנון פתיחת תדלוק, נפתחו תפירות הריפודים במרכז המושב, כל החשמל בדש-בוארד התקלקל (אין מהירות, שעונים והתראות, מיזוג וכו'), משהו שאני בספק אם היה קורה בסיריון. אנחנו מדברים על וולוו שטופלה אך ורק בחברה בארז פרטיות מהיום הראשון וחבר שלי מטפל בוולוו מרקדו ביפו.

בעקבותיי חבר בעבודה זרק את ה C3 שלו מהליסינג וקנה גם רכב שאהוב עליו ,מאזדה 6 2.0 שנת 2006 .בפחות מ 50 א.שח

מאזדה 6 זה כבר רכב אחר בשפה אחרת שבכיף אפשר לקנות, אז לא כל האופציות זהות.

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

ברשותכך/כם/ן - אתייחס להודעה המקורית של שביט.

קשה לי להמליץ לך על 156 הדגם האוטומטי Q SYSTEM , בתור הרכב הראשון במשפחה (הכוונה - הרכב יחידי לשימושכם).

הוא מתאים אולי רק מבחינת התקציב.

האחזקה שלו תהייה יקרה עד יקרה מאוד, גם במוסך וגם מבחינת דלק. אצלי בידנית צריכת הדלק היא 1:5.5-6 בנסיעה שרובה עירונית (ההנאה מנהיגה - זה סיפור אחר אבל לפי מה שאתה מספר - לא נראה לי שיתאים לכם, לפחות לא כלכלית). כנ"ל לגבי T SPARK רובוטית (מנועים קצת אולי פחות מוצלחים), אחזקה קצת יותר זולה אבל ממש במעט. אמינות לאורך זמן - כמו בכל רכב מתיישן (ועוד פחות בשימוש יום-יומי). בטיחות - יש טובות ממנה.

יתרונות - מנוע V6 שתרצה אותו בכל רכב (ב-Q SYSTEM).

מחלות ידועות ? משולשים עליונים/תחתונים (שעלותם יקרה) שזקוקים להחלפה מעת לעת עקב פרונט כבד יחסית. "בלאי טבעי" - קויילים, פלסטיקה...

לגבי 147 - אופציה קצת יותר ריאלית, תבדקו אם מתאימה לכם (מבחינת תפעול) גירסת הסלספיד/רובוטית (שוב - רכב כזה יכול להיות יותר יקר לאחזקה מרכבים שבאותו סיגמנט).

המלצתי - אם אתם יכולים - תשארו עם ה-I30. עדיפה על האוויאו בכל מצב.

alfa 156 2.5.

פורסם

הוולוו עושה 1:10 ע"פ הנהיגה שלנו.

הטסט עולה 1300 שח לוולוו.

שוב, הכי קל זה להשאר עם היונדאי, אבל לדעתי בהחלט ניתן לחפש ולמצוא משהו מעניין בתקציב שהוא.

אפילו יש BMW במחירים כאלה.

אבל ברור שחיסכון בדלק לא יהיה.

New - Acura NSX 573BHP of Hybrid Awesomeness

Old - Cadillac CTS-V V8 6.2 562 BHP

Older Subaru legacy 3.6R AWD limited

Oldest - Volvo S60 AWD 240 BHP haldex 4X4

• תוכן חדש...