Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3805 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם יש הגבלת משקל\כושר סחיבה?

האם צריך קורס נהיגה מיוחד עבור גרירה?

אשמח למחיר מוערך להתקנת וו גרירה ממישהו שעבר התקנה כזו, סדר גודל בלבד.

כמה עשוי לעלות נגרר?

מה לגבי חיווט לאורות הבלימה ברכב וכולי?

בקיצור, כל מה שאתם חושבים שיוכל לעזור לבתול שכמוני בעניין.

תודה לעונים!

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
האם יש הגבלת משקל\כושר סחיבה? אמורה להיות הגבלה (בהולנד יש, בוודאות :) )

מה לגבי חיווט לאורות הבלימה ברכב וכולי? מותקן שקע בסמוך לוו הגרירה. בעת חיבור הנגרר, מותחים כבל מהעגלה לשקע.

בנוסף - תתרגל הרבה נסיעה לאחור. צריך להתרגל לרעיון של היגוי הפוך.

בהצלחה !

51 קג"מ :shock::lol:

פורסם

כמו שאמרו, בחיבור הוו לרכב יש גם חיבור חשמל.

עגלה אתה יכול לקנות משומשת, או חדשה, תריץ חיפוש ביד2 או בגוגל על עסקי נגררים.

עגלה צריכה טסט שנתי, צמיגים אורות ומחזירי אור, זהו ממה שידוע לי, אגרה נמוכה מאוד.

פורסם

היי

זה מה שאני יודע:

באופן כללי יש שני הגדרות, נגרר ללא בלם מורשה עד 750 ק"ג.

מעל 750 ק"ג נדרש נגרר עם בלם.

אין קורס מיוחד, לומדים לבד (תתחיל באיזה מגרש חניה פנוי.

הקושי הוא בעיקר ברוורסים, אחרי שלומדים את הרעיון זה נהיה כייף.

בהתחלה שהיתי רואה רחובות צרים וצפופים היתי נכנס רגילית לראות שיש יציאה, אחרי שלומדים את העניין זה לא בעיה.

בעיה נוספת היא שאני נוסע לפעמים מאוד עמוס והבלם של העגלה לא מאפשר לך לעשות רוורס בעליה, בגלל שהבלם לחוץ.

התקנת וו גרירה כולל רישוי (חייב להיות מצויין ברישיון) עולה בסביבות 1000 ש"ח (זה מחיר לטנדר\ג'יפ, אולי פרייווט היה עוד יותר זול).

עלות נגרר זה כבר מאוד משתנה, פתוח\סגור, ברזל\אלומניום, דבל ג'אנט או לא וכו'.

לי יש נגרר של 1500 ק"ג, כולל בלם כמובן ו4 גלגלים, שילמתי בזמנו באזור ה 9000 ש"ח.

אני מאמין שיש נגררים ללא בלם כבר באזור ה 3000-4000 ש"ח.

חוויט נעשה על ידי חיבור שקע בין הוו גרירה לנגרר, התקנת וו גרירה כוללת את חיבורי החשמל ועגלה כוללת גם כן את התאורה וחיבור החשמל לוו הגרירה.

מעבר להגדרת המשקל של הנגרר יש גם הגבלת משקל שהרכב יכול לגרור.

העגלה שלי לדוגמא היא עד 1500 ק"מ, אבל ההיילקס שלי מורשת לגרור עד 1250 ק"ג.

כדי לבדוק את העניין.

בנוסף לזה, יש לעגלה טסט שנתי בדיוק כמו לרכב, וגם ביטוח חובה בניפרד.

בהצלחה

פורסם

אתה מסתובב הרבה בתנועה עירונית? זה די תיק עם נגרר מאחור.

דווקא עם נגרר קצר, כזה שמתאים למכוניות פרטיות, קשה יותר להסתדר מאשר עם נגרר גדול וארוך (750 ק"ג ומעלה שמתאים לרכבים מסחריים).

אם אתה מעוניין בחדש, אני ממליץ על מרכבי נוע מקרית ביאליק. יש לי ניסיון טוב איתם עם כמה נגררים.

רכב פרטי יכול לגרור נגרר עד 500 ק"ג כולל.

רכב מסחרי יכול לגרור כתלות במשקלו העצמי. המשקל המותר לגרירה מופיע ברשיון הרכב.

לא צריך קורס מיוחד. מאוד רצוי לתרגל רברס בחניון ריק לשם קבלת שליטה בטכניקת הפנית הגה הפוכה.

חיווט לנגרר יותקן כשתתקין וו גרירה. בגדול כל חשמלאי פיסח יוכל להתמודד עם זה.

*עריכה:

פלג הספיק לענות על הרוב.

אגרת רישוי לנגרר 64 ש"ח

טסט 30 ש"ח (אם אני זוכר נכון)

ביטוח צד ג' סביב 300 ש"ח.

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם
האם יש הגבלת משקל\כושר סחיבה? כן, אני לא יודע אותן על בוריין, אבל אם מדובר בפרייבט לרוב עד 500 ק"ג זה מה שצריך, זה לא דורש בלמים בעגלה, או רכב כבד בהגדרה כדי לסחוב אותו.

האם צריך קורס נהיגה מיוחד עבור גרירה? לא.

אשמח למחיר מוערך להתקנת וו גרירה ממישהו שעבר התקנה כזו, סדר גודל בלבד. סביב 1400~ לוו קבוע ועד 2700~ לנשלף, עדיף להשקיע אצל מתקין מוכר עם תוצרת מוכחת.

כמה עשוי לעלות נגרר? כ-4500 עד 6000 ש"ח למיני נגררים חדשים עד 500 ק"ג. משומשים נעים בכ-2600 ל-3500 לנגרר ממוצע ותקין. אין ירידת ערך אמיתית והם נסחרים כמעט במחירים האלה לאורך כל השנתונים גם כיד שנייה שלישית וכו'.

מה לגבי חיווט לאורות הבלימה ברכב וכולי? מתקין מקצועי ומוכר יודע להתקין חשמל בהתאם לסוג הרכב, עם כל סוג של בקר שסוגי רכב שונים יכולים לדרוש. אם "חפלאפ" התקין, לך תדע איזה צרות חשמל יתרחשו.

שקע נמצא בסמוך לוו הגרירה כפי שצוין לעיל.

בקיצור, כל מה שאתם חושבים שיוכל לעזור לבתול שכמוני בעניין.

תודה לעונים!

אני ממליץ על ציקי, התקנתי אצלו את הוו ונגרר קניתי משומש מהתוצרת שלו.

זה כבר הרכב הרביעי שהתקנו אצלו (האוטו שלי ושל אבא שלי) והכל בסדר.

הוא לא הכי זול בשוק, טל מערכות מחולון זול ממנו וגם עליו יש ביקורות סבבה, יש עוד מתקינים כמו אביב נגררים ועוד כמה מוכרים גדולים, תברר.

אופנוען

פורסם

אוקיי, תודה לכם!

SHAY_U, זה שאני מנסה למכור את הלאנסר, לא קשור...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
האם יש הגבלת משקל\כושר סחיבה?

האם צריך קורס נהיגה מיוחד עבור גרירה?

אשמח למחיר מוערך להתקנת וו גרירה ממישהו שעבר התקנה כזו, סדר גודל בלבד.

כמה עשוי לעלות נגרר?

מה לגבי חיווט לאורות הבלימה ברכב וכולי?

1. אין צורך בשום קורס נהיגה. יש הגבלות משקל כמובן. לכל רכב הגבלת משקל בהתאם למשקל העצמי שלו + לכל עגלה\נגררת יש את ההגבלה שלה.

לרכבים פרטיים ומסחריים קלים יש עגלה "קטנה" של 500 ק"ג (כ 200 ק"ג משקל עצמי ועוד 300 ק"מ משקל העמסה).

זו העגלה המומלצת הן מבחינת גודל (התניידות ותימרון בעיר) והן מבחינת יכולת משא לעסקים קטנים. אין צורך בבלם לעגלות כאלה.

2. אצל "ציקי" בפתח תקוה שילמתי 1000+מעמ על וו גרירה מקורי לפג'ו של THULE, ללא חשמל. הוא רצה עוד 600+מעמ על קופסת חיבורים מיוחדת. "ציקי" התקין לי את התפוח גרירה כולל שקע וטיפל בעצמו ברישיונות.

ב"א.ג. נגררים" מייצרים לבד ערכות להתקנת של תפוחי גרירה, והעלות שלהם זולה יותר (לא זוכר כמה רצו על תפוח, אבל על קופסת חיבורים רצו איזה 200-300+ מעמ, שזה חצי מחיר מ"ציקי").

3. נגרר משומש - כ 2000-3000 ש"ח. נגרר חדש: כ 4000+מע"מ לערך. אני קניתי אצל "א.ג. נגררים" בכפר סבא נגררת חדשה של 500 ק"ג ב 4000+מע"מ (הם מחלקים לתשלומים בלי ריבית, כך שאם זה לחוץ לך אתה יכול לחלק את זה ל 10 תשלומים בלי ריבית).

4. מבחינת חיווט, אני בניתי קופסת חיבורים המכילה כמה ממסרים לרכב ואת הפיקוד לקחתי מהפנס השמאלי אחורי. הקופסה מוזנת (+) קבוע מהמצבר עם פיוז הגנה. זה עובד ככה כבר מעל שנה וללא שום בעיה (לא מעמיס על המחשב "בודי").

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לרכבים חדשים רשום ברישיון משקל מותר לגרירה, בעיקרון לרכב שמשקלו עד 2200 ק"ג -

המקסימום הוא 750 ק"ג בלי בלמים, אבל יש חישוב של 50% ממשקל הרכב + 75 ק"ג, או המשקל שקבע היצרן, הנמוך מביניהם.

http://www.israelcampingclub.com/image/users/132257/ftp/my_files/%D7%9B%D7%95%D7%A9%D7%A8%20%D7%92%D7%A8%D7%99%D7%A8%D7%94%20osherGriraN1M1.pdf?id=8109086

ברכבים חדשים עם מערכת חשמל מתקדמת, יש צורך להתקין קופסת חשמל שמתחברת לפלאג מיוחד, כדי שהמחשב לא ישתגע

מחיבור של צרכנים חדשים במקביל לנורות הקיימות. פשוט קופסה עם ממסרים שמקבל פיקוד מהמחשב.

ההתקנה של הקופסה הזאת מייקרת את העניין בעוד 500 ש"ח בערך.

לפוקוס החדשה למשל, התקנת וו פשוט עולה כ-2200 ש"ח עם הקופסה הזאת.

לרוב הרכבים החדשים יש וו מקורי של היצרן, וההתקנה מתבצעת רק ע"י חיבורים בהברגה, אין ריתוכים.

כמו שאמרו - עגלה בסיסית חדשה עולה כ-4000-4500 ש"ח, יד שניה עולה 2500-3500. יש ביקוש יותר מהיצע בד"כ.

הנהיגה די פשוטה כשנוסעים קדימה, ברוורסים זה יותר 'מאתגר', אבל לומדים את זה די מהר. (טיפ - לא לסובב את הראש, רק עם המראות).

ביטוח חובה עולה כ-170 ש"ח לשנה, אגרת רישוי 60 ש"ח + 60 ש"ח בערך על הטסט עצמו.

אם קונים יד שניה חשוב לבדוק מספר שילדה תואם לרישיון (בודקים בטסט), שידית הריתום ננעלת ותקינה, שכל הנורות מתפקדות.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

מה לגביי גרירת עגלה שתכולתה היא רכב?(1200קג+ רק משקל הרכב)

האם יש הגבלה כלשהי על רוחב העגלה? יתכן והרכב יהיה רחב יותר מכל טנדר נורמלי

והאם צריך רשיון מיוחד לגרירת משקל כזה? אני מניח שלרכב פרטי אסור לגרור משקלים כאלה שמה גם לא יצליח.

תודה !

פורסם

גרירת רכב ע״ג עגלה אפשרית בתנאים מסויימים.

1. הרכב הגורר צריך להיות מורשה לגרור את משקל העגלה והמטען. כלל האצבע הוא ששלישיית הטנדרים הגדולים (ראם, סילברדו, F350) מורשים לכך.

2. בשביל לגרור מעל 1500 ק״ג יש צורך ברישיון נהיגה 03 (רישיון למשאית)

3. הנגרר יכול לבלוט 20 ס״מ מכל צד מהרכב הגורר. במקרה של הטנדרים הגדולים, עם רוחב של קרוב ל2 מטר, זה אמור להספיק.

4. לעגלה יש שטח מקסימלי מורשה. במקרה של עגלה כזו, השטח הוא 5.6 מ״ר. עגלת פלטה (ללא דפנות צד) אמורה להתאים. אני משתמש בכזו בעצמי לגרירת רכב.

uploadfromtaptalk1354691493749.jpg

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם

ז"א כדי לגרור רכב מירוצים או כל רכב אחר אני חייב לקנות טנדר "מפלצתי" ולעשות רשיון תואם משאית?

כנראה שמה שדמיינתי בר ביצוע בקלות הופך להיות בלתי אפשרי.

• 3 שנים מאוחר יותר...
פורסם

שלום איציק,יש ברשותי רכב פרטי מסוג BMW E46 1999 עם נפח מנוע 1800 גיר רגיל,הרכב כחדש.

https://en.wikipedia.org/wiki/BMW_3_Series_(E46)

אני נוסע לטיול באירופה ומעוניין לקנות קרוואן קטן נגרר ,יש לי אפשרות לקנות נגרר במשקל 900 ק"ג מה דעתך ? האם ניתן לגרור כזה קראוון? אשמח לשמוע את דעתך והצעותיך.

תודה מראש

גיא

לרכבים חדשים רשום ברישיון משקל מותר לגרירה, בעיקרון לרכב שמשקלו עד 2200 ק"ג -

המקסימום הוא 750 ק"ג בלי בלמים, אבל יש חישוב של 50% ממשקל הרכב + 75 ק"ג, או המשקל שקבע היצרן, הנמוך מביניהם.

http://www.israelcampingclub.com/image/users/132257/ftp/my_files/%D7%9B%D7%95%D7%A9%D7%A8%20%D7%92%D7%A8%D7%99%D7%A8%D7%94%20osherGriraN1M1.pdf?id=8109086

ברכבים חדשים עם מערכת חשמל מתקדמת, יש צורך להתקין קופסת חשמל שמתחברת לפלאג מיוחד, כדי שהמחשב לא ישתגע

מחיבור של צרכנים חדשים במקביל לנורות הקיימות. פשוט קופסה עם ממסרים שמקבל פיקוד מהמחשב.

ההתקנה של הקופסה הזאת מייקרת את העניין בעוד 500 ש"ח בערך.

לפוקוס החדשה למשל, התקנת וו פשוט עולה כ-2200 ש"ח עם הקופסה הזאת.

לרוב הרכבים החדשים יש וו מקורי של היצרן, וההתקנה מתבצעת רק ע"י חיבורים בהברגה, אין ריתוכים.

כמו שאמרו - עגלה בסיסית חדשה עולה כ-4000-4500 ש"ח, יד שניה עולה 2500-3500. יש ביקוש יותר מהיצע בד"כ.

הנהיגה די פשוטה כשנוסעים קדימה, ברוורסים זה יותר 'מאתגר', אבל לומדים את זה די מהר. (טיפ - לא לסובב את הראש, רק עם המראות).

ביטוח חובה עולה כ-170 ש"ח לשנה, אגרת רישוי 60 ש"ח + 60 ש"ח בערך על הטסט עצמו.

אם קונים יד שניה חשוב לבדוק מספר שילדה תואם לרישיון (בודקים בטסט), שידית הריתום ננעלת ותקינה, שכל הנורות מתפקדות.

• תוכן חדש...