Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4963 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב שלי חדש ואני גם שומר עליו ככזה. אבל היום עמדתי בחניה מסודרת שקרובה לאתר הבניה וכשחזרתי לרכב ראיתי שכבה ממש עבה של חול מאוד קטן על כל הרכב. הוא היה פשוט מכוסה כולו בחול. ישר רצתי לשטוף את הרכב במה שיכולתי (מים ומטליות) אבל כמובן שזה לא הוריד את הכל והשאיר הרבה מריחות בוץ שאני אטפל בהן יותר מאוחר. הבעיה היא שמתחת למכסה מנוע הכל מלא בחול הזה. הוא ממש קטן, כמו אבק. הוא חדר שם לכל מקום. מה שיכולתי ניקיתי עם מטלית רטובה אבל כמובן נשאר שם עוד הרבה במקומות שאי אפשר להגיע עם המטלית. עלה לי רק הרעיון של זרם אויר חזק שינקה שם הכל. מה דעתכם? איפה ניתן להשיג דבר כזה? או שיש עוד המלצות?

פורסם

היום ניתן להשיג קומפריסורים ביתיים של 25 ליטר במחיר שווה לכל נפש, משהו בין 400 ל 500 שקלים. אתה מחבר לו צינור והוא מספק לך לחץ שמספיק להעיף חול ואבק מכל דבר. משהו באזור ה 120-160 PSI. ההבדל כמובן בין קומפרסור קטן לבין תעשייתי חוץ מהמחיר הוא גם הקיבולת. קומפרסור קטן יצטרך לעבוד הרבה זמן בכדי למלא כל הזמן את המיכל שלו לעומת קומפרסור תעשייתי או גדול שיש לו קיבולת אוויר גדולה יותר כך שהוא לא עובד לעיתים קרובות בכדי למלא את עצמו.

אבל למה שאתה צריך בהחלט קומפרסור קטן יספיק. כמובן שאפשר תמיד למלא אם זה אויר בצמיגים במקום ללכת לתחנה, למלא אויר לילדים באופנים או בכדורי המשחק וכמובן למלא בקיץ את כל המתנפחים לים אז תועלת אפשר למצוא בזה.

דבר שני, ישנן לא מעט חברות איכותיות שמייצרות נוזל ניקוי מנועים וסביבת תא המנוע שהוא ביו אקולוגי ולא מזיק לגומי, פלסטיק וכיוצא בזה. אם יש לך קומפרסור אתה יכול לקנות פסטולט עם פייה ארוכה ובמקום למלא אותה בנפט ולנקות את המנוע (דבר שלפעמים יותר מזיק מאשר מועיל) אתה יכול למלא בכזה חומר וזה אמור לנקות היטב כאשר אתה משתמש בזה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

האופציה הכי טובה זה לגשת לכל מוסך או פנצ'ריה ולבקש שיתנו לך להשתמש בפיית אויר שלהם. קשה לי להאמין שיבקשו על זה כסף.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

גש לאחד המכונים או המוסכים כמו שהזכירו מעלי ובקש מהם לחץ אוויר בכדי לנקות את הלכלוך, במידה וזה לא יורד גש לשטיפת רכב שלם ובקש מהם לרחוץ לך את הרכב עם גרניק לא במעלות חום גבוהות ורק תחת מכסה המנוע, על הדרך חסוך גם שטיפת מנוע למרות שהרכב חדש.:wink:

פורסם
היום ניתן להשיג קומפריסורים ביתיים של 25 ליטר במחיר שווה לכל נפש, משהו בין 400 ל 500 שקלים. אתה מחבר לו צינור והוא מספק לך לחץ שמספיק להעיף חול ואבק מכל דבר. משהו באזור ה 120-160 PSI. ההבדל כמובן בין קומפרסור קטן לבין תעשייתי חוץ מהמחיר הוא גם הקיבולת. קומפרסור קטן יצטרך לעבוד הרבה זמן בכדי למלא כל הזמן את המיכל שלו לעומת קומפרסור תעשייתי או גדול שיש לו קיבולת אוויר גדולה יותר כך שהוא לא עובד לעיתים קרובות בכדי למלא את עצמו.

אבל למה שאתה צריך בהחלט קומפרסור קטן יספיק. כמובן שאפשר תמיד למלא אם זה אויר בצמיגים במקום ללכת לתחנה, למלא אויר לילדים באופנים או בכדורי המשחק וכמובן למלא בקיץ את כל המתנפחים לים אז תועלת אפשר למצוא בזה.

דבר שני, ישנן לא מעט חברות איכותיות שמייצרות נוזל ניקוי מנועים וסביבת תא המנוע שהוא ביו אקולוגי ולא מזיק לגומי, פלסטיק וכיוצא בזה. אם יש לך קומפרסור אתה יכול לקנות פסטולט עם פייה ארוכה ובמקום למלא אותה בנפט ולנקות את המנוע (דבר שלפעמים יותר מזיק מאשר מועיל) אתה יכול למלא בכזה חומר וזה אמור לנקות היטב כאשר אתה משתמש בזה.

איפה ניתן להשיג אחד כזה? הייתי היום באוטודיפו ואין להם כאלה בכלל שמוציאים אויר.

פורסם
איפה ניתן להשיג אחד כזה? הייתי היום באוטודיפו ואין להם כאלה בכלל שמוציאים אויר.

בהרבה רשתות של חנויות עשה זאת בעצמך. אגב, המחירים שם הרבה יותר זולים ממה שמראים בזאפ'

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תוכן חדש...