Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4978 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן!

פתחתי שרשור דומה לפני כשנה ומשם לא באה הישועה, אני עדיין באותו המקצוע ואותו השכר וחשבתי שאולי עכשיו מישהו יוכל לעזור.

אז כמו שרשום בכותרת, אני מחפש להגדיל את עיסוקי\היקף עבודתי כשכיר\עצמאי (באמת שלא חשוב, העיקר שתהיה העלאה בשכר) במסגרת מה שאני עוסק ואני אפרט:

אני עוסק כיום בשיקום חולי לב-ריאה (צריך להוסיף לריאות בחתימה למטה) בביה"ח גדול בצפון, אני היחיד שעוסק בזה בכל בית החולים מאז שנפתח הפרוייקט - מעל שנתיים, בנוסף אני היחיד שעוסק בזה בצפון ולפי דעתי מבין הבודדים בארץ, מכיוון שלא קיימים מכונים פרטיים כאלו בכלל (בניגוד למרפאות שיניים\פיזיוטרפיה\רנטגן לדוגמא) אז מספר האנשים שעוסקים בזה - בודדים.

בנוסף, אני נשלח למטופלים חולי לב\ריאה הביתה (מטעם ביה"ח או קופות החולים - באופן לא רשמי, רק על ידי קשרים שיצרתי עם רופאים במסגרת עבודתי שהם בעצם מפנים חולים אלי טלפונית כסוג של טובה אישית למטופל כי אותם רופאים מבינים שאותו חולה אינו מסוגל פיזית להגיע לטיפול במכון הריאות בביה"ח) ומקבל תשלום באופן פרטי מאותו מטופל ובחלק מקופות החולים הקבלה שלי שווה החזר כספי בהתאם לסל הבריאות (קופ"ח מאוחדת לדוגמא).

השכר שלי כשכיר (עובד ביה"ח) אינו בשמיים מ2 סיבות:

- שכר שעתי יחסית נמוך.

- היקף שעות העבודה כשכיר מסתכם בכ130 שעות חודשיות, שזה באופן יחסי לא ה-מ-ו-ן אבל לא נותן לי אפשרות לקחת חולים פרטיים בהיקף מלא.

השכר שלי כעצמאי גם אינו בשמיים מהסיבה שהחולים שאני ניגש אליהם לביתם הם חולים במצב הרבה יותר קשה מהחולים שמסוגלים להגיע פיזית לביה"ח וחולים כאלה נוטים להיות לא זמינים לקבל אותי ונוטים למות כעבור מספר חודשים (מה שמקשה עלי לקבל שכר גבוה ויציב).

מכיוון שאין לי שטף בקבלת מטופלים\לקוחות אני נאלץ להמתין שאותו רופא שמקבל חולה לבדיקה ימליץ עלי ולא ימליץ לחולה לגשת לטיפול במכון הריאות - אצלי אבל בביה"ח ולא באופן פרטי - זה יכול להיות 5 אנשים נוספים בחודש מה שמצוין וזה יכול להיות 3 חודשים ללא כל מטופלים חדשים ואז ההכנסה יורדת.

יצרתי קשר (די מזמן) עם קופות החולים בשביל לסגור איתם הסכמים, תמיד כולם הביעו עניין ולאור הניסיון העצום שלי בביה"ח בו אני עובד ושם שמי הולך לפני (כמו שכתבתי, אני היחיד שמנהל את השיקום הזה ויש הצלחה עצומה) אפילו זרקו הבטחות באוויר ותמיד זה איכשהו הסתיים באין לנו תקציב.

יצרתי קשר עם הממונים עלי מספר פעמים ואפילו הגעתי עד הנהלת ביה"ח על מנת לקבל העלאה בשכר - אותו סיפור, אין תקציב כסף, אולי בגלל שאני רק שנתיים פה אני לא יודע.

עוד לא יצרתי קשר עם בתי החולים האחרים בארץ - ואני גם לא חושב שאפנה מהסיבה שאני לא חושב שזה ריאלי לנסוע מספר פעמים בשבוע למרכז ודרום הארץ, ואני לא מעוניין להפסיק את עבודתי בביה"ח בחיפה.

אני פונה אליכם כי אולי מישהו יודע או מכיר מכון כזה\גורם ממשלתי\בריאותי שאוכל להיעזר בו ולעבוד במקביל במקום נוסף תחת העיסוק שלי כי לי כבר אין מושג.

אני: בן 24, מאמן כושר בוגר ווינגייט שעבר הכשרה בביה"ח בו אני עוסק, ניסיון עצום מעל 150 מטופלים שאני מנהל כבר שנתיים ו-0 תקלות :-D

תודה,

אוהד.

**שכחתי לציין, כל המהות של השיקום הזה זה בעצם שיקום באמצעות פעילות גופנית, אשמח להסביר באופן כללי מה המטרה ואיך זה עובד.

** התפרסמו מחקרים מקיפים וברמה מאד גבוהה בארץ ובעולם ששם מוכיחים שאדם חולה לב\ריאה שאינו ניגש לקבל את השיקום שאני נותן - מתאשפז כ2-3 פעמים בחודש, עם השיקום כמות האישפוזים יורדת ל-0.

הוכח יותר מכך שהשיקום הוא תהליך נורא זול בהשוואה ל3 ימי אישפוז העולים לקופות החולים כ1900שח ליום אישפוז.

** יש כ-רבע מליון! חולי לב\ריאה הזקוקים לשיקום הזה בארץ ויחד עם זאת אני עדיין מקבל תשובות שאין תקציב.

** לכל עובדה שנתתי בכתיבתי זו יש לי מסמך\מחקר המוכיח על כך שאת כולם הצגתי בפני האנשים שניפגשתי עימם ועדיין ... אתם יודעים את ההמשך.

**בנוסף מחפש תחום לימודים בתחום שיקום לב\שיקום ריאות - ולא מצאתי.

פורסם

מהניסיון שלי, בבתי חולים אחרים במרכז (אסף הרופא לדוגמה) פיזיוטרפיסתים עוסקים גם בשיקום ריאות ונשימה. אימא שלי ז"ל עברה שם טיפול שיקומי של הריאות לפני שנפטרה לפני כ 3 חודשים. הטיפול שקיבלה שם כלל נשיפה במעין צינורית שמחוברת למבחנה שבתוכה יש כדור קטן. עוד תרגילים שאני זוכר כללו ניפוח בלון וישיבה נכונה.

בכל מקרה, אם מה שאתה עושה באמת יחודי ושונה ממה שתיארתי אז תפתח לך אתר תדמית באינטרנט ששם תפרט את היחודיות ושיטת הטיפול שלך, את ההצלחה שלך, ומספר טלפון ליצירת קשר.

אסף

פורסם

אתה פשוט צריך לשנות כיוון

כלומר מקום ואוכלוסיה

אתה צריך אוכלוסיה מבוגרת מבוססת שחיה במרכז הארץ (הרצליה-שמריהו ודומיהם)

שם אני רואה במו עיני מדריכי שחיה טיפולית, מדריכי יוגה אישיים וכו, שבאים אל בית המטופל ואחרי שעה יוצאים לדרכם עם 300-500 שח ואף יותר

מכיר אישית בחור שהיה מדריך בהולמס פלייס, עכשיו יש לו 2-4 שיעורים פרטיים ביום לאימוני יציבה (נותן להם כמה תרגילים סטטים)

הוא עוסק בזה 7 ימים בשבוע ( נקרא לזה עובד...) והוא לא חוזר הביתה כל יום עם פחות מ1200-1500 שח

(יאלה תעשו חשבון פשוט)

התחיל מקשיש מרוצה שהיה מאמן בחדר כושר, התחיל לעשות לו כמה שיעורים פרטיים בבית, הקשיש המליץ לחבריו הקשישים ומפה הבנאדם המשיך כעצמאי

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

אתה מתמחה בריאות או גם בלב?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה למי שענה עד כאן,

תשובות: AssafO - משתתף בצערך דבר ראשון! דבר שני מה שדיברת עליו הוא שיקום נשימתי, אני מפעיל שיקום לב-ריאה.

אשמח להסביר לך אם תתעניין, אבל כמו שכתבתי קודם - זוהי שיקום באמצעות פעילות גופנית, זאת אומרת ממש כושר עם חמצן וניטור מערכות גוף, זה מה שמייחד אותי כי אני מתמחה בלאמן אנשים כאלה, בנוסף היתרון שלי על פיזיוטרפיסטים (שאגב אין להם שמץ של מושג בלאמן ואנטומיית הגוף) הוא שאני יודע להפעיל כל שריר קיים ולאמן את השריר הזה גם אם האדם מוגבל בתנועה עקב מחלתו.

gsi16v - ברור שכולנו רוצים לעשות כמה שיותר כסף, אבל ללכת להפעיל זקן ולהרים לו יד ורגל בשביל איזה 300 שקל נשמע לי קצת .... לא מוסרי, אני לא אומר שאין לי מטופלים שבמשך השעה שאני איתם כל הפעילות מסתכמת ב20דק' מקסימום וגם זה לא ברצף ועל זה אני מקבל כמו שעה שלמה, אבל אין לי הרבה כאלה ואני לא מקבל "סיפוק" מלעבוד איתם - ונכון יצאתי קצת האפיפיור עכשיו.

sperial - התחלתי בשיקום ריאות, עם הזמן בביה"ח הגיעו חולים עם בעיות לבביות ותתפלא - אפילו אנשים אחרי אירוע מוחי (שגם על הדרך יש להם מחלות לב\ריאה), לא סתם זה נקרא קרדיווואסקולארי, אז כן זה גם שיקום לב וגם שיקום ריאות מהסיבה שאי אפשר בלי זה וזה בדיוק אותה פעילות עם הגבלות שונות לכל אוכלוסיה (אגב אם זכור לך דיברנו פעם בפרטי, ניסית לעזור לי ואני מאד מעריך את זה, אבל משום מה זה לא יצא לפועל לא זכור לי למה).

תודה,

אוהד.

פורסם

אתה צריך לנסות לשווק את השיטה\שירות שלך גם בבתי חולים אחרים. לא בטוח שיצא לך המון כסף מזה, אבל זה יספק לך את הלחם והחמאה (אם יקרה בכלל משהו מהם) הבסיסית.

בנוגע ל 300 שח עבור להרים רגיל ויד לקשיש - נכון, זה אומנם לא נשמע הכי מוסרי אבל הגיע הזמן שבתור עצמאי תסתכל על המספרים של העסק שלך. בעסק עמצאי כל שקל שאתה מרוויח נשאר ממנו חצי, לכן אחרי שמתוך ה 300 שח האלו שילמת למעמ 17%, למס הכנסה עוד 10%, ולביטוח לאומי עוד 10% (עד 5.1K שח הכנסה) כבר הלכו לך כמעט 40% (וזה רק עד הכנסה של כמה אלפים בודדים בחודש !), עוד לפני שדיברת על הדלק ששמת ברכב, ביטוח, תקלות, זמן (!) וכד.

בקיצור, מטיפול של 300 שח אתה מרוויח בקושי 150 שח לכיס, אז תעשה את החשבון שלך ותראה איך אתה משפר את המספרים מבלי להתבייש.

בהצלחה

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

האוכלוסיה הזו שאני מדבר עליה יעלבו אם תיקח מהם פחות מ300 לביקור

הם ירגישו שהאימון שמציל את חייהם זול והמאמן אינו משדר יוקרה כמו סגנון החיים שלהם

אנשים שחיים בוילות של עשרות מיליוני שקלים ונמצאים בשנותיהם האחרונות לתפקד כמו בני אדם ממש לא חושבים ש300+ לאימון אישי בביתם זה הרבה

להזכירך, עניים משלמים 200 שקל לאיש מקצוע שיגיכ לביתם ורק יסתכל על הבעיה בלי לפתור אותה

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

ממליץ לך לעשות דף נחיתה,לקחת גרפיקאי מקצועי ולהתחיל לעשות קמפיינים בגוגל.

מאוד מעניין אותי,

איך התמחת בזה?למדת בחו"ל?למה יש רק בודדים כמוך בארץ?

מוזמן לכתוב פה או בפרטי

ליום יום BMW M3-לסופ"ש מרצדס SLK

אבל בתאכלס נוסע על הונדה סיוויק חמש דלתות 2008-טוטאלוס:cry:

עכשיו בתאכלס נוסע על גולף 1.6 2009

פורסם

אוהד, קודם כל - אני שמח שיש אנשים בעלי מצפון, שרוצים להרגיש בעצמם שהם נותנים תמורה לשכרם.

מובן שאני מודע לקשר בין כל המחלות שציינת, אולי כדאי שתספר לקהל הקוראים כאן מה עושה אותו מוצר שכל כך אהוב עליהם - הסיגריות.

לגבי מחיר שעה - כמוכל מסחר, זה עניין של היצע וביקוש, וביקור בית זה בהחלט עניין יקר. בסופו של דבר גם לך יש הוצאות - בלי רכב לא תוכל לתת את השירות עד הבית, וכולנו יודעים מה עלות החזקת רכב. וכמובן מומחיות כאשר אין לך מתחרים שוה לא מעט כסף. מצד שני - אם אתה מתפרנס יפה תוכל לתת שירות pro bono בהיקף זה או אחר לחסרי יכולת ולחוש שאתה תורם לחברה.

GSI - תחום רפואת הריאות הוא תחום בעייתי בגלל מחסור קשה בכח אדם. מה לעשות - זה לא נוצץ כמו ניתוחי לב ולא מכניס כמו כירורגיה אסתטית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אתה צריך לשאול את עצמך

אדם נמצא לפני מוות (ככה זה לרוב עם חולי לב וריאה) והוא זקן

למה שהוא ירצה לעשות פעילות גופנית??? הם זקנים.

כשתענה על השאלה הזו, תעשה סקר שוק. לדעתי הוא לא גדול בכלל, וממש לא יעבור את ה-500 אנשים בשנה בשום מקרה.

גם מדריך כושר לא מרוויח הרבה (מנסיון). לא משנה כמה טוב אתה, לא תמצא את עצמך עושה יותר מ-2-3 אימונים אישיים ביום וגם בשביל להשיג את זה אתה צריך לסבן הרבה לקוחות.

פורסם

תודה לכל מי שענה וגם למי שפנה אלי בפרטי

אמשיך עם התשובות על מנת להבהיר לאנשים את כל הנושא ואולי ככה יהיה לאנשים שמעוניינים לעזור איך לעשות את זה:

gsi16v - בהמשך לתגובתך האחרונה, אני מבין שאתה מתראה עם אנשים כאלה או מודע לעניין הזה מאד, מכיוון שאני בחיפה ואתה מדבר על המרכז, יש לך מושג כיצד אוכל להיכנס לשם? - כמו שאמרתי אני מבין הבודדים בארץ ואני מניח שלא תהיה לי תחרות, אשמח להגיע למרכז לפעם-פעמיים בשבוע כמובן תמורת תשלום הוגן אבל אין לי אף איש קשר שם.

neon turtle - כתבתי בקצרה בפוסט הראשון בשרשור הזה איך התמחיתי בזה, אני אסביר יותר: מכיוון שמספר מכוני שיקום לב-ריאה הקיימים בארץ הם מועטים מאד ואין כאלה פרטיים בכלל (אפשר לספור על כף יד אחת כמה מכונים כאלה פועלים, כולם\רובם נמצאים בבתי חולים המפוזרים בארץ) ואני היחיד שמפעיל מכון כזה בצפון אז זו הסיבה שיש בודדים כמוני בארץ, אני באופן אישי מסרב בתוקף להביא עוד עובד שילמד את העבודה ממני ולוקח את הכל עלי בביה"ח בו אני עובד, כמובן שאם היקף העבודה כשכיר (כמו שכתבתי כ-130שעות) יכפיל את עצמו אז לא תהיה ברירה אבל אז השכר שלי יזנק פי 2.

sperial - נזקי עישון הסיגריות אינו חדש בכלל! אני בטוח שכל אדם שמעשן מודע להם טוב מאד! "המצחיק" כאן זה שהרבה מהמטופלים שלי לא עישנו בחייהם, הרבה אנשים זה מחלות מלידה\שאיפה של חומרים אחרים\עבודה במפעלים וכדומה.

srack - תרשה לי להסביר, אלא אינם אנשים "סופניים" כמו שנראה לך וממוצע גיל המטופלים שלי הוא סביב גיל 50-55 (כן, יש גם 80 ויש גם 30! הצעיר ביותר שטיפלתי בו ולצערי הפסיק עקב המרחק הוא בחור ילד בן 22 עם מחלה תורשתית), יש המון סוגי מחלות לב וריאה, עם רובם אפשר לחיות עד גיל מכובד אבל בכלל ללא תנאים אנושיים ואני אסביר: אדם עם מחלת ריאות במצב מתקדם(לא חשוב איזה וסוג) המנסה לבצע פעולה פשוטה שכולנו עושים אולי 30 פעם ביום לדוגמא פשוט לקום מישיבה, בסיום של הפעולה הזו הוא צריך לנוח ולהתנשף כמו אחרי ריצה, מפה אפשר להסיק (ומי שיקרא קצת בגוגל יבין את הפואנטה) שאדם בעל שרירים מאד חלשים זקוק ליותר חמצן בשביל לבצע פעולות ואותו אדם שלא מבצע פעילות עקב ריאות גמורות מגיע למצב של חוסר תזוזה מאד מאד מהר ומשם הדרך למוות קצרה ביותר.

אסכם טיפה: הטיפול היחידי שמצליח להציל את האנשים (מוכח!) האלה ולהאריך את חייהם באיכות הגבוהה ביותר היא השיקום שאני מבצע להם או השתלת ריאות.

*שום תרופה\כדור\משאף\פיזיוטרפיה נשימתית אינו משפר שום דבר בגוף או בשרירים, האפקט של כולם הוא זמני בן כמה שעות\ימים ספורים.

העלות של השתלת ריאות היא אסטרונומית וגם היא מבוצעת עד גיל 65 (חוק במדינת ישראל), העלות של השיקום שלי היא אפסית ומוכיחה כפועלת.

srack2, אתן לך דוגמא על אדם שאני הולך לביתו במשך חצי שנה כבר, האדם בן 71, לא מועמד לעבור השתלה וגם לא יעבור, מחוסר הפעילות שלו הוא ירד למשקל של 50 קילו וממשיך לרדת, לא יכל בכלל לקום מהכיסא והיה נזקק לאשתו שתרים אותו (תחשוב איזה נטל זה), לא היה מסוגל לצעוד יותר מ10! צעדים (לא מגזים), זה הגיע למצב שהוא לא מסוגל לאכול ארוחה שלמה מבלי להתנשף ועוד דוגמאות נוראיות, אחרי חודשיים איתי של פעמיים-שלוש בשבוע האדם הצליח לטפס 20 מדרגות לקומה השניה שלו בבית ששם אשתו מגדלת עצי נוי אותם הוא לא ראה מעל שנתיים כי לא היה מי שירים אותו למעלה, ברגע שהגיע למעלה פרץ בבכי ולא האמין שיכל אי פעם לטפס בכוחות עצמו.

היום, חצי שנה אחרי הוא כבר מחכה לי בקומה השניה באופן קבוע, כי הוא החליט שהוא רוצה שהפעילות תבוצע למעלה, אשתו פנתה לעיסוקים שלה וסוף סוף הוא עצמאי כמעט לחלוטין מזה כמה שנים שהיה "סיעודי", כמובן שאם יפסיק את הפעילות - הכל יחזור למה שהיה תוך X זמן.

מאותו אדם אני לא גובה 300שח לשעה - בדיוק חצי, להגיד לכם שזה ה!תמורה השווה? אני חושב שלא ביחס לתרומה שזה נותן,אם היה לי שטף מטופלים כאלה זה היה מעולה.

אוהד.

פורסם
בוקר טוב! מקפיץ!

לא יכול להוסיף יותר מידי לדיון מלבד זה שהתרגשתי מההודעה האחרונה שלך.

יישר כח.

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם

ועדיין לא הבנתי איך התמחת בזה.

התכוונתי לשאול ממי ומאיפה רכשת את הידע?

ליום יום BMW M3-לסופ"ש מרצדס SLK

אבל בתאכלס נוסע על הונדה סיוויק חמש דלתות 2008-טוטאלוס:cry:

עכשיו בתאכלס נוסע על גולף 1.6 2009

פורסם

יש כמה בתי חולים בצפון - יש לך את רמב"ם, פוריה, זיו - אולי במקום לעבור לעבוד במרכז נסה את מזלך באחד מבתי החולים האחרים. בנוסף - גם בצפון יש מקומות יוקרתיים יותר או פחות.

קח בחשבון שאם את רוצה להגדיל את היקף המטופלים הפרטיים אתה תצטרך לחשוב טוב טוב על מיהם האנשים שנזקקים לשירותיך - ממש לבנות לעצמך שוק מטרה ואולי תגלה שיש אנשים שאתה לא מגיע אליהם אבל היית רוצה - אנשים מישובים קטנים (יהודיים או ערביים), מרפאות מקומיות (ולא רק בתי חולים) ועוד.

• תוכן חדש...