Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5013 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב , אז אחריי שנפגשתי עם אינספור חברים , התקשרתי לכל ארץ אפשרית ואפילו שאלתי בפייסבוק - שמרתי אתכם לסוף .

חברים אני מתקשה באופן חריג להחליט לגבי לימודים , ואני מאוד אעריך כל עזרה .

1. ראשית , אני מחוייב למשהו שבכל מקרה לא מאפשר לי לימודים אקדמאיים לתקופה הקרובה (מינימום חצי שנה , עד 3 שנים אבל לא סביר) , חשוב להבהיר שאני לא אוכל להמשיך באותו התחום למי שימליץ שכן .

2. זה מסתדר ביחד עם זה שאני חייב להשלים בגרות בפיזיקה , מתמטיקה ותנ"ך וכמו כן פסיכומטרי (לא מודאג כי כבר שילמתי על כל אלו , וגם התחלתי ללמוד בעבר והציונים היו מצטיינים , פרשתי לקראת הסוף) , אבל זה מעודד קיצורי דרך של קורסים והסמכות ע"פ תארים (כאן , נוכח המלצה של 2 חברים שאני מאוד סומך עליהם , יש לי נטייה ללימודי מחשבים בדרך מסויימת ע"י הסמכות בלבד) .

3. יש לי הסמכות פנימיות במספר תחומים שלא ניכנס אליהם , אבל יכולים להיות רלוונטיים (מבחינת ההתעניינות שלי) בפסיכולוגיה , כימיה , אווירודינמיקה וסאונד .

4. כמעט אין תחום שלא מושך אותי ולא הייתי רואה את עצמי עוסק בו (כולם מאוד מושכים) ; כל ההנדסות , בריאות ונפש , משפטים , כלכלה ובכלל כל מה שלוגי .

ברוב התחומים שדורשים התמחות אני מסודר (הקצאות\המלצות) .

אם זה רלוונטי יש לי ניסיון ויכולות גבוהות בניהול , מו"מ ופתרון בעיות .

אובד עיצות אני בטוח לא , אבל בהחלט הלכתי לאיבוד למרות העזרה של כולם .

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

פורסם

היי, למעשה אתה אומר שאתה טוב במיספר תחומים, בעל ידע במיספר תחומים וגם אינך מבהיר את מטרת הלימודים. אין לי ספק שתקבל תשובות, אך כדי שהן יהיו עניניות, עליך להיות מעט יותר ספציפי וממוקד: מהי המטרה? ציפיות תעסוקה? נכונות ללימודי תואר שני- אולי קשור גם בסוגיית הגיל ועוד.

באשר לאילוצים ומגבלות שעות- יתכן שיש מסגרות שיתאימו, אם כי הקצב יואט בלמודים.

פורסם

הנדסת מכונות. ירד האסימון שהכל צריך מכונות. IT - מזמן חדשות אתמול שלישראל אין בבועה הזאת שום ייתרון יחסי לטווח ארוך על תוצרי החינוך בהודו ,מלזיה ,אירן ואירלנד.(עם הילדים שלנו שיודעים להוציא אצבע ברמזור אבל בהבנת הנקרא ממוקמים מתחת ללסוטו.)

פורסם

אני אתייחס רק לסעיף 4 , ברשותך.

כול התחומים מושכים אותך? מעניין.

מה בעצם עושים בכול ההנדסות? במה עוסקים שם בדיוק?

בריאות הנפש? יענו פסיכולוגיה? מה עושים עם זה(צא מנקודת הנחה שלא תהיה פסיכולוג קליני) ?

משפטים? אתה מכיר את עבודתו של עורך דין מנסיון("הפרקליטים" לא נחשב) ?

כלכלה? שוב, מה עושים עם זה? במה עוסקים?

אני שואל את כול זה, כי אני מניח שאתה לא באמת יודע מה עושים עם המקצועות האלה אלא אתה רק מעריך ע"פ איזה פרדיגמה במחשבות שלך לגביהם(אני מתנצל אם זה היה יומרני מדי מצידי)

פורסם

פנדוב , מטרת הלימודים היא נטו למציאת תעסוקה ובניית קריירה , ובעדיפות לבלי קיצורי דרך שעלולים לתקוע את התקדמותי בהמשך .

ציפיות למקצוע מאתגר , רצוי רווחי , אין בעיה עם להמשיך לתואר שני ולא שום מגבלה כלשהי (אם כי מבחינת תקציב כמובן שאני שואף ללימודים באוניברסיטה או לכל היותר מכללה , לא ממש בכיוון של חו"ל) .

haimy , לגבי ה-IT דווקא הרושם הוא שיש אפשרויות לא רעות בישראל .

לגבי עצמתך על הנדסת מכונות , אני אתעמק בזה במשך היום .

davemustaine87 , התשובה כן לגבי כולם .

התייעצתי עם אנשים שעוסקים במקצועות או בשלבי הלימוד שלהם , לא נאמר שאני יודע כל פרט ופרט , אבל מהמשתמע כולם מושכים אותי .

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

פורסם

משפטים עזוב. ההגנה המלאכותית שנותנת הלשכה (כמובן בגיבוי בתיהמ"ש,הפרקליטות) לשוק רווי (הכי רווי בעולם - בישראל יש יותר עו"ד מאשר ביפן) שבתנאי ביקוש והיצע אמיתיים היה משתכר כמו כל בוגר תואר (וזה הקל ביותר להתקבלות וסיום, כך שבעצם לא כמו כל בוגר. אין להשוות ערך בוגר משפטים לערך אישי של מהנדס. כל מהנדס.) שמחפש עבודה בלשכה - לא לאורך ימים.שירותי עו"ד צריכים להיות במחיר של מי שאת תעודת הבוגר מקבל בטקס באיצטדיון. (- כמה סמלי. לא רק הכמות של הבוגרים שלא נכנסת לשום אולם באוניברסיטה,- גם הקונוטציה של רמת איכות אנושית,מנטליות, השכלה,תרבות - עם איצטדיון טדי).

פורסם

עדיין כללי מאוד אך מעט טוב יותר. ככל שלממליצים יהא יותר ידע על יכולתך יוכלו לסייע. ידע כזה יש לך , לחבריך לעבודה -אולי ולמוריך.חשוב לדעת יכולת בסיסית וגם יכולת התמדה- מנטלית וכלכלית. אפשרויותיך נעות מהסמכות כלליות ועד לתארים מתקדמים בשלל תחומים. זהו טווח אינסופי כמעט.

באשר לבריאות הנפש- אלו לימודים ארוכים ותובעניים, גם אם מענינים והפרי שהם נושאים כלכלית- מרוחק מאוד.

באשר למשפטים וכלכלה- יש כאן לא מעט שיענו וכך גם מחשבים.

באשר להנדסה ואולי גם מחשבים הייתי מייחס מישקל נכבד לדבריו של ספריאל, אם יגיב כאן.

השתדל לתת עוד מידע ולהיות ממוקד יותר. אדם שנותן לך המלצה חד משמעית כרגע, על סמך הנתונים הקיימים , אינו יודע מה הוא סח.

בהצלחה.

פורסם

haimy , ממה שראיתי (וזה הרבה אגב) אני מסכים איתך לגבי לימודי המשפטים , אבל המקצוע עצמו יכול להיות מאוד רווחי ואולי גם מספק .

פנדוב , מדגיש - כל היכולות פתוחות , יתכן שגם כלכלית לחו"ל תפתח אך אני לא אוהב לתלות תקוות שווא .

אני מעדיף למידה יעילה כמובן , אין לי בעיה לשבת ולקרוע את התחת על הפסיכומטרי ומצידי כל הבגרות מהתחלה , אבל מה שלא רלוונטי אני מעדיף לעשות לו דילוג .

אני כבן 25 , הייתי מאוד מצליח עד לאחרונה שאיבדתי הכל בעקבות סדרת פציעות ואירועים - ואני הופך את זה לחוויה חיובית כי הרווחתי זמן ויכולת לעשות כל דבר .

התייחסת לבריאות הנפש , אז - אני מתעניין מאוד , וגם טוב בזה , אבל שיחה עם חבר בלימודי התואר השני (בהונגריה) גרמה לי להרתע מעט .

הדיבור שלו על קושי הלימודים , מבחני ההתאמה וההתמחות עוד היו מקובלים , אך השכר במגזר הציבורי (הוא לא היה בטוח , אבל אמר משהו כמו 130 ש"ח לשעה , ולא בהכרח מוצאים משרה עם שעות רבות) ואי הודאות בעבודה במגזר הפרטי (בעיקר התלונן על הפסיכותרפיסטים) , גם שיש אי ודאות עד שיסיימו להעביר את המערך הציבורי לטיפול קופות החולים , לפחות לפי הטון שלו נשמעו לא מעודדים .

אגב , הכוונה בהחלט לפסיכולוגיה קלינית כמטפל ובתקווה למחקר גם בתחום (קוגניטיבית , אישיות.. לא יודע , הכל פתוח כרגע) .

פורסם

באשר לבריאות הנפש, אני מנסה להוריד אותך מזה בשל אורך מסלול[ שבו תואר ראשון לא נותן פרקטית כמעט דבר]גם הפרי בסוף הדרך אינו מובטח כלל. באשר לתחומים האחרים, ודאי ישיאו לך כאן עצות. כשתהיה ממוקד יותר תוכל לחשוב גם על דרך ומקום המימוש מבחינת מוסד לימודי.

פורסם

פנדוב , קודם כל אני מאוד מעריך את עזרתך .

האם באופן ספציפי לגבי בריאות הנפש , תוכל להכנס איתי לעובי הקורה בנוגע לתנאי ההשתכרות , לגבי הלימודים אני תמיד אשמח לשמוע שוב אבל כבר קיבלתי הסבר מעמיק מאותו החבר שהזכרתי .

פורסם

שמע. אתה, עד כמה שזכור לי, עשית דברים. אפילו אם הכל הלך, החיידק יושב בתוככה.

תחשוב על כוון של מקצוע שבו תהיה בוס לעצמך.

יחד עם זאת, דווקא לימודים בתחום שלא קשור לעיסוק הישיר שלך יכולים לתת לך יתרון מכיוון שנקודת המבט שלך תהיה שונה ואופקים רחבים יותר מאלה שיש להם תואר בתחום העיסוק.

פורסם

לא, לא אוכל להיכנס לעובי הקורה משום שזו הסיבה מדוע התרחקתי מכך בעצמי, למרות העניין.

באופן כללי אציע כך: תקבל כאן תשובות שונות, איכותיות יותר או פחות וכן תוכל לקרוא כאן שרשורים בנושא דומה. ודאי יש עוד פורומים בעולמנו.

עבד את המידע, צמצם אפשרויות ושאל שאלות ממוקדות יותר[לא היום, בהמשך]

ברר בכל עניין מהו היעד, מה הם האמצעים ועד כמה אתה בנוי לדרך. יש כאן ובפורומים אחרים מידע רב, אך איש לא יבחר עבורך.

גם אם תיגש למוסד אקדמי ליעוץ, היה ממוקד, אחרת יש שתי אפשרויות: יועץ ישר ישלח אותך לעשות שעורי בית. יועץ במכללה מכוונת רווח, שהוא למעשה איש שיווק במסווה של יועץ יענה בחיוב לכל שאלותיך- העיקר שתירשם אצלו, לא משנה למה.

מידע ניתן להשיג "בחוץ" אם שואלים שאלות נכונות.

אבל, ההכרעה- עליך.

אשתדל לקפוץ לשרשור בעוד מיספר ימים.

פורסם

יש לך הרבה תחומי עניין - אבל אתה גורם מספר תמיהות:

1. כתבת שעליך להשלים בגרויות במתמטיקה ופיזיקה - מה הסיבה? תביא בחשבון שכל מקצועות ההנדסה, וכן מדמ"ח, מחייבים הרגבה מאוד מתמטיקה ולא מעט פיזיקה. אם החוסר בבגרויות נובע מעצלות בתיכון - יהיה עליך להתאמץ ולהשלים מקצועות אלה, (לא פחות מ- 5 יח"ל !), אם אינך מוכשר בהם - הסר מקצועות אלה מהרשימה.

2. "מחשבים על ידי הסמכות" - האם הכונה לתעודות מקצועיות? אלה לא לימודים אקדמיים אלא לימודי תעודה מכוונים להתמחויות מסויימות.

3. בריאות הנפש - יש ענף חשוב העוסק בה - הפסיכיאטריה. מחייב לימודי רפואה (להתקבל ולהשקיע 7 שנים)ואז התמחות מפרכת, דומני בת 5 שנים של עבודה עם הרבה תורנויות. לא בלתי אפשרי, אבל מחייב מאמץ גדול.

עוד הצעה קטנה - עבור על אתרי קבלת הסטודנטים של המוסדות הרלונטיים, בדוק מה דרישות הסף לקבלה ללימודים וראה אם אתה יכול לעמוד בהם

בהצלחה!

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

Ahbarony , לצערי אני לא אוכל להמשיך לעסוק במה שתמיד אהבתי עקב סדרת פציעות ואירועים .

פנדוב , כל מה שאני עושה פה זה מלקט מכם מידע וחוות דעת , כמובן לא ציפיתי שתבחרו עבורי - אבל המון תודה על תשומת הלב .

sperial -

1. אין שום בעיה עם מתמטיקה ובטח לא פיזיקה , אולי רק חומר הבסיס שנשכח עם הזמן אבל לא בעיה ללמוד מחדש .

2. אכן אני מדבר על הסמכות בלבד .

3. אני שוקל גם את זה , כמובן בתנאי שאצליח לגרד את תנאי הקבלה הגרדניוזים (ולפני שאני הולך לגרד 110 על 740 לפחות , אני רוצה להיות בטוח שיש סיבה לזה) .

אני עובר על הדרישות ללא הרף , אך שוב , יכולת למידתית יש לי במלואה וב"ה סוף סוף התפנתה לי יכולת להתרכז בלימודים מבלי להיות טרוד מעבודה או כל דבר אחר .

• תוכן חדש...