Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5037 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הקדוש ברוך הוא שומר עלינו מלמעלה (או מהצד, תלוי במצב רוח).

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם
הקדוש ברוך הוא שומר עלינו מלמעלה (או מהצד, תלוי במצב רוח).

ואני חשבתי שזו מערכת כיפת ברזל ששומרת עלינו. טוב לדעת שברוך ה(א)שם לא ישן במשמרתו כמו שעשה בין 1939 ל 1945.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

מה שיותר מפתיע מהסיפור, הוא שהטיל מהמערכת הTOR-M1 פספס מטוס אזרחי שלא מצויד בל"א!

מערכת הנ"מ הזו נחשבת לאחת הטובות בעולם...

פורסם

אם תזכרו בימים שלפני הפלישה לעיראק ב 2002, גם אז סדאם חוסיין הרבה לאיים ולהתרברב. את ההמשך כולנו יודעים.

הצבא העירקי הפסיק להתנגד ברגע שהוא הבין שהמשטר אבוד.

לדעתי אותו הדבר באיראן. אנשי משמרות המהפכה והצבא נאמנים למשטר רק כל עוד הוא חזק, כלומר שלהם יש תועלת אישית מכך.

משכורות, קידומים פוליטיים, הכרה וכו'.

ברגע שיבינו שהרוח שינתה כיוון וימיו של המשטר ספורים נראה אותם זורקים את הנשק ונוטשים את המדים.

אני חושב שהאיום האמיתי מאיראן הוא ביכולת שלהם לבצע ולממן פיגועי טרור ברחבי העולם.

בקיצור, המשפט כלב נובח לא נושך מתאים פה שינוי קל - כלב נובח לא נושך חזק.

זאת רק דעתי.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

הצגה גדולה שבסופה כלום.

בניגוד אלינו, ה"חיילים" מהצד השני לרוב לא מזדהים עם המשטר אבל פוחדים.

בזמן אמת, כל ההתרברבויות יהפכו לבריחה המונית.

השליטים במדינות האלו יודעים טוב מאד שהצבא שלהם שווה לתחת.

גם אם יש את הציוד הטוב בעולם (משהו שאין לאיראן - מאז עלית האיסלאם הקיצוני) צריך גם לדעת להפעיל אותו.

לכן ההשקעה שלהם היא בטילים.

מכה של עשרות אלפי טילים תפגע מן הסתם.

וזה מה שיש להם להציע.

פורסם

לא הייתי ממהר לזלזל בהם,

הצבא האיראני עמד יופי נגד הצבא המאומן והחילוני של משטר סדאם בשנות ה 80,

זו מדינה ענקית (ה 18 בגודלה בעולם ) בעלת אוצרות טבע אדירים.

שטחה שווה לשטח בריטניה, צרפת, ספרד וגרמניה ביחד, צה"ל יכול רק לחלום על פעילות קרקעית שם.

ואני לא מבין מה השמחה על פגיעה באזרחים שחלק לא מועט מהם נאנק תחת עול המשטר.

פורסם

וואלה?

סתם לדוגמה, אני אהיה מאוד שמח שבסיבוב הבא נגד לבנון יכתשו כפרים שירו ממנם רקטות לכיוון ישראל.

זה גם מה שיהיה, לפחות לפי מה שקצינים בכירים אומרים בגלוי לתקשורת.

מלחמה זה מלחמה.

לגבי איראן, אין אינטרס לישראל לירות ולפגוע באוכלוסיה אזרחית, לפי ההגיון.

ולמרות זאת, תהיה בטוח שאם יהיה עימות עם איראן היא כן תכוון למטרות אזרחיות בישראל למען הרג נטו.

"איזה טעם זה?"

"פנקוטה"

"יאללה פנק אותה!"

פורסם

אף אחד לא מזלזל בהם אבל אני לא רואה מה יש לצה"ל לעשות שם בפעילות קרקעית. זה רחוק מידי.

אלא אם מדובר במערכה רב לאומית בשיתוף ישראל-מה שלא הזוי לגמרי מאחר ומשטר האייתולות מאיים על כל הערבים במזה"ת.

העניין שהאירנים לא צריכים להשקיע משאבים במלחמה חזיתית איתנו.

יש להם את החיזבללה בצפון, חמאס בדרום ואת השלוחה האיסלאמית בתוך ישראל.

הם מאמנים מחמשים ומשלמים הרבה כסף לשלוחות האלו וביום פקודה, תהיה הסתערות רבתי.

מה שמשחק כרגע לטובתנו הוא ה"אביב" הערבי.

מרוב בלגאן והשמדה הדדית, אין להם זמן כרגע בשבילנו.

רק שאסור לשכוח את הרוסים, שכרגע עסוקים בלשמור על האינטרסים שלהם במזרח התיכון, אינטרסים שנעלמים אחד אחרי השני.

פורסם
לא הייתי ממהר לזלזל בהם,

הצבא האיראני עמד יופי נגד הצבא המאומן והחילוני של משטר סדאם בשנות ה 80,

זו מדינה ענקית (ה 18 בגודלה בעולם ) בעלת אוצרות טבע אדירים.

שטחה שווה לשטח בריטניה, צרפת, ספרד וגרמניה ביחד, צה"ל יכול רק לחלום על פעילות קרקעית שם.

ואני לא מבין מה השמחה על פגיעה באזרחים שחלק לא מועט מהם נאנק תחת עול המשטר.

שנות ה-80 זה עוד בתקופה שהיו להם קצת אמצעים לתחזק את הציוד המערבי שהיה ברשותם שבזמנו נחשב למתקדם.

היום הציוד המערבי שיש ברשותם (מטוסי F14 למשל) לא ממש שמיש, בטח לא בתנאים מבצעיים.

הרבה מים זרמו במפרץ מאז שנות ה-80 והיום הצבא שלהם נשען בעיקר על תשתית טובה נגד מטוסים, דור אחד מתחת לתשתית שהודממה בתקיפת הכור הסורי וטילים ארוכי טווח, ואיומים מפה ועד הודעה חדשה.

צה״ל לא צריך לחלום על פעילות קרקעית שם וזה שיש לה שטח פיזי גדול אינו פונקציה לכלום, ישראל לא רוצה לכבוש את אירן.

נהפוכו, לחימת שטח פתוח מצויינת ונותן ביטוי לטכנולוגיה הרבה יותר מלחימה בשטחים צפופים ובנויים,למשל סוללת MLRS, יודעת לעשות ״שמות״ לכוחות קרקעיים בשטח פתוח.

אגב, מי אמר לך שאין שם פעילות קרקעית ברגעים אלה?

הכור הסורי והעירקי לא הופצצו בשליפה מהשרוול, קדמה לכך הרבה עבודת שטח, יותר מזה ממש אין צורך לפרט.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תוכן חדש...