Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5049 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לגבי כרית האוויר - יש יצרן גרמני נחות, בשם מרצדס, שלא רק שמכוניותיו לא מגיעות בכלל עם אופציה לניתוק כרית אוויר, האפשרות היחידה לניתוק שם היא עם כסא מיוחד של מרצדס בעלות גבוהה ושלא ניתן לרכוש בארץ.

האם אני צרכן גרוע? יתכן, אבל כבר ענו בשמי שאני לא יכול לחכות חודשיים. פעם רכב היה אצלי בעיקר בשביל כיף, עכשיו זה כלי תחבורה.

אז אני אוותר על התוספות מהיבואן כדי לשפר את צרכנותי...

אני מאמין שתרמתי במשהו לשוק הרכב בזה שהזמנתי ידנית. לאט לאט משהו זז בדלק מוטורס (שבזמנו אפילו לא הסכימו להביא מיאטה ידנית) ואולי יתחילו להביא גם מזדות ידניות.

אגב, הייתה לי פוקוס ידנית 2003 שהייתה לה רשימת המתנה בקרב חברי הפורום והיא נמכרה למי שהיה ראשון ברשימה, אז אין מה לפחד ממכירת רכב ידני.

בדור השני של הפוקוס, כשהתעניינתי בידנית הם אמרו שהם נתקעו עם הידניות בדור הראשון.

בדור השלישי, כל פעם שהייתי מתקשר ומברר על ידניות במלאי אחרי שבוע הן כבר נעלמו. אני לא מבין למה הן עוד לא הגיעו לשוק המשומשות (וכן, יש בשוק המשומשות כבר לא מעט מכוניות משנת 2012).

פורסם

את הדיבורית, חיישני הרוורס וגם את המיגון הנדרש (אותו לא הסכמתי להזמין עד בירור עם חברת הביטוח, לא בטוח שאוטו של 75K צריך קודנית ועלוקה) ארכיב אצל מתקין.

איתן, מאזדה 3 ספורט ספיריט, 2 ליטר שנת 2010 (נרכשה מהיבואן) של זוגתי, מבוטחת בביטוח מקיף בלי שחברת הביטוח דרשה מאיתנו להתקין את התועבות האלה.

דרוש גם אתה ואין לי ספק שתצליח.

פורסם

ואוו, המחירים האלה לא שפויים. ברצינות התכוונת לרכוש את המוצרים הללו במחירים מופקעים שכאלה?

גם את ההנחה שקיבלת על הרכב עצמו הייתי מערער, בכל זאת, מדובר ברכב תצוגה...

על החיישני רוורס והדיבורית הייתי מוותר במחירים האלה, אפשר להשיג את אותה מטרה בפחות.

אגב, הייתי ממליץ לך על דיבורית חיצונית, כזאת שלא מותקנת (נייחת) ברכב. לאבא שלי יש אחת כזאת

ברכב, היא קטנה מאוד, נשלפת ככה שאפשר להעביר אותה מרכב לרכב, והיא מספקת איכות שמע ודיבור איכותיים.

The best car safety device is

.a rear-view mirror with a cop in it

פורסם

מזה חיישני רוורס ב 1300 שקל?? ואתם אומרים על צ'מפיון גנבים??

בצ'מפיון ביקשו 750 כולל התקנה, וגם סירבתי!!

בסוף התקנתי אותם ב200 שקל (חיישנים/זמזם/צג + עבודה) והם עובדים מצויין (אם אתה רוצה כתובת תשלח לי לפרטי).

אחי אל תקנה אותם. תחסוך 1100 שח ותרכיב אצל חנות חשמל רכב הטובה באזורך. בהצלחה.

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

פורסם

תתחדש! אני אחרי שלושה חדשים וכ-6000 ק"מ עם הרכב ומאד מרוצה ממנו.

thebaron - זה לא נחמד במיוחד להפיל את בעיות הצרכנות בארץ על מי שמתפשר מעט בגלל הצרכים המידיים שלו. אם כבר, מה שגורם לדלק מוטורס 'לעשות מה שבא להם' הוא היקף המכירות שלהם לחברות ליסינג, שהופך אותנו הצרכנים הפרטיים למשניים ביותר.

לגבי ההנחה - אני גם בדעה שיכולת להוציא מהם קצת יותר. אני יודע שבזמנו כל מי שרכש את הרכב קיבל חלק מהתוספות כלולות במחיר. אני קיבלתי חיישני רוורס ודיבורית (MKI9100) ללא שום תוספת במחיר.

העובדה שנתנו לך הנחה (באמת לא רעה בפני עצמה יחסית למחיר המלא) אבל לא נתנו לך שום תוספת ללא תשלום, קצת מסריחה למען האמת.

לגבי הדיבורית - אני דווקא לא הייתי ממליץ על דיבורית ניידת. הדיבורית אצלי מתממשקת בצורה מצויינת עם המערכת המובנית (השתקה בזמן שיחות והודעות של waze). אין גם מה להשוות בין איכות הקול בין הדיבוריות הקבועות לניידות, בעיקר מבחינת המיקרופון והאיכות בה אתה נשמע לצד השני.

נ.ב. - לאור העובדה שלא ביצעת נסיעת מבחן, אני מקווה שלא תתאכזב מהכוח (או יותר נכון חוסר הכוח) שיש למנוע (בעיה בכל הסופר מיני הידניות הזולות). היא תהיה הרבה יותר חלשה ממה שאתה רגיל אליו (שירוקו ופוקוס).

כמו כן, ברכב הזה חשוב מאד שתנוחת הישיבה בזמן נהיגה תתאים לך, מכיוון שהכיסא אינו מתכוונן לגובה.

עריכה:

נזכרתי שכתבת גם על אמצעי מיגון. ממני לא דרשו כלום ונדמה לי שזהו המצב ברוב חברות הביטוח.

Ford Fiesta Ambiente 2012

Ford Focus Active Tourer  2020

Magenta Workshop

פורסם

תודה.

זה שרכשתי רכב זול יחסית לא אומר שאתפשר על דיבורית, שמאוד חשוב לי שתדבר עם האייפון, כמו במערכת הבסיסית של הפוקוס.

מה שאהבתי בפיאסטה, זה שכמו בפוקוס, תצוגת השעון שקועה, מה שמאפשר להניח שם את האייפון בשכיבה ולנווט בבטחה עם Waze.

אכן זכור לי שמחיר חיישני רוורס בצ׳מפיון נמוך יותר.

לעומת זאת, בצ׳מפיון מחייבים עבור צבע מטאלי לא מעט - מה שבמורד הוא בחינם.

אני אסתדר עם הכוח של הפיאסטה, כמו שחייתי לא מעט שנים עם פוקוס דור שני (אגב, הפיאסטה היא כבר הפורד השישית שלי, לא כולל הקורטינה של אימי שעליה נהגתי כשקיבלתי רישיון).

בקניית הפיאסטה לא יכולתי להוריד בשקל. קיבלתי את ההצעה, אמרתי לא תודה ושלום ולא רדפו אחריי.

רק מאוחר יותר התקשרתי בשביל לסגור עסקה, כשראיתי שלא ניתן להוריד יותר.

לעיתים, גם עסקאות שנעשות בלחץ יוצאות לא רע.

לפני חצי שנה קניתי לאשתי גרנדיס מליסינג והייתי בלחץ לסגור כי נולדו לנו תאומות. שילמתי עוד לפני שראיתי את הרכב, רק על סמך טופס הבדיקה שלו. בדיעבד, זו הייתה עסקה טובה (ובזכות זה שיש לנו גרנדיס אני יכול להרשות לעצמי שהרכב השני יהיה קטן).

פורסם

אנשים נוטים לבלבל בין רכב תצוגה לרכב הדגמה ובין רכב תצוגה לטלוויזיה הדגמה. רכב תצוגה עומד מוגן ומקורה וכל יום מחדש עוברים ומנקים אותו. אף אחד לא נוסע בו והוא, כמו דוגמנית, צריך להראות במיטבו ככה שאין עליו שריטות או מעיכות והכל נוצץ ומבריק. טלוויזיה באולם תצוגה עובדת נון סטופ, רכב תצוגה לא מניעים אותו אפילו. מה שכן, כל היום נכנסים ויוצאים ממנו וצריך לוודא שאין פגמים במושב, בשטיחים או בריפוד, ושכל המתגים והמחוונים תקינים כי כל אחד נכנס לוחץ מזיז ומשחק כאילו זה גן שעשועים.

תנסה לבקש שהרכב יגיע עם מצבר חדש ולא זה שעמד בתצוגה.

לגבי התוספות, יבואנים הם לא יצרנים, הם קונים מאותו ספק שאתה יכול לקנות ומעמיסים על זה רווח נאה. אם הרכב לא מגיע עם מערכת מקורית, תרכיב לך מולטימדיה עם מסך, בלוטות' דרך הרמקולים עם חייגן על המסך, יציאות וכניסות מכל הסוגים, מצלמה וחיישני רוורס ועדין יעלה לך פחות על מערכת יותר טובה.

ניתוק כרית אוויר של הנוסע זה חשוב אם אתם מתכננים תינוק באיזשהו שלב. תינוק עד גיל שנה צריך להסיע במושב ליד הנהג כשכרית אוויר מנותקת.

פורסם

אפשר להצדיק את מרצדס בטיעון שבכך אין סיכוי שהכרית תהיה בטעות מכובה אם ישב על הכסא מבוגר. בתכלס נשמע לי כמו פלצנות ודרך להוציא מאנשים עוד כסף (כמו כל התוספות של מרצדס שעולות הון).

אבל כאן מדובר בניטרול של הכרית שלא תלוי במושב התינוק ולכן אין כאן תירוץ בטיחותי. אני כעת עם סלקל במושב הקדמי ובשתי המכוניות המודרניות האחרונות שעמדו לרשותנו (קורולה ומאזדה3) נטרול הכרית התבצעה עם סיבוב מפתח. במכונית שרכשנו כעת (בראבו) זה אמור להתבצע דרך תפריט מחשב הרכב (לפחות לפי ספר הרכב). וגם אם מדובר בפעולה שהיצרן החליט שלא להעניק למשתמש, מסיבות של כסת"ח למשל, למה לגבות על זה 450 ש"ח?! מעורב כאן חלק יקר? זמן עבודה ממושך של עובד מיומן?

פורסם

אני לא רוצה להכנס לכיס שלך, אבל למשפחה אני לא הייתי קונה מיני, למרות שזה המכוניות הכי משתלמות שקיימות היום! (יש לי פאביה 12' בחניה).

אכן אתה פזיז מידי, עוד לא נגמרו הימים של הסקר שוק.

מה שכן, הפיאסטה קיבלה תגובות מעולות, ככה שאין נפילות.

והיצור בגרמניה זה + לא קטן!.

לגבי דיבורית BT, אני עובד עם כאלה של מוטורולה, ועכשיו בפאביה התקינו לי חברה אחרת.

הדיבוריות שיש לי, יש להם רמקול משלהם, הוא מספק, ולפעמים חזק! תלוי איפה מתקינים אותו. (באיזה מקום ברכב שמים אותו).

לדיבורית שמתחברת למערכת השמע ברכב, או לרדיו שיש בו BT, יש יתרון משמעותי, בזה שאתה יכול לשדר מוזיקה מהאייפון דרך הBT.

ראיתי כזאת במוטורולה.

תבדוק אולי כדאי להביא רדיו עם BT, יכול לצאת יותר זול, ולדעתי זה עדיף מבחינה טכנית. (אבל פחות עדיף מבחינת ממשק, כי ברדיו הכפתורים קטנים, בדיבורית BT יעודית יותר נוח וגם יש יותר פונקציות!).

ותפסיק ליהיות פזיז.

אלה אם אתה כזה שהזמן שווה אצלו הרבה כסף:wink:

• תוכן חדש...