Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5062 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם אנשים יפים,

אנחנו , משפחה בת 4 נפשות (2 ילדים קטנים- מתחת לשלוש), ממש על סף קניה של רכב אך עדיין יש לי התלבטות ממש גדולה.

ההתבלטות היא כאמור בין קורולה 08' רובוטית לבין פוקוס סטיישן 09' עם הסבה לגז. כפי שהבנתם עניין הדלק מהווה גורם משמעותי.

עיקר ההתלבטות היא שאמנם הרובוטית היא חסכונית וגם יחסית אמינה (קורולה) בעלת 124 כ"ס אך ברור שהיא לא חסכונית כמו גז מאידך גיסא הפוקוס הוא אמנם אוטו נוח לנהיגה (הכל על סמך כתבות ומאמרים) ומאוד משפחתי אך יחסית חלש (100 כ"ס) וישנם טוענים שהפעלת מזגן בכלל הופכת אותו לכבד יותר.

כבר עשיתי את החישוב של כיסוי עלות התקנת המערכת גז ומכיוון שאשתי נוסעת בעבודה די הרבה אנחנו אמורים לכסות את העלות תוך מספר חודשים.

כמובן שעניין המחיר הוא גם פונקציה, לפי מה שמצאתי עד כה קורולה ניתן להשיג בסביבות 55K ופוקוס סטיישן ללא גז זה בערך 60K כאשר בד"כ בפוקוס היא עם פחות ק"מ. כמו- כן אני ממש לא שולל קניית רכב מליסינג. למשל באלדן הציעו לי פוקוס סטיישן עם 70K ק"מ עם הסבה לגז בפחות מ-65K, שווה בכלל??

זהו בתכלס, אשמח לעזרה, אנחנו רוצים לקנות את האוטו עוד לפני ראש השנה.

אם אתם שואלים למה סטיישן אז אם כבר אני מתקין מערכת גז לפחות שיהיה בגאז' גדול וחוץ מזה יש מצב שהרכב יהיה אצלנו לפחות כמה שנים ואז אולי אפשר אפילו להוסיף חגורה/ מושב מאחור לילד נוסף.

תודה רבה על ההתייחסות, אשמח אם גם תוכלו לחדש בעניינים מכניים וכו' על שתי הנ"ל. שנה טובה לכולם

פורסם

ממליץ לך על הטויוטה קורולה, היא רובוטית חסכונית נכון יש לה מחלות כמו לכל רכב.

אנחנו כרגע במשפחה מחזיקים טויוטה קורולה 2008 ומאוד נהנים לצערנו אנחנו מוכרים אותה מכיוון שאנחנו עוברים לרכב 7 מקומות.

הפוקוס הוא רכב אמין, אבל להעביר אותו למערכת גז קצת בעיתי לאנשים מכיוון שאי אפשר להיכנס לחנינונים תת קרערקעים.

וגם תופס מקום, וגם אין הרבה תחנות דלק זמינות למרות שיותר תחנות מאפשרות היום לתדלק בגז.

עם יהיה לך עוד שאלות אתה מוזמן לפנות בפרטי או פה אני אשמח לענות לך על מחלות התנהגות כביש.

פורסם

שלום קוב קוב,

לקורולה 2008 אכן יש ביצועים טובים יותר וצריכת דלק נמוכה יותר משל פוקוס סטיישן 2009, בשל העובדה שיש לה מנוע חזק יותר וגיר רובוטי שמשפר את צריכת הדלק. לפוקוס סטיישן יש ביצועים סבירים יחסית לרכב משפחתי שאינו מיועד לנהיגה מהירה, במיוחד אם אתה מעוניין לחסוך בהוצאות הדלק. אני יכולה להרגיע אותך ולספר לך כי אין שום בעיה להדליק מזגן בפוקוס והרכב ממשיך לנסוע כרגיל גם בימים הכי חמים. אם אתה עדיין חושש, אתה מוזמן להגיע לסניף אלדן ממנו קיבלת את ההצעה לרכישת הרכב ולבקש מנציג המכירות לבצע נסיעת מבחן קצרה ברכב. אני בטוחה שתרגיש בטוח יותר בהחלטתך לאחר מכן, לכאן או לכאן.

מקווה שעזרתי, אשמח לענות על שאלות נוספות,

מיטל מאלדן.

פורסם

הפוקוס חלשה, עם או בלי מזגן. כמו כן ההילוכים האוטומאטיים שלה גרועים למדי ולכן צריכת הדלק גרועה.

וכשאני אומר "חלשה" הכוונה היא שקשה לעקוף במהירות 100 אם אין לך כמה וכמה מאות מטרים של כביש פנוי. בעליה עוד יותר גרוע. כמו כן יש "נקודות מתות" במהירויות מסויימות מפני שיש הפרש גדול בין יחסי ההעברה של ההילוכים.

הקורולה עדיפה בהרבה מבחינה זו, אבל כדאי לנסוע עליה נסיעת מבחן ולראות אם אתם מסתדרים עם ההילוכים הרובוטיים שלה.

דני

פורסם

יש גם פוקוס סטיישן עם מנוע 2 ליטר, הן נדירות יותר אבל מדובר בפירוש בחבילה עדיפה בהרבה בזכות יחידת הכוח החזקה יותר.

פורסם

ממש תודה על העזרה. כמו שהבנתם אז אשתי תהיה הנהג העיקרי ונכון שאנחנו לא מחפשים רכב שנוסע ממש מהר אבל בכל זאת יוצא לנו לא מעט לנסוע בכביש 6 (גרים בדרום) ובד"כ זה בסביבות ה-120 קמ"ש כך שכן קצת מרתיעה העובדה שכולם קוראים לה עגלה למרות שיש לה הרבה יתרונות.

כבר כמעט היינו סגורים על הפוקוס...

מה עם העובדה שכנראה נתרחב משפחתית בשנה שנתיים הקרובות ואז כבר הקורולה כנראה לא תספיק?

תודה על העזרה

פורסם

אני לא חושב שיש אפשרות חוקית להוסיף מושב נוסף לפוקוס סטיישן, כך שלשני הרכבים מספר מושבים זהה.

אין שום בעיה לנסוע במהירות של 120 קמש בפוקוס. זה פשוט לוקח עוד כמה שניות, זה הכל.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אם אתה לא מתכוון את ה120 קמ"ש אז ההבדלים בין שני המנועים לא יהיו מורגשים מבחינתך לאבא שלי יש קורולה 2008 רובוטית ויצא לי לנהוג עליה לא לדעתי חשוב מאוד שתנהג על האוטו ותרגיש את פעולת הגיר כי באמת שהוא לא מתאים לכל אחד חוץ מעניין הגיר הטויוטה מציעה חבילה לא רעה בכלל תנסה למצוא את הדגם gli plus שמגיע עם 7 כריות אויר (לעומת 4 ב-gli) ועם בקרת יציבות שלא קיימת בדגמים האחרים משנת 08'

פורסם
ממש תודה על העזרה. כמו שהבנתם אז אשתי תהיה הנהג העיקרי ונכון שאנחנו לא מחפשים רכב שנוסע ממש מהר אבל בכל זאת יוצא לנו לא מעט לנסוע בכביש 6 (גרים בדרום) ובד"כ זה בסביבות ה-120 קמ"ש כך שכן קצת מרתיעה העובדה שכולם קוראים לה עגלה למרות שיש לה הרבה יתרונות.

כבר כמעט היינו סגורים על הפוקוס...

מה עם העובדה שכנראה נתרחב משפחתית בשנה שנתיים הקרובות ואז כבר הקורולה כנראה לא תספיק?

תודה על העזרה

לאחר ניסיון ארוך עם כל דורות הפוקוס כולל אחת מ2009 (עברתי איתה 45K ק"מ) הפוקוס לא עגלה וב120 קמ"ש שקטה נוחה ובטוחה

ולא פחות טובה מהקורולה, למי שלא מחפש עקיפות מסמרות שער הפוקוס תספיק בהחלט גם עם מזגן, הפערים הם כמה שניות לכאן או לכאן ואני מקווה בשבילך שכאשר אתה יוצא לעקיפה גם עם זו משאית איטית אתה עושה את זה בכביש ריק ולא מחשב מרחק ברמה שהרכב מאיץ פחות טוב ב 2 שניות (ואז מצבך קשה).

רק למען הסדר הפוקוס שלי לא היתה סטיישן ובקורולה נהגתי מס' ימים בודדים (וזה ללא התיחסות לגיר הרובוטי).

תצליח.

פורסם

בגדול יותר ויותר מתחזקת המחשבה ללכת על הפוקוס וגם בגלל שקורולה רובוטית שמורה במחיר סביר זה מצרך קצת נדיר.

אתמול מישהו זרק לי משהו גם לגבי סקודה רומסטר ואמר שאם כבר סטיישן אז עדיף משהו קצת יותר חזק.

מה דעתכם על רומסטר ביחס מול הפוקוס סטיישן? נוחות נסיעה, אמינות וכו'?

וכנראה שגם לה מתישהו אעשה הסבה לגז.. אולי..

• תוכן חדש...