Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מאזדה 3 או טויוטה קורולה 2008/2009 - עלויות אחזקה, ביטוח ואבדן ערך

aviv27
שימו לב! השרשור הזה בן 4113 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום,

אני מעוניין לרכוש רכב מליסינג וההתלבטות היא בין מאזדה 3 לטויוטה קורולה שנתונים 2008-2009.

קראתי את השרשורים שמשווים בין הרכבים ולצרכים שלי (זוג + תינוק) שני הרכבים די שווים.

השאלה שלי נוגעת לעלויות אחזקה (תיקונים) - האם למישהו יש ניסיון עם שני הרכבים ויודע איזה רכב יהיה "חסכוני" יותר במוסך?

כנ"ל לגבי עלויות ביטוח. עשיתי השוואה ב"וובי" ומשום מה ביטוח לטויוטה קורולה 2008 רובוטי היתה בכ- 200 ש"ח זולה יותר מקורולה 2009 אוטומט רגיל והמאזדה יקרה ב- 200 ש"ח מהקורולה 2009. למישהו יש ניסיון "מהשטח" כי הנתונים האלה נראים לי מוזרים.

לגבי אבדן ערך - האם שווה לי להשקיע עוד כ- 13 אש"ח לשנתון 2009? במאזדה זה מעביר אותי לדגם של הצורה החדשה (עם מזגן טוב יותר) אבל מצד שני 13 אש"ח ש"נמחקים" תוך שנה לא בא ברגל... ומה דעתכם יכולת "שמירת הערך" של המאזדה לאור ההצפה בשוק הליסינג? ואיך הטויוטה בהשוואה?

תודה מראש לכל העונים.

אביב.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

להמון חברים שלי מאזדה 3 מליסניג וכדומה. גם 2008 וגם 2009.

ולאבא שלי יש טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

אני יכול לומר לך בביטחון מלא שלפי דעתי טויוטה קורולה רכב בהרבה יותר טוב.

אנחנו עם הדגם הרובוטי, את הרכב קנינו מליסניג, ותאמת אנחנו מרוצים. לא היה לו בעיות מיוחדות ומה שהיה טופל במסגרת האחריות גם אחרי 3 שנים.

מה שכן שים לב לרובוטי יש את העניין של הקלאץ שהולך אחרי 120 אלף קילומטר ככה.

אנחנו עכשו החלפנו אחד.

אנחנו עכשיו נאלצים למכור את הרכב הזה בצער רב מאוד כי אנחנו מאו דאוהבים את הרכב אבל גדלנו ל-7 נפשות וזה כבר לא מסתדר.

אני ממליץ לך על הטויוטה קורולה בעיניים עצומות .

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

התשובה לא באמת חד משמעית כפי שהמגיב הקודם תיאר לך. לאחת יש יתרונות מסוימים, לשנייה יתרונות אחרים. בסך הכל 2 מכוניות טובות.

המאזדה 3 היא מכונית משפחתית עם נגיעות ספורטיביות. מה שאומר שהתנהגות הכביש והאחיזה טובים מאוד, אבל המתלים נוקשים ולא מגהצים תמיד את המהמורות בכבישים בצורה טובה. ההילוכים קצרים יותר, מה שנותן תחושה של מכונית מהירה וזריזה אבל זה גם מתלווה בצריכת דלק גבוהה יותר מאשר בקורולה. אנחנו מחזיקים במאזדה 3 במשפחה של 5 נפשות. המרווח והנוחות מספקים אותנו ברוב הפעמים, אבל כמקובל ברכבים משפחתיים אין באמת מקום מספק ל3 מבוגרים במושב האחורי. המושבים נוחים מאוד ותומכים בגב התחתון ובצידי הגוף ב-3 (גם בישנה וגם בחדשה). החדשה רכה יותר ומעבירה פחות פגעי כביש לישבנם של הנוסעים ובידוד הרעשים שלה עדיף,. ה-3 החדשה מרגישה מכונית בוגרת ואיכותית יותר מהדור הראשון, אבל היא פחות מהנה לנהיגה, יותר איטית וצריכת הדלק מעט גבוהה יותר. למאזדה יש גם יתרון חשוב באבזור הבטיחותי.

הקורולה היא גם מכונית טובה והיא נוטה יותר לצד הסולידי והנינוח בניגוד למאזדה. המרווח כמעט זהה בין שניהם, איכות החומרים של תא הנוסעים שלה מרגיש איכותי יותר מהדור הראשון של ה-3 והרבה פחות טוב משל ה-3 החדשה. המתלים שלה רכים יותר, מה שעוזר לה לגהץ קצת יותר טוב בורות ומהמורות. רק חבל שהמתלים האלה עדיין לא ממש עוזרים לה והנוחות לא יותר מסבירה. המושבים לא כל כך נוחים והתנהגות הכביש שלה טובה, אך פחות טובה משל ה-3. הקורולה חסכונית יותר בדלק והביצועים שלה עדיפים מאלו של המאזדה. אם אתה מעוניין בקורולה, אני לא ממש ממליץ על הגיר הרובוטי. הוא לא ממש נוח והוא מטלטל את הנוסעים יותר מדי (לא שאתה תיתקע בחלון הקדמי, אבל זה מעצבן). אם תרצה לבצע תאוצת ביניים הגיר יגיב באיטיות יחסית ותהיה השהייה ממושכת יחסית ואז רק שהגיר בוחר את ההילוך המתאים המנוע פורץ קדימה (גם התהליך הזה מטלטל לא מעט את הנוסעים). יש אנשים שמסתדרים עם הגיר הזה וחיים איתו בשלווה, אני אישית לא אהבתי אותו בכלל. גם הביקוש של הגיר הרובוטי נמוך כיד שנייה והן נמכרות הרבה מתחת למחירון.

לשאלותייך:

- עלויות אחזקה: גם במאזדה וגם בטויוטה עלויות האחזקה די זהות. האמינות טובה בשתיהן ואין להן הרבה מחלות שחוזרות על עצמן. לגיר הרובוטי של הקורולה צריך להחליף את הקלאצ' (כפי כבר שאמר קודמי) ואני לא יודע בדיוק מה עלות ההחלפה.

- ביטוחים: במאזדה הם יקרים יותר, זה ידוע. לבטח מאזדה 3 זה די הרבה כסף ביחס למכונית משפחתית אחרת. לבטח את הקורולה זה גם לא יותר מדי זול, אבל זול יותר מב-3.

- אובדן ערך: כאן גם יש יתרון קטן לקורולה (רק אם מדובר בגיר האוטומטי). לגיר הרובוטי כפי שכבר אמרתי אין ביקוש גבוה וירידת הערך שלה גבוהה מבמאזדה 3. בכל מקרה אי אפשר לחזות את ירידת הערך שלהן בעתיד בגלל שהכל יכול להשתנות. ד"א שתיהן מבוקשות כיד שניה, אבל בכל זאת קשה למכור בגלל שהשוק מוצף בהן.

האם שווה להשקיע ולקנות את הדגם החדש של ה-3? זה רק אתה יכול להחליט. אם יש לך את הממון, אז אתה תקבל תמורה עדיפה למשפחה ב-3 החדשה מאשר ב-3 הקודמת. היא נוחה יותר מהקודמת, שקטה יותר, איכותית יותר, המזגן טוב מאוד, האבזור עדיף והבטיחות טובה יותר. אני גם חושב שה"חדשה" תעלה פחות מקורולה 2009 אוטומטית. אבל כמו שאמרתי- הקורולה האוטומטית שומרת יותר טוב על המחיר שלה, כך שככל הנראה תאבד פחות כסף במכירה.

אני אישית חושב שהמאזדה 3 החדשה עדיפה על הקורולה, אבל לאור הדרישות שלך... הקורולה תתאים יותר. (אני גם ממליץ לך לבצע נסיעת מבחן על כל הדגמים שחשבת עליהם ולבחור בזה שאתה מתחבר אליו יותר).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אחרי שלומדים את הגר הרובוטי אין עליו.

הוא חסכונ הוא חזק, נכון עם אתה מבצע תאוצת ביינים הוא איטי אבל גם לזה יש פתרון הורדת הילוכים בטיפטרוניק.

והיום דווקא המון אנשים כן מחפשים את הרובוטי בגלל שהוא יותר חסכוני.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נתחיל מהסוף – גם כשתמכור רכב שעלה לך יותר בעת הקניה, תקבל עליו יותר בעת המכירה. ירידת ערך תהיה בכל מקרה.

גם המעבר לדגם החדש של מאזדה 3 יסייע לך (בכל פעם שיוצא דגם חדש, הדגם היוצא מקבל הפחתה חזקה יותר במחירון, לאור העדפות הלקוחות לדגם החדש). שמירת הערך של שתי המכוניות די דומה, מאזדה קיבלה "מכה" קטנה השנה, לאור ירידה ברמת הביקושים למאזדה (השפעה של שוק הליסינג ורמות הביקוש לדגמים אחרים – יונדאי i35, פורד פוקוס וכו').

אך הירידה הזו מתומחרת במחיר הרכב המשומש.

במוסך שתיהן יהיו דומות מבחינת העלויות, גם צריכת הדלק שלהן דומה.

השונות במחיר הביטוח היא פונקציה של תחשיבים אקטואריים של חברות הביטוח השונות, יכול להיות שהפער שראית נובע משונות בין חברות ביטוח (כל אחת והסטטיסטיקה שלה).

לגבי הפער בין הקורולה הרובוטית לקורולה האוטומטית – הפער כנראה נובע מרמות הביקוש (לרובוטי – ביקוש נמוך יותר מלדגם האוטומטי הרגיל).

גיל מאוויס

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כפי שנאמר לפני, ה-3 החדשה עדיפה משמעותית, הרושם שלי שיש שיפור באיכות החומרים וההרכבה, המכונית מרגישה "הדוקה" יותר ואפילו, שומו שמים, מרגישה לפי דעתי איכותית יותר מהקורולה (שסובלת מירידה באיכות ההרכבה מדור לדור). כנהג אהבתי יותר את הסביבה של ה-3. הנוסעים אהבו יותר את הטויוטה. המזגן במאזדה 3 החדשה טוב יותר משל הקודמת וגם משל הטויוטה.

המנוע של הקורולה חזק יותר ונינוח יותר, אבל בתוך תא הנוסעים ההבדל לא מאוד מורגש מבחינת רעש. בעולם האמיתי ההבדל בביצועים כמעט לא מורגש (גם בגלל מה שאכתוב בהמשך).

מבחינת התנהגות - מאוד לא אהבתי את הקורולה, כצפוי מקורולה - ההנאה מנהיגה היא 0, אבל היא גם לא משרה ביטחון רב בפניות מהירות, עם 124 כ"ס הקורולה יודעת להיות מהירה - אבל ממש לא רוצה. ה-3 עם הגה בעל יותר משקל ופידבק, יותר בטחון בפניות ומעט יותר כיפית לנהיגה. ב-3 יש גיר טיפטרוניק, אבל הוא ממש לא מעודד שימוש ידני (זה ממש לא DSG) ורוב הזמן הידית על D. אבל האמת היא שבעוד שזה הסעיף שכתבי רכב הכי אוהבים להרחיב בו, הוא גם הכי פחות מעניין את הלקוח הפוטנציאלי - מה שחשוב הוא בשתי המכוניות האלו צריך להיות חוליגן רציני בשביל לאבד שליטה.

צריכת דלק - תלוי, הקורולה האוטומטית שיש לנו כרגע היא די על הפנים, גם בנסיעה מתונה, למעשה ה-3 הייתה טיפ-טיפה יותר חסכונית. בעלי גיר רובוטי מדווחים על תוצאות טובות יותר, אבל...

שמירת ערך - הגיר הרובוטי לא מתאים למרבית צרכני קורולה המסורתיים. צפה לירידת ערך גדולה יותר.

מוסך - קשה לדעת עם מכוניות כה צעירות. מניסיון במשפחה שלנו, הקורולה מאוד אמינה, מוסכים מורשים נותנים שירות טוב, החלקים קצת יקרים, אבל האמת שבקושי צריך אותם. הבעיה היא שהניסיון שלנו זה עם קורולות ממודלים 98 ו-06. הדגם החדש נראה פחות איכותי ושמעתי כבר תלונות (אבל זה כאמור בגדר שמועות). ניסיון עם מאזדה יש קצת פחות, אבל גם כאן לא נרשמו תלונות מיוחדות.

ביטוח - יתרון קל לטויוטה. אבל עלויות הביטוח משתנות מאוד מנהג לנהג וקשה לתת תשובה מדויקת. נסה לדבר עם סוכן הביטוח שלך או לקבל הצעות מחיר מכל מיני חברות "ישירות".

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4113 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...