Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5094 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב ומועדים לשימחה !

אעשה את זה קצר וקולע :

1)לחמתי יש דירת 4 חדרים ריקה אשר אינה מתגוררת בה לא רחוק מביתי.

2)יש לי האופציה לעבור להתגורר בבית זה ולהשכיר את ביתי תמורת 30K שנתי עם אופציה לשנתיים.

החסרונות :

1)הבית שלי הוא קרקע ושלה היא דירה בבניין (כשמתרגלים לקרקע -קשה לעזוב )

2)אני מפחד להשכיר את ביתי לאנשים זרים,השקעתי בו זיעה ודם שיפצתי אותו בעצמי -מה אקבל חזרה בתום התקופה ?

3)לכלבה שלי כיום יש מרחב של 200 מ"ר שהתרגלה אליהם -כיצד אעביר אותה לביניין ?

4)כל ההתעסקות עם הובלה ,פירוקים,לארוז,לשבור ...

היתרונות:

אנחנו מתכננים להרחיב את הבית בעתיד,זהו פרוייקט של כ 300 אל"ש .

אנחנו קצרים במזומנים וממתינים לקרן השתלמות שתפתח לי בעוד כשנתיים,

עדיין זה רחוק מהסכום הנדרש וכמובן שנקח משכנתא נוספת לממן את הפרוייקט

אך האופציה של המעבר תעזור בעוד כמה מרשרשים למימוש ההרחבה.

אז,מה אתם הייתם עושים ?

כי למען האמת ...אני לא ממהר לארוז כל כך ,קשה לי לחשוב על זה.

Gn'f'R

פורסם

בהנחה ואני מבין נכון יש לך את האופציה לגור בדירת חמתך ללא תשלום ולהרוויח מהשכרת ביתך.

אולי במקום שאתה תעבור פשוט תשכיר למישהו את דירת חמתך?

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

איך שזה נשמע יש לך 2 אפשרויות סבירות:

1) מה שהציעו לך פה להשכיר את הדירה של חמותך (לשכנע את עצמך ש"לא נעים" מת מזמן).

2)לעבור לדירה והלשכיר את שלך אם כל הבלאגן הכרוך בזה.

ממה שאתה אומר זה 2500 ש"ח לחודש, אני לא יודע איזה דירה יותר גדולה,

אבל אני אישית הייתי משכיר את הדירה שתתן לי הכי הרבה מבחינת כספית וזה רק בגלל המשכנתא שתקח בעתיד תהיה קטנה יותר.

עוד נק' שיכולה לעניין זה המשפחה שלך לאשתך זה לא יפריע לקחת את הילדים לגן\בה"ס בבוקר ?

ואם היא נוסעת באוטובוס האם יש תחנות קרובות?

תראה את התמונוה הכללית ולא רק כספית יכול להיות שתגיע למסקנה גם בלעדינו...

404

פורסם

בעקרון כמו שאמרתי -הבתים מאוד קרובים אחד לשני -מרחק הליכה של 15 דק' או 2 דק' ברכב.

הדירה הייתה מאוכלסת עד כה באחרון ילדיה שאוטוטו עוזב את הבית ולכן היא חשבה למכור או

לחלופין להשכיר.

אני אנסה להעלות את השיחה איכשהו.

לשתי הדירות יש את אותה התשואה פחות או יותר ,מבחינת גודל דירתה גדולה יותר.

Gn'f'R

פורסם

השנקל שלי.

עדיף לסבול בטווח הקצר ולדעת שיש ביסוס לטווח הרחוק.

החסרונות :

1)הבית שלי הוא קרקע ושלה היא דירה בבניין (כשמתרגלים לקרקע -קשה לעזוב )

אני מניח שתתרגל לדירה. אחרי זה ההתרגלות חזרה לקרקע תהיה לך קלה וכיפית!

2)אני מפחד להשכיר את ביתי לאנשים זרים,השקעתי בו זיעה ודם שיפצתי אותו בעצמי -מה אקבל חזרה בתום התקופה ?

בצע ראיונות מקיפים עם שוכרים פוטנציאליים. קשה לדעת על מי נופלים.

3)לכלבה שלי כיום יש מרחב של 200 מ"ר שהתרגלה אליהם -כיצד אעביר אותה לביניין ?

זה קצת בעסה, אבל אחר כך גם לה יהיה כיף לחזור. לה לא אמור להיות כל כך אכפת, היא אוהבת אותך, ולא את הדירה שלך. זה מה שכל כך מדהים בכלבים. כל עוד תהיה איתה, זה מה שחשוב לה.

4)כל ההתעסקות עם הובלה ,פירוקים,לארוז,לשבור ...

פעם אחת בשנתיים? נסבל עד סביר.

היתרונות:

אנחנו מתכננים להרחיב את הבית בעתיד,זהו פרוייקט של כ 300 אל"ש .

אנחנו קצרים במזומנים וממתינים לקרן השתלמות שתפתח לי בעוד כשנתיים,

עדיין זה רחוק מהסכום הנדרש וכמובן שנקח משכנתא נוספת לממן את הפרוייקט

אך האופציה של המעבר תעזור בעוד כמה מרשרשים למימוש ההרחבה.

אז,מה אתם הייתם עושים ?

כי למען האמת ...אני לא ממהר לארוז כל כך ,קשה לי לחשוב על זה.

עצתי, תתחיל לארוז, ידידי. אם לא נעים לך, תארוז ותעבור. אם אתה יכול להתגבר, תהפוך את כל החסרונות ליתרונות ע"י הישארות בדירה... והשכרת הדירה השנייה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

מכרים שלי היו צריכים לעבור מבית פרטי לבניין דירות. לאחר דכאון של חודשיים, הכלב מצא את מקומו ולמד להנות גם מפארקים לכלבים פעם בשבועיים. דבר אחד שלא מובן לי, אני לא מומחה נדל"ן ומעולם לא שכרתי או השכרתי דירה, 2500 ש"ח לחודש לדירה עם שטח 200 מ"ר זה לא... קצת מאד?

פורסם

נראה לי 200 מ"ר זאת הגינה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

תכניס גם למערכת השיקולים שלך את העלות של להעביר את תכולת הבית שלך אל הבית של חמותך... הלוך וחזור.

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם

אתה תבצע מעבר זמני בכל מקרה כשתבצע את ההרחבה, אלא אם כן מתאים לך לגור באתר בניה.

עבור עכשיו לדירה של חמותך, השכר את שלך לשנתיים, וכשהדייר יצא ממנה, חבר את הכסף שחסכת, את קרן ההשתלמות ואת המשכנתא ובצע את הבניה.

כשהיא תסתיים, חזור הביתה.

אם תישאר בדירה הנוכחית, לא רק שתחסוך פחות ותעבור בכל מקרה, תהיינה לך עלויות נוספות כי הדירה של חמותך לא בהכרח תהייה פנויה אז.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

אני הייתי מוותר.

אם אתה לא רווק ואולי אפילו יש לך ילדים, המעבר הוא סיוט. כל עניין האריזה, תמיד אתה מגלה שפשוט יש כל הזמן עוד ועוד דברים לארוז וזה לא נגמר. אתה גם תקח הרבה דברים בעצמך, כי הרי לא תיתן למובילים להעביר את הדברים הרגישים. אח"כ תצטרך לעשות את הדרך ההפוכה כמובן ושוב לארוז.

לגבי ההשכרה עצמה, אתה אף פעם לא יודע על איזה שוכרים תיפול ואם הם יעשו לך נזק לדירה. לחלופין הם יכולים פשוט להפסיק לשלם יום אחד או סתם לריב עם השכנים (שיראו בך את האחראי).

בקיצור אני הייתי מוותר בשביל סכום כזה (שהוא הסכום ברוטו ולא נטו).

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

תשכיר תדירה של חמתך

בתום ה שנתיים תדפוק לו שיפוץ קל (צבע, + החלפה של מה שצריך )

ותמשיך לגור בבית שלך

חוץ מזה תשואה של 30K בשנה זה שכר דירה של 2500 שח

זה נראה לי מעט מדי למחירים שגובים היום למרות שזה תלוי באזור מס חדרים קומה וכו

mustang 67 GT, 302 engine t5

פורסם

אם מתוכנן שיפוץ ובניה מסיביים, החלפת מערכות וכו'- לא תוכלו לגור בבית הישן בתקופת העבודות, אלא אם אתם מוכנים לסיוט, לכלוך וקשיים רבים, ומגבלות קשות על תנועת הילדים. קח בחשבון שלוח הזמנים לא תמיד מיושם, והעלויות לשיפוץ כזה גבוהות מהתכנון.

כלומר אין ברירה, לעבור, מה שתצטרכו לעשות בכל מקרה ולו לתקופה של כמה חודשים. מה שקורה בדרך כלל שכולם מתרגלים מהר, גם הכלבה. לרוב יש יתרונות יותר מחשסרונות, במקרה כמו שתארת.

בדוק אפשרות לקיצור התקופה וקידום פרוייקט הבינוי, אולי להתחיל אחרי שנה וחצי ?

על בדיקת השוכר נכתב הרבה ברשת, תקפיד ותמצא שוכרים טובים עם מקום עבודה קבוע ויציב.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

חשבת אולי לנסות להיות "מתווך" ולנסות לסדר לדירה של חמתך מישהו שישכיר את הדירה ואתה תקבל גם חלק משכר הדירה?

כאילו ניראה לי שלהגיד לה שאתה תשכיר את הדירה ורק אתה תיראה את הכסף מזה זה קצת חצוף, אולי אם תציג את זה בצורה ששני הצדדים יוצאים מורווחים ואתה גם תדאג לכל מה שצריך שם זה ישמע יותר טוב

• תוכן חדש...