Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4703 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 106
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
כמובן שהמשכנו עוד שנים לשתות בקלקר.

היום כולנו יודעים מי צדק.

רענן

לא כולנו האמת... אני סקרן לברר מי באמת צדק.

לעניין השירשור:

לדש יש כיסויים בצורה מותאמת פר רכב. נתקלתי בזה לפני מספר שנים באוטומוטור. מעניין אם זה אכן עוזר במשהו.

ותודה שהזכרתם לי על פתיחת חלון ואוורור מהדלת, אני צריך להשתמש בזה לפחות פעמיים בשבוע...:lol:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

מי שירכיב כיסוי כזה על הדשבורד עם כרית האוויר - דמו בראשו. במקום זה, יש לחפש מקום חניה מוצל, לנסות לחנות עם חלון קצת פתוח אם אפשר, לכסות את משטחי הזכוכית ככל הניתן בזמן חניה (אפילו רשת צל על אחד החלונות עושה הבדל) ורצוי שימוש בכיסוי חיצוני מלא לכל הרכב.

כמובן שאפשר בכניסה לרכב לתת לו להתאוורר ואם הוא ממש רותח אז גם להפעיל מנוע ומזגן. כניסה לרכב לאחר שהתקרר היא חשובה: הטמפרטורה בתא הנוסעים לאחד שהיה ארוכה בשמש (אפילו שתיים-שלוש שעות) גבוהה מאוד ויכולה גם לגרום לתחושת נמנום בהמשך הנסיעה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
אני חושב שרכב בצבע בהיר יתחמם הרבה פחות!

שבת שלום

משפט מפתח. כבעל רכב שחור החונה מתחת לשמש ב6 חודשים אחרונים, אני יכול להגיד שרכב כהה סופג כפול או יותר חום מרכב בעל צבע בהיר (נסיון עם רכב כסוף גם מתחת לשמש 6 שנים). אך כאשר אני שם חתיכת בד מדלת לדלת, החום יורד פלאים במיוחד בלוח המחוונים וההגה. מומלץ.

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

פורסם

יש כמה דרכים להמנע מהעלת טמפ' ברכב חונה:

1. קניית רכב בעל צבע בהיר ככל האפשר עדיפות ללבן.

2 .חנייה במקום מוצל ככל הניתן.

3 .שימוש בכיסויי רכב ייעודי.

4 .השארת פתח מינמלי ב 2 חלונות.

פורסם
מי שירכיב כיסוי כזה על הדשבורד עם כרית האוויר - דמו בראשו.

באלו שאני ראיתי היה חור מיוחד לפתיחת הכרית, כך שאני לא רואה בעייה עקרונית.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
השחרת חלונות מקטינה את החום בהרבה , אצלי אמנם מושחר רק מאחורה , אבל אני מרגיש בהבדל ובטוח שאם הייתה מושחרת השמשה האחורית והחלונות הקדמיים בהשחרה עדינה (נניח בצד לרגע את ענייני הבטיחות) החום היה יורד למינימום

מקס, בפאביה האקסית וביטי הנוכחית - השחמתי חלונות צד אחוריים וחלון אחורי - מעולם לא נעצרתי על כך. גם שנעצרתי לבדיקת רישיונות או אלכוהול - מעולם לא שאלו האם זה מקורי או לא, זה פשוט היה נראה כך לעין.

ההשחמה הייתה ברמת הגוון ה"מקורי", משמע רואים שזה כהה מהמקור אבל לא ברמת הלא רואים דבר / ערסים-פוזה וכדומה.

ממליץ לך להכהות גם את האחורית - בקטנה. לא בגוון כהה מידי. תרגיש ירידה נוספת ברמת החום.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
זה השני הכי טוב...

אחרי חניה מקורה :roll:

כיסוי זה הכי טוב, אבל המחיר של ההתעסקות הוא גבוה. לעשות התעמלות בשיא החום והלחות?

כאחד שמכסה את הרכב תמיד, אבל תמיד, יכול להגיד לך שקיפול נכון של הכיסוי מוריד את ההתעסקות עם הכיסוי ל 30 שניות גג.

לי יש רכב שחור וההבדל הוא שמיים וארץ, רוב הפעמים שאני יוצא מהעבודה (בשעה 5-6) אחרי שהרכב היה חצי יום בשמש (בחצי הראשון יש צל) אני אפילו לא מדליק מיד מזגן זה מספיק נסבל בשביל שאני אחכה כמה דקות עד שהרכב יגיע לטמפ' עבודה.

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

פורסם

יש לי רכב לבן ואני צריך לתת לו לאורר את עצמו אחרי ההנעה כי אחרת אני מתבשל בפנים על אש גבוהה. בנסיעה הקצרה הביתה אני מתבשל על אש קטנה וזה עוד אחרי חלון מעט פתוח ודשבורד (כולל הגה) מכוסה במגן שמש (אין דרך להצמיד לשמשה, השחורים האלה שאמורים לתפוס בואקום נעלמו מזמן)

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם
באותו עניין,

קיבלתי אימייל שטוען שחשוב לאוורר הרכב הלוהט טרם כניסה אליו.

ההסבר,

הפלסטיקים כשהם חמים פולטים חומר מאוד רעיל (שכחתי את שמו) שהגוף מתקשה בסילוקו.

לכן ההמלצה לאוורר בפתיחת דלתות/חלונות טרם נסיעה. ובתחילת נסיעה להפעיל מזגן עם כניסת אוויר מבחוץ כשחלון פתוח.

רענן

בתור מהנדס פלסטיק עם תואר שני בפולימרים אני יכול לומר לך שזה לא יותר מאגדה אורבנית.

או במילים אחרות, קישקוש של דואר זבל.

פורסם

נצל"ש, היכן אפשר לקנות את מגיני השמש הטובים, שגם בגודל רציני (הרכב הוא אופל אסטרה 2012)? המגן הנוכחי שלי טוב אולי לשמשה של פיג'ו 205... באוטו דיפו לא ראיתי.

• תוכן חדש...