Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5138 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לאחרונה כינסתי (מאחר ולא ידעתי על פורום זה עד אתמול) את כל ידידיי ומשפחתי, ובפי השאלה הבאה :

זוג צעיר, ללא ילדים עדיין (אבל עם תכנון, כן?), שמעוניין ברכב סביב 35K, אמין, עם מנוע טוב, מקום לקניות (ועגלה בהמשך) משפחתי קטן, ופז"מ כ6-7 שנים (לא פוסלים גם יותר צעירות כמובן). להלן הממצאים:

יונדאי I20,מזדה 3, סוזוקי ליאנה, יונדאי אקסנט, פז'ו 206, שברולט אופטרה והרשימה נמשכת.

אנא עזרו לי בבלאגן !

אה, אשתי עזרה מאוד, היא ביקשה שיהיה :"אוטו אדום כי זה חמוד"

פורסם

כלל ראשון לקבלת עצות טובות - כותרת עניינית!

למשל: מחפש רכב לזוג צעיר בכ-35K (רצוי אדום אם אפשר :-))

קודם עשית סלט שלם ושמת מכונית סופר מיני, משפחתיות קטנות ומשפחתיות גדולות באותה רשימה.

קודם כל תחליט באיזה סגמנט אתה מחפש?

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

נכון, מרוב עצים לא רואים יער, 2 דברים שכחתי לציין.

1. אני רוצה לברר במשפחתיות קטנות. ספציפי יותר לגבי חוות דעת בסוזוקי ליאנה.

2. אני נוהג/דוחף (כשצריך) רכב מסוג סובארו אימפרזה GL שנת 95', כך שאני מאוד סומך על סובארו וקשה לי להחליט.

פורסם

נתחיל ככה, יונדאי I20 לא נכנסת בתקציב, מאזדה 3 במצב טוב היא ממש על הגבול, פיג'ו 206 יכולה להיות קצת קטנה לעגלה, אקסנט סתם לא מצטיינת בשום דבר ועשה לעצמך טובה וותר על האופטרה.

קרוב משפחה שלי שעמד לאחרונה בהתלבטות דומה רכש לבסו, מיצובישי לאנסר קלאסיק מודל 2005 ב-30 אלף שקלים, רכב מרווח ואמין ומציע עלויות אחזקה סבירות לחלוטין. המתחרות היו בעיקר ניסאן אלמרה שהיא מרווחת יותר וחסכונית יותר ופורד פוקוס שהיא נוחה ולי הרגישה הכי מרווחת, היא באה גם כהאצ'בק שיכול להתאים לכם.

כולן רלוונטיות משנת 2005 בערך ואולי 2006, לדעתי הן עדיפות בתקציב הזה על המשפחתיות הפופלאריות יותר כמו מאזדה 3 או טויוטה קורולה בעיקר בזכות מחיר מחירון נמוך יותר שעוזר למצוא רכב חדש יותר באותו התקציב.

בהצלחה.

פורסם

תוסיף לרשימה קיה ריאו. יחסית שנתון מתקדם, עונה על הדרישות מבחינת המרווח עם אופצייה להרווחה של כמות הנוסעים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

מחזק לגבי האלמרה. רכב אמין מאוד ו Underestimated כאן לדעתי בתור משפחתית, אחרת היינו רואים יותר. במחירים שהם נמכרים היום, ממש מציאה.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

לקחתי לעצמי לבדוק את האלמרה, את הלנסר קלאסיק, והפוקוס. לגבי הריו - לא ראיתי בלוחות נוכחות גבוהה שלה.

אגב, לגבי ה-ליאנה - לא כדאי להמשיך לבדוק ?

פורסם

הריו נמצאת בכמויות דיי גדולות בחברות הליסינג וגם בלוחות יש לא מעט כאלה, השנתונים הרלוונטיים הם 2007-8.

הליאנה לדעתי ממש מכוערת, רועשת ולא מרווחת כמו שאר האפשרויות, אני הייתי מתמקד קודם בפוקוס, לאנסר ואלמרה, אם לא ימצא אקזמפלר נורמלי אפשר להרחיב את החיפוש גם לליאנה.

פורסם

אופטרה-תוותר ומהר.

לאנסר-פיתרון נחמד אבל חלש.

אם אתה "בקטע" של סובארו אז אימפרזה 2004-06 יכולה להיכנס.

אופטרה אפילו שנת 2008-09 אבל לא שווה את זה.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

ליאנה בהחלט אופציה טובה, אם כי לדעת רבים - מ-כ-ו-ע-ר-ת.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
אופטרה-תוותר ומהר.

לאנסר-פיתרון נחמד אבל חלש.

אם אתה "בקטע" של סובארו אז אימפרזה 2004-06 יכולה להיכנס.

אופטרה אפילו שנת 2008-09 אבל לא שווה את זה.

במה בדיוק אימרפזה עדיפה על לאנסר?

הלאנסר מרווחת יותר, בעלת תא נוסעים איכותי ועדיף, יש לה 6 כריות אויר בדגמי הפרימיום והספורט, היא יותר זריזה מהאימפרזה ובעלת גיר אוטומטי חלק ונעים הרבה יותר ועם אפשרות לטיפטרוניק.

פורסם

האימפרזה, הליאנה והלנסר כולם רכבים משפחתיים אמינים, יחסית זולים לאחזקה ומחירם נמוך מאוד.

לטעמי הלאנסר היא המודרנית ביותר ומרגישה ה"מפוארת" ביותר, בייחוד בגרסת הספורט המאובזרת, יחד איתה, אולי מעט אחרי האימפרזה שמרגישה פשוטה יותר, אך אני יותר נהנתי לנהוג עליה - ואם אתה חסיד של סובארו כנראה שתרגיש שם בבית.

הליאנה הייתה לי פחות נוחה, היא די מכוערת ומרובעת וסה"כ פחות אהבתי אותה, אבל גם כן אופציה ראויה.

I20 - קטנה וכנראה גם יקרה.

גטס - לא מתאימה למשפחה.

אקסנט - נחותה מהשלישיה שהצגנו למעלה.

מזדה 3- יקרה מהמתחרות שהצגנו למעלה - שוק יד 2 עדיף ולדעתי גם רכב עדיף - אבל בהסתייגות, כי המחיר שתשלם עליה גבוה יותר.

פוקוס - אם זה פוקוס דור ראשון - 2005 - אז גם כן רכב מצויין, למרות שהוא נראה כבר ישן, עדיין אחלה אוטו - עדיף על כל האחרות. אם זה פוקוס דור שני, הייתי מדלג - השילוב מנוע + גיר עושה את הרכב הזה בלתי נסבל לנהיגה. פשוט עגלה בלי סוסה.

אלמרה - גם כן אופציה טובה וראויה, לדעתי קצת יקרה לך.

אתה חייב לעשות סיבוב בעצמך ולראות לאיזה רכב אתה הכי מתחבר ואז לבחור - גם יותר חשוב שתמצא רכב שמור ומטופל במצב טוב, מאשר שתינעל על דגם ספציפי.

אם הייתי חייב לדרג אותם לקבוצות, הייתי הולך על זה ככה:

הכי טובות - פוקוס דור I/מזדה 3.

אח"כ - אלמרה/ לנסר/ אימפרזה/פוקוס דור 2.

בסוף - ליאנה/אופטרה/אלנטרה/אקסנט.

• תוכן חדש...