Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5198 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל חברי הפורום הנכבד!

אני מחפש רכב שיהיה לרשות אישתי ובני(נהג חדש) והתקציב עומד על 30 אלף ש''ח.

אחרי חיפושים ובירורים הגענו למסקנה שהרכים הטובים ביותר עבורנו הם הסיוויק שנתונים 2001-2002 או הניסאן אלמרה 2004-2005,

הדרישות מהרכב הם :

אמינות- הדבר הכי חשוב מכיוון שאנו לא הולכים למכור את הרכב בשנים הקרובות אלא לתת לרכב לעשות את שלו ומה שעשה עשה.

צריכת דלק- לא מצפה מרכב בשנים האלה להיות רכב עם תצרוכה של היברידי אך גם לא של אמריקאית. משהו סביר זה בהחלט בסדר

עלות חלפים- שתיהיה סבירה,עדיפות לזולה כמה שאפשר אבל גם סבירה זה בסדר.

נוחות- אני משער ששתי הרכבים די נוחים,אך עדיין לא נסעתי על שתי הרכבים ככה שלא יכול להגיד את דעתי בנושא.

היתרון של האלמרה היא השנים החדשות יותר אך המנוע 1800 קצת מרתיע אותי בגלל צריכת הדלק,תקנו אותי אם אני טועה, ואילו הסיוויק מה שמרתיע אותי זה שהרכב די ישן וגם די בעיה למצוא רכב עם קילומטרז יחסית נמוך.

אשמח לכל תגובה ודעה ולחוות דעת כללית על הרכבים, עוד יותר אשמח אם יש פה אנשים שהיה להם את אחד הרכבים (או אפילו את שניהם) ויגידו לי מניסיון עם הרכבים.

תודה רבה לכולם!

פורסם

מעולם לא הייתה לי סיוויק ואלמרה הייתה לי משנתון 98, דגם שונה כמובן, אבל יש לי טיפ בשבילך:

בכל האלמרות יש תקלה שבה השסתום של מחזיר השמן שמתחבר לראש המנוע מזייף ואז מתחיל להעלם שמן בכמויות.

שים לב לזה, התיקון פשוט אבל חשוב שתדע את זה (זאת תקלה שהייתה באלמרה הקודמת והמשיכה לזאת משום מה).

חובב מכוניות מושבע. עזבו חובב, שרוף!

פורסם

האלמרה למרות המנוע הגדול יותר דווקא משיגה צריכת דלק לא רעה בכלל.

היא נוחה ומרווחת מהסיויק וכמובן תקבל רכב חדש יותר ושנסע פחות.

קרוב משפחה שהיה בהתלבטות דומה ממש לא מזמן בדק גם את הפורד פוקוס אבל בסוף רכב מיצובישי לאנסר מודל 2005 במצב מעולה ב-30,500, לדעתי עיסקה הרבה יותר טובה מסיויק ישנה ב-3 שנים.

בהצלחה.

פורסם

תודה רבה על התגובות! אכן עזרו!

אני מוסיף למשוואה עוד רכב שמצאתי וממש מסקרן אותי בנוגע למחיר האם זה חשוד מדי,אשמח לשתף אותכם שתידו לי דעתכם,

טויוטה קורולה 2003 יד 1 עם 151 אלף קילומטר במחיר של 30 אלף שקל, או טויוטה קורולה 2004 יד 2 עם 170 אלף קילומטר ב31 אלף שקל, שתי הקורולות דגם GLI המפואר יותר,אשמח לדעת מה עדיף,קורולה מהשנים האלה או אלמרה?

מה שקצת מטריד אותי בנוגע לקורולה שבדקתי ביד 2 והמחירים יותר גבוהים ואלה פתאום נמוכים אז למה יש כל כך הפרש?

ולגבי האלמרה קצת קשה למצוא אחת עם קילומטרז סביר ו2005 בתקציב המתאים אז כנראה שאלמרה תיהיה גם מהשנה של 2004.

מה שכן, בקורולה נסעתי אצל חבר והרכב הרגיש לי נוח ואיכותי ביחס לשנה כמובן ולמחיר. ולטעמי הרכב נראה גם יותר טוב מבפנים מאשר האלמרה, אך השאלה אם זה לא חשוד הקורולה במחיר הזה, והאם יש לה מחלות מסוימות בשנים הללו? להתקרב או להתרחק? אשמח לכל פיסת מידע שברשותכם!

תודה רבה והמשך יום מצוין לכם!

פורסם

עדכון! ראיתי את הרכב עם ה170 קילומטרז, הרכב על הפנים, נראה מוזנח ולא שמור, ירדנו ממנו, השאלה שלי אם אפשר למצוא קורולה מהצורה של 2003 בתקציב הנ''ל ושאינו יהיה קרוע? והאם שווה מאשר אלמרה או סיוויק?

פורסם

מדובר ברכב לא רע אבל בשנים הראשונות היו כל מיני בעיות כמו הצטברות בוצה באגני השמן שגרמה למנועים להחזיר נשמתם לבורא וגם ממירים קטליטיים שלא מאריכים ימים.

הרכבים במחירים "המיוחדים" תמיד יראו אטרקטיביים על הנייר (או מסך המחשב בימינו) אבל אף מוכר לא באמת יחתוך מהמחיר סתם כי בא לו ומאחורי זה מסתתרת בטוח בעיה כלשהי.

הסיויק מול הקורולה מרגישה לי דיי מיושנת, בעיקר בגלל כיול המתלים הרך שגורם להמון נדנודים וזויות גלגול ממש גדולות, האלמרה נופלת מהקורולה בעיקר בענייני תא נוסעים ובידוד רעשים.

אני עדיין חושב שלאנסר צעירה בכמה שנים זאת אופציה לא רעה בכלל ושווה לבדוק את הפוקוס האמינה למדי.

פורסם

נסעתי היום בקורולה ואהבתי את איכות הנסיעה, נעימה ושקטה, ואין על מה לדבר על תא הנוסעים לעומת האלמרה והסיוויק. גם אני וגם בני מאוד אהבנו את הרכב ויכול מאוד להיות שנגדיל את התקציב ל35 אלף בשבילו, השאלה האם גם 35 אלף זה נמוך עבור הקורולה והאם אפשר למצוא אחת שמורה יחסית ב35 אלף שקל? תודה על התגובה!

פורסם

קורולה 2003 ומעלה ב-35 = צרות.

אני ממליץ בחום על הניסאן אלמרה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

מצאתי ביד 2 כמה קורולות(לא הרבה אבל בכל זאת..) שנת 2003 GLI במחיר של 38-39 אלף, גם במחיר כזה יבואו הצרות?

פורסם

אם אתה סגור על קורולה, ואין לך תקציב שמספיק למודל 2005,

תחפש משנתון 2003 - 2004 אחת שכבר הוחלף לה המנוע וממיר קטליטי, ויש כאלה .

זה לא קשור לתקציב, פשוט היו די הרבה תלונות על השנתונים האלה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אני די נעול על הקורולה ואני מחפש בשנתונים של 2003-2004, 2005 המחיר פשוט מוגזם וגבוה לי, השאלה אם אני מוצא קורולה משנתון 2003-2004 עם קילומטרז סביר שלא הוחלף לו מנוע, האם הרכב עדיין יהיה אמין? באיזה קילומטרז בערך מגיעה הבעיה במנוע ברכב הזה? יש למישהו מושג כמה העלות של ממיר כזה?

פורסם

vladclar - קיבלתי את ההודעה הפרטית שלך ותודה רבה זה עזר לי מאוד! יש לי שאלה, ראיתי עכשיו באזור מגורי, טויוטה קורולה 2003 עם 90 אלף קילומטר, דגם GLI,יד 2, התקשרתי לבחור והוא אמר שהוא רוצה 39 אלף ושאלתי אם יש על מה לדבר במחיר הוא אמר שכן אבל קודם שניפגש נראה את האוטו, דיברנו פה ושם והוא אמר לי שהוא מבקש על הרכב מחיר נמוך מכיוון שהוא רכש רכב חדש ולכן הוא צריך את הכסף במהרה.

השאלה שלי היא כזאת, לאור מה שנתת לי בהודעה הפרטית בנוגע לתקלות של טויוטה בשנים של 2003-2004,יש סיכוי גדול שבמידה וארכוש את הרכב, בעוד כמה קילומטרים אני אצטרך להחליף מנוע?או לתקן דברים אחרים כמו שרשמת לי?

מצטער על כל ההודעות אבל ממש חשוב לי הנושא הזה ואני רוצה להיות בטוח בקניה שלי. תודה רבה רבה לך!

פורסם

40 על קורולה 2003 ? בקושי מכרתי את שלי 2007 SUN ב 45 (ליסינג לשעבר, 110 אלך ק״מ) במצב שמור ללא פגיעות שילדה, פה ושם תיקוני פח וצבע ! השוק מוצף, מחיר ריאלי ל2003 הוא בסיבות 30, לדעתי

זה שזה GLI יפה מאוד, אך בתכלס לא ממש משנה. שליטה על הרדיו מההגה, חלונות חשמל אחוריים ובקרת אקלים - זהו.

יש מלא קורולות 2007 פרטיות SUN בסביבות 50-55, אז 40 ל2003 נראה לי מוגזם.

פורסם

תודה רבה על התגובות! רציתי ליידע אותכם ( אפילו שכמעט 2 בלילה...) שכנראה וויתרנו על הטויוטה בגלל שכל עניין המנוע די מפחיד אותי ומעדיף לא להתעסק עם זה. לשמחתי הרבה,מצאתי מחליפה שאכן אמורה לענות על דרישותיי, והיא הניסאן אמרה,נזכרתי שיש גרסת טקנה שמאובזרת יותר ומודרנית יותר, הבעיה היא כמובן,שוב,התקציב. מחיר מחירון לפי יד 2 היא 42, אך ראיתי שמוכרים גם ב40 שנת 2006 ואני מקווה לאיזהשהי פשרה עם בעלי הרכב, נקווה למצוא אחת שמורה במחיר כמה שיותר קרוב לתקציבי. תודה רבה לכל התגובות עזרתם לי מאוד! אשמח אם יש לכם עוד כמה דברים לרשום בנוגע לניסאן אלמרה-טקנה.

פורסם

רשמתי לא מעט על האלמרה, לרבות גרסאת הטקנה - בצע חיפוש, זה שווה :).

אין מה לפחד ממנוע 1800, אם לא מפחדים ממנוע 1600. הצריכה הממוצעת שלי היא 1/12-13.

• תוכן חדש...