Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5184 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפי מה שאני זוכר זה אפילו לא חוקי...

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

פורסם

לא מספיק שהישראלי הממוצע נחשב לצפצפן גדול אתה רוצה להתשמש גם בצופר אוויר? מה אתה קטר?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

אם לא שמת לב, הישראלי הממוצע סובל מחרשות צופרים ממוצעת עקב הצופרים החלושים איתם נמכרות רוב המכוניות החדשות (מן הסתם, ענייני תקן כלשהם). קרה לי שצפרתי להולך רגל ולא נראה כי הוא הגיב לצפירה (וכן, גם במרצדס מותקן צופר דרדלה שכמעט אינו נשמע) כך שהרעיון להשתמש בצופר אוויר נראה לי טוב.

פורסם
אם לא שמת לב, הישראלי הממוצע סובל מחרשות צופרים ממוצעת עקב הצופרים החלושים איתם נמכרות רוב המכוניות החדשות (מן הסתם, ענייני תקן כלשהם). קרה לי שצפרתי להולך רגל ולא נראה כי הוא הגיב לצפירה (וכן, גם במרצדס מותקן צופר דרדלה שכמעט אינו נשמע) כך שהרעיון להשתמש בצופר אוויר נראה לי טוב.

כ"כ נכון לפעמים מרגיש שעם 4 צופרי אוויר לא שומעים אותי.

לפותח האשכול:

כמעט כל חנות שמתעסקת במערכות רכב ומכבדת את עצמה אמורה להחזיק סט צופריי אוויר(זה זוג אחד קול באס או קול גבוהה), המחיר נע בין 150 ל250 (אצלי ברובר יושבים שניים שבאים סטוק ועוד שניים שהוספתי לבד) אתה מחבר + לחוט המקורי שמגיע לצופר ומינוס תלוי, אם יש לך רק חוט אחד שמגיע לצופר המקורי אז המינוס שלו הוא ע"י החיבור שלו לשלדה, במצב כזה אתה מוציא חוט מינוס מהקונקטור מינוס ישירות לתושבת של הצופר (כמה שיותר רחוק מהצופר יותר טוב על מנת שלא תהיה לך השראה.

*הערה אסור לשים את הצופרים קרוב אחד לשני, מומלץ שתשים אותם בשני צידי קורת האמצע(הקורה שעליה יושב הרדיאטור)

שים לב, ברוב הרכבים החלפת צופר דורשת פירוק טמבון קדמי, אם אתה לא יודע מה אתה עושה ממולץ ואף רצוי שתשלם על ההתקנה גם בנוסף, לא תרצה להתבאס בגלל נזק שגרמת לטמבון.

פורסם

האם ברכב פרטי יש מערכת פניאומטית?

האם השאלה הזאת עונה לך על השאלה שלך?

האם באמת היית צריך שאני אעלה את הנקודה הזאת ולא הצלחת לחשוב עליה בעצמך?

לפותח השרשור: צופר אויר ברכב פרטי הוא אינו חוקי. ההתקנה אומנם אפשרית, אבל קח בחשבון שאתה הולך לעבור על החוק. לשיקולך.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

לפותח השרשור: צופר אויר ברכב פרטי הוא אינו חוקי. ההתקנה אומנם אפשרית, אבל קח בחשבון שאתה הולך לעבור על החוק. לשיקולך.

תלוי מאוד, אם זה רכב שבא במקור עם צופר אוויר מותר להתקין צופר אוויר( כמובן לא להגזים ולהתקין צופר של משאית) 20 אלף פעם עצר אותי בוחן תנועה ובדק את הצופר והוא לא אמר מילה עליו, על הפילטר אוויר פתוח טיפה זיין את השכל ואמר לי סע.

פורסם

לצופר אויר יש קומפרסור עצמאי, גם במשאיות הוא לא מחובר לאויר הדחוס של המעצורים ,פיקודי רטרדר ומצמד.

אם אתה רוצה לראות מבחר של צופרי אויר עד גודל של רכבת שמעיף שיכורים מהמסילה 5 מייל קדימה, יש על הכביש A21 מורונה לברנר תחנת אג'יפ שבעליה משוגע עליהם. מאות סוגים.

פורסם

חדשות: לפני כשנה אושר צופר האויר ע"י המשטרה כצופר חוקי (ברכב פרטי) לכל דבר גם ברכב שאין לו צופר אויר מקורי.

לעניין ההתקנה: צופר אויר מומלץ להתקין עם ממסר (ריליי), את הפיקוד אתה לוקח מהצופר הרגיל ואת ה+ - לריליי מהמצבר + פיוז.

כך שהזרם הגבוהה עובר דרך הממסר והפיקוד הוא בעצם ההפעלה המקורית של הצופר המקורי.

יניב

פורסם
חדשות: לפני כשנה אושר צופר האויר ע"י המשטרה כצופר חוקי (ברכב פרטי) לכל דבר גם ברכב שאין לו צופר אויר מקורי.

לעניין ההתקנה: צופר אויר מומלץ להתקין עם ממסר (ריליי), את הפיקוד אתה לוקח מהצופר הרגיל ואת ה+ - לריליי מהמצבר + פיוז.

כך שהזרם הגבוהה עובר דרך הממסר והפיקוד הוא בעצם ההפעלה המקורית של הצופר המקורי.

יניב

וואלה??

נהיה חוקי עכשיו

איזה באסה...עכשיו כל מורעל ישים צופר אוויר ויחריש את כל הסביבה שלו...

יש פה אנשים שהתלוננו כשהם צפרו להולכי רגל ולא "נשמעו" מספיק...

שתבינו, זה לא בגלל שהצופרים לא חזקים מספיק אלא בגלל שכל ישראלי שני על הכביש משתמש בצופר שלו יותר מדי פעמים, לשמוע ים של צפירות כל יום גורם לך להפסיק להתרגש...בנוסף לזה שזה פוגע בשמיעה לאורך זמן...

אם מישהו צופר לי אני נשאר יותר מאדיש ולפעמים יש בי את הצורך לעשות פרנציפ...לא מתרגש כי כל אחד צופר פה על כלום ושום דבר בדרך כלל. אם זה היה תלוי בי הייתי מנתק ל-90 אחוז מהרכבים בארץ את הצופרים או מקשיח הרבה יותר את כריות ההגה מהצופר כך שלא כל לחיצה קטנה על ההגה תפעיל את הצופר(כמו אצלי למשל, הגה קשה שרק בתגובה אינסטיקטיבית מהירה גורמת לך ללחוץ חזק על הצופר מההגה).

הרבה יותר תרבותי והרבה יותר שקט.

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

פורסם

לאומת זאת החוק פה די ברור לגבי מתי מותר לצפור. מותר לצפור רק על מנת למנוע תאונה.

אסור לצפור כי מישהוא נרדם על ההגה ברמזור ולא זז או בגלל שמישהוא חסם לך את החנייה.

מותר לצפור אם אתה רואה שמישהוא רוצ לחצות צומת ברמזור אדום, או שהוא לא מציית לתמרור עצור ובעצם הולך לקראת תאונה וכולי...

אני מסכים עם יוחאי, גם אני הייתי מנתק ל90 אחוז מהנהגים את הצופר, הבעיה תהייה אם הם יזדקקו לצופר בזמן של כמעט תאונה אז נהייה בבעיה. האמת שאצל הישראלי היד מאד קלה על הצופר. מספיק פיספסת שנייה ברמזור וקיבלת צפירה מאחורה.

יניב

פורסם

דווקא ממה שאני התרשמתי למרצדס יש צופר מכובד מאוד ששומעים אותו טוב.

בכל אופן, אין צורך במערכת לחץ אויר ברכב כדי להתקין צופר אויר. צופר אויר יעודי לרכב בא עם מדחס אויר, למשל כזה:

http://www.superiorhorns.com/air-horns/bad-boy-compact-air-horn.html

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...