Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5225 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אני מעוניין במכשיר סלולרי קבוע לרכב (כלומר שיפעל על שלוחה נוספת של הפלאפון ולא בעזרת בלוטות').

עכשיו שאלות למומחים: 1. אם אני קונה ערכת "ספיריט" משומש, האם אפשר להתקין לבד? אם כן האם יש איפשהו מדריך מצולם?

האם אפשר לחבר את הסיפור הזה לרמקולים של הרכב?

האם המכשיר חכם מספיק כדי לסגור את הרדיו מתי שעונים לשיחה? מישהו אמר לי שצריך מתאם כלשהו שקונים בנפרד.

מעדיף דרך הרמקולים של הרכב ויותר חשוב ליסגור את הרדיו כשעונים לשיחה.

2. איזה חיבור/ים צריך מאחורה ברדיו כדי שזה יהיה אפשרי? (אם תוכלו לשים לינק/ תמונה אני אשמח כי אני לא מבין כלום באודיו) :)

3. האם הספיריט של מוטורולה / טליט או הרדיו שלי- זה הרדיו המובנה של פג'ו 107, מאפשר את זה

4. האם יש המלצות על מתקין טוב (טוב= מבין+ לא יקר+ שומר על הפלסטיקים של הרכב) בת"א?/ ר"ג/ רחובות/ נסציונה? אם כל ההתקנה עולה 200 ש"ח כולל מה שביקשתי (חיבור לרדיו של הרכב- לא כול המכשיר עצמו כמובן, שארכוש בנפרד) אז לא נראה לי ששווה להרכיב לבד, אבל אצל אחד המתקינים (אלכסנדר) רצו 200 ש"ח על התקנה רגילה ןעוד הרבה על חיבור לרמקולים של הרכב.

5. אם מישהו מוכר מכשיר קבוע לרכב שמתרים לרשת פלאפון- עדיף חדש- שישלח לי הודעה פרטית או פה בשרשור.

6. נתקלתי פה בעבר בהסבר של חבר הפורום כיצד במקום לרכוש מכשיר קבוע, אפשר להרכיב לבד (בעזרת מספר רכיבים שרוכשים בנפרד בחנות אלקטרוניקה) דיבורית שמתבססת על הרמקולים של הרכב- כלומר המכשיר הנייד מתחבר לרדיו בעזרת חוט ושומעים דרך הרמקולים. מישהו יכול להעלות שוב את הקישור?- מתנצל אבל חיפשתי ולא מצאתי שוב

תודה

פורסם

1. לגבי התקנה לבד: החיבור החשמלי הבסיסי לרכב הוא מאד פשוט- מינוס גוף+מתח לפני סוויץ'+מתח אחרי סויץ'. כל השאר זה לתקוע את הפלאגים של האביזרים למקום בצמת הטלפון (רמקול,מיקרופון,אנטנה). המקצועיות של המתקין במקרה הזה מתבטאת דווקא במיקום הטלפון ובהעברה מקצועית של החיווט. ברכבים שיש בהם כריות אוויר (לא ציינת באיזה רכב מדובר) זה סיפור לא פשוט. התקנה לא מקצועית (וראיתי כאלו שבוצעו ע"י מתקנינים "מקצועיים" , בתשלום מלא) עלולה לגרום לפרישת כרית אוויר בזמן ההתקנה או דווקא להפרעה לפתיחתה במקרה תאונה, חו"ח.

לגבי חיבור לרמקולים של הרכב יש כמה שיטות. הפשוטה שבהן היא חיבור הדיבורית ליציאת AUX פנויה בHU ("רדיו"). החסרון שלה הוא שתצטרך לעבור ידנית למצב AUX בHU כשנכנסת או יוצאת שיחה.

ישנה שיטה נוספת, ע"י בנית מעגל משני ממסרים שבזמן שיקבלו פיקוד (מינוס) מיציאת MUTE של הדיבורית יעבירו אוטומטית את הרמקולים הקדמיים ממצב השמעה למצב דיבורית. הרמקולים האחוריים יושתקו במקביל ע"י אותו פיקוד MUTE לרדיו (אם קיימת יציאה כזו בHU שלך. אם לא, תצטרך להחליש אותם ידנית או לבנות שני מעגלים נוספים כמו אלו שהצעתי למעלה, בלי לחבר אותם לדיבורית).

2. אתה צריך יציאת MUTE בHU. אם תאמר איזו מערכת יש ברכב, נוכל לעזור לך עם זיהוי החוט. (הוא בד"כ צהוב).

3. עכשיו ראיתי שכתבת איזה רכב ואיזה HU. מצטער, לא מכיר. רוב הסיכויים שיש יציאת MUTE. תזהר מאד עם החיווטים. הצרפתיות רגישות למשחקים במערכת החשמל המקורית, ויש לך גם כריות אוויר להתחשב בהן.

4. הכי טוב שתלך למתקינים מורשי פלאפון. המתקינים שלהם מקצועיים בד"כ, הם גם ימכרו לך מכשיר (אפילו משומש), ויתקינו לך אותו במחיר הוגן.

אגב, אם אתה לא חייב מספר נפרד ברכב, יש מכשירים שנראים בדיוק כמו הספיריט ומתחברים למכשיר הנייד שלך בBT.

יחסוך לך תשלום עבור עוד קו. וחוץ מזה, מה אתה עושה אם מישהו מתקשר למספר של הנייד כשאתה נוהג?

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

תודה על התשובה

הרכב הוא כאמור פג'ו 107.

כל הסיפור עם המעגלים :| . האם יש איזשהו רכיב מוכן לרכוש באינטרנט?

לא הבנתי מה זה + לפני/ אחרי הסוויץ.

אני משש לא מבין כלום (ולכן אני מבקש הסבר אפילו על שמות החיבורים) אבל אם יהיה מדריך מצולם זה יהיה אתגר אפשרי. (אלא אם כן נמצא מתקין שיעשה את זה ב200 ש"ח (אני אקנה בעצמי את המתאם/ מעגלים הנדרשים)

אני יודע שבחזית המכשיר יש אפשרות לבר מכשיר MP3 (פלאג עגול רגיל) אבל לא יודע מה יש מאחור. בכל אופן הייתי רוצה כמובן שהמעבר יקרה לבד.

ולגבי מספר נוסף: התכוונתי כמובן לשלוחה נוספת על אותו המספר: זה עולה עוד 5 שקלים לחודש וזה בסדר גמור מבחינתי.

אם מישהו יכול להשאיר לינק פה או בהודעה פרטית על מתקין, רכיבים, מדריך, אני מודה שוב מראש

פורסם

שים לב שיש כמה דגמי ספיריט, ודגמי ה-GSM מגיעים חסומים לרשת מסויימת.

באיזה רשת מדובר?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

גש לפלאפון ורכוש את הדיבורית החדשה שלהם של אלקטל.

גם תוכל לחבר אותה להשתקת הרדיו בזמן שיחה (מגיע מובנה בדיבורית).

וגם היא דור 3 (עם סים של פלאפון).

בהצלחה!

פורסם

בפלאפון הדיבוריות עולות באזור ה1000 ש"ח בלי שום זיכוי כרגע (היה פעם).

לכן חשבתי על ספיריט משומש ב200-250 ש"ח והתקנה שעושה את מה שאני רוצה(חיבור לרמקולים+ mute ) ב200 עד 300 ש"ח אם צריך עוד רכיבים/ מתאמים.כלומר כל הסיפור ב500 ש"ח בערך.

אם מישהו מוכר סיפיריטי תקין משומש ו/ או יכול לתת הסבר להתקנה/ המלצה על מתקין בת"א/ נס ציונה/ רחובות אני מודה שוב מראש

פורסם

הספיריט בפלאפון הוא ברשת ה-CDMA. אני חייב לומר שהוא מכשיר מעולה, במיוחד הפטנט עם המקש בראש המכשיר והחיוג הקולי המצויין, אבל אני לא בטוח שיסכימו לחבר אותך לרשת, הרי בהס"כ לפלאפון עניין להעביר את הלקוחות לרשת ה-UMTS. עליך לוודא זאת לפני שאתה מתחיל להתעסק עם רכישת מכשיר והתקנתו.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בסלקום זה עוד יותר גרוע עם תג מחיר של סביבות ה-1500 ש"ח לפני החזרים.

אני קניתי מוטורולה ספיריט משומש ב-250 ש"ח וההתקנה עלתה לי עוד 200 ש"ח, אבל היא התווספה לעוד מספר עבודות קטנות.

חשוב לקנות מכשיר הפתוח לרשת הספציפית ולבדוק שיש את כל החלקים, כולל האנטנה.

אני לא מכיר את רשת פלאפון ולכן לא יכול לכתוב מה הדרישות שלה, אבל בכל מקרה, יותר מתמיד, יד שנייה משתלמת פה.

פורסם
ברכבים שיש בהם כריות אוויר (לא ציינת באיזה רכב מדובר) זה סיפור לא פשוט. התקנה לא מקצועית (וראיתי כאלו שבוצעו ע"י מתקנינים "מקצועיים" , בתשלום מלא) עלולה לגרום לפרישת כרית אוויר בזמן ההתקנה או דווקא להפרעה לפתיחתה במקרה תאונה, חו"ח.

נא להשים לב לנקודה שלעיל! כרית האוויר של הנוסע גדולה מאוד ויכולה להעיף דיבורית שלכאורה נמצאת במקום בטוח. התקנה נמוכה ככל הניתן ובשאיפה לכיוון מרכז הרכב ורצוי ללא "פלאח" (לוחית מתכת) - תהיה בטוחה יותר וגם את המיקרופון רצוי להתקין דווקא על קורה A ולא על סך השמש. גם רדיו, מערכת או רמקול יש להתקין באופן שלא עלול להשתחרר בתאונה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אני גם בעד יד 2.

שמעתי רק דברים טובים על הספיריט בפלאפון.

אין לי שום בעיה עם CDMA :)

אני אחפש אחד טוב כולל אנטנה(במקום מסויים של התקנות אמרו שאנטנה עולה 70 ש"ח)

אני שואל שוב, איך המתקין מחבר את הספיריט לרמקולים של הרכב? האם זה תמיד דרך מכשיר הרדיו? מישהו מכיר את הרדיו המובנה ב107 ויכול לומר אם יש שם היציאות המתאימות מאחור? מה לגבי mute?

אני שואל ומודה מראש על המלצות למתקין טוב: יכול להיות אדם פרטי - אני מנחש שלא חייבים מוסך שלם בשביל זה, שיש עליו המלצות ונסיון. לא רוצה מישהו שאי אפשר לסמוך עליו.

פורסם

1. לך אולי אין בעיה עם CDMA. אני כתבתי שאני חושש שלפלאפון יש בעיה כזו - חוסר עניין לחבר מכשירים נוספים לרשת שהם מתכננים לסגור במהלך השנים הקרובות.

2. עד כמה שאני יודע בפירוק הדיבורית האנטנה נהרסת בכל מקרה צריך חדשה (עניין של הדבקה משני צידי השמשה).

3. הספירעט אינו מחובר לרמקולים של הרכב והם אינם מושתקים. לספיריט יחידת אודיו פנימית משלו, הכוללת גם רמקול.

• תוכן חדש...