Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5232 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים.

בשעה טובה רכשתי פונטו ספייס 2001 60 כ"ס (הדגם עם שעון טורים ושעון חום מנוע).

יש לי כמה שאלות שאשמח אם תוכלו לעזור לי בהן.

א. איך אני מחליף פילטר אויר והיכן הוא ממוקם (להערכתי מעל המנוע, אך האם יש צורך לפתוח את כל הברגים על מנת להגיע אליו)?

האם יש שם דגם לפילטר הדרוש או שזו מידה סטנדרטית?

ב. בעל הרכב הקודם השתמש במים מזוקקים בתור נוזל קירור וברצוני להחליף לנוזל יעודי.

הבנתי כי לרכב זה דרוש נוזל בשם פרפלו כחול, זהו הנוזל המתאים? יש שם דגם לנוזל הזה או שאם אני אבקש "פרפלו כחול"

בחנות חלפים הם ידעו על מה מדובר? כמה זה אמור לעלות ואיזו כמות עלי לקנות?

ג. האם באפשרותי להחליף לבד? אם כן, איך עושים זאת?

ד. האם יש שיטה לראות את כמות המים/נוזל קירור במיכל? המיכל עכור מחלקו החיצוני ולא ניתן לראות דרכו, האם יש דרך

שבה אוכל לדעת את הכמות?

ה. איזה שמן מנוע מומלץ לרכב זה?

מה עוד כדאי להחליף ביישור קו כללי (בהנחה שהבלמים והצמיגים תקינים)?

אשמח להמלצה על מוסך הוגן ומקצועי בפתח תקווה והסביבה, לא חייב להיות מוסך מורשה.

תודה רבה מראש,

מארק.

פורסם

תתחדש.

א) בית הפילטר השחור יושב מעל המנוע..אי אפשר לפספס. לפחות ב8 שסתומים (SX) זה מאוד פשוט, כמה ברגי פיליפס ע"מ לפתוח את מכסה הבית, הוצאת הפילטר הישן והחלפת החדש (בצורת עיגול). רק וודא שהוא יושב כמו שצריך לפני שאתה סוגר את מכסה הבית. לגבי 16V אני לא מכיר אבל אני מניח שזה פשוט גם, בצורת מלבן אם אני לא טועה.

מומלץ פילטר אויר מקורי (כ60 ש"ח), פשוט גש לחנות חלפים ובקש פילטר אויר מקורי של פונטו, יש גם מוסכים מורשים של פיאט שמוכרים חלפים מקוריים.

ב) כן, בחנות חלפים או מוסך מורשה בקש פראפלו כחול (כ35 ש"ח לפחית). תצטרך לפחות 2 ועדיף 3 של ליטר אחד מרוכז בכל פחית. מדללים את הנוזל ביחס של 1:1 עם מים (אני מדלל עם מים מסוננים, יש דיונים רבים לגבי זה פה בפורום בחיפוש) כך שכל פחית תספק לך 2 ליטר נוזל מדולל. במערכת קירור כ4 ליטר נוזל. אל תחסוך על נוזל קירור! מע' הקירור בפונטו רגישה ביותר בהקשר הזה.

ג) לא קשה מדיי אבל דורש קצת מיומנות טכנית וידע. אם לא תנקז אויר מהמערכת כראוי אתה מסתכן בהתחממות וכו'. אם תרצה אוכל להסביר לך פה כיצד לבצע את ההחלפה.

ד) נסה בעזרת פנס, או לפתוח את המכסה ולהסתכל או להכניס מדיד נקי כלשהי דרך הפתח ולבדוק.

ה) שמן מנוע 10W-40 חצי סינטטי לפחות, מחברה טובה, והקפד על פילטר שמן מקורי (כ40 ש"ח).

לגבי מוסך, אני לא מכיר. בהצלחה!

פורסם
שלום חברים.

בשעה טובה רכשתי פונטו ספייס 2001 60 כ"ס (הדגם עם שעון טורים ושעון חום מנוע).

יש לי כמה שאלות שאשמח אם תוכלו לעזור לי בהן.

א. איך אני מחליף פילטר אויר והיכן הוא ממוקם (להערכתי מעל המנוע, אך האם יש צורך לפתוח את כל הברגים על מנת להגיע אליו)?

האם יש שם דגם לפילטר הדרוש או שזו מידה סטנדרטית?

כל התשובות על הפילטר אוויר: http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?p=27502#post27502

אמנם זה לא בדיוק הדגם שלך, אך העיקרון דומה.

ב. בעל הרכב הקודם השתמש במים מזוקקים בתור נוזל קירור וברצוני להחליף לנוזל יעודי.

הבנתי כי לרכב זה דרוש נוזל בשם פרפלו כחול, זהו הנוזל המתאים? יש שם דגם לנוזל הזה או שאם אני אבקש "פרפלו כחול"

בחנות חלפים הם ידעו על מה מדובר? כמה זה אמור לעלות ואיזו כמות עלי לקנות?

תקנה במוסך מורשה פיאט או חנויות ייעודיות. למיטב ידיעתי יד רק באיזור תל אביב. העלות נמוכה - כ 45 ש"ח לפחית. דרושות 2 פחיות, וכמות דומה של מים מזוקקים לדילול.

ג. האם באפשרותי להחליף לבד? אם כן, איך עושים זאת?

אם אין לך את הידע עדיך שתלך למוסך. במורשה זה עולה כ200 ש"ח הנוזל והעבודה.

ד. האם יש שיטה לראות את כמות המים/נוזל קירור במיכל? המיכל עכור מחלקו החיצוני ולא ניתן לראות דרכו, האם יש דרך

שבה אוכל לדעת את הכמות?

ה. איזה שמן מנוע מומלץ לרכב זה?

מה עוד כדאי להחליף ביישור קו כללי (בהנחה שהבלמים והצמיגים תקינים)?

אשמח להמלצה על מוסך הוגן ומקצועי בפתח תקווה והסביבה, לא חייב להיות מוסך מורשה.

תודה רבה מראש,

מארק.

באדום.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

לא הספקתי לענות על הכל בתגובה הקודמת:

ד. להאיר עם פנס קטן לתוך המיכל. המים "ינצנצו" וכך תראה את המפלס.

ה. 10/40 חצי סינטטי.

טוב. תוך כדי אני רואה שכבר ענו לך.

אז בהצלחה!

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

תודה רבה על התגובות!

בינתיים החלפתי פילטר אוויר.

אשמח להסבר בנוגע להחלפת נוזל קירור.

בהחלפת שמן, עלי לפתוח את הבורג של הקרטר, לחכות עד שכל התכולה תתרוקן, לסגור את הבורג ולמלא חדש?

בקשר לשמן הישן, אני מודע לכך שאין לשפוך אותו שלא במקום ייעודי.

האם יש לכם המלצות נוספות מעבר להחלפת נוזל קירור, שמן ומסנן שמן בישור קו כללי?

האם מישהו מכיר מוסך הוגן ומומלץ שמטפל בפיאט (לא חובה מורשה) באזור פ"ת?

פורסם

התהליך בכללי, על מנוע קר: פתיחת פקק רדיאטור, ניתוק צינור תחתון מהרדיאטור וריקון הנוזל לתוך מיכל, פתיחת שני ברגי ניקוז (אחד נמצא בחלק העליון של הרדיאטור מעל כניסת הצינור העליון והשני באזור ראש המנוע לפני התרמוסטט או בכניסה לרדיאטור חימום).

כדאי לשטוף את הרדיאטור עם צינור מים כדי להוציא שאריות חלודה וכו' ובשביל זה צריך לנתק גם את הצינור העליון שמתחבר לרדיאטור ולשטוף דרך הפתח העליון ואח"כ דרך הפתח התחתון.

לדעתי כדאי גם לשטוף את מעברי המים במנוע אבל לפי מה שאני מכיר צריך לפרק את התרמוסטט (מצריך פירוק מצבר לגישה נוחה) ולשטוף עם צינור מים בין חלל התרמוסטט לצינור הרדיאטור התחתון (כאשר הוא מנותק כמובן).

אם התרמוסטט נראה רע עדיף כבר להחליף באותה הזדמנות, ובכל מקרה תצטרך לגרד בעדינות את האטם הישן ולשים חדש לפני ההרכבה מחדש.

לאחר חיבור כל הצינורות, מילוי המערכת: כאשר שני ברגי הניקוז פתוחים, מילוי נוזל באיטיות דרך פתח המילוי ברדיאטור, וסגירת כל בורג ניקוז כאשר יוצא מהפתח נוזל ללא בועות. ללחוץ קצת על צינורות הרדיאטור בכניסה וביציאה כדי לוודא שלא נשארו בועות. מלא עד קו הMAX וסגור את הפקק.

כשאתה בטוח שאין אויר במערכת, הנע את המנוע ובדוק נזילות. ודא שהטמפ' לא עולה מעל קו החצי ושהמאורר נכנס לפעולה.

דבר חשוב, הפראפלו (או כל נוזל קירור שמכיל אתלין-גליקול) רעיל וחייבים לרוקנו למיכל ולא סתם על האדמה.

בהחלפת שמן פתח בורג ניקוז (אלן 12) ואת מכסה מילוי השמן בראש, ריקון השמן למיכל, פתח את הפילטר מעל מיכל בעזרת כלי לפתיחת פילטרים וודא שהגומייה הישנה של הפילטר לא נשארה על בית הפילטר, הברג פילטר חדש בכוח יד, סגור ברז ניקוז שמן ומלא דרך פקק המילוי עד לקו העליון במדיד (מלא מעט כל פעם, לוקח לשמן זמן להגיע לאגן לכן חכה כמה דקות בין המילוי לבדיקה במדיד. אסור שבסוף המילוי השמן יהיה מעל הקו העליון). תן למנוע לעבוד כמה דקות ובדוק נזילות מהבורג ניקוז ומאזור הפילטר. אחרי שהמנוע קר בדוק שוב את מפלס השמן ומלא אם צריך

עוד דבר שאני יכול לחשוב עליו ביישור קו, החלפת נוזל בלמים אם לא הוחלף בשנתיים האחרונות.

• תוכן חדש...