Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5215 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אני מקבל חוות דעת שונות לגבי הצלחת ממיר מתח 300W (גל סינוס לא טהור) להפעיל פרוג'קטור LED 50W

האם יש למישהו נסיון עם העניין ?

תודה מראש למבינים

פורסם

50W - 220V זה לא בדיוק 300W לממיר מתח רגיל, אבל לא צריך להיות בעיה להפעיל את הLED עם ממיר מתח לא גל סינוס טהור כי לא מדובר על מוצר אלקטרוני רגיש!, אין שום סכנה בשימוש ממיר גל סינוס מרובע, כי גם LED איננו צריך דיוק.

השאלה היא איכות ממיר המתח, האם הוא יוכל לתת לך בדיוק את המתח הדרוש וכן לכמה זמן אתה הולך להפעיל את הממיר מתח

פורסם

אתה מתכוון לממיר ממתח מצבר (12V) ל-220V?

LED עובד על זרם DC. פרוג'קטור שמיועד ל-220 מכיל בתוכו את הממיר הדרוש. אתה מתכוון לכן להפעיל שני ממירים בטור. עדיף שתמצא פרוג'קטור שמופעל על מתח 12V - LED או אחר.

:turn-l:
פורסם

לא כל הממירים מיועדים לפעול גם כשהמנוע דולק ?

מטרת הפרוג'קטור היא ליצור תאורה לטובת צילומים, ז"א שהוא יפעל כרבע שעה לארבעים וחמש דקות.

YUVK - ז"א שאני בעצם יכול לחבר לכבל החשמל "תקע" שיתחבר ישירות למצבר ?

פורסם

בד"כ מתח כניסה לממירים אלו נע בין 10-15V (בין אם המנוע עובד או לא), עם התראה למתח נמוך,

כיבוי עצמי במצבים של מתח כניסה נמוך/גבוה מדי, התחממות, קצר וכד'.

עדיף שתהיה גם אפשרות לחיבור ישיר למצבר, כי שקע המצת יכול להחזיק כ-10 אמפר (עקב הפיוז או החוטים).

בעיקרון אין שום בעיה להפעיל פרוז'קטור שציינת דרך הממיר- למתח 220V, בחיבור למצת.

מה ש yuvk התכוון זה כנראה לפרוז'קטור הפועל במתח 12V בלבד, הבעיה שאם תרצה להפעילו במתח 220V הביתי, לא תוכל.

פורסם

YUVK - ז"א שאני בעצם יכול לחבר לכבל החשמל "תקע" שיתחבר ישירות למצבר ?

פרוג'קטור 12V יכול להיות מחובר ישירות למצבר - בלי המרה ל- AC וחזרה ל- DC.

פורסם

תודה על התגובות.

אם תוכלו להגיב גם על זה : נציג המכירות של החנות "סולן" טוען ששיטת העבודה היא שונה ולכן צריך ממיר של לפחות 1500W להפעלת פרוג'קטור לד 50W. לי זה נשמע מופרך אבל אני לא מבין בחשמל בשיט.

פורסם

נשמע מופרך לחלוטין !

תעלה נתונים של הפרוג'קטור - נוכל לעזור אם נדע יותר .

האם הפרוג'קטור יכול לעבוד רק על מתח 220 AC ? האם אין פרוזקטורים על 12 V?

פורסם
תודה על התגובות.

אם תוכלו להגיב גם על זה : נציג המכירות של החנות "סולן" טוען ששיטת העבודה היא שונה ולכן צריך ממיר של לפחות 1500W להפעלת פרוג'קטור לד 50W.

אני לא יודע למה נציג המכירות מתכוון, אבל דבר אחד נכון - ההספקים שכתובים על הממירים הם אופטימיים מאוד ביחס למציאות.

פורסם

אני ממש מקבל ומבין את ההמלצה לקנות 12V ולחסוך את הממיר ! ממש חבל שלא ידעתי את זה לפני שהזמנתי :(

אני עדיין במסגרת הזמן שאפשר להחזיר ולקבל כסף חזרה אז אני אשקול את זה (שיגיע קודם...)

בכל אופן הנה נתוני הפרוג'קטור :- LED Emitter: 50W LED chip

- Output Lumens: 4800-5600 Lumens

- Input Voltage: AC 85V-265V

- Frequency Range: 50-60Hz

ולגבי המוכר אז הוא התכוון לשיטת העבודה של גל הסינוס הריבועי אל מול הגל הטהור.

פורסם

אני מניח שהתכוונת למשהוא כזה :

http://www.alibaba.com/product-gs/518408567/12V_50w_led.html

לפי בדיקה קצרה שעשיתי יש מספר סוגים של ממירים (ספקי כח) בפרוז'קטורים האלו .

חלקם עובדים באופן מתוחקם יותר כך שלא משנה מה תכניס בכניסה זה יעבוד (סינוס /גל ריבועי או אפילו DC )

אבל ראיתי גם כאלו עם תכנון מאוד רגיש לאופי הכניסה , כלומר הדרישה לסינוס היא חשובה , עם גל ריבועי הוא יעבוד ביעילות מאוד נמוכה אם בכלל .

כיוון שאני מניח שאין לך אפשרות להשיג סירטוט של מעגל הממיר בפרוג'קטור - כדאי שתלך על בטוח :

1. תשאל את המקום שממנוט קנית .

2. תרכוש ממיר לרכב איכותי שנותן מתח סינוס (לא חייב להיות טהור אבל גם לא קיצוני כמו גל מרובע ) .

בהצלחה .

פורסם
תודה על התגובות.

אם תוכלו להגיב גם על זה : נציג המכירות של החנות "סולן" טוען ששיטת העבודה היא שונה ולכן צריך ממיר של לפחות 1500W להפעלת פרוג'קטור לד 50W. לי זה נשמע מופרך אבל אני לא מבין בחשמל בשיט.

שטויות. אין צורך בממיר מתח יקר ועצבני. מה שכן אולי תזדקק זה ממיר עם יכולת עבודה טובה לאורך זמן כי הפשוטים לא בנויים לעבודה מאומצת

העקרון אומר מתח נמוך איפר גבוהה , איפר נמוך וולטאז גבוהה ולכן הממיר לוקח את האמפר במכונית וממיר לך לוולטאז גבוהה.

העקרון אומר וולטאז כפול אמפר שווה וואט ולכן רמת האמפר היא נמוכה ,בערך 0.2 אמפר למערכת 220v

בדוק באליבאבא ממיר מתח 1000w מ 12 וולט. יש איכותיים כולל משלוח בעלות של 100 דולר שיש להם הגנה ובאים עם כבלים לחיבור מצבר ישיר

רק אל תגמור את המצבר כי מצברי רכב לא נועדו לפריקה כזאת .לאורך זמן או מניעים את הרכב או משתמשים במצברי פריקה עמוקה.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

זה נושא ישן אבל יש עדכון למי מהבאים אחרי שיתקל בבעיה :

החזרתי את הממיר מתח של 1500WAT שהנציג של "סולן" המליץ לי לשימוש עם פרוג'קטור LED 50W בטענה שממיר בעל מתח נמוך מזה לא יפעיל/יחזיק את הפעלת הפרוג'קטור ועכשיו אני משתמש בממיר מתח 300WAT פשוט שמתחבר למצבר והפרוג'קטור עובד יופי ואפילו לא צריך להניע בהפעלות של מתחת לחצי שעה אם לא יותר.

אני מאוד מאוכזב מנציגי המכירות של סולאן שגרמו לי לבזבוז של דמי משלוח הלוך חזור עבור מוצר שלא הייתי צריך.

נדב

• תוכן חדש...