Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3694 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

משהו חיובי?

שר האוצר, ד"ר יובל שטייניץ, והממונה על שוק ההון, פרופ' עודד שריג, הגישו היום לאישור ועדת הכספים של הכנסת את תקנות "דמי הניהול", המפחיתות ב-40% את תקרת דמי ניהול שניתן לגבות מצבירה בקופות גמל: כיום ניתן לגבות דמי ניהול של עד 2.0% מהצבירה בעוד התקנות החדשות מתירות גביה של 1.2% לכל היותר.

התקנות, שתיכנסנה לתוקף בשנת 2013, קובעות דמי ניהול שנתיים מרביים בקופות גמל ובביטוחי מנהלים בשיעור של עד 1.2% מצבירה ועד 5% מהפקדות. בתקנות קיימת גם הוראת מעבר המאפשרת לגבות דמי ניהול בשיעור של עד 1.5% מצבירה בשנתיים הקרובות. בנוסף, כהשלמה של הטיפול בכספי חסכון פנסיוני שבעליהם אינם מזוהים, התקנות מגבילות את דמי הניהול לכספים אלו ל- 0.2% לשנה, כדי לתת תמריץ כלכלי חזק לגופים מוסדיים לאתר את בעליהם של כספים אלו בהקדם.

כצעד משלים וכחלק מהצעדים להגברת התחרות והשקיפות בשוק החיסכון הפנסיוני, יפרסם הממונה על שוק ההון חוזר ובו הוראות לגבי אופן גביית דמי ניהול:

1. לא תתאפשר העלאת דמי ניהול שסוכמו עם חוסך שנתיים מיום הסיכום. הוראה זו תמנע הענקת "הנחות" קצרות מועד כדי לצרף חוסכים לקופה.

2. תהיה חובה לשלוח הודעה על שינוי דמי ניהול לחוסכים ולבעל הרישיון – סוכנים או יועצים – עמם החוסכים עובדים.

הוראות החוזר מגבירות את השקיפות בקביעת דמי ניהול ובכך ישפרו את יכולת המיקוח של חוסכים מול גופים המנהלים את חסכונם.

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
ביטוח מנהלים זה שוד. פשוטו כמשמעו.

כדאי שתעבור מהר לקרן פנסיה. כל קרן פנסיה עדיפה על ביטוח מנהלים.

רצוי שתקרא קצת בנושא.

בהצלחה

יהודה

מעניין איזה אינטרס יש לך להציג את זה ככה

ולתת קישור ספציפי

חיפוש בגוגל

http://www.google.co.il/search?q=%D7%91%D7%99%D7%98%D7%95%D7%97+%D7%9E%D7%A0%D7%94%D7%9C%D7%99%D7%9D+%D7%90%D7%95+%D7%A7%D7%A8%D7%9F+%D7%A4%D7%A0%D7%A1%D7%99%D7%94&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a

מעלה לא מעט תוצאות שמראות שלשני המוצרים יש יתרונות וחסרונות.

לגבי השאלה על דמי הניהול, בקופות גמל קל יותר לנהל משא ומתן על דמי ניהול אבל בכל הקשור לפנסיה זה הארגון שלך מול הסוכן לא ? איזה כוח יש לי כאיש קטן מתוך המערכת לנהל משא ומתן ומול מי בכלל ?

להרים טלפון למגדל ולדבר איתם ישירות ? הם יפנו אותי לסוכן שלי, ולו איזה אינטרס יש לעזור לי ? זה לא שאני יכול לעבור סוכן.

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

אתה יכול לדבר ישירות מול החברה, להם יש אינטרס שתהיה לקוח שלהם.

לסוכן שלך אין אינטרס להוריד לך את הדמי ניהול.

אבל אתה יכול לעקוף אותו.

אני לא סמכתי על אף אחד, ועשיתי ישירות בחברות (גם את הקרן פנסיה וגם הקרן השתלמות).

משכנתא זה קל

פורסם
מעניין איזה אינטרס יש לך להציג את זה ככה

ולתת קישור ספציפי

חיפוש בגוגל

http://www.google.co.il/search?q=%D7%91%D7%99%D7%98%D7%95%D7%97+%D7%9E%D7%A0%D7%94%D7%9C%D7%99%D7%9D+%D7%90%D7%95+%D7%A7%D7%A8%D7%9F+%D7%A4%D7%A0%D7%A1%D7%99%D7%94&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a

מעלה לא מעט תוצאות שמראות שלשני המוצרים יש יתרונות וחסרונות.

לגבי השאלה על דמי הניהול, בקופות גמל קל יותר לנהל משא ומתן על דמי ניהול אבל בכל הקשור לפנסיה זה הארגון שלך מול הסוכן לא ? איזה כוח יש לי כאיש קטן מתוך המערכת לנהל משא ומתן ומול מי בכלל ?

להרים טלפון למגדל ולדבר איתם ישירות ? הם יפנו אותי לסוכן שלי, ולו איזה אינטרס יש לעזור לי ? זה לא שאני יכול לעבור סוכן.

מענין איזה גישה פאראנואידית יש לך להציג כאינטרסנט מי שלא בדעתך?

אם דעתך אחרת, מדוע אינך מציג נימוקים שכנגד?

הקישור שנתת מעמיד את טענתך באור מגוחך. אם נתעלם מאתרים קיקיונים המופיעים בראש הרשימה:

מס2 ברשימה : ynet. קרן פנסיה עדיפה.

מס' 3 ברשימה: bizportal . קרן פנסיה עדיפה. (מנוסח בצורה עקיפה)

מס' 5 ברשימה: calcalist . נייטרלי.

אבל אולי אתה מעדיף אתרים קיקיונים.

אם היית טורח לקרוא את הקישור שהמלצתי, היית רואה שדמי הנהול יקרים יותר בביטוח מנהלים, והביטוח (למשל אבדן כושר עבודה) גם הוא יקר יותר. אם כך, איך יתכן שביטוח המנהלים טוב יותר?

ביטוח המנהלים הוא חלק מהשוד נגדינו, והסיבה שהשיווק שלו מצליח היא בדיוק הסיבה שבגללה הוא פתרון גרוע: דמי ניהול גבוהים. חלק מהרוחים הענקים שחברות הביטוח מרויחות, מופנה לגיוס לקוחות, ובמיוחד השיטה הקלוקלת שנקראת מנהל הסדרים. במקום שסוכן הביטוח יטרח ישירות עם העובדים , הוא מסתפק לשכנע את המעביד \ ועד העובדים (שכנוע שאינו מילולי בלבד) וכתוצאה העובד נדפק ומשלם עמלות ענק לחברת הביטוח.

לגבי הבעיות שלך בניהול משא ומתן עם קרן הפנסיה \ הסוכן, אכן צר לי עליך, אבל בד"כ זה נורמלי לגמרי להתמקח לבד, אם זה בשוק או בבנק ובקרן הפנסיה. זה בדיוק אותו דבר. (ראה למשל תגובת fitch )

יהודה

פורסם
אתה תמיד כזה מתנשא?

אתה תמיד מאשים לפני שבדקת את העובדות?

לא טרחת להתיחס עובדתית לקישור שנתתי, וללא ניסית לחפש בפורום שרשורים קודמים בדיוק באותו נושא.

חבל.

יהודה

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

כתבה מצויינת בכלכליסט על הבלוף של ביטוחי המנהלים: http://www.calcalist.co.il/money/articles/0,7340,L-3570246,00.html

באופן כללי אני לא מתלהב במיוחד מהפרסומון הזה, אבל שאול אמסטרדמסקי הוא באמת פנינה.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

yehuda-k אני עובר לצד שלך!

טעיתי ואני מודה, מחזק את העדפה לקרן פנסיה על ביטוח מנהלים

מצד שני מהכתבה עולה תמונה מטרדה שכם אלה מכה וגם אלה מכה אז לבחור מי מרביץ לך פחות מהשני לא עושה לי טוב

ומצד שלישי כל שנה שנתיים שלוש משנים פה משהו בחוק ולך תסמוך שמה שיש היום יהיה לך עוד 10 שנים שלא לדבר עוד 30 כשהפנסיה תצטרך להיות ממומשת.

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

אני לא מבין על מה אתם מדברים, אבל מהקרנות גם שלי וגם של אשתי גובים לנו 6.5% כדמי ניהול [תמלוגים והפקדות]

שזה המקסימום שהחוק מתיר כיום.

פניתי לסוכנות הביטוח, אל הם אומרים שכיון שמקומות העבודה שלנו קטנים מאוד, אין סיכוי למשא ומתן עם הראל.

אשמח לשמוע תגובתכם.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
אני לא מבין על מה אתם מדברים, אבל מהקרנות גם שלי וגם של אשתי גובים לנו 6.5% כדמי ניהול [תמלוגים והפקדות]

שזה המקסימום שהחוק מתיר כיום.

פניתי לסוכנות הביטוח, אל הם אומרים שכיון שמקומות העבודה שלנו קטנים מאוד, אין סיכוי למשא ומתן עם הראל.

אשמח לשמוע תגובתכם.

תשמע, הסוכנות מייצגת אינטרס רק של גוף אחד - סוכנות הביטוח.

תלמד קצת את הנושא, תפנה לכמה חברות ביטוח באופן ישיר (כלל, מגדל, הראל וכו') תראה איזה דמי ניהול הם מציעים לך.

אחרי זה תפנה ישירות לחברת הביטוח שלך ותבקש דמי ניהול טובים יותר. אם תקבל, תבקש אישור בכתב. אם לא, היום ניתן העביר כספים ממסלול למסלול וגם מחברה לחברה. הייתי עובר לחברה עם דמי ניהול נמוכים יותר.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

אני יכול לעבור לבד בזמן שכל החברה נשארת במקום אחר?

במי זה תלוי?

צריך הסכמה של המעביד?

חברות גדולות מתעסקות עם לקוח בודד?

אשמח ליותר פירוט!

תודה.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

תבדיל בין מעבר בין סוכנים למעבר בין חברת הביטוח

היום אתה (לצערי) לא יכול לעבוד עם סוכן אחר

אבל אתה כן יכול להתקשר למגדל ולהגיד להם אני נותן הוראה לסוכן שלי להעביר אותי לכלל (דבר שמותר לך) אם אני לא רואה שדמי הניהול יורדים בחצי לפחות

ולראות מה קורה.

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

זאת הנקודה שהסוכן "לא עובד עם חברה אחרת" ... [כלשונו]

ולכן איני יכול לתת לו הוראות, אלא עלי לעבור סוכן. ואז מה?

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

אם אני מבין נכון אותו ואת הסיטואציה מה שהוא אמר לך הוא לא נכון ומנוגד לחוק, על כל סוכן לאפשר לכל מבוטח להמשיך עם פוליסה קיימת גם אם היא לא בחברה הבייתית שלו כנל לגבי מעבר בין חברות.

תקליט אותו כשאתה מבקש ממנו לעבור חברה ושהוא אומר לא ופנה למפקח על הביטוח.

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

• תוכן חדש...