Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5291 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בבקשה עזרה,

מיצובישי לנסר ,89 , 8 שסתומים 150,000 ק"מ.

לפני כשבוע במוסך החליפו משאבת דלק (נזלה) וגם פילטר אויר (הגיע זמנו). (לא יודע אם יש קשר עקיף כל שהוא לבעיה).

לאחרונה שמתי לב שיש קצת נזילות שמן מנוע סביב מכסה המילוי השמן (גם לאחר ניגובים חוזרים).

הבנתי שיש כנראה לחץ של אדי שמן במכסה השסתומים ולכן ניתקתי את הצינור המקשר בין מכסה השסתומים לבין קופסת סנן האויר וראיתי שישנם אדים היוצאים מיציאת מכסה השסתומים. הבריחה קיימת רק בסבובי סרק, בסיבובים יותר מהירים זה נעלם.

פתחתי את בית סנן האויר וראיתי הצטברות שמן במיכל סנן האויר של המנוע שגם הרטיב חלק מהסנן.

ישנו עוד צינור המחובר לווסת\שסתום היוצא ממכסה השסתומים ומחובר לסעפת היניקה של המונוע, שם עוד לא בדקתי מה קורה.

השאלה שלי:

האם רינגים? האם גומיות השסתומים? (הוחלפו לפני כ 30,000 ק"מ עקב עשן) (2 אלה הם תיקון יקר לרכב הזה) ,

האם משהו אחר?

איך אפשר להשאיר מחובר את הצינור המקשר בין מכסה השסתומים לכונס האויר, ולמנוע הצטברות של שמן שם(התקן שיאסוף אותו)?

האם "שמן דבש" יפתור הבעייה?

פורסם

שלום רב !

ברשותך אתחיל מהסוף להתחלה:

חל איסור חמור להשתמש, בתוסף דבש, שיגרום רק לנזק ויקצר את חייו של המנוע.

העשן והשמן בבית המסנן נובע מכך שהשמן הקודם היה מהול בדלק, בגלל דלק שחדר לשמן, כולי תקווה שעם החלפת משאבת הדלק, הוחלפו גם שמן המנוע ומסנן שמן המנוע.

מה צמיגות השמן ששמו במוסך, ומאיזה תוצרת?

מכסה מלוי השמן גורם להזעה בגלל גומיה בלויה, החלפת המכסה אולי תעזור, אך המכסה שנמכר היום הוא חליפי, ומניסיון עם לקוחות שלי הוא גם נוזל.

הצינור המתחבר לווסת הוא למעשה צינור נשם המחובר לשסתום EGR, שבוודאי סתום וגורם ללחצים במנוע.

פירוק השסתום המתפרק בסיבוב ומוברג החוצה עם ספרייי קרבורטור ישחרר את הסתימה.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

תודה צביקה,

משאבת הדלק (מכנית) דלפה דרך צינור העודפים שלה לאחר כיבוי המנוע, בשביל זה הוחלפה.

לפני מספר ימים הוחלפו (כי הגיע הזמן) מסנן שמן וגם שמן מנוע 15W-40 מולטיפיט של חברת דלק הוא בתקן API-SL .

אדי השמן\גזים ממכסה השסתומים היו לפני החלפת השמן ואחריו. גם שמתי לב שהשמן על המדיד גבוה מהמקסימום בכ 4 מ"מ (הרכב עומד מאוזן) ,האם דרוש להוציא את העודף?

אני אפרק את השסתום ואנקה אותו כמו שאמרת ונראה אחר כך.

אם לא אפתור הבעייה , אני שוקל להכניס "קולט שמן" בין המנוע לכונס האויר במקום החיבור הישיר,

משהוא כזה:

http://www.ebay.com/itm/Quality-Aluminum-Oil-Catch-Tank-GREY-Universal-Fit-/220602271982?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&vxp=mtr&hash=item335ceb88ee

האם שווה?

פורסם

שלום רב !

ראשית מומלץ בחום ,שלהבא תמנע ממלוי עודף שמן, רוקן מידית את העודף, ועבור להבא לשמן מינרלי בצמיגות 20/50.

בברכה

צביקה

פורסם

תודה נוספת לצביקה,

רוקנתי את עודף השמן, משהוא כמו 3/4 ליטר (5 מ"מ מעל הקו העליון).

פירקתי וניקיתי כמו שאמרת את השסתום ה PCV (לדעתי כך זה נקרא ולא EGR שהוא התקן יותר משוכלל שנמצא במכוניות חדשות יותר), הוא כנראה היה תפוס. בהסתכלות ראשונית לאחר שהרכב הגיע לחום שלו, נראה בסדר. אני אדווח לאחר מספר נסיעות.

השמן שמלאתי הוא "מולטי פליט 15W-40 " מינראלי לגמרי של דלקול, ולפי הספר של הרכב אפשר גם אותו, למה אתה מציע את ה 20W50?

http://www.delkol.co.il/popwin.asp?item=174

פורסם

צביקה,

לאחר מספר ימי נסיעה, אני חוזר ומדווח שההצעה שלך לפרק ולנקות את שסתום ה PCV ממש פתרה את בעיית השמן במיכל פילטר האויר, יבש לגמרי שם, תודה.

באותה הזדמנות ניקיתי גם את הקרבורטור בספרי קרבורטור מכול ליכלול השמן שהיה שם.

בנוסף רציתי לשאול על הצורך להחליף את מסנן הדלק לאחר 75000 .

תודה

פורסם

שלום רב !

כוונתך בוודאי להחלפת מסנן דלק לאחר 7500 קילומטר ולא 75 אלף.

המלצתי כל 10אלפים קילומטר הוא זמן סביר, אלא אם אתה נוהג לתדלק בדקה התשעים ,לאחר הדלקת הנורה הרזרבית ובתחנות דלק עם דלק מהול.

כל 7500 מיותר.

בברכה

צביקה

פורסם

מסנן דלק לפי הספר כל 75 אלף ק"מ,

הוא מסנן חיצוני שעולה 10 שח,

צביקה, אתה בטוח שהספר טועה?

• תוכן חדש...