Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5456 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים שלום,

ערוץ 2 מכין כתבה על ההבדלים בשכר וברמת החיים של מהנדסי הי טק בישראל מול עמיתיהם בחו"ל.

ההשוואה האידאלית תהיה בין אנשים שלמדו ועבדו יחד, הם בעלי נתונים זהים, אך אחד עובד בישראל והשני בחו"ל.

לצורך זה דרושים מהנדסים שמכירים חבר שלמד אתכם, שיש לו נסיון מקצועי דומה לשלכם ועקר לחו"ל ועובד שם במקצוע דומה לשלכם.

נא לפנות לגל רוזנבלוט לפרטים נוספים.

תגידו שאודי שלח אתכם.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כלומר, לכתבה מגמתית שעומדת להציג את ההיטקיסט הישראלי כמסכן מול עמיתו הזר ורם המעלה שנוהג בפרארי בעוד בישראל (אפילו לא בתל אביב) מפתחים את מעבדי אינטל המתקדמים בעולם ומספר הסטארטפיסטים שעשו אקזיט כאן (אם אותו הייטקיסט מסכן יצא מעבודתו הנוחה ויקח סיכון כי ככה עושים את זה בכל העולם) גבוה ביותר, דרושים אנשי הייטק?

פורסם

חדשות ערוץ 2, למה בדיוק אתה מצפה מעבר ?

יונית לוי תהיה עם פרצוץ תשעה באב ותחפש לחרחר מלחמה (לא, זה בעצם התפקיד של רוני דניאל) גם אם יודיעו שכל המזרח התיכון מתפרק מנשקו ויוצאים לרקוד הורה.

חדשות זה הסם של התרבות האמריקאית-ישראלית. תמיד חייבים למצוא מה רע, מי רע, מי מת ומי ימות, כל יום ב 8 בערב... ואז ב 9, ולפני זה ב 5, 6, 7... :-D

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

אז אני מבין שאתם לא בעניין?

בכל מקרה, להבנתי המטרה היא לבדוק האם זה המצב באמת או שאנשי ההי טק סתם מתלוננים.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

חדשות זה הסם של התרבות האמריקאית-ישראלית. תמיד חייבים למצוא מה רע, מי רע, מי מת ומי ימות, כל יום ב 8 בערב... ואז ב 9, ולפני זה ב 5, 6, 7... :-D

אפשר גם לקרוא לזה שעת ביקורת :?

פורסם
מה עם השוואה בין משכורות הרעב בתקשורת הישראלית למשכורות אנשי התקשורת בחו"ל? או שזה לא מתאים לאג'נדה?

מה קשר מחט לתחת?

Winston S. Churchill -

פורסם

לא מחט ולא תחת!

למה הייטק כן ותקשורת לא ?

אולי הם חוששים לפרסם כמה הם משתכרים?

בעצם למה לא לקחת כל תפקיד אחר עם עדיפות למקצועות כאלה שנפוצים יותר מאשר הייטק?

למה לא השוואת שכר מינימום? מי המקצועות שמשתכרים בארץ מינימום ומי בחו"ל

למה לא לעשות השוואה של מה כוחו של שקל אחד בארץ לעומת כל מטבע בארצו?

ועוד כל מיני התפלגויות סטטיסטיות מבוססות שלא תלויות מגזר מסויים.

בברכה ירון

אני תמיד אומר שיש דבר אחד שמפריד ביני לבין גאונות: וזה אני:shock2:

פורסם

האמת שהשכר של מהנדס ישראלי ומהנדס אמריקאי מאוד דומה. מאוד מאוד דומה אפילו (מבחינת העלות שלו למעביד).

מבחינתי כחובב סטארטאפים, ההבדל הגדול הוא הקושי הנוכחי לגייס כסף בארץ, בעוד בארה"ב זה הרבה יותר קל.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם
האמת שהשכר של מהנדס ישראלי ומהנדס אמריקאי מאוד דומה. מאוד מאוד דומה אפילו (מבחינת העלות שלו למעביד).

מבחינתי כחובב סטארטאפים, ההבדל הגדול הוא הקושי הנוכחי לגייס כסף בארץ, בעוד בארה"ב זה הרבה יותר קל.

מאוד-מאוד-דומה. נניח שמשכורת מפתח בהייטק היא 25K לחודש, תכפילו את זה ב1.35 בערך לקבלת עלות מעביד (קרן השתלמות, פנסיה\ביטוח מנהלים, ביטוח לאומי, ביטוחי בריאות שלעיתים ניתנים מהעבודה, מזון וכו') ואתה ב400 אלף שקל לשנה - 120 אלף דולר. משכורת מהנדס דומה בארה"ב היא סביב 90K דולר לשנה, אפשר להניח שהעלות למעביד די דומה. וזה בדולר של 3.4, ב3.3 ו3.2 ישראל כבר יוצאת באור רע מאוד.

ותחשבו על זה בפעם הבאה שאתם תוקפים את המדיניות של סטנלי פישר למניעת ייסוף השקל.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
לא מחט ולא תחת!

למה הייטק כן ותקשורת לא ?

משתי סיבות עיקריות:

1. הממשלה טוענת שהמצב מעולה וכי קטר ההי טק סוחב את המשק למעלה. המטרה היא לבדוק מה מצבם של הברגים וגלגלי השיניים באותו קטר.

2. הרבה דמגוגים לא מבינים מדוע אנשי ההי טק מתלוננים. המטרה היא לבדוק מדוע הם חלק מהמחאה.

Winston S. Churchill -

פורסם

ארילו ורועי, המטרה העיקרית היא להראות אם יש הבדלים ברמת החיים של שני הנבדקים, לא בהכרח בשכר.

Winston S. Churchill -

פורסם
כלומר, לכתבה מגמתית שעומדת להציג את ההיטקיסט הישראלי כמסכן מול עמיתו הזר ורם המעלה שנוהג בפרארי בעוד בישראל (אפילו לא בתל אביב) מפתחים את מעבדי אינטל המתקדמים בעולם ומספר הסטארטפיסטים שעשו אקזיט כאן (אם אותו הייטקיסט מסכן יצא מעבודתו הנוחה ויקח סיכון כי ככה עושים את זה בכל העולם) גבוה ביותר, דרושים אנשי הייטק?

:mm_yeah:

משתי סיבות עיקריות:

1. הממשלה טוענת שהמצב מעולה וכי קטר ההי טק סוחב את המשק למעלה. המטרה היא לבדוק מה מצבם של הברגים וגלגלי השיניים באותו קטר.

2. הרבה דמגוגים לא מבינים מדוע אנשי ההי טק מתלוננים. המטרה היא לבדוק מדוע הם חלק מהמחאה.

או במלים אחרות, רוצים לנסות להפריך עוד טענה מטענות הממשלה לגבי הצמיחה כדי לקבע את האמירה התקשורתית שהממשלה הזו לא עשתה כלום ולשפוך עוד שמן למדורה.

הדרישה הנכונה היא : דרושים (הנדסאים) בהייטק (שעובדים כמתדלקים ) על מנת להשוות לסמנ"כלים בהייטק בארה"ב. :)

[הכל בידידות כן ? זה ציניות כלפי התקשורת]

roee, ההבדל בברוטו הוא אולי קטן אבל שאלת השאלות היא כמה נטו נשאר בידיו של המהנדס הישראלי מול עמיתו האמריקאי.

זה כמו להשוות עלות של רכב ליבואן הרכב מול עלות רכב לצרכן על הכביש, לא ?

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

כן, יש הבדלים.

ההי-טקיסט ואשתו מרווחים ביחד, נניח 40K ש"ח, אבל מוכרחים (כי פשוט מוכרחים) להחזיק דירה נאה בת"א, שם כמובן גני הילדים יותר יקרים, המחיה יותר יקרה, הפקקים יותר ארוכים (במיוחד עם שתי מכוניות) וכו'. ואז לא נשאר להם מספיק כדי לטוס בסוף השנה לנופש אחרי שהיו בסקי (שזה לא טיול, זה ספורט). למי שזוכר את החמישיה (או שזה היה מישהו אחר?), זה נשמע לי כמו "אוי אוי אוי".

ברור שבעמק הסיליקון החיים נוחים יותר. יש בתים מרווחים, יש כבישים רחבים, יש מוצרים זולים יותר. יש גם תעשיית פורנו רחבה ושימוש נרחב יותר בסמים, אבל זה כבר לא משנה, כי הילדים שלהם עוד לא בגיל והם לא יודעים אפילו כמה חריפה התופעה של סמים שם בתיכונים, אפילו כאלה שנחשבים טובים. יש כמובן גם שטח גדול יותר, אבל למה שזה ישנה בכלל.

מצד שני, ברור שאצלנו התחרות (כלומר האין תחרות) וחסמי היבוא דופקים אותנו על כל צעד ושעל. אבל על זה ה"מחאה" ה"א-פוליטית" לא מדברת, כי את זה הרי גם רמון (ע"ע מנשק חיילות) והנגבי (ע"ע אבל כולם עושים כך) לא מתכוונים לשנות. במקום לדרוש מה שנחוץ לנו, הם פשוט דורשים "ביבי הביתה", כי זו המנטרה של מי שמממן ודוחף אותם, בין אם המדובר במפלגות או בטייקונים שחוששים למעמדם לאור התנהלות נתניהו לאחרונה (אגב, זו לא תיזה שלי אלא של שטרסלר, שפורסמה ב"הארץ", אבל ה"מוחים" לא יחשבו על זה אפילו כי זה סוטה מהכיוון של "ביבי הביתה"). פשוט עלבון לאינטליגנציה כמה אנשים נגררים לשטויות האלה.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
:mm_yeah:

או במלים אחרות, רוצים לנסות להפריך עוד טענה מטענות הממשלה לגבי הצמיחה כדי לקבע את האמירה התקשורתית שהממשלה הזו לא עשתה כלום ולשפוך עוד שמן למדורה.**** לא לפי מה שאני מבין. עם או בלי קשר, אני חושב שאתה לא מבין נכון את אחריות הממשלה הזו ביחס לממשלות קודמות בעניין סדרי העדיפויות של הממשל בישראל, ביניהן הכלכלה והרווחה. הפלת הממשלה לא תביא לשום שינוי. הפחתת מס לא תביא לשום שינוי. בניית דירות לדיור להמונים לא תביא שום שינוי. מה שיביא שינוי הוא סדר יום חדש ליצירת ישראל ברת קיימא כדמוקרטיה ליברלית לחמישים שנה הבאות. כיום היא לא כזו. זו דעתי האישית והיא לא מחייבת אף אחד חוץ ממני :)

הדרישה הנכונה היא : דרושים (הנדסאים) בהייטק (שעובדים כמתדלקים ) על מנת להשוות לסמנ"כלים בהייטק בארה"ב. :)

[הכל בידידות כן ? זה ציניות כלפי התקשורת]**** אני אתייחס לזה ברצינות כי זו נקודה חשובה שעלולה להיות נכונה במקרים מסוימים. במקרה הזה זו לא הדרישה, אני סייעתי לנסח את מקרי הבוחן.

roee, ההבדל בברוטו הוא אולי קטן אבל שאלת השאלות היא כמה נטו נשאר בידיו של המהנדס הישראלי מול עמיתו האמריקאי.

זה כמו להשוות עלות של רכב ליבואן הרכב מול עלות רכב לצרכן על הכביש, לא ?**** כן, בערך. הכוונה לבדוק מהי רמת החיים של שני אנשים עם נתונים דומים, ומן הסתם יש קשר לנטו ולכח הקנייה.

אני הייתי אמור להיות מרואיין לכתבה אבל סירבתי, ובמקום זאת סייעתי למקד את הדיון והצעתי להפנות אנשי הי טק שיכולים לסייע. זה כל חטאי בעניין.

Winston S. Churchill -

• תוכן חדש...