Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4716 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אגב,

עוד הרצאה של ירון זליכה, הפעם מחודש אוגוסט 2011:

QoGQP7VphMo דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

אייל, ההפגנה נמשכה כמו הקודמות לה עד 23:00, שזאת השעה המותרת לפי החוק.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

• תגובות 560
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
שכחתם לציין שאתמול סוף סוף המחאה הגיעה לגודלה הטבעי, מדובר על כ10,000 אנשים ברחבי הארץ.

מארגני המחאה המתוסכלים מיהרו לפזר את העצרת התל אביבית כדי שלא יירשמו המספרים הנמוכים ובד בבד לציין שזה לא באמת היה אמור להתקיים וכל מיני תירוצים אחרים ושבשבוע הבא הם יביאו מליון איש.

אשרי המאמין, ברגע שבלוף השמאל התחיל לזלוג לכל הכיוונים ודפני ליף ההזויה הוכיחה שלא באמת רוצים פתרון אמיתי והראיתה יחד עם חבריה שאין לה כבוד לאדם מבוגר ונחמד שבאמת בא עם כוונות טובות ומראה שקיפות כמו מר טרכטנברג , הציבור הבין טוב מאוד מי עומד מאחורי זה, מה המטרות האמיתיות ולמה לא צריך לתת להם כתף.

יאללה , קפלו את האוהלים ותנו לעירייה לשקם את השדרות. גם נורדאו, גם רוטשילד, נראים זוועה.

ובכלל מה הקטע של לעשות שימוש ציני במקרה גלעד שליט? מה הקשר בין זה לבין ה"מחאה" ?

כל תעלול פוליטי, מתוחכם ככל שיהיה, עובד רק פעם אחת, ואם ציפו חבורת ההזויים הללו שממשלת ישראל תפתור בין לילה את כל תחלואי המשק הישראלי או תענה מיד ובדיעבד לכל דרישותיהם, אזי טעות חמורה בידם.

ויתרה מכך, הדפני ליף הזאת, הולכת להיפגש עם הרב עובדיה יוסף (!) על מנת לשכנעו לשלוח אנשים להפגנה, שאחד מסמליה יהיה הפסקת התמיכה בבחורי ישיבות..

מי שאני באמת מרחם עליהם, אלו תושבי שדרות רוטשילד ונורדאו; ה "מוחים" הללו מאמללים את חייהם, עושים את צרכיהם בגינות וחדרי אשפה ומטנפים את השדרה בכמויות אשפה אין סופיות.

אבל השוס האמיתי מגיע עם רדת החשיכה, אז הם עוברים למוד מוסיקלי, שרים ומנגנים עד אור הבוקר.

חלאס, החוויה מוצתה עד תום ועם כל המישתתפים תודה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
קראתי את הכתבה ואני מוריד את הכובע בפני השבדים. עכשיו נשאר רק לבדוק איך אפשר לקלקל את המודל שלהם ולהביא אותו לארץ :)

יהודה, שים לב אבל שמדובר ב-10% מהתלמידים בלבד, ולא כל התלמידים. אני מאמין גם שאם המדינה נגיד לא הייתה נותנת חינוך אז שכר המורים היה יורד למינימום האפשרי (כי מה הם יעשו? ילכו להיות פועלי יצור במפעל טקסטיל?) כי לא הייתה תחרות על שכרו של המורה.

אבל בהחלט כנראה שיש מקום גם לחינוך פרטי ותחרותי באופן מקביל לחינוך הממלכתי.

ה 10% בתי ספר פרטים מתחרים בציבורים. הורים שלא יהיו מרוצים מבית ספר ציבורי, יעבירו את הילד לציבורי \ פרטי אחר , ללא שום עלות נוספת. (הבנתי מהכתבה שאסור לפרטיים לגבות כסף מההורים). כך נוצר תמריץ לשיפור בתי הספר הפחות טובים, ציבורים או פרטים. לא ברור אם בארץ הסידור הזה יכול לפעול כי לא ניתן לפטר מורים גרועים בבתי ספר ציבורים.

שכר המורים לא אמור לרדת כי המימון הממשלתי כולל את השכר הנוכחי. בית ספר שיחזיק מורים בעלי שכר מינימום, יאבד תלמידים לטובת בית ספר עם מורים טובים, ולא יוכל להמשיך כך. אבל יתכן שלמורים יהיו פחות חופשות ושנות השתלמות, תמורת העלאת שכר. אגב, זה מה שקורה היום בבתי הספר של ש"ס.(לא ידוע אם עבור תוספת שכר).

יתרון נוסף יכול להיות פחות מעורבות של משרד החינוך, שהוא כושל כמו כל גוף ממשלתי. יוזמות עצמאיות לדוגמא- במהלך השיעור ניתן להקרין הסבר ואח"כ המורה תרחיב, תחזור ותענה על שאלות. הרי לא כל מורה יודע להסביר. אגב, השיטה הזו פעלה פעם בארץ. כך גם לא תחזור התופעה של שיטות "מהפכניות" שמשרד האנטי חינוך יזם, כמו שיטת הבדידים הזכורה לרעה.

אגב,

עוד הרצאה של ירון זליכה, הפעם מחודש אוגוסט 2011:

זליכה עשה עבודה טובה מאוד באוצר בזמנו. הקשבתי להתחלת ההרצאה, והרעיון שלו להפריט ע"י חלוקת מניות לציבור נשמע הגיוני. אבל רצוי ללמוד מנסיונם של אחרים אם יש, אחרת לפעמים מגיעים לתוצאות הפוכות מהרעיון המקורי. מספר בעיות אפשריות ברעיון הזה:

- הממשלה צריכה כסף למימון ההוצאות, ואם הכסף לא יתקבל ע"י הפרטה (כי המניות ניתנו במתנה לאזרחים), תהיה העלאת מסים.

- רוב האנשים שיקבלו מניות במתנה, ימכרו תוך זמן קצר ויבזבזו את הכסף. בעלי ההון יקנו את המניות האלה ויהפכו לבעלי שליטה, ואם כך, אין שינוי בתוצאה הסופית.

אגב, לבעלי הון אין חסינות מטעויות, ולאחר שנים מתברר לרוב שמי שהיו טייקונים, הם או יורשיהם כבר אינם טייקונים. קח לדוגמא את עידן עופר, שקיבל בירושה את פרת המזומנים כימיקלים לישראל, אבל טורח להפסיד בגדול בהרפתקה של שי אגסי .

הטייקונים עושקים אותנו, אבל מי שאשם בכך היא הממשלה. החברות הסלולריות לדוגמא, עוברות על חוקים \ תקנות, והממשלה לא עושה כלום, למרות שיש לה כלים לפעול. בנוסף עושים "רפורמות" לא שוות, כמו המפעילים הוירטואלים, שיכולים אמנם לקנות זמן אויר במחיר סביר, אבל המחיר לגישה לאינטרנט שהם מקבלות הוא אסטרונומי. לא ברור אם יש להם סיכוי להצליח. מנכ"ל סלקום כבר אמר שסלקום תוריד את המחיר כדי להלחם במפעילים החדשים. אבל הוא עדיין לא אמר שאח"כ יעלה שוב את המחירים. גם בענין זה הממשלה לא תעשה כלום.

יהודה

פורסם
ה 10% בתי ספר פרטים מתחרים בציבורים. הורים שלא יהיו מרוצים מבית ספר ציבורי, יעבירו את הילד לציבורי \ פרטי אחר , ללא שום עלות נוספת. (הבנתי מהכתבה שאסור לפרטיים לגבות כסף מההורים). כך נוצר תמריץ לשיפור בתי הספר הפחות טובים, ציבורים או פרטים. לא ברור אם בארץ הסידור הזה יכול לפעול כי לא ניתן לפטר מורים גרועים בבתי ספר ציבורים.

שכר המורים לא אמור לרדת כי המימון הממשלתי כולל את השכר הנוכחי. בית ספר שיחזיק מורים בעלי שכר מינימום, יאבד תלמידים לטובת בית ספר עם מורים טובים, ולא יוכל להמשיך כך. אבל יתכן שלמורים יהיו פחות חופשות ושנות השתלמות, תמורת העלאת שכר. אגב, זה מה שקורה היום בבתי הספר של ש"ס.(לא ידוע אם עבור תוספת שכר).

יתרון נוסף יכול להיות פחות מעורבות של משרד החינוך, שהוא כושל כמו כל גוף ממשלתי. יוזמות עצמאיות לדוגמא- במהלך השיעור ניתן להקרין הסבר ואח"כ המורה תרחיב, תחזור ותענה על שאלות. הרי לא כל מורה יודע להסביר. אגב, השיטה הזו פעלה פעם בארץ. כך גם לא תחזור התופעה של שיטות "מהפכניות" שמשרד האנטי חינוך יזם, כמו שיטת הבדידים הזכורה לרעה.

יהודה - קל תיקון טעות רצינית. בתי ספר פרטיים גובים תשלום מההורים, והתשלום גדול. אני משלם כרגע כ-1200 ש"ח לחודש שכר לימוד לבן בבבית ספר פרטי, וכנראה שזה לא היקר ביותר בארץ. לא כל אחד יכול להרשות לעצמו סכומים כאלה, במיוחד אם מדובר בכמה ילדים (ועד לפני 3 שנים שילמתי לאותו בית ספר תמורת חינוכם של 3 ילדים).

הסיפור שלא ניתן לפטר מורים אינו נכון - זה קשה, אבל בהחלט אפשרי. ארגוני המורים מגינים על המורים במצבים מסויימים, ובמצבים אחרים בכלל לא, או שאין להם בכלל זכות להתערב.

לגבי שיטות הוראה - אני מציע שתלך לאוניברסיטה ללמוד תואר בחינוך, ותלמד קצת דידקטיקה. יש לך יופי של סיסמאות. השיטה שאתה מציע מתאימה למצגת שמעביר אדם שאינו יודע ללמד ונותן הרצאה שאינה אינטראקטיבית, ומרצה באופן חד פעמי. מורה צריך להחזיק מתח (חיובי) בכיתה משך 50 דקות ולעתים 110 דקות (שיעור כפול), לא מה שאפשר לעשות באופן קבוע עם מצגת PP. מזכרוני בבית הספר שיעורים הם דבר אינטראקטיבי - המורה מדבר, שואל ומקבל תשובות ואז התלמידים שואלים ומקבלים תשובות. המורה הטוב הוא זה שמצליח לתבל את דבריו בקצת הומור וקצת הרחבת אופקים למה שמסקרן את התלמידים.

הבעיה במשרד החינוך היא תחלופת שרים בקצב מהיר מאוד, כאשר כל שר מחסל את תוכניותיו של קודמו. אן שום רצף בבנית מערכת החינוך ותוכניות לימודים משתנות לעתים כל שנתיים. השבוע למדתי שרפורמת "עוז לתמורה" (הבעייתית מאוד ליישום) הורצה כפיילוט כבר בימי יוסי שריד, אבל חוסלה על ידי לימור לבנת, ולקח 10 שנים כדי לחדש את היוזמה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

חן , המאהלים שוממים בשבועות האחרונים , במאהל נורדאו נספר ביום רביעי+חמישי האחרון בן אדם אחד שאני לא בטוח אם חיכה למונית או באמת יושב שם .

לא סתם מהדורות החדשות הפסיקו לשדר תמונות משם כי זה לא משרת את מטרתם.

מאהל רוטשילד גם שומם יחסית.

בדף הפייסבוק וערוץ הטוויטר של המחאה מזעיקים את האנשים על פי צורך.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

יהודה - קל תיקון טעות רצינית. בתי ספר פרטיים גובים תשלום מההורים, והתשלום גדול. אני משלם כרגע כ-1200 ש"ח לחודש שכר לימוד לבן בבבית ספר פרטי, וכנראה שזה לא היקר ביותר בארץ. לא כל אחד יכול להרשות לעצמו סכומים כאלה, במיוחד אם מדובר בכמה ילדים (ועד לפני 3 שנים שילמתי לאותו בית ספר תמורת חינוכם של 3 ילדים).

זאת אי הבנה. כתבתי על מערכת החינוך השבדית (המקור שציטטתי קודם), ושם לפי הכתבה, אסור לבתי הספר הפרטיים לגבות כסף מהתלמידים שלהם. הלוואי הייתה לנו בארץ מערכת חינוך כזו.

הסיפור שלא ניתן לפטר מורים אינו נכון - זה קשה, אבל בהחלט אפשרי. ארגוני המורים מגינים על המורים במצבים מסויימים, ובמצבים אחרים בכלל לא, או שאין להם בכלל זכות להתערב.

מקבל את התיקון.

לגבי שיטות הוראה - אני מציע שתלך לאוניברסיטה ללמוד תואר בחינוך, ותלמד קצת דידקטיקה. יש לך יופי של סיסמאות. השיטה שאתה מציע מתאימה למצגת שמעביר אדם שאינו יודע ללמד ונותן הרצאה שאינה אינטראקטיבית, ומרצה באופן חד פעמי. מורה צריך להחזיק מתח (חיובי) בכיתה משך 50 דקות ולעתים 110 דקות (שיעור כפול), לא מה שאפשר לעשות באופן קבוע עם מצגת PP. מזכרוני בבית הספר שיעורים הם דבר אינטראקטיבי - המורה מדבר, שואל ומקבל תשובות ואז התלמידים שואלים ומקבלים תשובות. המורה הטוב הוא זה שמצליח לתבל את דבריו בקצת הומור וקצת הרחבת אופקים למה שמסקרן את התלמידים.

כולם מסכימים לדבריך לגבי המורה הטוב, אבל מטבע הדברים אין הרבה כאלה. לכן ניתן לשפר את הרמה ע"י סרט \ מצגת בתחילת השיעור, שיעבירו טוב את החומר ואח"כ המורה יקיים דו שיח עם התלמידים. בבתי הספר הפרטיים בשבדיה, מתקדמים צעד נוסף (לפי הכתבה הנ"ל) והתלמידים לומדים מול המסך בחלק מהזמן.

הבעיה במשרד החינוך היא תחלופת שרים בקצב מהיר מאוד, כאשר כל שר מחסל את תוכניותיו של קודמו. אן שום רצף בבנית מערכת החינוך ותוכניות לימודים משתנות לעתים כל שנתיים. השבוע למדתי שרפורמת "עוז לתמורה" (הבעייתית מאוד ליישום) הורצה כפיילוט כבר בימי יוסי שריד, אבל חוסלה על ידי לימור לבנת, ולקח 10 שנים כדי לחדש את היוזמה.

משרד החינוך מזכיר את התכנון המרכזי של כלכלת ברית המועצות, ואת הכשלון הבלתי נמנע. גם אם האנשים הטובים ביותר ינסו להכתיב למערכת גדולה מה לעשות, הם לא יכולים לחזות את כל הפרטים הקטנים שהתכנית לא מתאימה להם.

משרד החינוך צריך לקבוע תכנית לימודים ולפקח על בתי הספר. כל השאר יקבע ע"י בתי הספר. ראה איך מתפקדת רשת בתי הספר השבדיים הפרטים בכתבה הנ"ל. בדרך ניפטר מהרבה פקידים מיותרים ומתופעות כמו ספרי לימוד יקרים שמהר מאוד מוחלפים באחרים כדי לתת לאינטרסנטים להרויח על חשבון ההורים.

יהודה

פורסם

לכל המעוניין,

היום בשבע אחה"צ, בגל"צ יש תוכנית על "מעמדו של המורה בישראל".

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

אני משלם בבית ספר עירוני כמעט 900 ש"ח לחודש (התשלום הוא 12 חודשים. גם בחופש) והוא בכלל לא פרטי (הם לומדים ע שלוש כל יום ויש הסעות כי זה בית ספר שמקבל מכל העיר) אז לא רק החינוך הפרטי יקר.

לפטר מורה זה כמעט בלתי אפשרי. נכון שיש מקרים בודדים שהצליחו אבל גם הם לא בגלל רמת רהוראה.

הבעייה של מערכת החינוך היא לא רמת המורים אלא הדרישות מבתי הספר. היום מערכת החינוך היא קבלן ידע שנמדד לפי הישגי בגרויות ומיצ"בים ולא לפי ערכים. לצערי כבר כמעט ואין חינוך בבתי הספר אלא רק לימוד.

עם כל הכבוד לעוז לתמורה, היא למעשה אופק חדש בתיקונים קוסמטיים והיא דופקת את המורה. היא הורידה את מחיר שעת העבודה (שזו היתה הטענה העיקרית של ארז נגד אופק חדש), היא מכניסה מתח ותככים לחדר המורים עם הגמול הדיפרנציאלי (שאותו יקבלו מן הסתם המקורבים להנהלה ולא הטובים) והיא תיצור מצב שאף מורה לא ירצה את הכיתות החלשות בגלל אופן המדידה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
כל תעלול פוליטי, מתוחכם ככל שיהיה, עובד רק פעם אחת, ואם ציפו חבורת ההזויים הללו שממשלת ישראל תפתור בין לילה את כל תחלואי המשק הישראלי או תענה מיד ובדיעבד לכל דרישותיהם, אזי טעות חמורה בידם.

ויתרה מכך, הדפני ליף הזאת, הולכת להיפגש עם הרב עובדיה יוסף (!) על מנת לשכנעו לשלוח אנשים להפגנה, שאחד מסמליה יהיה הפסקת התמיכה בבחורי ישיבות..

.

אני כל כך מסכים עם מה שכתבת,

בתור צופה מהצד הם באמת נראים די הזויים, מפולגים בינם לבין עצמם, לא בדיוק מבינים מה הם רוצים (בייחוד כאשר מה שמאהל רוטשילד רוצה זה לא בדיוק מה ששאר המאהלים רוצים).

ההתחלה היתה טובה, הוציאו אנשים לרחובות, עשו רעש תקשורתי חיובי, ואז איפשהו בדרך הם איבדו את עצמם.

לגבי דפני ליף, היא בכלל מסתמנת כמישהי שצירפו כי "יאללה, יהיו איתה צחוקים"....אני עדיין זוכר את ההפגנה הגדולה שהיתה וערוץ 2 (נראה לי) ראיין אותה ושאל אותה מה היא אומרת על ההפגנה הגדולה והתשובה הרשמית והמכובדת שלה היתה משהו בסגנון:

"אני מאוד מקווה שתבין אותי, וווואאייייייייי!!!" (כן, היא פשוט צעקה איזו הברה לא ברורה).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
אני משלם בבית ספר עירוני כמעט 900 ש"ח לחודש (התשלום הוא 12 חודשים. גם בחופש) והוא בכלל לא פרטי (הם לומדים ע שלוש כל יום ויש הסעות כי זה בית ספר שמקבל מכל העיר) אז לא רק החינוך הפרטי יקר.

לפטר מורה זה כמעט בלתי אפשרי. נכון שיש מקרים בודדים שהצליחו אבל גם הם לא בגלל רמת רהוראה.

הבעייה של מערכת החינוך היא לא רמת המורים אלא הדרישות מבתי הספר. היום מערכת החינוך היא קבלן ידע שנמדד לפי הישגי בגרויות ומיצ"בים ולא לפי ערכים. לצערי כבר כמעט ואין חינוך בבתי הספר אלא רק לימוד.

עם כל הכבוד לעוז לתמורה, היא למעשה אופק חדש בתיקונים קוסמטיים והיא דופקת את המורה. היא הורידה את מחיר שעת העבודה (שזו היתה הטענה העיקרית של ארז נגד אופק חדש), היא מכניסה מתח ותככים לחדר המורים עם הגמול הדיפרנציאלי (שאותו יקבלו מן הסתם המקורבים להנהלה ולא הטובים) והיא תיצור מצב שאף מורה לא ירצה את הכיתות החלשות בגלל אופן המדידה.

לגבי הסעיפים השני והשלישי - קיים קושי גדול מאוד למדוד הצלחה של מורה. הרי הישגי התלמידים תלויים מאוד ברקע שלהם - כלמר מה המם ספגו בבית, בבית הספר ובסביבה לפני שהגיעו לידיו של אותו מורה וגם במהלך עבודתו. כמובן שזה מתקשר היטב לגל הביעה של פיטורי מורים עקב איכות הוראה ירודה ובודאי לבעיה של התגמול הדיפרנציאלי שנראה מקור להרבה מתחים וחיכוכים, ולא בהכרח יתרום לקידום התלמידים.

מעבר לכך - ב"עוז לתמורה" נותרו הרבה מאוד חורים שיקשו מאוד על היישום - מה קורה למורה במשרה חלקית (איך אפשר לאלצו להשאר יותר ממספר השעות שהוא מחוייב להן?), מה עם מורים העובדים ביותר ממקום אחד (הרי עם הגדלת מספר השעות בל בית ספר תווצר חפיפה שאינה מאפשרת את המשך עבודתו), כיצד יתקיימו ישיבות בשעות האמורות לשמש להוראה ועוד לא מעט בעיות.

ד"א - ככל הנראה שהרפורמה דווקא מיטיבה עם לא מעט מורים, בעיקר כאלה שעובדים הרבה מאוד שעות ללא תמורה פורמלית. להזכירכם שהסיפורים על 24 שעות עבודה שבועיות ועל שלושה חודשי חופשה בשנה הם בלוף, כל שעה פרונטלית גוררת לפחות עוד שעה שאינה פרונטלית, וחלק גדול מחופשות התלמידים מנוצלות עד תום לעבודה לא פרונטלית של המורים.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

היחס בין ההשקעה בבית לעבודה בכיתה הוא לא 1:1 אלא משהו כמו 6-5 שעות שבועיות בממוצע (יש תקופות שיותר ויש שהרבה פחות). ההוכחה לכך היא כמות המורים שעובדים משרה וחצי ואף יותר מזה. אם היחס היה 1:1 פשוט אין מספיק שעות ביממה בשביל זה.

לגבי חופשים נכון שיש שעות שמנוצלות לתגבורים אבל עדיין זה משאיר חופשות הרבה מעלן ומעבר לשאר המשק (לרוב הם נותנים יום או יומיים בסוכות, עוד 3-4 ימים בפסח ועוד מספר ימים בחופש הגדול לפני הבגרויות).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
אני כל כך מסכים עם מה שכתבת,

בתור צופה מהצד הם באמת נראים די הזויים, מפולגים בינם לבין עצמם, לא בדיוק מבינים מה הם רוצים (בייחוד כאשר מה שמאהל רוטשילד רוצה זה לא בדיוק מה ששאר המאהלים רוצים).

ההתחלה היתה טובה, הוציאו אנשים לרחובות, עשו רעש תקשורתי חיובי, ואז איפשהו בדרך הם איבדו את עצמם.

לגבי דפני ליף, היא בכלל מסתמנת כמישהי שצירפו כי "יאללה, יהיו איתה צחוקים"....אני עדיין זוכר את ההפגנה הגדולה שהיתה וערוץ 2 (נראה לי) ראיין אותה ושאל אותה מה היא אומרת על ההפגנה הגדולה והתשובה הרשמית והמכובדת שלה היתה משהו בסגנון:

"אני מאוד מקווה שתבין אותי, וווואאייייייייי!!!" (כן, היא פשוט צעקה איזו הברה לא ברורה).

דפני ליף לא הצטרפה למחאה, אלא היא (ביחד עם חברים ואנשים נוספים) הקימה את הגרעין שהתחיל את עניין האוהלים הזה - ככה שכבודה במקומו מונח. לגבי התגובה שלה, תנסה לדמיין באיזה "היי" היא הייתה באותו היום, המחאה שלה הצליחה מעל לכל הציפיות וכידוע קשה להתבטא כשמרגישים ככה. תנסה לדמיין את עצמך מתבטא בצורה קוהרנטית ואינטלגנטית אחרי שירדת בפעם הראשונה מרכבת הרים פסיכית.

לגבי הסעיפים השני והשלישי - קיים קושי גדול מאוד למדוד הצלחה של מורה. הרי הישגי התלמידים תלויים מאוד ברקע שלהם - כלמר מה המם ספגו בבית, בבית הספר ובסביבה לפני שהגיעו לידיו של אותו מורה וגם במהלך עבודתו. כמובן שזה מתקשר היטב לגל הביעה של פיטורי מורים עקב איכות הוראה ירודה ובודאי לבעיה של התגמול הדיפרנציאלי שנראה מקור להרבה מתחים וחיכוכים, ולא בהכרח יתרום לקידום התלמידים.

מעבר לכך - ב"עוז לתמורה" נותרו הרבה מאוד חורים שיקשו מאוד על היישום - מה קורה למורה במשרה חלקית (איך אפשר לאלצו להשאר יותר ממספר השעות שהוא מחוייב להן?), מה עם מורים העובדים ביותר ממקום אחד (הרי עם הגדלת מספר השעות בל בית ספר תווצר חפיפה שאינה מאפשרת את המשך עבודתו), כיצד יתקיימו ישיבות בשעות האמורות לשמש להוראה ועוד לא מעט בעיות.

ד"א - ככל הנראה שהרפורמה דווקא מיטיבה עם לא מעט מורים, בעיקר כאלה שעובדים הרבה מאוד שעות ללא תמורה פורמלית. להזכירכם שהסיפורים על 24 שעות עבודה שבועיות ועל שלושה חודשי חופשה בשנה הם בלוף, כל שעה פרונטלית גוררת לפחות עוד שעה שאינה פרונטלית, וחלק גדול מחופשות התלמידים מנוצלות עד תום לעבודה לא פרונטלית של המורים.

בתור בן למורה לשעבר (שפרשה ממערכת החינוך בגיל 55) אני יכול להגיד שיש מורים טובים ומשקיענים שעובדים המון, ויש מורים שפחות. זה לא נכון לחלוטין שעל כל שעה פרונטלית יש עוד שעה בבית, אבל הם בהחלט לא עובדים 24 שעות בשבוע אלא הרבה יותר מזה, נמצאים כל הזמן בהשתלמויות ולימודים, וגם בערב היא הייתה עסוקה בטלפונים או ביקור אצל הורים של התלמידים שלה, אם לא בבדיקת עבודות ומבחנים.

תוסיף לזה שחיקה נוראית ודרדור מעמדו של המורה בישראל וקיבלת מקצוע מאוד קשה.

מצד שני - שעות העבודה נוחות מספיק בשביל להוציא את הילדים מהגן או בית הספר, ויש אפשרות ל"השלמת הכנסה" באמצעות שיעורים פרטיים וכמובן שנת השבתון (שמיועדת להשתלמויות ולמידה בראש שקט), ואת החופשים הרבים.

אבל באותה תקופה שכר המורים לא היה נמוך כמו שהוא היום - אז כנראה שהיה שווה יותר להיות מורה.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

ארילו - יש לי בבית אחת כזו. ימי עבודה שמסתיימים בשעה 22:00 אינם נדירים. לפחות שתי ישיבות + השתלמות כל שבוע, וכולן אחרי שעות הלימודים הרגילות.

לגבי חופשות: יציאה לחופשת קיץ ב-15 ביולי במקרה הטוב (הרי הבגרויות נמשות עד אז) וחזרה לעבודה סביב 10 באוגוסט (צריך להכין את שנה"ל הבאה). השתלמויות בחנוכה, הרשמה לביה"ס ותחילת הכנת שנת הלימודים הבאה בשבוע שלפני פסח. אז איפה הגליק הגדול של "3 חודשי חופש בשנה"?

• תוכן חדש...