Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5483 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מדבר על מערכת שלמה, הכוללת קומפוננט מקדימה, מגבר וסאב.

אני רואה מערכות אודיו מומלצות עם צריכה של מאות ולפעמים אלפי וואטים (RMS).

האם לשמוע מוסיקה במערכת כזו זה דבר הרבה יותר בזבזני מבחינת צריכת דלק, בהשוואה למשל להדלקת מזגן ?

ודוגמא יותר קונקרטית, רכב חסכוני שנגיד עושה 1:17 (ק"מ לליטר) בלי מערכת, האם עלול לעשות 1:12 עם מערכת אודיו רצינית ?

פורסם

בזבזני יותר בדלק יהיה רק כאשר הרכב עומד ואתה רוצה להפעיל מוזיקה. רכב ללא מערכת עם מגבר אפשר להשאיר כבוי בעוד המוזיקה דלוקה, בעוד שברכב עם מגבר דבר זה פשוט יגמור לך את המצבר לכן האוטו יהיה מונע כאשר תרצה להפעיל מוזיקה.

בזמן נסיעה אין כל בזבוז דלק על המערכת, הבעיה שלך היא מערכת החשמל. במידה ואין לך מספיק חשמל לספק לרכב ולמערכת אתה בבעיה ואת הפיתרון אתה יכול לקרוא בפורום אודיו ומולטימדיה.

HU: Alpine W520 processor: JBL MS8 comp: Audison voce 3way @ Zapco reference 1000.4 & Zapco reference 350.2 Sub: Hertz HX300D @ Audison LRX 1.1

פורסם
בזבזני יותר בדלק יהיה רק כאשר הרכב עומד ואתה רוצה להפעיל מוזיקה. רכב ללא מערכת עם מגבר אפשר להשאיר כבוי בעוד המוזיקה דלוקה, בעוד שברכב עם מגבר דבר זה פשוט יגמור לך את המצבר לכן האוטו יהיה מונע כאשר תרצה להפעיל מוזיקה.

בזמן נסיעה אין כל בזבוז דלק על המערכת, הבעיה שלך היא מערכת החשמל. במידה ואין לך מספיק חשמל לספק לרכב ולמערכת אתה בבעיה ואת הפיתרון אתה יכול לקרוא בפורום אודיו ומולטימדיה.

אם הרכב מסוגל לספק מאות ואלפי וואטים בזמן נסיעה למערכת החשמל, ללא צריכת דלק, אז מדוע המזגן לא מחובר למערכת החשמל ואז לא היה משפיע כלל על צריכת הדלק ?, מה אני מפספס ?

החשמל ברכב מגיע מהמצבר. המצבר נטען במהלך הנסיעה ע"י האלטרנטור. האלטרנטור מקבל את האנרגיה לטעון את המצבר מהמנוע של המכונית. המנוע של המכונית מונע ע"י דלק. האם המסקנה היא לא שהחשמל ברכב מגיע אך ורק מהדלק ?, ועל כן מערכת האודיו מבזבזת למעשה דלק... לא ?

פורסם

בוודאי שמערכת אודיו משפיעה על צריכת הדלק, אין אנרגיה יש מאין.

עם זאת, חשוב לזכור שגם מערכת שההספק המרבי שלה הוא 3000 וואט לא באמת עובדת כל הזמן ב-3000 וואט. בסך הכל, אני מאמין שרוב הזמן אתה שומע מוזיקה בווליום סביר ולא בווליום שמרים את איצטדיון טדי לאוויר. במקרה כזה ההשפעה על צריכת הדלק זניחה למדי. לפני שההשפעה על צריכת הדלק תהפוך למוחשית (למשל מ-1:17 ל1:12) תצטרך לשדרג את האלטרנטור של הרכב בצורה משמעותית.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

איך מערכת לעזאזל יכולה להגיע ל100 קילו ויותר?

אתם שומעים מה אתם אומרים חבר'ה?

בס"ד

זה אחד החלומות שלי מאזדה 6, כי הוא גם אמין, יפה ממש (על גבול הפוזה אם לא עבר אותו) וגם יש לו כוח לא חסר..
פורסם

כל 740 ואט שווה כוח-סוס אחד

האלטרנטור בעצם "מתעלק" על המנוע ומשתמש בכוח שלו לייצר חשמל, ואחרי כל ההפסדים מייצר משהו כמו 700 ואט עבור כל כוח-סוס

אז חשבון פשוט - מערכת שצורכת 3000 ואט בעצם לוקחת 4 כוח-סוס מהמנוע (כמובן בהנחה שהמערכת צורכת קבוע 3000 ואט)

פורסם

מערכת רצינית מתחילה עם מצבר רציני ששוקל 20-35 קילו

איטום רציני במשקל 20-40קילו (לחולים אפשר גם יותר :lol:)

רק ציוד הגברה רציני שוקל 15-40 קילו (תלוי במותג ומתצורה 2-4WAY) ובכמות הציוד.

רמקולים +סאב/ים מ10 -70 קילו (אני לא מדבר על מפלצות אמריקאים)

בניות + תיבה לסאב/ים + פלטות באזור 20-50 קילו וזה תלוי ברצון ודרישה.

וזה לא כולל כבלים 0/4G להתקנה רצינית.

איזה 1:12, עם התקנה רצינית תצפה ל1:7 וחיזוק שילדה + מתלים.

סתם בצחוק, פה זה לא אמריקה ורכבים 1.6 אוטו לא מסוגלים להחזיק התקנה כבדה כל כך.

אבל מערכת איכותית + התקנה טובה עדיין שוקלת כמו בן אדם נוסף וזה לפני מצבר יעודי. וזה תלוי באוטו.

שששששששששש

אני במעקב!!!!!!!

פורסם

הבן אדם הנוסף הזה ממש צריך לאכול משהו ;)

בס"ד

זה אחד החלומות שלי מאזדה 6, כי הוא גם אמין, יפה ממש (על גבול הפוזה אם לא עבר אותו) וגם יש לו כוח לא חסר..
פורסם
איך מערכת לעזאזל יכולה להגיע ל100 קילו ויותר?

אתם שומעים מה אתם אומרים חבר'ה?

בקלות מסתבר

ולא, אנחנו כבר לא שומעים כלום..:lol:

עריכה: זה מה שיש אצלי באוטו:

בידוד בדלתות + בניות מפיבר - 50 ק"ג

תיבת עץ עם 3 מגברים - סביב ה25-30 ק"ג?

סאב + תיבה - 25 ק"ג

הוא ממש לא צריך לאכול, להיפך דיאטה דחוף!

למכירה המערכת שלי -Focal, Nakamichi, Xetec, Eclipse...

פורסם

מזל שאני בתת משקל :wink:

שני סאבים ששוקלים ביחד 42 קילו בלי תיבה +תיבה בסביבות 40-50 קילו איטום בערך 60 קילו 5 מגברים בסביבות 40 קילו 8 וופרים במשקל של משהו כמו 16 קילו 3 מצברים שמתוכננים מגיעים ביחד ל-100 קילו ויש עוד מידריינג'ים טויטרים בניות בדלתות כבלים פלטות עץ ועוד כמה דברים

::FEEL THE {XS} power::

פורסם

כולם יודעים שרכב שלך משמין במקומך. יאאא אנורקסי שכמוך. במקום החלפה0G ב0/4G לך לאכול איזה פרגית בלאפה. :-(

שששששששששש

אני במעקב!!!!!!!

פורסם

בישביל ישראל זה טוסט או פיצה, אחרת הוא לא אוכל במהלך העבודה :lol:

אני לא חושב (לדעתי) שצריכת הדלק תרד מ1:17 (נניח) ל 1:12 כתוצאה ממערכת נורמאלית. ישראל לא דוגמא.

HU: Alpine W520 processor: JBL MS8 comp: Audison voce 3way @ Zapco reference 1000.4 & Zapco reference 350.2 Sub: Hertz HX300D @ Audison LRX 1.1

• תוכן חדש...