Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5485 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רוב המערכות פה בפורום הינן בסביבות ה 80-100 ק"ג (כולל איטום + סאב + סט קדמי + מגברים + מצבר/ קבל / אלטרנטור משודרג + שלושת הגדולים + חיווט רמקולים + חיווט מתח RCA + פרוססור וכו'...)

כך שאני יכול להגיד לך שזה פוגע בצריכת הדלק.

לגבי החשמל (כצרכן דלק), לדעתי זה ממש מינורי אם בכלל.

מאחר והאלטרנטור "עובד" בכל שלב שהמנוע מונע, על אחת כמה וכמה בזמן נסיעה.

הוא אינו מושפע מכמות צריכת החשמל, אלא מספק מה שהוא יכול ותו לא.

בניגוד למזגן שהוא נכנס לפעולה כצרכן מכביד על המנוע (מחובר באמצעות רצועה על אחד מגלי ההענע) ובזמן פעולה הוא מאט את פעולת המנוע ולפי כך מתאמץ יותר בכדי לחפר על כך.

האלטרנטור אינו משנה את ההתנגדות (הפיזית על גל ההענע) שלו בזמן העבודה .

כך שמבחינה חשמלית אין בעיה, תשדרג חופשי.

קח בחשבון שאלטרנטור חזק יותר בדרך כלל כבד יותר וגדול יותר פיזית, לא משמעותי אך זהו עוד גורם שנכנס למשוואה.

אך לדעתי התענוג היקר הזה שווה.

רוני נ.

AUDI A3 2.0t FSI DSG

פורסם

אני יכול לאמר מנסיון - שלמי שיש מערכת סטריאו רצינית שמכוונת היטב - במפגשים - צריכת הדלק יורדת בצורה משמעותית ביותר

:-P:-P:-P

לעופר דותן הלך פעם מעל רבע מיכל דלק רק על השמעות - וזה עוד ברכב 1.6 ליטר :-D

לי הלך פעם אחת קרוב לרבע מיכל ואני נוסע על רכבים שהם תמיד חסכוניים בקטגוריה שלהם.

-----------

לגבי צריכת הדלק מבחינת מערכת חשמל זה באמת מאוד מאוד זניח כי רוב הזמן המערכות שלנו יצרכו אולי שליש מההספקים שהמגברים שלנו מוצהרים עליהם ולא יותר מזה - רוב הזמן...

באמת הנתון העיקרי שמשפיע על צריכת הדלק ומן הסתם גם על התאוצה של הרכב הינו משקל המערכת שנע בין אשה בוגרת לגברבר צעיר בממוצע :-D

מנסיון -הקורולה 96 שלי שקעה בגובה לאחר שבמשך שלוש שנים היו מותקנים בה סאב 12 אינטש ששוקל סביבות ה30 קילו + בידוד בדלתות + 3 מגברים כבדים + 10 רמקולים!!! (שישה מקדימה ועוד זוג סאבים 8 אינטש וזוג רמקולים מקוריים ששוכבים להם להנאתם על המגש האחורי)

הרכב עדיין באופן כמעט קבוע - עושה 1:12

בימים אלו מותקן ברכב הזה רק שני מגברים קלי משקל, סאב וופר קל משקל בתיבה קלת משקל וסט שני חלקים מאחורה (על המגש האחורי עדיין משתזפים להם אותם אלמנטים ללא כל מעש :-D) ונראה שאחרי תיקון קאמבר בגלגלים האחוריים - הגובה של הרכב קצת התאושש לו.

צריכת הדלק... לא השתנתה יותר מידי, לפעמים אני רואה 1:12.5 בנסיעות משולבות כמו תמיד.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

לאחר תוספת של בערך 80-110 ק"ג, ומדידות של צריכת דלק, אני יכול לומר שאמנם יש עליה קלילה בצריכת הדלק, אך היא זניחה לעומת אופי נהיגה. מצאתי דרכים טובות יותר לחסוך בדלק.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

סמארטפון + אזניות טובות + כרטיסייה של אגד

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

בניגוד למזגן שהוא נכנס לפעולה כצרכן מכביד על המנוע (מחובר באמצעות רצועה על אחד מגלי ההענע) ובזמן פעולה הוא מאט את פעולת המנוע ולפי כך מתאמץ יותר בכדי לחפר על כך.

קח בחשבון שאלטרנטור חזק יותר בדרך כלל כבד יותר וגדול יותר פיזית, לא משמעותי אך זהו עוד גורם שנכנס למשוואה.

רוני נ.

האלטרנטור משנה משמעותית את המומנט שהוא מפעיל על המנוע עם הצריכה. איך לא?

תקנו אותי אם אני תועה

פורסם
רוב המערכות פה בפורום הינן בסביבות ה 80-100 ק"ג (כולל איטום + סאב + סט קדמי + מגברים + מצבר/ קבל / אלטרנטור משודרג + שלושת הגדולים + חיווט רמקולים + חיווט מתח RCA + פרוססור וכו'...)

כך שאני יכול להגיד לך שזה פוגע בצריכת הדלק.

רוני נ.

אתה צודק רוני אבל זה גם תלוי אם האלטרנטור שודרג או לא לאלטנטור יותר חזק מבחינת אמפר כי אז הוא כן גורע מהמנוע.

JVC KW-AVX836

Hertz HSK-165XL @ Celestra FA475x

DC Audio Level 5 m2 12 inch @ DC Audio 3.5K

פורסם

חוץ מהמשקל שהוספתי לרכב [שזה היה בתקופתו משהו כמו 150 ק"ג]

70 קילו תיבה + זוג סאבים.

מגבר 16 קילו

מצבר 18 קילו

איטום קרוב ל 50 קילו

אלמנטים קדמיים נניח 10 קילו

ועוד חיווטים וקשקושים שונים ומשונים למיניהם

העוצמה והחשמל לא השפיעה לי על הצריכת דלק, רק שהבאס השפיע לי על התאי מוח

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

ואז הוצאת דוקטורט בבאס

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...