Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5522 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לדעתי היא צריכה לגשת לטסט עכישו ,ולא בעוד 20 שיעורים,גם אם היא לא תעבור ,לפחות היא תדע מה ההרגשה של זה ,הלחץ , הההוראות מאדם שאתה לא מכיר ,ואם היא תעבור ,מצוין! אם לא ,לפחות יש לה ניסיון עם טסט, וטסט הבא היה תהיה מוכנה יותר.

אני מה"מעטים" (ככל הנראה) שעברו טסט ראשון אחרי 28(מינימום) ,ואצלי במקרה יצא גם ביומולדת :)

פורסם
את מי שאלת.

אותך. ובשביל למנוע עוד הודעות לא ענייניות: התכוונתי לטענתך ש-95% מהאוכלוסיה לא היו עוברים טסט. אם יש לך איזה מחקר או בדיקה שנעשתה בנושא אני אשמח לראות.

פורסם
אותך. ובשביל למנוע עוד הודעות לא ענייניות: התכוונתי לטענתך ש-95% מהאוכלוסיה לא היו עוברים טסט. אם יש לך איזה מחקר או בדיקה שנעשתה בנושא אני אשמח לראות.

לא נראה לי שצריך איזשהו מחקר כדי לאמת את הטענה הזאת, מספיק לצאת לנהיגה ולראות מה עושים הנהגים האחרים.

כמה מהם נוהגים עם 2 ידיים על ההגה?

כמה מאותתים בכל מעבר נתיב או פנייה?

כמה מסתכלים במראות סתם כדי לראות מה הולך סביבם?

כמה גונבים רמזורים?

כמה עוצרים להולכי רגל במעבר חצייה?

אפשר להמשיך את הדוגמאות עד מחר, אבל העובדה היא שעם ההתנהגות היומיומית של מרבית הנהגים בארץ, אם הם עכשו היו ניגשים שוב לטסט הם לא היו עוברים אותו.

V5

פורסם
לא נראה לי שצריך איזשהו מחקר כדי לאמת את הטענה הזאת, מספיק לצאת לנהיגה ולראות מה עושים הנהגים האחרים.

כמה מהם נוהגים עם 2 ידיים על ההגה?

כמה מאותתים בכל מעבר נתיב או פנייה?

כמה מסתכלים במראות סתם כדי לראות מה הולך סביבם?

כמה גונבים רמזורים?

כמה עוצרים להולכי רגל במעבר חצייה?

אפשר להמשיך את הדוגמאות עד מחר, אבל העובדה היא שעם ההתנהגות היומיומית של מרבית הנהגים בארץ, אם הם עכשו היו ניגשים שוב לטסט הם לא היו עוברים אותו.

אני שמח שיש עוד אנשים שקצת מבינים משהו ולא מברברים באוויר כמו NVIDIA שכנראה לא כל כך יודע חוקי תנועה לפי הדיבור שלו ו/או בחיים לא היה על הכביש. אם כבר הוא יודע חוקים, אולי הוא יודע שבאדום עוצרים ובירוק נוסעים, אני רוצה לקוות לפחות...

אתה הצגת פה דוגמאות יפות שממחישות את הנקודה, אבל יש עוד דוגמאות שמאפיינות אפילו נהגים רגילים:

כמה מהנהגים פונים נכון מדו סטרי לחד סטרי, מחד סטרי לדו סטרי וכו' וכו'.

כמה מהנהגים מקפידים לעצור בדיוק על קווי העצירה, כשמדובר בתמרור עצור, או רמזור. כמה מהנהגים מקפידים לעצור עצירה מוחלטת (מצב עמידה) בתמרור עצור??!

כמה מהנהגים מקפידים היטב על שמירה על נתיב נסיעה, צמוד מספיק לקו הצהוב, רחוק מפס ההפרדה.

כמה מהנהגים שומרים על מרחק סביר מהמדרכה בנסיעתם.

כמה נהגים שומרים על נתיב נסיעה בכיכר, נכנסים ויוצאים מכיכר בנתיב הנכון.

כמה מהנהגים שומרים מרחק שהם יכולים לראות את גלגלי הרכב הקדמי כשהם עוצרים ברמזור???! לספור אותם!!!

טסט זה עניין של אימון, וצריך לתת למורה הנהיגה את הקרדיט על הדברים האלה שהוא עוסק בהם ביומיום ושזו העבודה שלו.

נהג שרגיל לבצע עבירות כל שניה וכל דקה שהוא על הכביש (וציינתי לעיל רשימה של עבירות "קלות"), הוא נהג שקשה יהיה לו לעבור טסט, אפילו יותר קשה ממישהו שרק עכשיו מתחיל ללמוד נהיגה.

אז לשלוח מישהו שיש לו רישיון 5,10 או 20 שנה כדי שיגיד שההיא נוהגת בסדר, ולפי זה לצעוק על המורה ולהגיד שיגיש כבר לטסט, זה קצת יומרני קודם כל, וזה בדיוק לעזור לאותה ההיא להיכשל בטסט ולא לעבור אותו.

פורסם

היה פרק כזה בתוכנית של עדי אשכנזי, היא היתה צריכה לעבור טסט מחדש ולקחה שיעורי נהיגה.

בינינו, כל הנהגים לא נוהגים כמו לטסט כל הזמן, כל אחד עושה "עבירות".

אם תתן לנהג מהרחוב לגשת לטסט פתע פתאום רוב הסיכויים שהוא לא יעבור, כי הנהיגה שלנו כבר מושרשת בנו.

לא ראיתי נהג אחד שנוהג על ידני ומחזיר את היד להגה כל פעם שהוא מחליף הילוך.

תן לאחותך את הזמן שלה, רוב המורים לנהיגה רוצים להגיש את התלמידים כשהם מוכנים ולא למשוך שיעורים בכוונה, אל תדאג אלא אם המורה רומני :)

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

• תוכן חדש...