Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5530 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי יונדאי טוסון שנת 2006 עם 44,000 ק"מ בלבד. ( לא נוסע הרבה....)

לפני שנה ביצעתי לך טיפול החלפת שמן, ברקסים, מסנן וכו'.

כיום בדקתי עם המוסך המורשה של יונדאי בת"א מה הטיפול הבא שאני אמור לעשות, והם אומרים שאני צריך לעשות טיפול 90,000 בעוד כחודש.

שזה יחסית טיפול גדול: רצועת טיימינג, מצת, מסננים ועוד ועוד.....שעלותו כ3,600 ש"ח.

השאלה שלי היא.

1. הרכב כבר עבר את תקופת האחריות.

2. הרכב עבר רק 44,000 ק"מ

3. הרכב מטופל ומתוחזק בזמן.

האם יש צורך בהחלפת רצועת טיימינג לרכב אם הוא לא הגיע ל90,000 ק,מ או אפילו לא קרוב לכך? האם הטיפול דרוש מכורח הזמן שהרכב נמצא על הכביש?

האם יש צורך בטיפול כזה? או מספיק לו טיפול שגרתי ובדיקת מערכות/ברקסים וכו'.

תודה על כל עזרה.

פורסם

טיימינג עושים לפי כמות ק"מ שהרכב עבר או לחילופין לאחר מספר שנים שהיצרן קבע מרגע עליית הרכב על הכביש...מה שבא קודם מבין השניים. לגבי עלות הטיפול, תפרט מה הם עושים בטיפול זה במדוייק וכך נוכל לחוות דעתנו בעניין המחיר עצמו.

:)
פורסם

הוראות היצרן ליונדאי גטס הן:

טיפול גדול כל 15,000 או שנה - המוקדם מביניהם

החלפת טיימינג - 90,000 ק"מ או 5 שנים - המוקדם מביניהם

אני מניח לפי מה שכתבת לגבי היונדאי שלך שההוראות הן דומות או אפילו זהות.

לכן, כיוון שעברו 5 שנים לפני שהרכב הגיע ל90,000 ק"מ, אתה צריך בהחלט להחליף את הטיימינג.

אם עברה שנה מאז הטיפול האחרון, צריך לעשות גם טיפול.

למיטב הבנתי, הכי קריטי הוא להחליף את השמנים שמתחמצנים עם הזמן ללא קשר לנסועה ולבדוק את מצב הרצועות האחרות במנוע.

לגבי פילטרים ופלגים, אני לא בטוח שהכלל חל לגביהם מבחינת תפוגה אך כיוון שכבר עושים טיפול, מחליפים גם אותם בשל העלות הנמוכה.

פורסם

לגבי רצועת התזמון - חשבת מה יהיה הנזק אם היא תקרע? מדובר בטיפול מהסוג שבו לא מתקמצנים, אלא פועלים לפי הספר. המחיר של העדר טיפול עלול להיות יקר מאד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

1. כמו שרשמו לך, צריך לבצע טיפול כזה כל 90000 קמ או 5 שנים.

2. תפנה אלינו לקבלת הצעת מחיר לגביי כל החלקים לטיפול הזה. חלקים מקוריים כמובן.

3. לגביי המפרט: חוץ מהרבה בדיקות שמבצעים, מחליפים את ה:

1. שמן מנוע, מסנן שמן, מסנן אויר, מסנן מזגן.

2. 6 פלגים פלטיניום (מחליפים בדר"כ ב 60000)

3. שמן גיר אוטו מקורי - בדרך כלל מחליפים את השמן בקרטר שזה 4 ליטר.

4. החלפת נוזל קירור מקורי.

5. רצועת טיימינג, מותח טיימינג וגלגלת סרק. (משאבת מים אם צריך)

6. רצועת מנוע (מחליפים בדר"כ ב 60000)

7. רפידות בלם וצלחות בלם לפי צורך.

• תוכן חדש...