Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5528 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בסוף השבוע הזה היתה הפקה לסטודנטים בעיר אילת, בה מלא סטודנטים מכל הארת ירדו לנופש של מסיבות באילת.

דבר דומה היה גם באפריל, אבך ירדו מוסדות אקדמיים אחרים.

בתור סטודנטים של קמפוס אילת, זכינו לקנות כרטיסים למסיבות מוזלים ללא לינה.

שמתי לב לתופעה מאוד בזויה של נהגי מוניות.

רוב המסיבות נערכו בחוות הגמלים וחוף הדקל, מקומות שיותר רחוקים מהעיר עצמה ומונית לשם עולה מעל 25 שקלים, בעוד מונית בעיר לא עוברת את ה-20.

כאשר המסיבה הגיעה לקראת הסוף, מלא נהגי מוניות נהרו לשם כדי לקחת נוסעים.

העניין הוא שרובם המוחלט של נהגי המוניות סירב להעלות אותנו למונית שלו על מנת שניסע לדירות שלנו בעיר עצמה.

והסיבה היא תחזיקו חזק...כיוון שהעדיפו למצוא נוסעים אחרים לאיזור המלונות ולתת להם מחירים יותר גבוהים מהתעריף הרגיל (נהגי מוניות יודעים כיום שאילתים במקומות כאלה יודעים מה טווח המחירים ודורשים מונה).

הנה דוגמא: אחד הנהגי מונית סירב להעלות אותי, כי מונה עד הבית שלו יעלה עד 25 שקלים, אבל לקח נוסע אחר למלון וגבה ממנו 40 שקלים (כמובן הרבה מעל התעריף).

אני מבין את הרצון שלהם להתפרנס, אבל האם יש הצדקה להתלונן על נהג מונית שמסרב לקחת אתך מהנסיבות שציינתי. ניחא, היה נהג שלא מכיר את אילת ויורד רק בגלל הקיץ הייתי מבין, אבל ראיתי הרבה נהגים שהם אילתים ואני רואה אותם כמעט באופן קבוע מסתובבים בעיר שסירבו להעלות אותי.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

באמת צריך להכיר לך את אוכלוסיית נהגי המוניות (ואיפה יפה הנפש שירשום "לא כולם")?

על פי חוק, מונית שעצרה חייבת לקחת אותך לכל יעד שתחפוץ, בין אם זה 4 מטר קדימה או לחרמון, זה לפחות מה שזכור לי. אני בטוח שאיום קל בצורת "יש חוק" ורשימת מספר המונית או הרכב יגרמו לרבים מנהגי המונית לשלוח לעברך תיאור המקום ממנו באת לאוויר העולם, אבל במשפט ככל הנראה תצא צודק ותקבל פיצויים.

השאלה היא האם אתה באמת רוצה להגיע למצב הזה. באילת לא חסרות מוניות, כך שאם לא המונית הזו אז המונית הבאה. מקומם, מעצבן, אבל זו ישראל (ואילת זה לא בחו"ל, עדיין).

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אחותי גרה באילת ואני בעצמע מגיע הרבה לאילת .

אם היו אנשים שהסכימו לשלם 40 ש"ח על נסיעה למלונות ולא דרשו מונה , אז הם פתחו את הפתח לנהגים בשביל שידפקו אותם.

כמובן שזו חוצפה לא להעלות נוסע בגלל סיבה כזו כמו שלך ,השאלה מה אומר על זה משרד התחבורע מבחינת החוק .

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

פורסם
באמת צריך להכיר לך את אוכלוסיית נהגי המוניות (ואיפה יפה הנפש שירשום "לא כולם")?

על פי חוק, מונית שעצרה חייבת לקחת אותך לכל יעד שתחפוץ, בין אם זה 4 מטר קדימה או לחרמון, זה לפחות מה שזכור לי. אני בטוח שאיום קל בצורת "יש חוק" ורשימת מספר המונית או הרכב יגרמו לרבים מנהגי המונית לשלוח לעברך תיאור המקום ממנו באת לאוויר העולם, אבל במשפט ככל הנראה תצא צודק ותקבל פיצויים.

השאלה היא האם אתה באמת רוצה להגיע למצב הזה. באילת לא חסרות מוניות, כך שאם לא המונית הזו אז המונית הבאה. מקומם, מעצבן, אבל זו ישראל (ואילת זה לא בחו"ל, עדיין).

איתמר.

תיקון קטן , ברגע שעלית למונית אסור לו להוריד אותך , אלא אם כן אתה שיכור או מלוכלך.

אבל אם אתה עומד מחוץ לרכב ושואל אותו אם הוא מעוניין לקחת אותך למקום כזה או אחר זכותו המלאה להגיד לך שהוא לא מעוניין לנסוע לשם.

פורסם

וואי, נהגי המוניות באילת זאת צרה צרורה שאין כמוה. שהיתי שם למשך תקופה של 8 חודשים ופשוט הם פי 10 יותר גרועים משאר נהגי המוניות בארץ.

במקום שהייתי עובד בו היה הסכם עם חברת מוניות מסוימת לגבי ואוצ'רים, אז בסיום העבודה היינו משתמשים בהם אם לא היה אפשרות אחרת, לעיתים מוניות היו מגיעות לאחר חצי שעה. לפעמים הם לא היו מעלים אותנו בגלל שיש איתנו תיק ( אמיתי לגמרי!), והשוס זה שהיו כאלה שאמרו לנו בפנים שהם לא רוצים להסיע כמונו עם ואוצ'רים בגלל שהם רואים את הכסף אחרי חודש.

החזרת אותי לתקופה מעצבנת ומעפנה ביותר בחיים שלי.

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

גם אני הייתי באילת בסוף השבוע, אנחנו נתקלנו בהמון נהגים שסירבו להפעיל לנו מונה.

התעקשנו תמיד על מונה, כי פעם אחת בנסיעה הלוך מהמלונות לחוות הגמלים הנהג דרש 60 שקל, ולנו כבר היה מאוחר, אז שילמנו, ובחזרה משמה, מונית עלתה לנו 25 ש"ח עם מונה. הפרש גדול פי כמה.

אז ממש היו נהגים שהורידו אותנו מהמונית ולא הסכימו להפעיל מונה.

פורסם

זה ידוע , יש גם הפקות למגזר הרוסי 3 ימים של מסיבות ביום במלון ההוא של הצעירים ברח לי השם , ובלילות מסיבות ,

הייתי ב2009 ולמזלי חבר שלי שאילתי אמר לי מראש , נהגי מוניות לוקחים מחוף הדקל 40 שקלים למלון , בחישוב של 4 נוסעים זה 10 שקלים לבנאדם לא נורא , אבל היינו נכנסים מתיישבים ורק אז אומרים לנהג תפעיל מונה.

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם

רוב נהגי המוניות באילת הם חארות.

מצטער על ההכללה אבל זו החוויה שלי מאוקטובר 2010:

המצבר החליט שהספיק לו ומת וכשביקשתי מנהגי מונית להניע (כי אף אחד כמעט לא מסתובב עם רכב פרטי באזור המלונות)

אז חלק סירבו כי זה יפגע להם במחשב ( נניח וזה מוצדק) וחלק דרשו כסף על מנת לעזור לי (אמרתי כבר נבלות)

בסוף מצאתי סטודנט שסיים לעבוד באזור שעשה לי טובה והניע אותי

בברכה ירון

אני תמיד אומר שיש דבר אחד שמפריד ביני לבין גאונות: וזה אני:shock2:

פורסם

חזרנו לא מזמן מעקבה, והחלטנו לעבור דרך אילת - לא משנה למה.

ביציאה מהאזור של מעבר הגבול, ליד כביש 90 ראינו בחור אדמדם הולך לצד הכביש עם מזוודה ענקית ומנסה מדי פעם לעצור טרמפים.

עצרנו לו מייד, והעמסנו אותו על הרכב. הסתבר שהוא תייר אמריקאי צעיר, שהגיע עכשיו מעקבה וניסה לתפוס מונית ממעבר הגבול לאילת.

כל המוניות שהיו בגבול לא הסכימו לקחת אותו כי הם חיכו לתיירים שרוצים לנסוע לים המלח / ירושלים / תל אביב. (לא לתיירים ספציפיים, אלא למי שירצה לנסוע לשם).

אז הבחור בייאושו פשוט התחיל לצעוד.

אני לא יודע מה החוק אומר בעניין הזה, אבל באותו הרגע התביישתי בעם שלי. התנצלנו בפניו המון ואיחלנו לו שהמשך החופשה שלו תהיה יותר מוצלחת מזה.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

למטבע יש שני צדדים.

תנסו פעם להכנס לנעליים של אותו נהג מונית , אותו נהג מונית , שמשלם 7-8 שקל סולר ,שהמונית שלו שווה חצי ממה שהוא קנה אותה אחרי שנה על הכביש, הביטוח שקורע לו את הכיס , דמי הסדרנות , המס' של המונית והבלאי האכזרי ואז תחזרו עם רשמים.

אף אחד בענף הזה לא עושה מיליונים , מלבד חברי תחנה בתחנות איכותייות שמתפרנסים בכבוד ,כולם כמעט בלי יוצא מהכלל חיים מהיד לפה וכל יום זה מלחמת השרדות .

כשאתם מדברים עם אותו נהג מונית , יש מצב שהוא אחרי 12-16 שעות על המונית (לא בגלל שהוא רוצה אלא רק עכשיו הוא כיסה את "הפיקס")והא עדיין צריך להרויח משהו לפני שהוא חוזר הביתה.

אומנם זה לא מנומס לעשות סלקצייה בין לקוחות , אבל בג'ונגל הזה שנקרא "ענף המוניות" מעטים הנהגים שיכולים להרשות לעצמם את אותו נימוס שאתם מדברים עליו.

rover r75 -2.5L v6 -177h.p

פורסם

ממש ליבי יוצא אל נהגי המוניות המסכנים.

לא מתאים לו? שיילך לחפש עבודה אחרת.

כל מי שמרוויח כסף על ידי מרמה מבחינתי שייכנס לכלא.

פורסם
למטבע יש שני צדדים.

תנסו פעם להכנס לנעליים של אותו נהג מונית , אותו נהג מונית , שמשלם 7-8 שקל סולר ,שהמונית שלו שווה חצי ממה שהוא קנה אותה אחרי שנה על הכביש, הביטוח שקורע לו את הכיס , דמי הסדרנות , המס' של המונית והבלאי האכזרי ואז תחזרו עם רשמים.

אף אחד בענף הזה לא עושה מיליונים , מלבד חברי תחנה בתחנות איכותייות שמתפרנסים בכבוד ,כולם כמעט בלי יוצא מהכלל חיים מהיד לפה וכל יום זה מלחמת השרדות .

כשאתם מדברים עם אותו נהג מונית , יש מצב שהוא אחרי 12-16 שעות על המונית (לא בגלל שהוא רוצה אלא רק עכשיו הוא כיסה את "הפיקס")והא עדיין צריך להרויח משהו לפני שהוא חוזר הביתה.

אומנם זה לא מנומס לעשות סלקצייה בין לקוחות , אבל בג'ונגל הזה שנקרא "ענף המוניות" מעטים הנהגים שיכולים להרשות לעצמם את אותו נימוס שאתם מדברים עליו.

אילת זה עולם אחר....ויעידו כל הנהגי מוניות שיורדים לשם בקיץ.

בהיעדר תחבורה ציבורית באילת (יש רק לעובדי מלונות), אם אין לך רכב, האופציה היחידה היא להתנייד במונית.

אתה מוזמן לראות פסטיבלים באילת, איך כל נהגי המוניות נוהרים לשם לקראת הסוף, לשם פרופורציה, שהיתה מסיבה בחוות הגמלים כל הציר למלון הנסיכה התמלא במוניות שחזרו משם.

זכור לי גם המקרה של עופר ניסים באילת, רציתי לקחת עם חברים מונית לקלאב הוטל (כדי לצאת למועדון הג'ויה שנמצא ליד), נהגי מוניות לא היססו לבקש מחירים שאפילו אחד מהם דרש 100 שקלים (נסיעה שעם מונה בהלוך יצאה 29) ואנשים שהם לא אילתים עלו למוניות ושילמו מחיר מופקע.

אגב לגבי הואוצ'רים, אני מאמין שמדובר ב"מוניות טאבה" וממה שזכור לי העבודה מזמינה אותם, ככה שנהג שלא רוצה לקחת אותך לא היה צריך להענות להזמנה מלכחתילה.

תחנה שכן אציין לחיוב באילת אלה "הים האדום" שלוקחים במחירים הוגנים ואפילו עושים הנחות לאילתים בהזמנה טלפונית.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

לפי החוק, אם אתה נכנס למונית הוא חייב לקחת אותך לכל מקום שתבקש, כל עוד זה לא בשטחים

או משהו כזה. אם תתישב, תבקש מונה ויעד מסויים, ברגע שתבקש פרטי נהג, ותתחיל לרשום,

תראה איך הנהג מתקפל.

הם חוטפים על דברים כאלה קנסות שחבל על הזמן, רק הם מנצלים את זה שרוב הציבור לא מתלונן.

ד"א, נהגי מוניות הם דיי חארות בכל העולם. אולי המקום היחידי שנתקלתי ב 100% נהגים הגונים

זה בלונדון. היו לי שני מקרים שם עם נהגים שונים שלא מצאו את המקום במדוייק, ומרוב שהם התביישו

הם שאלו אם זה בסדר שנרד ולא נשלם על הנסיעה, למרות שהיינו אולי 50 מטר מהמקום, פשוט

הוא לא זיהה איפה זה בדיוק. שנתתי לנהג בסוף 50% מהעלות שבמונה, הוא כ"כ הודה לי,

ואמר שאני ממש לא חייב, ושהוא מצטער מאוד שהוא לא מוצא את המקום.

פורסם

בלונדון יש פיקוח הדוק על נהגי המוניות, ולקבל רשיון מונית שם זה תהליך שלוקח כמה שנים במהלכן הם נבחנים על מפת לונדון, כולל מיקום מדוייק של מבנים לפי השם שלהם בלבד.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

• תוכן חדש...