Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5577 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אני כבר כמה ימים מחפש מידע ברשת ולא מוצא, אני לא רואה מקום אחר ברשת טוב יותר מכאן.

ברשותי טרקטורון פולריס מנוע 325סמ"ק קירור אוויר מדגם ישן עם בעיית טעינה.

מבלוק המנוע יוצאים 3 חוטים של הסטטור:1.צהוב 2. צהוב פס אדום 3.חום שמתחבר לשלדה.

למייצב מתח ישנם 3 חוטים, אחד צהוב השני צהוב פס אדום והשלישי אדום, גוף המייצב נוגע בשלדה משמע משם הוא מקבל מינוס.

כיצד פועלת מערכת הטעינה בטרקטורון שכניראה זהה לאופנוע?.

האם המייצב מתח אחראי על ייצוב המתח גם לאורות, מאוורר וכו, או שהוא אחראי על ייצוב המתח אך ורק למצבר?

איך אחבר את המייצב מתח בצורה נכונה כדי שתהיה לי טעינה טובה למצבר וחשמל תקין לצרכנים?

אני לא יודע איך החיווט במקור לכן אני מנסה לשחזר אותו למצב תקין, ניסתי לחבר בין החוטים של הסטטור למייצב בצורה הבאה:

צהוב לצהוב, צהוב פס אדום לצהוב פס אדום, אדום מהמייצב למצבר.

בצורה הזו קורה משהו מוזר, כשאני מתניע את המנוע והוא בסל"ד בינוני והמצבר מנותק המתח בחוטים שמגיעים למצבר הוא 14V, כשאני מחבר את המצבר המתח יורד ל 11.8V, יש לציין שהמצבר לא טעון עד סופו כי הוא התרוקן מעט עקב חיווט לקוי שהיה קודם לכן.

מתח בקוטבי המצבר שהוא לא מחובר לכלום כ 11.70, כשאני מתניע המתח עולה רק ל 11.8 בערך.

האם זה נובע עקב בעיית טעינה שהמתח לא עולה ל14V, או משום שהמצבר מרוקן חלקית?

בניתוק המצבר שהמנוע מונע צרכני החשמל ממשיכים לפעול.

אשמח למעט מידע בעניין זה לגבי אופן החיווט בין המייצב לסטטור.

הפיוז הראשי בעל ערך של 10A, כניראה הסטטור יכול לספק רק 10A מקסימום.

למי שלא מכיר כיצד בנוי הסטטור, אז הוא בנוי מסלילים שתפוסים לגוף המנוע, ובגלגל התנופה קיימים מגנטים שמסתובבים (ולא סלילים)

כשאני מודד מתח בין החוט הצהוב מהסטטור לשלדה המתח בין 15-20 VAC בתלות בסל"ד מנוע.

אני לא בטוח שאני זוכר נכון מהבדיקה אבל יכול להיות שגם בין החוט הצהוב פס אדום לשלדה יוצא מתח זהה AC.

תודה רבה

• תוכן חדש...