Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5567 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הגלגל הראשון שינעל יהיה זה שבציר הקדמי, מהצד של השוליים, שהרי האחיזה בשוליים נמוכה יותר ביחס לכביש. תוכל לשמור על יכולת כיוון מסויימת באמצעות הגלגל שנמצא על הכביש, שעדיין מסתובב.

בהדגמה שנעשתה ע"י מדריך בקורס, הודגם כיצד ירידה לשוליים המשולבת עם בלימה ופרובוקציה בהגה גורמת לתופעה שתיארת. אם ההגה נשאר ישר, הרכב יבלום בקו ישר, או לכל היותר עם סטיה קלה מאוד.

סימולציות זה טוב ויפה, אבל הניסיון שלי הוא מהמציאות.

עכשיו שכל אחד יחשוב בעצמו איזו גירסה נראית לו אמינה יותר.

אוי נו באמת, דבר ראשון אתה עונה לא על מה ששאלו, שהרי ברכב עם ABS אין סיבה שלא לבלום חזק ואמרתי את זה עוד מקודם. מעבר לזה גם אמרתי מקודם שזה מסוכן כשנועלים את אלו שעל האספלט.

אם כך אז חזק אבל מאוד להיזהר שלא לנעול את אלו שעל האספלט. כי במקרה של נעילה לא רק שאתה מאבד יכולת היגוי, כמו על אספלט, אלא שהרכב יגם יתחיל להסתחרר, כפועל יוצא של כוחות בלימה לא סימטריים.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אין לי כוח להתווכח איתך. חזור וקרא את השרשור הזה החל מההודעה הראשונה וראה בעצמך האם עניתי על השאלה או לא, והאם השתמשתי בדוגמאות מהמציאות כדי לבסס את תשובתי - כמובן בהנחה שבכלל נתתי כזאת.

אני יודע מה אני הייתי עושה לו מצאתי את עצמי בסיטואציה הנדונה. רוצה לעשות משהו אחר? מחפש מישהו להתפלפל איתו על קוצו של יוד? בהצלחה.

אני פרשתי מהדיון איתך.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

בבלימת חרום בולמים כמו בבלימת חרום. חזק על דוושת הברקס. בבלימת חרום אתה רוצה מרחק בלימה קצר ככל האפשר.

בנהיגת מרוצים (אין ABS) יצא לי פעם אחת לרדת עם זוג גלגלים לכיוון הדשא, ולחצתי על הברקסים בכל הכח. האוטו נע ישר עד שהוא נעצר ולא בסיבוב ולא בזווית. ההגה כמובן הוחזק ישר כל הזמן.

המהירות הייתה יותר מ-100 קמ"ש.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

בקורס נהיגה המתקדמת הראשון שלי עשינו בדיוק את זה.

בלימה ונעילת גלגלים כשחצי מהרכב על שול חצץ/חול וגם כניסה למצב של חצי רכב על השול ויציאה ממנו כאילו עוברים נתיב בצורה רגילה.

בבלימת חרום, הרכב נבלם ישר כמו פלס. עשיתי את זה יותר מ 10 פעמים ובמהירויות שונות. תמיד אותה תוצאה.

גם בכניסה ויציאה מחצי שול לא נרשמו אירועים מיוחדים.

וכן, זה היה הרכב שלי.

ללא ABS.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

תקשיבו אתם יכולים להתווכח עם הפיזיקה עד מחר זה לא ישנה כלום. כשיש גוף שמופעל עליו מומנט, ואין כוח שמנוגד לו (כי הגלגלים נעולים) הוא יסתובב דרך ציר מרכז המסה שלו. למה לכם זה לא קרה, לא יודע, אולי לא נעלתם את כל הגלגלים כמו שאתם חושבים או שהפרש האחיזה בין המשטחים היה זניח.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

fizban ואלעד.

ההיגיון אומר שב-80-90 קמ"ש אם נועלים גלגלים הרכב כן יסטה.

אגב, בקליאו שלי כשאני תרגלתי בלימת חרום מ-80 קמ"ש (גם, בקורס) כששני גלגלים על החצץ ושניים על הכביש, עם ABS, הייתה סטיה.

והרכב שלי תקין לחלוטין.

פורסם

יש הבדל בין סטיה לבין סיחרור.

אני מקבל את העובדה שהרכב יכול לסטות, אבל כעובדה שלי לא סטה ובטח שלא הסתחרר.

יכול להיות שזה גם תלוי בעוד דברים, כמו הבדלי גובה בין חצץ והאספלט וזוית הכניסה לחצץ.

כמה היתה הסטיה ברכב שלך? משהו ברמה מפחידה?

פורסם

אצלי בהחלט נדרש תיקון נגדי בהגה.

אגב, הפיסיקה הכי פשוטה אומרת שרכב בלי ABS יסתחרר ב-100 קמ"ש. ובגלל שאין הגה, שום תיקון לא יעזור.

בגלל זה תמוה שאנשים סוברים אחרת. זה לא הגיוני. נראה לי שברכב בלי ABS עדיף לעשות תאונה על השוליים מאשר להסתחרר לנתיב הנגדי.

לבחור שבלם עם על הדשא - לדשא יש מקדם חיכוך גבוה משל אספלט.

יום שישי אני אבדוק את זה עם גרוטאת השטח החדשה שלי :-)

פורסם

לפני 4 חודשים בערך עשיתי נהיגה מתקדמת עם 350z,

במהירות 100 קמ"ש הרכב נעל גלגלים ועדיין היה אפשר לסטות עם ההגה.

cla 250 amg 2014 חבל שלא עם ההנאה הנכונה :roll:

פורסם

ב 80 קמ"ש הרכב לא זז מילימטר. הייתי חצי רכב על השוליים ובלימה בכל הכוח. וזה בדיוק מה שניסו להוכיח בקורס, שהרכב לא מסתחרר בכזו קלות בבלימה על ישורת עם מקדמי חיכוך שונים. ועשיתי את זה שוב, ושוב ושוב (בקורס), עם רכב ללא ABS.

אם זה באמצע סיבוב, ברור שתהיה השפעה כלשהי. אבל בישורת, על פי הנסיון שלי, לא היתה אפילו סטיה.

אני לא יודע לגבי פיסיקה פשוטה. יש לזכור שרכב זה דבר עם מסה ואולי מקדמי חיכוך שונים באופן דרסטי יגרמו לסיחרור בבלימה בישורת. ההבדל בין חצץ לבין אספלט אולי לא עד כדי כך דרסטי.

פורסם
ההבדל בין חצץ לבין אספלט אולי לא עד כדי כך דרסטי.

כנראה באמת שהוא לא גדול כי ע"פ פיזיקה פשוטה אם ההבדל הוא גדול אז הרכב היה צריך פשוט להסתחרר.

פורסם

אני חושב שמה שמטעה אתכם זאת הסיטואציה.

בד"כ שדיברו על בלימות כאלו מתארים סיטואציה שמישהו פתאום מוצא את עצמו בשוליים, בולם ובאותו זמן מנסה לחזור לכביש.

ככה לפחות אני זוכר את זה ממסלול 1000 שעשיתי בצבא

יניב

פורד מונדאו סטיישן 2011

פורד פוקוס 5 דלתות 1.6 2008

פורד פיאסטה 2000, כבר לא רכב כל כך פשוט...- נמכרה:cry: אבל עדיין עונה על שאלות

פורסם
לפני 4 חודשים בערך עשיתי נהיגה מתקדמת עם 350z,

במהירות 100 קמ"ש הרכב נעל גלגלים ועדיין היה אפשר לסטות עם ההגה.

נעילת גלגלים = אפס אחיזה והחלקה. תרגלת בלימות חירום ב- 350Z בלי ABS?

בקשר לנושא - כיוון וכמות הסטיה נקבע ע"י הרבה גורמים, לא רק מהירות\נעילה\ABS כן או לא כגון קמבר, הפרשי גובה, שיפוע (מישור\עליה\ירידה), עומס מתלים וכו'. לעניות דעתי העניה מאד - בתנאים סטריליים עם נעילה מלאה של הגלגלים על השוליים אתה תכנס לספין לכיוון מרכז הכביש באופן מיידי ושום פקודת הגה לא רלוונטית במצב הזה, רק הרפיית הבלימה והשבת האחיזה (אין שום סיבה שתמשיך ישר כשהחצי של הרכב שנמצא על השוליים לא בולם וממשיך יותר מהר מהחצי השני).

בנעילה מלאה של כל הגלגלים אתה מן הסתם תמשיך בהתאם לתנאי הדרך.

אגב אלעד - לא בטוח שהגלגל הראשון שינעל הוא הקדמי על השוליים, על הגלגל האחורי יש פחות משקל וסביר שהוא יאבד אחיזה ראשון.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם

דווקא אם הגלגלים שעל האספלט לא ינעלו אז הרכב ימשיך ישר, ימשוך לכיוון הכביש אבל ימשיך ישר.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

בכל שנה במילואים, באל"ל אני מתרגל בלימת חירום בחצי שול עם סופה ממוגנת כבדה (ללא ABS).

כמו שכבר נאמר פה לעייפה הרכב עוצר ישר כפלס.

אני עדיין לא מבין את ההסבר הפיזיקלי לעניין אך זו המציאות וההסבר בודאי קיים.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5567 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...