Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5588 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יד ראשונה, ללא תאונות אפילו ללא שריטות, קילומטרז נמוך (140 אלף), ובגלל שבעבר עשתה בעיות הוחלפו בה כ"כ הרבה דברים שכיום מדובר ברכב כמעט חדש. הוא נוסע מדהים, כל פעם שאני נוסעת בה אני שואלת את עצמי מה עובר לי בראש שאני כ"כ נחושה לשדרג בחדש...
לא ממש קשור לנושא השירשור אך מדוע באמת את צריכה להחליף את הרכב? כתבת אומנם כי את חוששת מתקלות פיתאומיות לפני/בזמן נסיעה אך אולי לא שקלת את כל הנתונים עד הסוף.

-טויוטה/יאריס/רכב אחר ב 90K ש"ח יעלה כ 10K שנתי בירידת ערך בלבד, הווה אומר שבשלוש-ארבע השנים הראשונות של הרכב תאבדי סכום הדומה לערך הרכב הנוכחי:? מה שגורם לדילמה שלך בנוגע לשווי הגולף להשמע זניחה למדי.

-בואי ונאמר שתכניסי את הגולף שלך למוסך מתמחה (לא צ'מפיון אלא מוסך כגון 'מוסך רון' המומלץ בפורום) ובקשי כי יתקנו/יחליפו/ישדרגו כל דבר העומד להתקלקל בשנים הקרובות, אם הוחלפו בה חלקים רבים וכיום הרכב הוא כמעט חדש (לפי מה שאת אומרת) אז תשלמי סכום יחסית קטן שימנע את התקלות הפיתאומיות מהן את חוששת ותשארי עם רכב איכותי ומוכר בעלות מגוחכת.

גילוי נאות, אני מחזיק רכב בן 13 שסך כל הוצאות התיקונים בו ב 3 שנים האחרונות היו נמוכות מירידת הערך של יאריס חדשה בחודשים:wink:

עריכה:

קראתי מה קרה למצמד. עדיין אני סבור כי להישאר עם הגולף הוא הפיתרון האופטימלי (המצמד/מנגנון המצמד יוחלפו בחדשים על חשבון מכון הבדיקה)

• תגובות 97
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עריכה:

קראתי מה קרה למצמד. עדיין אני סבור כי להישאר עם הגולף הוא הפיתרון האופטימלי (המצמד/מנגנון המצמד יוחלפו בחדשים על חשבון מכון הבדיקה)

(-:

אולי אתה צודק..

האמת חוץ מעניין המצמד האוטו באמת יצא יפה מאוד לדעתי מהמכון בדיקה. הם אומנם סימנו לא תקין, לא תקין, לא תקין, אבל בפירוט היתה נורה קדמית אחת שרופה, ריפוד בלוי (הם לא ממש הצליחו להראות לי מה בלוי בו, אבל גם לא התעקשתי אחרי מה שעברתי אצלם בכלל לא היה אכפת לי מה הם כתבו), חסר סמל קדמי של פולקסוואגן (יש לי אותו בבגאז, הוא נפל) וכתבו שבלימה איטית (זה הדבר היחיד שיש לו משמעות מבחינתי).

שלדה, צמיגים, מצבר, הילוכים, משאבות, זיהום, מערכות בטיחות וכו' - הכל יצא 100% בבדיקה.

מוסך רון (הנהדר והמומלץ!) מטפל לי ברכב קבוע כבר כמה שנים טובות, והוא כל הזמן אומר שאני ממש פראיירית לרצות למכור כזה רכב כי יש לו מנוע שהוא כמו חדש.

מצד שני אחרי הסיוט שעברתי היום במכון בדיקה, בא לי שכל זה יהיה כבר מאחורי, שיהיה לי רכב חדש ולא לראות מוסך או מכוני בדיקה בכמה שנים הקרובות...

פורסם

בתור בעלים של גולף 1999 שגם אני מטפל בה טוב מאוד,והייתה מטופלת לפניי,יש לגולף דור 4 מלא מלא מחלות ולא יעזור,ממיר קטליטי שמתישהו מתפרק,משאבות דלק שנשברות להן הבית,תקלות מחשב ABS,מנגנוני מגבים,חיישנים של טמפ,וכמובן בגירים האוטמטיים תקלות שמתרחשות אחרי 150 אלף קמ,וכן הלאה..לדעתי הפיתרון האידאלי בשבילך הוא למכור את הרכב,ולקנות גולף 2005 (דור 5) מנוע 2000.הרכב ירד המון המון במחירון.שלא תביני לא נכון,אני בסהכ מאוד מרוצה מרכבי,פשוט זה תקלות מעצבנות כאלו,שלעולם לא ראיתי באף רכב יפני(טויטה לדוגמא)-יש לנו טויטה 2001 אני חוזר על זה כמו מנטרה,אבל 0000 תקלות!!!!!9 שנים כמעט.

פורסם

הגולף הזו קיבלה 4 כוכבי בטיחות אי שם בשנת 98 עם 2 כריות אוויר בלבד !! כאשר ב2001 הסטנדרט היה 4 ואפילו 6 בדגמים המאובזרים יותר . להזכירך עד היום נמכרים רכבים כחדשים עם 4 כוכבי בטיחות ואפילו פחות מכך.

לעומת זאת הפיג'ו 107 ומלבד העובדה שעושה רושם שמדובר ברכב שנראה כמו קופסת סרדינים, היא לא נבדקה בכלל אז מאיפה לך התובנות האלה?

לפי מה שאני יודע , גם i10 וגם הC1 שיכולה להיות רפרנס ל107, קיבלו 4 כוכבי ריסוק וזה המקובל בקטגוריה (מלבד אלטו עם3 כוכבים)

לעומת זאת הרכבים בקטגוריית הרכבים האמיתיים (לא רכבי הצעצוע) מציגים 5 כוכבי ריסוק, החל מיונדאי i20 וכלה בפולו החדשה.

אייל, כל 3-5 שנים NCAP מעדכנים את הדירוג של המבחנים שלהם. לכן השוואה בין רכב שעבר מבחן ריסוק בשנת 1998 לא שווה ערך לרכב שעבר מבחן ב-2008.

אתה שוב מדבר על הגודל כתור בעיה. אני מחזיר אותך למבחן של הרנו נגד וולוו, ההבדל בגיל הרכבים הוא כולה 10 שנים והוולוו כמעט פי 2 בגודל מהרנו ועדיין הנוסעים בוולוו היו בטוח מתים וברנו יש סיכוי שהם היו שורדים.

אני מסכים שזה ברור שבמבחן ריסוק של 107 ולגולף חדשה, ברור שלגולף יש יתרון בזמן תאונה. אבל אם תשווה רכב עם תכנון בטיחותי עדכני לרכב עם תכנון בטיחותי מלפני עשור. אתה כתור מהנדס אמור להבין עד כמה התחום של הנדסת חומרים מתפתח בקצב מטורף כל שנה.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

ממש לא דיברתי על עניין הגודל,

דיברתי על רמת ההשקעה במחקר ובפיתוח לשרידות בריסוק ביחס למחיר הרכב והקטגוריה שלו.

מה לעשות שבמקרה הקטנות ביותר הן גם הזולות ביותר .

בקשר ל NCAP, לפי מה שאתה אומר המבחנים של העבר לא רלוונטיים להווה.

אם כך הדבר היה צריך ליצור משוואה אשר מהוונת את המבחנים הישנים יותר, למשל לעדכן רכב שקיבל 3 כוכבים בעבר לכוכב וחצי במונחים של היום.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אין צורך לעדכן, זה ברור מאליו.

כמו שאתה לא מתייחס במודעת מכירות של פיאט טיפו 1989, ל"חידושים הטכנולוגיים" וברור לך שהם אינם חדשים ושהם בעצם עתיקים והמנועים ה"מתקדמים" הם בעצם מנועים מיושנים...

834

פורסם
פראיירים לא מתים - הם רק מתחלפים.

אם אתה קונה רכב ולא את ההטבות - שיבושם לך.

אני כמעט נפלתי למלכודת של לקנות טויוטה יאריס ב-100 אלף שקל, לתת להם את הרכב שלי ב-30 אלף ובעצם להוציא מהכיס 70 אלף שקל להשלמת העסקה.

בסוכנויות אחרות הציעו לי רכבים די דומים ב-90 אלף שקל ויתנו לי מחירון מלא על הרכב שלי, כך שאני בעצם מוציאה מהכיס רק 50 אלף שקל. חסכתי 20,000 שקל בזכות זה שהתעקשתי כן לקנות גם הטבות. פראייר מי שמסכים לקנות רכב במחירון מלא ולמסור רכב לסוכנות תמורת חצי ממחירון.

את חישוב החיסכון תבצעי בזמן המכירה של הרכב המיועד!

את המחיר של יאריס אפשר לחזות ללא בעיה.

את המחיר של סיאט (שעושה מבצעים כל בוקר) נראה חכמים חוזים.

פולו/פאביה ניתן לחזות +/- והם נמוכים מאשר יאריס.

לגבי אמינות, אני מניחה שהיאריס תהיה האמינה ביותר לאורך זמן, אך בשנים הראשונות (3-4) אני לא חושב שיש הבדל.

פורסם
ממש לא דיברתי על עניין הגודל,

דיברתי על רמת ההשקעה במחקר ובפיתוח לשרידות בריסוק ביחס למחיר הרכב והקטגוריה שלו.

מה לעשות שבמקרה הקטנות ביותר הן גם הזולות ביותר .

בקשר ל NCAP, לפי מה שאתה אומר המבחנים של העבר לא רלוונטיים להווה.

אם כך הדבר היה צריך ליצור משוואה אשר מהוונת את המבחנים הישנים יותר, למשל לעדכן רכב שקיבל 3 כוכבים בעבר לכוכב וחצי במונחים של היום.

אייל, אני מבין את מה שאתה רושם אך אני חולק עלייך (ואני לא חושב שזה השרשור לפתוח את הנושא הזה).

על קצה המזלג, אם היצרן שאתה "סוגד" לו כ"כ "משקיע" במחקר ופיתוח איך זה שהכפתורים של הפאסאט מתקלפים, באאודי A3 הצבע של הקונסולה מתקלף, הידיות החיצוניות (פלסטיק שחורות) של הגולף דור3/קוראדו/עוד דגמים נשברו על ימין ועל שמאל, תופעת החלונות הנופלים בפולו/גולף בסביבת שנות ה-2000 והרשימה עוד ארוכה (ד"א, אני לא טוען חס וחלילה שיונדאי או כל יצרן אחר יותר טובים, סתם נתתי דוגמא ליצרן שמחזיק מעצמו כאיכותי ומתבר שגם הוא חוסך ב"מחקר ופיתוח").

בקיצור, אני מקווה שאתה מבין לאן אני חותר, לא אני ולא אתה יודעים באמת כמה אנרגיה/כסף מושקע בתכנון של כל דבר ברכב (לא משנה אם זה בפאן הבטיחותי, האמינותי וכו') ולכן ההשערות שלך הם בגדר ספקולציות.

לגבי העניין של מבחני הריסוק, אני יודע מה התשובה תהיה אבל בכל זאת בסופ"ש אני אשלח להם מייל ונראה אם תהיה תשובה חד משמעית.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• תוכן חדש...