Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5588 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יש לי פולו 2007, יד3 היה בהשכרה ביד1.

פולו הוא גם מותג של צ'מפיון ואוטודיל (הטריידאין הרשמי של צ'מפיון מוטורס) לא עושים הבחנה לדעתי בין סיאט לפולסאווגן

מאוד לא ברור התרגיל שהם עשו לך, ובדיעבד מזל שלא לקחתי את האיביזה שלהם כי אולי הייתי הולכת לבדיקה והיו עושים לי את אותו דבר, למרות שהנציג מכירות התחייב שבכפוף שאין פגיעות שאסי - הוא לא יוריד לי שקל ממחיר המחירון.

כפי שכתבתי בשרשור השני - היה איתי מישהו שהתמקח איתם, וזה גורם לי לחשוב שאולי היום יצאתי פראיירית כשלא הגעתי עם מלווה מנוסה במו"מ לסוכנות של פולו, אולי יכלתי להוציא מחיר יותר טוב.

• תגובות 97
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כל עוד לא חתמת אתם על שום מסמך המשא ומתן עדיין פתוח ואת יותר ממוזמנת להתמקח על המחיר (של הרכב שלך ושל הרכב שאת מעוניינת לרכוש). אל תתביישי לעשות "שוק" ולהפגין ידע שרכשת, לדוגמא להגיד שלרכב X מתחרה יש אבזור טוב יותר או בסוכנות Y הורידו Z אלפים מהמחירון. וקחי כלל קטן, 99% ממה שיוצא מהפה של סוכן המכירות הוא שקר, הוא מקבל כסף בשביל למכור ולכן יספר לך סיפורים מפה ועד הונלולו על המתחרים.

העובדה שאת נכנסת לסוכנות עם דרישה לטריידאין ומימון מראה קצת על "חוסר רצינות". כל עוד המימון הוא לא פטור מריבית אני ממליץ לך לקחת אותו בבנק שלך טרם הגעתך לסוכנות (בד"כ ההצעות מימון בסוכנות דומות למה שתקבלי בבנק שלך) וכמובן למכור את הרכב לבד ואז להכנס לסוכנות עם "הכסף ביד". לקוחות שבאים עם "מזומן" מקבלים הנחות גדולות מכיוון שהם סוגרים עיסקה במקום (מימון מצריך אישור של הבנק המממן וזו בירוקרטיה וגם העברה של הרכב לסוכנות טריידאין זו בירוקרטיה שמעכבת את סגירת העיסקה).

כדאי לקבל בכתב את ההתחייהות על אי הורדת המחיר במידה ואין פגיעות שלדה, אני שמעתי על יותר מדיי סיפורים של שיטת מצליח כמו שסיפר הבחור בהודעה למעלה.

הדבר הכי גרוע בקניה/מכירה של רכב הוא לחץ. מההודעות שלך נשמע שאת נורא לחוצה למכור ולקנות. לכן או שתכירי בעובדה שתאלצי להפסיד כמה אלפים טובים על התענוג של מפתח תמורת מפתח או שתמשיכי את מסע הבדיקות שלך, אבל במקביל תנסי למכור את הרכב בשוק הפרטי. קשה לי להאמין שגולף עם נתונים כאלה טובים לא תחטף מהר (מצד שני, המחירון שלה דיי גבוה לרכב שכבר לפחות 10 שנים על הכביש), הקונים כנראה מריחים את הלחץ שלך ולכן מורידים אותך במחיר.

כל עוד אין לך בעייה של גלגלים אין סיבה שתהיי בלחץ, זה לא שהגולף שלך חס וחלילה תתפרק מהנסיעות האלה מחר בבוקר. את בסך הכל משלמת עוד כמה שקלים על כל נסיעה (וגם זה יתקזז לך מהר מאוד עם הירידת ערך הגדולה של רכב חדש).

לסיכום, המלצה אחרונה שלי היא להוריד את מהירות הנסיעה שלך. נסיעה על 80-90 קמ"ש תחסוך לך 10-20% בצריכת הדלק לעומת נסיעה ב-100-110 קמ"ש מכיוון שהמנוע מתאמץ יותר. אם תמדדי הפרשי זמנים תגלי שההפרש בזמן בהגעה "יעלה" לך רק 10 דקות.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

תודה רבה אלעד!

תראה, למעשה כן חתמתי איתם על מסמך כי פתחתי הזמנה ונתתי 2000 שקל, אבל מותר לבטל בתוך 14 יום ולקבל כל הכסף חזרה, אז מבחינתי הכל עדיין פתוח. (אני די מטומטמת כי גם בטיוטה השארתי צק מקדמה של 2000 שקל והתחרטתי, אבל הם יחזירו לי את הכסף תוך 14 יום). הסיבה שנתתי מקדמה לפולו היא כי אני רוצה מחר ללכת לבדיקה לגבי הטריד אין ולא לחכות עם זה ובשביל זה חייבים מקדמה. הבדיקה לדעתי תהיה תקפה גם אם בסוף אקנה סקודה (כי שניהם דרך אוטו דיל).

אני לא צריכה מימון, זו לא בעיה בכלל, לא מהם ולא מהבנק. חסכתי ויש לי את מלוא הסכום הדרוש.

מה שכן, אני מאוד לחוצה לגבי הטריד אין. הרכב שלי במחירון "שווה" 39 אבל אין מצב שבעולם שאקבל הסכום הזה. הוא מתפרסם כבר כמעט שבועיים בלוחות, קיבלתי כמה הצעות לקחת אותו מיד במזומן אפילו בלי בדיקה ב-30K אבל לא גרוש אחד יותר.

על פולו (ועל איביזה, אבל היא ירדה מהפרק) הציעו לי 37.5 בטרייד אין. אז ברור שמבחינתי זה קריטי, כי אני מרוויחה כאן 7,500 שקל נטו + הנוחות של הטריד אין.

אני לחוצה למכור ולקנות, לא מרגישה כבר שקטה ליסוע ברכב הישן, לא שיש לי סיבה, אבל הוא כבר מזמן לא עשה בעיות ואני מפחדת שדווקא בימים אלו במן מזל רע שכזה - ידפק בו משהו שיעלה לי אלפי שקלים ואז אכלתי אותה. אין לי סיבה לחשש הזה, למעט העובדה שבאמת יותר מידי זמן הוא לא הגיע למוסך על גרר חחחחחחחח

אבל אתה לגמרי צודק. בכל מקרה הסקודה שהציעו לי ב-80 אלף שווה לא פחות מהפולו, שתיהן מנוע 1,400, ואין שום הצדקה לפער של 9,000 שקל. אז או שהוא ישפר את ההצעה או שאני לוקחת את הסקודה (בדיוק מה שחסר לי, להשאיר גם שם מקדמה של 2000 שקל. אני אצטרך שבוע חופש מהעבודה רק כדי להסתובב אחכ בכל הסוכנויות ולאסוף את המקדמות שפיזרתי לכל עבר)

פורסם

ההצעות שקיבלת על הרכב ככל הנראה הגיעו מסוחרי רכב, שמריחים לחץ מקילומטרים, ומציעים

גם בד"כ על מזומן בלי בדיקה...

אני גם חושב שגולף כמו שלך, גם אם המחירון גבוה, תמכר ביותר, להערכתי סביב 35-37 אלף.

לא סתם אוטודיל מוכן לתת מחיר כזה, הוא יודע בכמה הוא מסוגל למכור רכב כזה, ובנוסף,

הוא יבואן שבאמת רואה חבילה כוללת, ומעדיף למכור עוד רכב חדש, ואולי לספוג קצת על הרכב

הישן.

אני חושב שהסבלנות משתלמת, ועם קצת אסרטיביות ומיקוח, תגיעי לתוצאות טובות.

פורסם

ענת, עזבי את המחירון, בצעי את החישובים שלך לפי מחיר המכירה הריאלי שנראה לך. כמובן שיש גורמים המצמידים למחירון (כגון סוכנויות הטרייד-אין), אבל התיחסי להצעות שלהם אבסולוטית, לא ביחס לאיזה מחירון בלתי מציאותי.

אני מניח שכל אותן הצעות לרכוש את הרכב ב-30K ללא בדיקה הן של סוחרים, היי זהירה אתם יש להם כל מיני טריקים, למשל לדחות את העברת הבעלות עד שימצאו רוכש לרכב - הקפידי על תנאי זכרון הדברים במכירה, בדקי היטב את אמצעי התשלום ועמדי על העברת בעלות בדואר מיד עם סיום העסקה.

לאלעד - מה שאתה אומר על מימון על ידי הבנק לא פועל במרבית המקרים, כיון שהבנק לא ייתן הלואה ללא משכון, ורוכשי רכב רבים מעדיפים למשכן את הרכב (אולי כיון שאין להם משהו אחר). לכן סוכנות הרכב צריכה לתת מכתב לבנק כדי שזה יעמיד לרשות הלקוח את ההלוואה הנדרשת, ומכאן שהסוכנות מודעת ללחץ הכלכלי על הרוכש ומתיחסת בהתאם. כמובן שמבחינת הסוכנות מדובר במזומן אז אפשר לפחות לזכות בהנחת המזומן המקובלת באותו מקום.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אתה ברצינות שואל איפה החוצפה פה? שאני ניגשת לסוכנות טויוטה מציגים לי מחירון, אומרים לי אנחנו לא יכולים לרדת שקל ממחירון, אבל כשאני מבקשת לעשות טרייד אין אז אוטומטית אומרים לי ניקח בשמחה הרכב שלך אבל ב-30% מתחת למחירון...? (במקום 39 מציעים 30)

אני מבינה שזה נראה לך מסחר הוגן.

אז בעיני ממש לא. זה ניצול של החולשה של הקונים.

ועובדה שבסיאט לא רק הציעו מחירון תמורת מחירון, אלא מציעים הנחה מאוד מכובדת על החדש ולוקחים הישן במחירון מלא.

אני אתייחס רק לשאלת הטרייד אין, ואני בניגוד להרבה חברי פורום חושב שהצעות מבזות מטריד אין

של היבואן לא אמורות להתקבל בכזו אהבה ואהדה כמו שמקבלים כאן אותן.

שאתם באים לרכוש רכב חדש, היבואן מרוויח עליכם מספיק כסף, והטרייד אין אמור להיות שירות

שהוא נותן, ולא עושק נוסף של הצרכן. כל הסיפורים על מרכז רווח בלתי תלוי וכד', לא נראים לי

מוצדקים, ואני חוזר על דברים שכתבתי בעבר, והם שהצרכן רואה את היבואן כחבילה כוללת, ולא

אמור לעניין אותו מרכז רווח זה או אחר. אבל רוב הצרכנים הישראלים כרגיל, בוכים וקונים.

אומרים שאין תחרות, אבל האחרונים שעושים משהו שתהיה תחרות. אני אישית לא הייתי דורך שנית

בסוכנות של טויוטה, אם הייתי מקבל הצעת טרייד אין כזו, ולא משנה כמה הרכב שלהם מוצלח.

אם הם נותנים לליסינג הנחות מפה ועד אילת, אז הם יכולים גם לתת טרייד אין נורמלי לצרכן הפרטי,

אבל איך אומרים, למה להם? הרי בסוף ממילא יקנו מהם...

ההצעות שקיבלת על הרכב ככל הנראה הגיעו מסוחרי רכב, שמריחים לחץ מקילומטרים, ומציעים

גם בד"כ על מזומן בלי בדיקה...

אני גם חושב שגולף כמו שלך, גם אם המחירון גבוה, תמכר ביותר, להערכתי סביב 35-37 אלף.

לא סתם אוטודיל מוכן לתת מחיר כזה, הוא יודע בכמה הוא מסוגל למכור רכב כזה, ובנוסף,

הוא יבואן שבאמת רואה חבילה כוללת, ומעדיף למכור עוד רכב חדש, ואולי לספוג קצת על הרכב

הישן.

אני חושב שהסבלנות משתלמת, ועם קצת אסרטיביות ומיקוח, תגיעי לתוצאות טובות.

ברשותכם אתייחס לנושא הטרייד אין בלבד.

יש שני סוגי טרייד אין, מסובסד ולא מסובסד ע"י היבואן.

כאשר גוף הטרייד אין מקבל כמה אלפי ש"ח מהיבואן כסיבסוד יש לו אפשרות להציע מחירים גבוהים יותר לרכב המשומש ולהתקרב למחיר המחירון גם עבור רכבים שהם לא כוכבי הסחירות בשוק המשומשות.

בהקשר לשרשור הזה הטרייד אין של סיאט מסובסד ושל טויוטה לא. איך יודעים? אם ענת תבקש הצעה מסיאט ללא טרייד אין (כלומר עסקת מזומן במקרה שלה) היא תקבל הנחה נוספת...בטויוטה ההצעה לא תשתנה כי הם אדישים לזה והטרייד אין שלהם אינו מקבל מהם סיבסוד.

זוהי תורת הטרייד אין על רגל אחת וחשוב להבין אותה לפני שמעבירים ביקורת.

גולף 2001 (שתהיה יד 1-, זה לא ממש משנה) זה לא בדיוק שיא הסחירות, עובדה שהיא לא מקבלת הצעות רלבנטיות בשוק הפתוח...תוסיפו לכך את מצב שוק המשומשות החלש מאוד בשנה וחצי האחרונות ותבינו ש-30K לרכב הזה זו לא הצעה בזויה כל כך...בטח לא כשזה חוסך כסף (שכירות של רכב גישור) וזמן. ההצעה של סיאט אמנם טובה יותר אבל כאשר ניתן לקבל במקום הטרייד אין הטבות נוספות אז ריאלית את הרכב רוכשים בפחות מ-37K.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

טרייד אין זה שירות-

או שהיבואן בוחר לממנו או שלא.

בכל מקרה זו זכותו המלאה הלו זהו עסק כלכלי לכל דבר ואין כאן עניין של חוצפה

החוצפה היחידה היא של לקוח שדורש משהו בגדר הטבה,

רוצים לעשות? יכולים לעשות?-סבבה

אם לא מתאים לך פשוט אל תקני-אבל מי שלא קונה את הרכב שהוא רוצה בגלל אי מתן הטבה כזו או אחרת או טרייד אין במחיר מסוים הוא אידיוט בכך שהוא מתנה את הרכישה שלו בכך.

קונים את הרכב ולא את ההטבות...

פורסם
טרייד אין זה שירות-

או שהיבואן בוחר לממנו או שלא.

בכל מקרה זו זכותו המלאה הלו זהו עסק כלכלי לכל דבר ואין כאן עניין של חוצפה

החוצפה היחידה היא של לקוח שדורש משהו בגדר הטבה,

רוצים לעשות? יכולים לעשות?-סבבה

אם לא מתאים לך פשוט אל תקני-אבל מי שלא קונה את הרכב שהוא רוצה בגלל אי מתן הטבה כזו או אחרת או טרייד אין במחיר מסוים הוא אידיוט בכך שהוא מתנה את הרכישה שלו בכך.

קונים את הרכב ולא את ההטבות...

פראיירים לא מתים - הם רק מתחלפים.

אם אתה קונה רכב ולא את ההטבות - שיבושם לך.

אני כמעט נפלתי למלכודת של לקנות טויוטה יאריס ב-100 אלף שקל, לתת להם את הרכב שלי ב-30 אלף ובעצם להוציא מהכיס 70 אלף שקל להשלמת העסקה.

בסוכנויות אחרות הציעו לי רכבים די דומים ב-90 אלף שקל ויתנו לי מחירון מלא על הרכב שלי, כך שאני בעצם מוציאה מהכיס רק 50 אלף שקל. חסכתי 20,000 שקל בזכות זה שהתעקשתי כן לקנות גם הטבות. פראייר מי שמסכים לקנות רכב במחירון מלא ולמסור רכב לסוכנות תמורת חצי ממחירון.

פורסם

זאת הבעיה-אנשים היום מונעים מאגו ולא שיקולים רציונאלים-

אם רכשת רכב אחר כי זה מה שרצית ועל הדרך קיבלת הטבות-אז העסקא טובה

אם קנית רכב שלא רצית/פחות רצית בגלל שקיבלת הטבה/מחיר נמוך יותר/טרייד אין טוב יותר אז את הפראירית.

נ.ב

אני יותר ממסכים שיאריס רובוטית עם 4 כריות אויר וגיר רובוטי לא שווה 100 אלף שח-ולכן לא כדאי לרכוש אותה.

אבל את זה את כנראה לא הבנת וחבל

פורסם

ואגב אני מציעה לכולם לבדוק בשבע עיניים ולא להאמין לאף אחד, כי בסוכנויות טענו שהמחירון של הרכב שלי הוא 37.5 ולא 39 כפי שטענתי, והאמנתי להם. אבל בדקתי שוב וגיליתי שעבדו עלי או שהם לא יודעים לקרוא את המחירון. הרכב שלי במחירון הוא 39.6.

זה לא כזה משנה כי ממילא אחרי בדיקה בטח יורידו לי, אבל לפחות יורידו מה-39.6 ולא מה-37.5.

מעניין אם הסוכנויות היו טועות גם בקריאת המחירונים שלהן עצמן, והיו מפחיתים לי ככה בטעות 2000 שקל ממחיר הרכב שאני רוצה לרכוש, כי הם מבולבלים או לא יודעים לקרוא מחירון...

פורסם

זה רק מראה על מתח הרווחים העצום של היבואנים.

אפשר למכור את היאריס ב-90 אלף ואפשר לסבסד טרייד אין, אבל פשוט לא עושים את זה.

אגב - אני לא כ"כ בטוח שהמדיניות שלהם מוכיחה את עצמה.

אני רואה יותר ויותר סיאט איביזה על הכביש, וכמעט ולא מורגשת הנוכחות של היאריס דור 2.

פורסם
זאת הבעיה-אנשים היום מונעים מאגו ולא שיקולים רציונאלים-

אם רכשת רכב אחר כי זה מה שרצית ועל הדרך קיבלת הטבות-אז העסקא טובה

אם קנית רכב שלא רצית/פחות רצית בגלל שקיבלת הטבה/מחיר נמוך יותר/טרייד אין טוב יותר אז את הפראירית.

נ.ב

אני יותר ממסכים שיאריס רובוטית עם 4 כריות אויר וגיר רובוטי לא שווה 100 אלף שח-ולכן לא כדאי לרכוש אותה.

אבל את זה את כנראה לא הבנת וחבל

אני מונעת מרצון לחסוך 20 אלף שקל, תקרא לזה אגו, או איך שתרצה, בשבילי זה 20 אלף שקל שישבו לי בחשבון הבנק הפרטי ולא בחשבון של טויוטה.

אגב הרובוטית לא רציתי אותה מההתחלה. אני התכוונתי לרכוש את הידנית.

פורסם

אולי פספסתי משהו , אבל יש משהו חריג בגולף 2001 שלך?

ק"מ גבוה? אולי היא ידנית וברמת גימור נמוכה? תאונות?

זה מפתיע כי אלו רכבים שיש להם שוק חזק מאוד, במיוחד בגרסת ג'נריישן וקומפורטליין.

בדיוק חברה של אחותי רכשה סוזוקי סוויפט מעודפי הדגם היוצא ב99 אלף ש"ח עם מימון והכל. אולי יהיה שווה לך.

אחותי עומדת בדיוק באותה התלבטות ובאותו תקציב, כנראה זו תהיה פולו חדשה או כמעט חדשה 1.4 אוטומט.

בכל מקרה לדעתי היאריס היום היא לא אופציה בכלל.

מה רע בלקחת פולו ידנית ,הבנתי שהיא נמכרת בפועל באיזור ה90K כחדשה?

מי שמחפש אוטו במחיר זול של 40 אלף לא בטוח שייקח גולף ישנה , ככה שאי אפשר לדעת מה הסחירות שלו במחיר כזה

מה אתה אומר...

אז מה אתה ממליץ ממרום נסיונך ?

הרי קורולה מאותן שנים תעלה הרבה יותר (למשל)

צר לי לאכזב אותך אבל בתאונה ה-107 תהיה יותר בטוחה מהגולף הישנה שלך.

ברור שלגולף יש את יתרון הגודל אבל עשור של התפתחות טכנולוגית בתחום הבטיחות מפצה על הגודל.

זה מצחיק שמצד אחד לא מפריע לך לקנות רכב חדש עם 2 כריות אוויר (לכל אחת מממכוניות המיני שהציעו לך יש יותר כריות אוויר) אבל מצד שני את מפחדת מהגודל של רכבי המיני.

כשהחבר מלמעלה רשם לגבי האייטיז, הוא התכוון שבעבר חשבו ש"עובי פח" אומר רכב בטוח יותר. תסתכלי פה כדי לראות מפגש בין וולוו ישנה ששוקלת כמעט פי 2 מהרנו הקטנה ותראי את ההבדלים בנזק שנגרם לנוסעים.

הגולף הזו קיבלה 4 כוכבי בטיחות אי שם בשנת 98 עם 2 כריות אוויר בלבד !! כאשר ב2001 הסטנדרט היה 4 ואפילו 6 בדגמים המאובזרים יותר . להזכירך עד היום נמכרים רכבים כחדשים עם 4 כוכבי בטיחות ואפילו פחות מכך.

לעומת זאת הפיג'ו 107 ומלבד העובדה שעושה רושם שמדובר ברכב שנראה כמו קופסת סרדינים, היא לא נבדקה בכלל אז מאיפה לך התובנות האלה?

לפי מה שאני יודע , גם i10 וגם הC1 שיכולה להיות רפרנס ל107, קיבלו 4 כוכבי ריסוק וזה המקובל בקטגוריה (מלבד אלטו עם3 כוכבים)

לעומת זאת הרכבים בקטגוריית הרכבים האמיתיים (לא רכבי הצעצוע) מציגים 5 כוכבי ריסוק, החל מיונדאי i20 וכלה בפולו החדשה.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
תודה SPERIAL, אכן מחר אני אגש למספר סוכנויות ואבדוק מה האפשרויות האחרות.

לגבי ה-4 שנות אחריות, מציעים את זה בכמה מהסוכנויות של טויוטה, לכל הרכבים שלהם ("שנה רביעית עלינו"), אולי כי אין להם שום מבצעים ומחירים מופקעים ביחס לאחרים. השאלה עד כמה שווה באמת האחריות הזו כי מהטופס שנתנו לי אתמול בטויוטה אם הבנתי נכון ממילא אין אחריות לבלאי אלא רק לפגם ביצור, ולך תוכיח אם משהו מתקלקל אחרי שנה שזה פגם ביצור ולא אשמתך...

אין להן 2 כריות אוויר, את זה בדקתי בוודאות, יש או 4 או 6 כריות אוויר בדגמים שאני מתלבטת לגביהם. (יאריס ידנית כתוב באינטרנט 2 כריות אוויר אבל הם בפירוש אמרו לי אתמול שיש 4)

הגולף אולי מיושנת ולא בטיחותית במיוחד (אני נוטה להסכים) ובכל זאת היא חזקה ואני כל הזמן צריכה להיות עם הרגל על הברקס בכביש החוף (היא מאיצה מעצמה ל-130 קמש), מצחיק אותי לחשוב על לנסות בכלל ליסוע במהירות כזו בפיגו 107, נראה לי לעבור בה את ה-90 קמ"ש לשעה (ובחלק מהכבישים בארץ העלו לאחרונה המהירות המותרת ל-110 קמש) זה המקסימום האפשרי.

אני מעדיפה ללכת ברגל מאשר לקנות פיגו 107. עניין של טעם כנראה.

טוב, ברשותי יאריס רובוטית. להגיד לך שאני מרוצה מהרכב? אני נהנה מהנהיגה בו אך שביעות רצון כללית?לא ב100 אחוז, כי קרו לי דברים עם תיבת ההילוכים הרובוטית שלא חשבתי שיקרו ולצערי התבדיתי (דיווח מפורט יימסר בפורום אם החשד יתאמת במהלך השבוע :?).

המסמך המדובר ניתן לא ע"י כל סוכנות טויוטה אלא ע"י חלק מהן. אני את שלי קניתי בסוכנות SOS בחדרה.

מדובר על כך שאם את קונה רכב בסוכנות X וממשיכה לטפל בו אך ורק בסוכנות זו, מוענקת לך שנת אחריות נוספת על המנוע. אם זה שווה? לא חושב,לדעתי. מנוע לא אמור ללכת אחרי 4 שנים. מה שאת צריכה לדאוג לגביו זו התיבה והמכלולים הפנימיים שלה :roll:.

האבזור של היאריס הרובוטית מבחינה בטיחותית זהה לידנית-4 כריות אוויר, בקרת יציבות ומשיכה.

האבזור הפנימי קצת שונה, אך אם את הנהגת העיקרית ברכב זה לא אמור להפריע לך.

אם את לחוצה לקנות יאריס, קחי בחשבון את הפלוסים והמינוסים שלה- שיש דגם שאוטוטו יתחלף, ואם בא לך להתעסק עם הילוכים, אז שאפו.. לחליפין, יש אכן את הרכבים מבית צ'מפיון, אך ראיתי שגם איתם יש "חגיגה" לא קטנה עם dsg.

פורסם
אולי פספסתי משהו , אבל יש משהו חריג בגולף 2001 שלך?

ק"מ גבוה? אולי היא ידנית וברמת גימור נמוכה? תאונות?

זה מפתיע כי אלו רכבים שיש להם שוק חזק מאוד, במיוחד בגרסת ג'נריישן וקומפורטליין.

.

חלילה, שום דבר חריג, יד ראשונה, ללא תאונות אפילו ללא שריטות, קילומטרז נמוך (140 אלף), ובגלל שבעבר עשתה בעיות הוחלפו בה כ"כ הרבה דברים שכיום מדובר ברכב כמעט חדש. הוא נוסע מדהים, כל פעם שאני נוסעת בה אני שואלת את עצמי מה עובר לי בראש שאני כ"כ נחושה לשדרג בחדש...

ואף על פי כן - לא קיבלתי הצעות רציניות למעל 30 אלף שקל בינתיים. האמת זה הגיוני בעיני כי כמה שהרכב שלי מעולה, גם אני לא הייתי משלמת 40 אלף שקל על רכב שהוא עשר שנים על הכביש.

• תוכן חדש...