Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5597 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

לפני כחודש מכרתי את רכבי. ביצעתי העברת בעלות, קבלתי כסף במזומן והכל היה נראה טוב.

אותו אדם ביקש ממני אם אוכל להשאיר אצלו את ביטוח החובה על מנת שיוכל להגיע הביתה. נראה לי לגיטימי לגמרי(טעות!)

השארתי אצלו את הביטוח וביקשתי ממנו לשלוח אותו אלי בדואר או לחברת הביטוח בבוקר שלמחרת על מנת שאוכל לבטל אותו.

מאז הוא נעלם כלא היה... לא עונה לטלפונים לא לטקסטים, שום דבר, הבן אדם התאדה. דברתי עם חברת הביטוח אך הם

לא מוכנים לבטל את הביטוח בטענה שהם חייבים את טופס המקורי של הביטוח או צילום של ביטוח חובה חדש של הרכב ע"י

בעל הרכב החדש. שתי האפשרויות האלו לא אפשריות כרגע מכיוון שהבן אדם נעלם.

מה אני יכול לעשות? הרי אני חייב להיות מוגן פה איפהשהו? זה לא יתכן שאם בן אדם נעלם (גונב) ביטוח חובה בצורה כזאת?

תודה מראש!

פורסם

יצא לי פעמיים לבטל ביטוח ללא התעודה. פשוט חתמתי שהיא אבדה\הושחתה\נגנבה או משהו כזה ולא עשו לי בעיות.

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם

היי, כמו שנאמר ע"י קודמי, תצהיר כי התעודה אבדה איפשהו בזמן נקיון הרכב.

יש לציין במעמד חגיגי זה, ברגע שבוצעה העברת בעלות על הרכב, הביטוח לא תופס יותר, ככה שגם זה שהשארת לו את התעודה כמחווה של רצון טוב, לא שווה הרבה.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

תודה רבה על התגובות, ברגע ששלחתי לו הודעה עם המילה "תלונה במשטרה" קבלתי 10 דקות אחרי זה טלפון והחובה בדרך אלי בדואר רשום :)

פורסם

פעם הבאה לא משאירים ביטוח חובה לקונה אפילו לדקה.

מה היה קורה אם הוא היה מעורב בתאונה באותו יום בדרך הביתה?

יש 2 אפשרויות, שתיהן גרועות:

1. הוא היה בלי ביטוח כי החברה היתה מסרבת לשלם.

2. החברה היתה משלמת, והפרמיה שלךל3 שנים הבאות היתה עולה (ואם כבר היתה לך תביעה אז היית בכלל נתקל בסירוב והיית חייב לבטח ב"פול" ב3400 שקל בשלוש שנים הקרובות)

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
פעם הבאה לא משאירים ביטוח חובה לקונה אפילו לדקה.

מה היה קורה אם הוא היה מעורב בתאונה באותו יום בדרך הביתה?

יש 2 אפשרויות, שתיהן גרועות:

1. הוא היה בלי ביטוח כי החברה היתה מסרבת לשלם.

2. החברה היתה משלמת, והפרמיה שלךל3 שנים הבאות היתה עולה (ואם כבר היתה לך תביעה אז היית בכלל נתקל בסירוב והיית חייב לבטח ב"פול" ב3400 שקל בשלוש שנים הקרובות)

תודה על התגובה. אבל מתעוררת פה שאלה קטנה לעתיד, ברגע שנמכר הרכב, לצורך העניין בשעה מאוחרת ללא אפשרות להוציא תעודת חובה באותו הרגע, האם צילום של התעודה תספיק לבעל הרכב החדש לנסיעה עד הבית? הרי נוצר מצב שהוא נוסע ברכב שאין בו תעודת חובה. אני יודע שברגע שהעברתי בעלות אז זה לא אמור לעניין אותי, אבל תמיד הייתי מעדיף לצאת טוב.

פורסם

אם השעה מאוחרת, הקונה המאושר יכול להשאיר את הרכב נעול ליד ביתך עד שתהיה לו תעודת ביטוח.

אתה רוצה להיות נחמד - תזמין לו מונית.

זה אולי לא נעים אבל לא כדאי לחשוף את עצמך לצרות במקרה שיהיה צורך להפעיל את הביטוח כשהרכב כבר לא בבעלותך.

פורסם

"בשעה מאוחרת" אין גם אפשרות לעשות העברת בעלות - ולא מוכרים רכב בשום אופן בלי העברת בעלות. בכל שעה נורמאלית שבה ניתן לעשות העברת בעלות ניתן גם לעשות ביטוח. לא ניתן לעשות ביטוח? שישאיר את הרכב בחניה שלך לעוד לילה, ויקח אותו למחרת עם ביטוח.

כמובן שאתה לא יכול להכריח אותו לעשות ביטוח, אבל מרגע שהבעלות עברה אליו זו כבר בעיה שלו.

פורסם

נראה לי שפותח השרשור לא הבין דבר:

ברגע שהרכב עבר מבעלותך אליו, הביטוח שלך כבר לא תקף, לא עליך ולא עליו.

ולשאלתך, מספיק לנסוע עם תצלום של תעודת הביטוח, גם כאשר אתה נוסע ברכב ואו השאלת למישהו את הרכב ואינך מעוניין לתת את המסמכים המקוריים מכל סיבה שהיא.

(כל רכבי הליסינג נוסעים עם ביטוח מצולם).

ניתן לנסוע גם עם רשיון רכב מצולם, אבל להבדיל מביטוח, על רישיון חייבת להיות חותמת "נאמן למקור" מקצין תחבורה של החברה (במקרה של רכב בהשכרה או ליסינג)

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

אור, למיטב ידיעתי אתה טועה. הביטוח תקף גם אם הבעלות על הרכב הועברה. מכל מקום - אני לא נותן לקונה את התעודה שלי וגם לא את הצילום שלה, מבחינתי ברגע שהבעלות הועברה הרכב הוא זב"שו. רוצה לנהוג בלי ביטוח - שיסתבך הוא, או שיכין תעודה מראש (מבחינתי אני מוכן לקבל את הצליום בפקס שלי ולתת לו), או שיוציא בדואר תעודת ביטוח לשבועיים (בסיום העברת הבעלות) ואז יש לו זמן להתארגן עם הסוכן שלו.

חלק מחברות הביטוח מאפשרות להכין את הביטוח מראש והתעודה מודפסת בסניף הדואר. בעבר הרחוק הייתי מבוטח ב"ביטוח ישיר" וכך קיבלתי את התעודה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בהחלט אפשר פשוט לצלם את התעודת ביטוח ולתת לקונה המאושר את הצילום,זה מה שאני תמיד עושה כשאני קונה רכב,בדואר בזמן העברת הבעלות אני מבקש מהפקידה שתצלם לי את התעודת ביטוח של המוכר..

אני נוסע הבייתה עם התעודת ביטוח המצולמת ועושה ביטוח חדש שאני מגיע הבייתה.

DSCF901111111105_resize1.jpg
פורסם

מה המשמעות של התעודה המצולמת שבידיך?

האם זה העתק תעודת הביטוח שנתן לך מוכר הרכב והאם הוא התחייב שהביטוח שלו יכסה כל נזק שייגרם לרכב?

פורסם
יש לציין במעמד חגיגי זה, ברגע שבוצעה העברת בעלות על הרכב, הביטוח לא תופס יותר, ככה שגם זה שהשארת לו את התעודה כמחווה של רצון טוב, לא שווה הרבה.

לא מדוייק. בגב תעודת חובה רשום: רשאי לנהוג אדם שלא נפסל מלהחזיק רשיון נהיגה ב12 חודשים שקדמו למועד הנהיגה או החזיק ברשיון כזה...

כלומר, החובה מכסה את הנהג הקונה , אלא אם כן הוא נהג חדש או אינו מחזיק ברשיון נהיגה.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

אני ממליץ לכם לקרוא את תשובתו של עו"ד מכובד לשאלתי זהה (תגובה מספר 12):

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=359311&highlight=%D7%91%D7%99%D7%98%D7%95%D7%97

אני אישית, אחרי שמכרתי את הרכב, לא מצאתי תעודת ביטוח חובה כדי להחזיר לחברה לצורך ביטול.

שלחתי פקס אחד, ובזה הסתיים העניין (ביטלו את הפוליסה ושלחו לי החזר ) .

"משטרה" זה מוגזם במקרים כאלה, לדעתי.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תוכן חדש...