Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5647 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב ושבוע טוב,

שבוע שעבר הלך לאבא שלי הגיר,באמצע נסיעה של דקה האוטו פשוט היה בניוטרל, הילוך סרק ופשוט לא נסע. הזמין גרר והלך למוסך.

החליט בסופו של דבר לשפץ את הגיר ולא לשים גיר חדש בגלל העלות (3K לעומת 7.5K) ועם אחריות לשנה מלאה.

את הגיר החליף במכון לשיפוץ גירים ולא במוסך שהוא מבצע את כל הטיפולים.

היום כשבאנו לקחת את האוטו (אגב מצובישי גלאנט 1995 מנוע 1800) אמרו לו ששיפצו לו את הגיר וביטלו לו איזה מחשב שהוא בעצם מה שטוחן את הגיר (אין לי מושג למה התכוון המשורר).

בכל אופן,אבא שלי שאל אם הגיר המקורי של האוטו נשאר. במוסך ענה כמובן זה גיר של סופר לנסר אבל.

הגיר שהלך עכשיו זהו גיר שני,הגיר הראשון הלך בגלל חוסר אינטרקולר בדגם המקורי והגיר הלך לאחר 120 אלף קילומטר. אז אבא שלי החליף גיר לחדש בעלות של 7K לערך ונסע עד היום (כ10 שנים)

מסתבר שהגיר שהחליפו לו במוסך ללא ידיעתו זהו גיר של סופר לנסר ולא של גלאנט.

האם יש עילה לתביעה לדבר כזה שהוחלף חלק לא מקורי ואפילו לא של דגם המכונית הזו ללא ידיעתו והסכמתו??

הגיר הקודם נעשה במוסך (לא מורשה) ששם אנחנו מבצעים את הטיפולים שלנו לרכב כבר שנים על גבי שנים...

אשמח לתשובות ולהבהרות בעניין.

תודה

פורסם

עברו 10 שנים...על מה הוא יתבע?

הגיר עשה את העבודה 10 שנים ותפקד מעולה,זה לא מעניין של מה הגיר כי כנראה שהגירים תואמים אחד לשני.

DSCF901111111105_resize1.jpg
פורסם

איך גירים יכולים להיות זהים? סופר לנסר יש מנוע של 1600 ולקח מותאם הגיר.

ולגלאנט 1800 עם יותר כ"ס באותו גיר? אמור להיות גיר יותר חזק.

במכון לגירים אמר לו גם שהעברה של הכוח לא נעשתה נכון בגלל שהגיר לא היה מקורי וזה מה שגרם לשחיקה ולהתפרקות של הגיר.. אומנם לאחר 10 שנים אבל עדיין.

זה קצת מקומם ששמים משהו באוטו לא מקורי וללא ידיעתך ואתה מגלה את זה בנסיבות לא כל כך נעימות

פורסם

בהחלט שיכול להיות שמדובר באותו דגם של גיר.

לי בוולוו 164 עם מנוע 3000 יש גיר BW35 שהיה באותן שנים גם בפורד אסקורט שהיה בערך שליש ההספק.

חוץ מזה אם הוא נסע 10 שנים על הרכב זה מעיד שהוא היה בסדר גמור.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

. אז אבא שלי החליף גיר לחדש בעלות של 7K לערך ונסע עד היום (כ10 שנים).....אבא שלי שאל אם הגיר המקורי של האוטו נשאר. במוסך ענה כמובן זה גיר של סופר לנסר אבל.

אני לא בקיא בהבדלים בין שתי תיבות ההילוכים אבל מה בדיוק תכתוב בכתב התביעה?

עבדו עלי ושמו לי גיר ששירת אותי נאמנה 10 שנים? :wink:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

נכון שאני לא רואה סיבה מוצדקת,אבל בוצעה פה הטעיה ללא ידיעתו.

מילא היה אומר מהתחלה שמתי לך גיר של סופר לאנסר כי לא מצאתי גיר של גלאנט אין לך מה לדאוג הביצועים לא ישתנו והכול כרגיל מכיוון שהם תואמים וכו'...

כשאבא שלי שאל אם הוא החליף את הגיר לחדש של גלאנט הוא ענה לו כן. הוא לא אמר לו שזה גיר של סופר לאנסר. גיר של סופר לאנסר ממה שאני ביררתי עכשיו עולה בהרבה יותר זול מגיר של גלאנט.

נתחיל שגיר של גלאנט יותר יקר וקשה להשיג.

גיר של סופר לאנסר מפירוק עם אחריות לשלושה חודשים עולה 5K

גיר של גלאנט מפירוק עם אחריות לשלושה חדשים עולה 7.5K! יש פה הבדל של 2500 שח יפים מאוד.

פורסם
כשאבא שלי שאל אם הוא החליף את הגיר לחדש של גלאנט הוא ענה לו כן. הוא לא אמר לו שזה גיר של סופר לאנסר. גיר של סופר לאנסר ממה שאני ביררתי עכשיו עולה בהרבה יותר זול מגיר של גלאנט.

נתחיל שגיר של גלאנט יותר יקר וקשה להשיג.

.

אתה צודק, זה שהטעו אותך במוסך ההוא זה לא בסדר.

אם ללכת רק לפי הצדק המוחלט, אתה צודק, שיקרו לך, מגיע לך סוג של פיצוי, אבל, אנחנו חיים בעולם האמיתי בו הצדק לא מוחלט ויש שיקולים מעבר ל"שיקרו לי".

לא עשו לך נזק, נסעת שנים ארוכות מעבר לכל אחריות שתקבל גם במכון היוקרתי ביותר ולדעתי לא תקבל שום פיצוי אולי משהו סימלי ביותר וגם ה בספק.

If you can't see the bright side of life, just polish the dull side

פורסם

הבנתי.. אין טעם לעשות כלום מלבד ללכת למוסך שבו ביצע את הגיר השני ופשוט להגיד שזה לא בסדר ולדרוש סוג של פיצוי כלשהו.. בספק כפי שאמרת שאקבל אבל זה שווה את הניסיון. זה אך ורק בשביל הקטע שיבין שעשה משהו שהוא לא קביל ללא ידיעתו והסכמתו.

תודה על העזרה חבר'ה! שבוע מצויין:wink:

פורסם

לך תעשה את זה, תספק לבעל המוסך סיפור הזוי לספר לקולגות שלו עד סוף ימיו :lol:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

מיצובישי צריכים לתבוע את המהנדסים שלהם על שהוציאו גיר שמחזיק 10 שנים 8)

במקור ההנהלה ביקשה מצוות הפיתוח "מקסימום 3" :lol:

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם
מיצובישי צריכים לתבוע את המהנדסים שלהם על שהוציאו גיר שמחזיק 10 שנים 8)

במקור ההנהלה ביקשה מצוות הפיתוח "מקסימום 3" :lol:

יפה נהנתי

האם יש לך את החשבונית מלפני 10 שנים . הגיר של סופר ושל גלנט זהה חיצונית ויכול להיות כי המשפץ תעה באבחון מה גם שאם היו מחליפים בין שני הגירים היה הבדל בסלד כלומר יחסי התמסורת שונים

( דבר מורגש לחלוטין)

בברכה זיסו יוסי

• תוכן חדש...