Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5667 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

שאלה קטנה, יש בבעלותי יונדאי אקסנט שנת 2002.

תמיד אני שמה שמן מנוע חצי סינתתי (10W40) אך השמן האחרון שקניתי היה ממש שחור (לעומת הקודמים שהיו טיפה כהים יותר מסתם שמן זית), האם זה אומר משהו או שזה סתם שוני בין החברות?

דבר נוסף, הרכב שלי אוכל שמן (בשביל הדוג', עשיתי טיפול 10,000 לפני בדיוק חודש וכבר אתמול נדלקה לי נורה שחסר לי שמן מנוע) האם יש לכך פתרון כשהדגש הוא על פתרון זול?

תודה מראש על העזרה

פורסם

קודם תבדקי שאין לך נזילת שמן. אם לא זו הבעיה- אין פיתרון זול ויש הרבה דברים שיכולים לגרום לזה, בשביל זה את צריכה בדיקה ממוסך.

פורסם
דבר נוסף, הרכב שלי אוכל שמן (בשביל הדוג', עשיתי טיפול 10,000 לפני בדיוק חודש וכבר אתמול נדלקה לי נורה שחסר לי שמן מנוע) האם יש לכך פתרון כשהדגש הוא על פתרון זול?

תודה מראש על העזרה

זה לא אכילת שמן. זה או סופר-אכילה או נזילה. בשני המקרים - דחוף למוסך, וממש לא בסדר שאת נוסעת ככה.

הפתרון, אגב, יכול להיות זול ויכול להיות יקר. אם הוא יהיה יקר ולא תטפלי בו כדי לחסוך בכסף - תשלמי הרבה יותר כשילך לך המנוע.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

השמן השחור זה כנראה המתוסף של ליקווי מולי והוא מעולה, אני משתמש בו.

אני ממליץ לך לא להגיע למצב של נורה נדלקת אלא לבדוק שמן אחרי כל נסיעה, גם

כדי לבדוק כמה בערך שמן נעלם. וכמובן, מוסך באופן דחוף.

חובב מכוניות מושבע. עזבו חובב, שרוף!

פורסם

זו בעיה נפוצה באקסנט.

הבעיה היא גומיות שסתומים יבשות.

כמה ק"מ האוטו עבר? גשי למוסך לקבלת הצעת מחיר להחלפת הגומיות שסתומים.

הקטע עם הנורת שמן שנדלקת ידוע לי בגלל שלשכן שלי יש יונדאי אקסנט צבאית 2005 והשמן נגמר גם כל חודש בערך לפעמים גם תוך שבועיים , תלוי בכמות הק"מ שהרכב עובר.

את מוזמנת לעשות חיפוש על התופעה -יש הרבה חומר כי את לא הראשונה שנתקלת בתופעה הזאת.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

זה מלחיץ ?

אם תסעי ללא שמן במנוע, כלומר תמתיני עד שנורת השמן תדלק מבלי לבדוק בעצמך, תגרמי לנזק בלתי הפיך למנוע וסיטואציה מאוד לא נעימה שהמוסכניק ניגש אלייך ואומר לך "גברת, הלך המנוע" ועכשיו זה באמת מלחיץ.

If you can't see the bright side of life, just polish the dull side

פורסם
השמן השחור זה כנראה המתוסף של ליקווי מולי והוא מעולה, אני משתמש בו.

השמן המתוסף של ליקווי הוא אפור לא שחור,

בכל מקרה אין מצב שמוסך ישים לה ברכב שמן ברמה כזאת אלא אם היא הביאה את השמן למוסך.

פורסם
השמן המתוסף של ליקווי הוא אפור לא שחור,

בכל מקרה אין מצב שמוסך ישים לה ברכב שמן ברמה כזאת אלא אם היא הביאה את השמן למוסך.

היא כתבה במפורשות שהיא קנתה את השמן ולא המוסך שם לה.

דבר שני - שמן של LM מסוג MOS2 בבקבוק האפור הוא כמעט שחור ורק אם תסכלי באור, יראה אפור כהה.

חובב מכוניות מושבע. עזבו חובב, שרוף!

פורסם
שלום לכולם

שאלה קטנה, יש בבעלותי יונדאי אקסנט שנת 2002.

תמיד אני שמה שמן מנוע חצי סינתתי (10W40) אך השמן האחרון שקניתי היה ממש שחור (לעומת הקודמים שהיו טיפה כהים יותר מסתם שמן זית), האם זה אומר משהו או שזה סתם שוני בין החברות?

תודה מראש על העזרה

יונדאי אסנט אוכלת שמן תישאלי כל אחד שיש לו אקסנט בשנים הנ"ל.

1. עד ליטר שמן ל 1000 ק"מ זה נחשב תקין , מעבר לכך זה לא תקין ברכב הנ"ל (כתוב בספר לנהג ).

2. יתכן שבטיפול לא מילאו שמן עד המקסימום במדיד , על כן ירד מיפלס השמן בזמן קצר ונידלקה נורת שמן, יש מוסכים שממלאים שמן בטיפול עד האמצע וכך שומרים לעצמם חצי ליטר, חצי ליטר כפול ארבע טיפולים ויש לו גלון שמן בחינם.

3. אין מה להילחץ , מלאי שמן עד סימון מקסימום במדיד ולאחר כאלף ק"מ תיבדקי שוב את גובה השמן , במידה ויש פחות שמן מהסימון בקו התחתון גשי לבדיקה במוסך.

יהיה טוב, רק לא ידוע למי ומתי .

• תוכן חדש...