Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5700 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
דרך אגב הייתי במורשה הוא אמר לי שכנראה שרק הבדיקה עצמה תעלה לי 1000 שקל..כמובן שלקחתי תרגליים והלכתי

ועכשיו אני גם מבין למה לא נכנסים למורשה

תסלח לי,

אבל נראה לי שגם המוסך שלך לא מבין יותר מידי.

אתה צריך להכניס את האוטו למורשה שמבין עניין.

הם ימצאו את הפתרון בלי הרבה חפירות, מאחר והם חיים מהרכבים האלה ורואים רק אותם.

בדר"כ יש תקלות מאוד דומות ברכבים מדגם מסויים ומאחר והם רואים הרבה רכבים כאלה הם גם יודעים לזהות במהרה מה הבעיה.

אני ממליץ שתמצא מורשה.

פורסם
צדק אחי..ובגלל זה הלכתי אליהם..אבל לפי מה שזה נראה הם לא כאלה מומחים הם יכולים לעשות בדיוק מה שכל מוסך אחר יכול לעשות להתחיל לפרק דברים ולבדוק ועל הדבר שהם מפרקים אני משלם שעת עבודה של היצרן של בדיקה..וכמו שהוא אמר זה יצא 1000 שקל

עדיף כבר ב1000 שקל להחליף את המשבת מים וזהו

אז תמצא מורשה אחר שמבינים עניין.

פורסם

אני ממש מבין את בעל המוסך. הוא קולט שאתה כולך פקה פקה ושאתה לא הולך לטפל אצלו. אפשר לזהות את זה תוך שניה.

לקוח נורמלי מגיע - אומר למנהל השירות את הבעיה - ומבקש אבחון. שמים את המפתחות, ומחכים לדיאגנוזה.

מה לעשות, זה עולה בסביבות השעה עבודה, שבה בוחנים את האוטו בנסיעה ובעמידה וגם מחברים לסורק תקלות שבודק בדיוק באיזה טמפ' נכנס המאוורר לפעולה וכו'.

בגלל שהוא ראה שאתה לא הולך להישאר אצלו כלקוח ואתה סתם בא אליו, כי אתה יודע שהוא מקצוען ואתה הולך רק לחאפרים שדופקים אותך - אז הוא אמר לך 1000 שקל כדי שתברח משם.

נראה לך באמת שמישהו אי פעם שילם 1000 שקל על בדיקה? רק רצו להוציא אותך מהמוסך.

למזלך יש הרבה מורשים של פיג'ו, ככה שתוכל ללכת למוסך אחר והפעם כמו בנאדם - שים מפתח ותן להם לעבוד.

אגב - אם המכונית שלך הייתה מטופלת רק במורשה, היית רואה בדיוק מתי החליפו מה ויכול להיות שהיית מגלה ישר למשל שמעולם לא עשו טיימינג והחליפו משאבה - והיית עושה את זה בעצמך ופותר את הבעיה (לצורך העניין).

מכיוון שאין שום תיעוד, אתה מחליף כמו גדול את כל האוטו - לא פותר את הבעיה - ועוד בסוף מכל ההתחממויות האלה אתה תשלם על ראש מנוע...

עוד משהו אחד לגבי מורשה - אני ממש לא חושב שכולם מקצוענים. נתקלתי בחיי גם בכאלה שהיו בעלי שירות מחפיר, ידע לקוי וכו' וכו'. ועדיין אין תחליף לחלקים מקוריים של היצרן, לעבודה של אדם שרואה כל היום את אותו הרכב ומיומן בעבודה עליו וכמובן אין תחליף לציוד הדיאגנוסטיקה שיש במוסך המורשה. על כל אלה משלמים.

אני עצמי לא הייתי מוכן לרכוש אף רכב משומש שהוא לא בעל היסטוריית טיפולים מסודרת במורשה מיומו הראשון ועד ליום הרכישה.

פורסם
הבעיה הגדולה שמחוץ לעיר החוץ מנוע לא מפסיק לטפס ולטפס... משאבת מים לא יודע מתי החליפו... טיימינג המוכר אמר שעשה לפני שנה... מה אתה מציעים לעשות במצב כזה כדי לפתור את הבעיה? והציעו לי ללכת לחשמלאי רכב ולהגיד לו שבמקום שהוונטה תיכנס במצב 1 ב92 מעלות ובמצב 2 ב98 מעלות..אז שישר יכנס למצב שני ב92 מעלות... אבל אני מרגיש שזה לא יפתור את הבעיה זה אולי אולי יעקוף אותה ואני רוצה לפתור אותה.

אני מציע לך להחליף רצועת תזמון, מותחן ומשאבת מים בלי שום קשר לבעיה שתיארת, רק מפני שאינך יודע מתי הוחלפו. ולפי התיאור שלך יש סיכוי טוב שזה גם יפתור את בעייתך הנוכחית.

אני מסכים שכדאי לפתור את הבעיה ולא לעקוף אותה.

בדוק גם קידום הצתה.

דני

פורסם

טוב אז ככה..

החלפתי את המשאבת מים באוטו כולל הטיימינג כולל הרצועת אביזרים והמותחן..

המשאבת מים שיצאה הייתה מפורקת בלי הפרופלו בכלל כאילו הסתובבה באוויר...

בקיצר למרות שהיא לא הייתה תקינה לגמרי והוחלפה הבעיה לא נפתרה החופ בדיוק אותו דבר אם לא יותר גרוע ניהיה...

בקיצור בדקתי בספר רכב של האוטו ושמה רשום לי שעד הקו האדום באוטו זה תקין...

כבר לא יודע מה לעשות אולי המחוג מזייף...אולי הרדיאטור דפוק למרות שבדקו לי אותו והוא טוב..

אולי המנוע בכלל לא מתחמם וסתם המחוג מראה 105

אל תתרגש, בד"כ כאשר מחליפים משאבה ותיקה, היא יוצאת מפורקת לגמרי.

חוץ מאשר במגאן שלי, היא יצאה אחרי 8 כמו חדשה, הפרופלורים שלה עשויים נירוסטה או משהו, אחרת, לא יודע להסביר את זה.

היא גם לא דלפה, פשוט לא יכולתי לסמוך עליה יותר מזה...

בקיצור, כשתפתור את הבעיה, יידע אותנו.

הצפתי שוב את הבעיה שיש לי ב 306 שוב בפורום.

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

פורסם

אני יכול להציע לך הצעה שלא עולה כסף.לפי תיאור התקלה נראה שיש חסימה חלקית .וההשפעה של החום באה לידי ביטוי רק בנסיעה מהירה.מקרן חימום והצנורות למקרן חימום הם חלק ממעגל מערכת הקירור וחסימה חלקית גורמת להעלאה של הטמפרטורהעקב שיחרור איטי של הזרימה.אני אישית נתקלתי בתקלה זו כאשר הגיע אליי למוסך רכב מסוג פיזו 306 .פתרתי את התקלה בשיחרור צינור מים שנמצה מאחורי בלוק המנוע ומתחבר לכניסה למקרן חימום.אין צורך בהחלפת חלפים רק שיחרור אני מקווה שעזרתי .

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5700 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...