Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5740 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום למומחים

יש לי רכב מדגם אופל וקטרה מודל 2000 עשתה 126000 ק"מ

משהו מוזר קרה, נסעתי עליה ללא שום בעיה, יצאתי מהרכב ולאחר 10 דקות חזרתי ניסיתי להתניע, הרכב התניע ועשה רעש מוזר כמו של פעפוע של מים כיביתי את האוטו וניסיתי לראות מה זה היה וראיתי שהמיכל מים מלא ויש הרבה בועות,

לאחר דקה אני מנסה להתניע ואין הצתה, האורות אומנם נדלקים אך אין הצתה.

בדקתי את המצבר אצל איש מקצוע והוא אמר שהכל תקין ( מצבר חדש לחלוטין )

המוסך עשה לי לפני כשבוע טיפול לאוטו והחליפו לי רדיאטור ופקקים של מים יש מצב שיש קשר בין ההצתה לבין מערכת המים בכיוון ישיר או עקיף?

פורסם

אכן הוספתי מים לאחר הטיפול, לגבי הסטרטר אני עושה חצי סיבוב נדלקים כל האורות בצורה תקינה

אני נותן עוד סיבוב בכדי להתניע ושומעים "תלק תלק תלק" כאילו המצבר לא תקין, אבל הוא תקין לחלוטין.

נורא מוזר המוסכניק אמר לי שהלך הסטרטר למען האמת אני לא מאמין לו אלה אם כן זה צירוף מקרים נדיר שלאחר טיפול ברדיאטור ומערכת מים נגמר המים וגם שמעתי רעש כזה וגם הלך הסטרטר בו זמנית

נשמע לי תמוהה אבל מה אתם אומרים יש השפעה?

פורסם

תוציא את הפלגים , ובדוק לסימני מים עליהם , יכול להיות שנכנס מים לאחד הצילינדרים , עקב אטם ראש מנוע פרוץ.

פורסם
תוציא את הפלגים , ובדוק לסימני מים עליהם , יכול להיות שנכנס מים לאחד הצילינדרים , עקב אטם ראש מנוע פרוץ.

יעף שלום רב !

אינני מכיר אותך כלל, אך משני התגובות שלך השרשור זה, עשית עלי רושם מצוייין!

ואכן אתה היחיד שקולע למטרה, ומבין מבין השורות, שעקב ניקוז אוויר , שלא בוצע היטב, לאחר החלפת הפקקים, הרכב עבר רתיחת יתר, שגרמה לשריפת אטם ראש, וחדירת מים לצילנדרים, מה שנקרא בשפה מקצועית, נעילה הדרוסטטית.

המים שחדרו לצילנדר לא מאפשרים לבוכנות לעלות למעלה, כי מים לא ניתן לדחוס, ולכן הסטרטר מתקשה לסובב את המנוע.

צורת האבחון הנדרשת כמו שהציע יעף, לפרק את כל המצתים, ולנסות לסובב את המנוע, במידה ואבחנתו של יעף נכונה, מים יעופו החוצה דרך פתחי הפלגים, והמנוע יסתובב, במקרה כזה יש להגיע למוסך בגרר.

אפשרות וסיבות נוספות לחדירת מי קירור לצילנדרים, מקורה באבוד מים מסיבי, שקדם להחלפת הפקקים, והחלפת הפקקים אומנם מנעה נזילה עתידית, אך המנוע עבר טראומה של חימום יתר, ואטם הראש נשרף במקרה הטוב, או קיים סדק בראש מנוע, באזור של מעברי מים.

יניר 1231 פותח השרשור, מתבקש לעדכן בפרוט, מה הסיבות להחלפת פקקי המים, האם הם הוחלפו בצורה יזומה, או בעקבות איבוד מים מסיבי, שקדם להחלפת הפקקים.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

הפקקים הוחלפו מפני שהמוסכניק ראה ש"הפקקים רקובים" כך גם היה הרדיאטור עם כל מיני "פטריות" לטענתו

והוא גם הראה לי ולכן היה צורך בהחלפה

לפני שהוא נגע בכל המערכת הרכב היה על הכביש במשך תקופה ארוכה ללא כל בעיות לכן העניין נשמע לי תמוהה.

פורסם

יניר שלום רב !

אנא השתדל ויתר לפרט, מה הסיבות להחלפת רדיאטור ברכב מסוג ווקטרה, שנת יצור 2000

שעשתה בממוצע, 12.600 קילומטר בשנה

ואני רוצה להניח עם שימוש במי קירור איכותיים, ללא איבוד מים, לאחר החלפת פקקי מים, ורדיאטור שסבל "מפטריות",( מי שהוא יכול להסביר לי מה זה פטריות ברדיאטור, אולי פטריות הזייה?!).

האפשרות הסבירה, שלא נוקז אוויר מהמערכת, התרמוסטט עדיין לא נפתח, והרכב נשלח לדרכו, אין כל סיבה שהיית צריך להוסיף מי קירור, לאחר החלפת רדיאטור , ופקקי מים, הרכב רתח, אך בגלל אוויר במערכת המאורר לא נכנס לפעולה בזמן אם בכלל, ואטם הראש נשרף במקרה הטוב.

האם אתה מסוגל לפרק את כל המצתים בעצמך, ולסמן מראש את חוטי ההצתה, כדי למנוע בלבול, ושתוכל להחזירם שוב לפי הסדר, ולנסות לסובב את המנוע בעזרת הסטרטר, שכל המצתים בחוץ, ולבדוק האם מים עפים מחורי המצתים?

בדוק תחילה מה מפלס המים הבוקר, במיכל העבוי, אם חסר מים בצורה מש מעותית, אין טעם להוסיף, המים חדרו לצילנדרים, ויש לגרור את הרכב למוסך.

חזור לעדכן.

בברכה

צביקה

פורסם

צביקה שלום

אני מודה לך על התשובות המפורטות שלך,

החלפתי את הרדיאטור מפני שהמוסכניק הראה לי שעל הרדיאטור היה סוג של ירוקת ומשם יכול לנבוע נזילה בעתיד.

לגבי מה שאמרת על הניקוז אויר שכנראה לא נוקז או שלא נעשה בצורה טובה, אמרתי את זה למוסכניק ותשובתו הייתה שאין באופל וקטרה מערכת לניקוז אוויר, לגבי הפעולות שביקשת ממני לעשות זה בשבילי סינית, לכן איך שהתופעה קרתה והרכב לא הניע באותו רגע הזמנתי גרר למוסך, לא ניסיתי אפילו להוסיף מים.

עוד דבר, המוסכניק אמר שהוא הצליח לסובב את המנוע והכל תקין, לא קיימת בעיה בראש מנוע, והבעיה היא שה"סטארטר תפוס"

ברגע שהוא פירק את הסטרטר הוא ראה שיש נזילה בפקקים האחוריים והוא בעצם החליף את הפקקים הקדמיים.

כרגע המצב הוא שאני צריך להחליף סטרטר ופקקים אחוריים שזאת עבודה מורכבת לפי דבריו,

מה חוות דעתך לקידום הנושא?

תודה רבה

ושבוע טוב

פורסם

שלום רב !

מכיוון שאינך דובר סינית, אפנה אליך בעברית: לא מהנמנע, שמי קירור מפקקים אחוריים, התיזו מים לסטרטר וקיצרו אותו.

הגישה לפקקים אחוריים אכן בעיתית ברכבים מסוימים.

אין לך ברירה ועלייך אכן לטפל בהחלפת הפקקים, ולתקן/לשפץ את הסטרטר.

בברכה

צביקה

• תוכן חדש...